2025-05-23 1398 浏览
殿大喜屋餐廳剛剛翻新大裝修完,環境畀以前更光亮整潔,餐廳位於九龍尖沙咀金巴利道26號1樓,餐廳主打日式任食放題,服務員招呼熱誠有禮。海鮮全港獨有任食奄仔蟹和牡丹蝦,當然要order,奄仔蟹肥美膏多,蟹肉鮮甜,泰式金不換炒花甲好有鑊氣,食落入口冇沙好惹味,川燒珍寶鮮蠔燒和酥炸桶蠔,鮮蠔新鮮肥美。刺身揀選牡丹蝦,赤貝,北海道帶子,北寄貝,金倉魚腩,池魚王,油甘魚,松葉蟹腳,刺身選擇繁多,牡丹蝦全港獨有任食,蝦肉鮮甜嫩滑,刺身新鮮肥美又鮮甜。壽司揀選海膽拖羅黑松露帶子,海膽軍艦,海膽拖羅鱈魚乾手卷,蟹肉蟹膏蟹籽軍艦,至愛海膽軍艦,餐廳選用日本海膽製作。燒物揀選西京燒比目魚,蒲燒鰻魚,燒牛舌,燒溫室甜菠蘿,溫室南瓜,燒榴槤,最喜歡燒溫室甜菠蘿,燒過嘅菠蘿多汁清甜。自助區自助區有多款糖水,甜品,時令水果,冷熱飲品多元化,多款冷熱日式清酒,冷盤熱盤多選擇.雪糕有Movenpick和Haagen'Dazs多種口味。
殿大喜屋

海鮮
壽司
燒物
自助區

2025-05-23 1420 浏览
這間人氣日式放題店位於尖沙咀金巴利道,鄰近美麗華廣場,主打多樣化的日本料理任飲任食,採用日本海膽,就連牡丹蝦及奄仔蟹也能任吃。門外早已人頭湧湧等候入座,建議必須提早訂座。晚市放題 - $388/位8:30pm後入座優惠時段刺身方面,牡丹蝦鮮甜細滑且彈性十足;松葉蟹腳鮮嫩鮮甜又多汁;池魚王魚油甘香細膩;金槍魚腩脂香濃郁得入口帶化;三文魚肥而不膩;赤貝爽脆甘甜;北海道鮮帶子有純淨的鮮甜;爽滑彈牙。海鮮方面,油鹽焗奄仔蟹有著鮮甜嫩滑的蟹肉,豐富的蟹膏甘香鮮美;花菇紅燒鮑魚柔中帶韌好入味;川燒珍寶鮮蠔燒爽脆帶點滑溜;清酒煮鮮蜆香甜無沙有酒香;西京燒比目魚那味噌的甘甜平衡魚油感;蒲燒鰻魚有甜鹹的醬香;酥炸桶蠔金黃酥脆好奶滑。熟食方面,鹵水獅頭鵝保留鵝肉的香氣,細嫩又鮮美;燒榴槤有淡淡的焦香,甜味濃郁;金湯燴花膠的膠質好豐富好軟滑;殿堂級鐵板鵝肝厚西多士豐腴又甘香;燒牛舌軟腍多汁帶胡椒香;燒七味鱈魚干香脆無比。壽司方面,海膽拖羅鱈魚干手卷有著綿密的拖羅蓉;海膽軍艦鮮甜豐腴不腥;牛油果蟹肉最中餅滑膩香甜;海膽拖羅黑松露帶子有陣陣飄香。甜品方面,雪糕有LOTTE、FUTABA、DREYER'S、Häa

門外早已人頭湧湧等候入座,建議必須提早訂座。

晚市放題 - $388/位

海膽拖羅鱈魚干手卷
牛油果蟹肉最中餅 & 海膽拖羅黑松露帶子
海膽軍艦

海燕窩椰汁燉木瓜

甜品方面,雪糕有LOTTE、FUTABA、DREYER'S、Häagen-Dazs及Mövenpick等,又有自家製軟雪糕及甜品,亦有多款新鮮水果。海燕窩椰汁燉木瓜香甜醇厚好滑嫩。

