2024-02-06
超喜歡食放題的我們,早排考試後就去旺角殿大喜屋到慶祝一番,盡情地order美食。先叫我地最愛的刺身松葉蟹腳、三文魚、油甘魚、金槍魚腩、池魚王、希靈魚、北寄貝、北海道帶子、海赤蝦等等, 咁大盤新鮮的刺身,蟹腳海水味濃蟹肉鮮甜,三文魚夠厚夠肥美,鮮甜嘅帶子真係食左好多件,油甘魚和池魚王夠油潤。超推蔥拖羅軍艦、海膽軍艦,呢到d 海膽系列好掂,入口香甜忍唔住都叫左好幾款。嘩不得不提熟食,川燒珍寶鮮蠔燒脹卜卜大大隻, 金蒜粉絲蒸扇貝蒸的時間剛好唔會過熟,鵝肝多士一食難忘那份油潤感😍,花雕醉飽魚那份彈牙。皇牌炸乳鴿,黑椒蜜汁一口牛每粒都沾到蜜汁好香甜,呢到食物種類太多不能一一記錄。水果呢到比其他放題店選擇多,有士多啤梨、西瓜、哈密瓜、提子和榴槤蓉,每樣我都食dd 最後仲食左 Häagen-Dazs Movenpick 雪糕添。