📍比我胖 今次要介紹一間位於銅鑼灣嘅酒吧店✨因為疫情嘅關係 近年都冇得飛🥲 唯有食過飛機餐當自己飛咗😂見佢哋店推出左幾有特色嘅飛機餐☺️ 就決定外賣返去同屋企人share~-馬來西亞牛肉飯 $48飯汁外表好似咖喱飯咁✨ 食落唔辣🙈好有馬來西亞風味😛 牛肉食落都煙韌有咬口~飯盒份量適中 一個人食啱啱好🥰黑松露雞肉飯 $58一打開已經聞到好香嘅黑松露味🤩 仲意食黑松露嘅一定要試吓‼️ 再配搭口感滑嘅雞肉🤤 整體食落去鹹鹹香香🤤 自己忍唔住食晒🙈 嗰飯亦煮得啱啱好 唔會太乾或者太濕👍🏻香蒜大蝦意大利麵 $48食落去蒜味濃🥰 大蝦食落都彈牙意大利麵都較乾身🤤 食落唔錯💕 每個飛機餐都會包時令水果、甜品、麵包等等蛋糕有一小舊 食落唔會太甜 都唔錯👍🏻 青瓜食落去爽口 芝士肉醬字母意粉(兒童餐)$58佢哋店都仲有推出兒童嘅飛機餐✨ 真係好啱一家大細依家疫情咁外賣返屋企食☺️考慮到兒童嘅關係佢哋嘅意粉 換咗特別嘅字母意粉🍝 外表較討兒童喜歡🙈食落酸酸甜甜 都幾開胃😛 不過字母意粉嘅口感就偏淋🙈 自己比較喜歡普通意粉嘅口感😋大大塊芝士鋪面 就咁食落去會有啲油膩 如果換成芝士醬應該會更正👍🏻以上只係店其中幾款
📍比我胖
今次要介紹一間位於銅鑼灣嘅酒吧店✨
因為疫情嘅關係 近年都冇得飛🥲 唯有食過飛機餐當自己飛咗😂
馬來西亞牛肉飯 $48
飯汁外表好似咖喱飯咁✨ 食落唔辣🙈
好有馬來西亞風味😛 牛肉食落都煙韌有咬口~
飯盒份量適中 一個人食啱啱好🥰
嗰飯亦煮得啱啱好 唔會太乾或者太濕👍🏻
香蒜大蝦意大利麵 $48
食落去蒜味濃🥰 大蝦食落都彈牙
意大利麵都較乾身🤤 食落唔錯💕
每個飛機餐都會包時令水果、甜品、麵包等等
蛋糕有一小舊 食落唔會太甜 都唔錯👍🏻 青瓜食落去爽口
芝士肉醬字母意粉(兒童餐)$58
以上只係店其中幾款飛機餐 另外仲有更多款式選擇 最平$48就已經有一個餐‼️
$48有咁多野都幾抵食架😛 個餐仲會附送一張飛機票✈️
大家有興趣經過銅鑼灣可以去試吓~
店舖資訊👇🏻
✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎
綜合食評📝
外觀:★ ★ ★ ★ ☆
回頭率:★ ★ ★ . 5
抵食指數:★ ★ ★ ★ ☆
香蒜大蝦意大利麵
芝士肉醬字母意粉(兒童餐)
黑松露雞肉飯
馬來西亞牛肉飯
外卖自取
香蒜大蝦意大利麵
黑松露雞肉飯
馬來西亞牛肉飯
2020-10-28 488 浏览
今日下午又去食飛機餐今次包場同事教我玩美式足球機去埋今次唔去。今次目的是還遮。上次勁大雨,幸好老細借遮食物好多都無$48包飲品,飽的今次飛葡萄牙!所以飛機餐是西式
今日下午又去食飛機餐

今次包場

同事教我玩美式足球機

去埋今次唔去。今次目的是還遮。上次勁大雨,幸好老細借遮

食物好多都無

$48包飲品,飽的

今次飛葡萄牙!所以飛機餐是西式
2020-10-28
2020-09-28 131 浏览
上星期落雨,去了“比我胖”這間bar 食飛機餐,走時太大雨,員工好人,借遮今日去還遮,順便和兩位同事Happy HourCocktail 買一送一,抵三個人玩大話骰,好開心

今日去還遮,順便和兩位同事Happy Hour

Cocktail 買一送一,抵

三個人玩大話骰,好開心
2020-09-28
$97 (其他)
2020-09-21 85 浏览
疫情要轉型日,賣飛機餐,仲有boarding class.今日我坐頭等去上海,食糖醋排骨飯排骨有點咸無影到是送一支寶礦力水 食一次夠了今日得兩枱食客這個餐$68套餐分$48,$58,$68勁大雨,無帶遮,店員好人,借了遮俾我回公司睇cocktail menu, 買一送一,全通用,抵喎!

疫情要轉型日,賣飛機餐,仲有boarding class.
今日我坐頭等去上海,食糖醋排骨飯
排骨有點咸

無影到是送一支寶礦力水

食一次夠了

今日得兩枱食客

這個餐$68

套餐分$48,$58,$68

勁大雨,無帶遮,店員好人,借了遮俾我回公司

睇cocktail menu, 買一送一,全通用,抵喎!
糖醋排骨飯
2020-09-21
2019-10-08 993 浏览
酒吧推出午市,餐湯,沙律,正餐(飯或意份)只需要$45 ,不收加一服務費,銅鑼灣黎講唔算貴,仲可以另外加小食,細心為唔夠飽既顧客打算,而且正餐可以轉配其他配菜,如唔要沙律可以講聲,廚房會提供另外食品比顧客銅鑼灣又可以多過聚腳點
酒吧推出午市,餐湯,沙律,正餐(飯或意份)

銅鑼灣又可以多過聚腳點

2019-09-24 763 浏览
睇得我寫食評嘅,都知道我好少寫酒吧!但呢間不得不提,嗰啲小食非常好食!嗰個雜錦丸,同椒鹽非常襯。同啤酒直情係完美配搭!仲有芝麻雞翼,和酒類簡直係有神來之筆!最緊要價錢又唔貴,來過就知嗰日同阿黃會長開心左一晚,消費之低,令我時常想再嚟仲有呢一間野,客普遍比較斯文。呢個都係我非常之鍾意嘅一種。環境方面唔使講,桌球飛鏢打機樣樣有。長枕絕對唔係問題,短聚更加非常適宜。我已經好少喺銅鑼灣搵到咁抵玩,水評又可以的場!識我都知真心推介!
睇得我寫食評嘅,都知道我好少寫酒吧!

但呢間不得不提,嗰啲小食非常好食!

嗰個雜錦丸,同椒鹽非常襯。同啤酒直情係完美配搭!

仲有芝麻雞翼,和酒類簡直係有神來之筆!

最緊要價錢又唔貴,來過就知

嗰日同阿黃會長開心左一晚,

消費之低,令我時常想再嚟

仲有呢一間野,客普遍比較斯文。

呢個都係我非常之鍾意嘅一種。

環境方面唔使講,桌球飛鏢打機樣樣有。

長枕絕對唔係問題,短聚更加非常適宜。

我已經好少喺銅鑼灣搵到咁抵玩,水評又可以的場!

識我都知真心推介!