飲品方面,有多款清酒、生啤及啤酒等酒精飲,又有多款罐裝及自家製冷泡茶,還有自家製果汁、豆漿、咖啡機及熱茶供應。
2025-05-22
2025-05-22 1293 浏览
見到廣告有得任食奄仔蟹,就去試吓。餐廳嘅座位距離尚可,未至於非常嘈。大部份食物用QR code落單,飲品同埋少量食物就係自助攞。主角奄仔蟹:冇tricky 蠱惑條文,真係可以任點。奄仔蟹用鹽焗,蟹嘅 size OK,有膏。雖然啲膏唔算非常鮮甜,但係以任食來講,質素都唔錯,都食得滿足。我地每人食咗三至四隻左右。魚生:質素尚可,仲有拖羅。不過海膽就麻麻地。熟食:羊扒太騷,唔啱食。鵝肝煎得頗熟但味道okay,塊多士好脆。自助食物區嘅花雕豬手都唔錯,有酒味。甜品有唔同味道嘅雪糕,仲有木糠布甸,同埋大個木瓜燉雪耳。 整體來講,以任食來講,食物質素係可以嘅,種類都頗多。

主角奄仔蟹:

魚生:

質素尚可,仲有拖羅。不過海膽就麻麻地。

魚生拼盤

海膽

熟食:

羊扒

鵝肝

花雕豬手
燒生蠔
清酒煮蜆

甜品有唔同味道嘅雪糕,仲有木糠布甸,同埋大個木瓜燉雪耳。

木瓜燉雪耳
整體來講,以任食來講,食物質素係可以嘅,種類都頗多。
豉椒炒蜆
鵝肝
花雕豬手
木瓜燉雪耳
2025-05-21 829 浏览
約咗朋友嚟呢度食日本放題,全新裝修好舒服,而且仲有牡丹蝦同奄仔蟹都係任食,全香港係呢度先至有ღ刺身|壽司|手卷刺身有松葉蟹腳、拖羅、北海道帶子、北寄貝、油甘魚、牡丹蝦、三文魚同赤蝦等等🍣都有勁多款😍比較特別啲嘅有汁燒紋甲魷魚🦑海膽拖羅鱈魚乾手卷同海膽軍艦海膽仲係日本嘅海膽,唔怪得咁鮮甜😋油鹽焗奄仔蟹鹹香惹味~熟食嘅選擇都非常多,有燒乳鴿、燒菠蘿燒榴槤同埋肥美鵝肝厚多士都好好味😋必叫呀!仲有大大隻嘅燒蠔,新鮮啖啖肉,燒完口感好juicy😍飲品櫃就有大量唔同嘅冷泡茶、珍珠奶茶🧋啤酒同果汁🧃仲有sake都係任飲

刺身壽司|手卷

🍣都有勁多款😍比較特別啲嘅有

汁燒紋甲魷魚🦑
海膽拖羅鱈魚乾手卷同海膽軍艦
海膽仲係日本嘅海膽,唔怪得咁鮮甜😋

油鹽焗奄仔蟹鹹香惹味~

熟食嘅選擇都非常多,有燒乳鴿、燒菠蘿

2025-05-21 633 浏览
首先必吃的就是他們的獨家招牌~牡丹蝦和奄仔蟹吃到飽!這裡的牡丹蝦每隻都跟手指一樣長,肉質鮮甜到就像在北海道現撈的一樣!奄仔蟹有油鹽焗和避風塘兩種做法,每隻都是爆膏爆黃,蟹腳肉多到要啃超久才吃得完!第二個重點!這裡用的可是日本直送海膽!濃郁的奶香味在嘴裡化開的感覺,簡直奢侈到不行!偷偷告訴你們,海膽手卷一定要點!第三樣是刺身控的天堂~松葉蟹腳、赤貝、油甘魚肚應有盡有!第四個驚喜在熟食區~你們敢信嗎?這裡居然有手掌大的香煎鵝肝!外酥內嫩還會爆漿~而且港式燒鴨和滷鵝也意外地好吃,這種混搭風真的超特別!最後最後~甜點控注意啦!一定要留點胃給自助區的日式甜點,哈根達斯麻糬冰淇淋和半熟起司蛋糕絕對不能錯過,保證讓你的甜點胃也大滿足。

第三樣是刺身控的天堂~松葉蟹腳、赤貝、油甘魚肚應有盡有!

2025-05-19 518 浏览
尖沙咀殿大喜屋近排重新裝修咗,新格局比以前更加光猛,更加闊落,成個感覺舒服好多。見到有人介紹佢哋重開之後有奄仔蟹任食,就即管去試吓,睇吓係咪真係咁正😏大喜屋集團嘅餐廳不嬲都唔會令人失望,全部任飲任食非常多元化,前菜,熱食,飲品,主菜,甜品,雪糕,樣樣都有勁多嘢揀,眼花撩亂。食日式放題基本嘅刺身,壽司等等當然係一定會叫,刺身保持一貫水準,新鮮高質👍🏻 當中比較驚喜嘅係牡丹蝦刺身,海膽卷同壽司,餐廳採用嘅係日本海膽😻日本貨真係食得出同普通貨嘅分別,鮮味好多😋戲肉嚟啦,就係近排好Hit嘅油鹽焗奄仔蟹,每次都係任叫,無數量限制。我哋先叫咗一隻試吓,每隻都係開邊,一份兩隻,用砂煲上。底下鋪咗一層鹽,令到個蟹有少少鹹味同鹽香。第一啖一定係食蟹蓋嘅膏,估唔到隻蟹雖然唔係好大隻,竟然咁多蟹膏,而且仲係硫磺油嗰種,仲正過食大閘蟹🥲🥲 食咗第一份之後已經忍唔住即刻落多兩三份😂而餐廳都冇吝嗇,大概10分鐘到都上到一次蟹,成餐飯食咗兩個幾鐘, total每人食咗五隻蟹,真係覺得勁抵勁回本😂😂

大喜屋集團嘅餐廳不嬲都唔會令人失望,全部任飲任食非常多元化,前菜,熱食,飲品,主菜,甜品,雪糕,樣樣都有勁多嘢揀,眼花撩亂。食日式放題基本嘅刺身壽司等等當然係一定會叫,刺身保持一貫水準,新鮮高質👍🏻 當中比較驚喜嘅係牡丹蝦刺身,海膽卷同壽司,餐廳採用嘅係日本海膽😻日本貨真係食得出同普通貨嘅分別,鮮味好多😋

2025-05-19 442 浏览
尖沙咀大喜屋裝修完之後成個格局唔同晒座位舒適,環境光猛乾淨今次係無限任食奄仔蟹,真係第一次聽啱晒啱晒我呢啲蟹迷仲要超多膏,肉質鮮甜,不停order刺身都好多選擇,全香港獨有牡丹蝦任食唔係甜蝦,真係好大隻,新鮮彈牙又鮮甜仲有拖羅、三文魚、帆立貝、油甘魚腩、池魚王、赤貝等,全部都勁高質仲有我最鍾意嘅日本海膽,好creamy 真正來自日本嘅海膽,係特別好味㗎真係食呢幾樣嘢都返本鵝肝多士鵝肝好厚,煎到好香,配多士食減少油膩感外邊仲有其他熟食包括燒味、小龍蝦除咗各款冷盤小食,仲有三文魚籽可以任食各式飲品,冷泡茶、果汁汽水生啤同冷熱清酒最後仲有甜品同雪糕
尖沙咀大喜屋裝修完之後成個格局唔同晒
座位舒適,環境光猛乾淨

今次係無限任食奄仔蟹,真係第一次聽
啱晒啱晒我呢啲蟹迷
仲要超多膏,肉質鮮甜,不停order

刺身都好多選擇,全香港獨有牡丹蝦任食

唔係甜蝦,真係好大隻,新鮮彈牙又鮮甜

仲有我最鍾意嘅日本海膽,好creamy
真正來自日本嘅海膽,係特別好味㗎
真係食呢幾樣嘢都返本

鵝肝多士
鵝肝好厚,煎到好香,配多士食減少油膩感

外邊仲有其他熟食包括燒味、小龍蝦
除咗各款冷盤小食,仲有三文魚籽可以任食

各式飲品,冷泡茶、果汁汽水生啤同冷熱清酒
最後仲有甜品同雪糕
全香港獨有任食牡丹蝦及奄仔蟹‧₊˚可以極速回本既日本放題‎♡今次嚟到殿 大喜屋尖沙咀分店 原來餐廳最近全新裝修左 !今次仲用牡丹蝦及奄仔蟹作為主題等大家捧住個肚返屋企👅最近自助區仲會不定時推出獅頭鵝同埋有香港特有嘅港式燒味 真係相當之豐富佢哋嘅食物種類非常之多 亦比起裝修前有好多新嘅菜式 種類有刺身 壽司 一品料理 串燒 燒物 炸物 天婦羅 蒸焗鐵板 等等⋯特別講吓佢哋油鹽焗奄仔蟹 避風塘炒蟹暫時我未喺其他日式放題有食過 而且味道好入味 初頭以為因為係放題通常上菜時間要非常之快所以食物唔會點入味 佢竟然煮得有誠意 另外仲有豉椒炒蜆都好有鑊氣😋一品料理種類裏面我都好鍾意食花膠海參瑤柱翅羹 味道水準拍得住酒樓 係需要encore嘅料理日本料理方面刺身都好新鮮肥美 原來佢哋嘅海膽仲要係用日本海膽 !勁開心今次放題刺身種類竟然有松葉蟹 真係咩都有得食🥹食完煮食最後就食甜品啦 自助區域有多款甜品可以選擇 中式糖水都有 仲有水果任拎 飲品選擇都有好多 最後我都食咗一個海燕窩椰汁燉木瓜做呢一餐嘅終結 非常滋潤!食咁多種類兩個人埋單只需要八百幾蚊喳😋平日晚間都全場爆滿 建議大家提早訂座

特別講吓佢哋油鹽焗奄仔蟹 避風塘炒蟹

食咁多種類兩個人埋單只需要八百幾蚊喳😋
平日晚間都全場爆滿 建議大家提早訂座
2025-05-13 743 浏览
今次係尖沙咀執到寶啦!殿大喜屋重新裝修後環境更寬敞明亮!全港獨有嘅牡丹蝦同奄仔蟹任食放題鍾意食蟹嘅唔好錯過🤩超級快回本🤭咁多膏嘅奄仔蟹街市買都要$100隻🤣唔係講笑,encore左10轉,隻隻都爆膏!避風塘炒蟹超香口!蟹鉗超飽肉😍鍾意食蟹嘅我超滿足🦀仲有第一次食放題可以食到咁creamy鮮甜嘅海膽😋佢哋係用日本海膽,真心好高質!牡丹蝦大大隻,好鮮甜自助區都好有驚喜,熱盤有獅頭鵝、蔥油雞、蒸魚、小龍蝦、中式燉湯、點心、椰汁西米露等~飲品區一應俱全,清酒🍶生啤🍻都可以任飲😁甜品都好多選擇!半熟芝士蛋糕、半熟芝士布甸、榴槤布甸、香芋奶凍、特色馬卡龍,最正係有限定版Häagen-Dazs麻糬雪糕😆 Dreyer's開心果雪糕同埋MÖVENPICK沖繩海鹽雪糕都好好味!超推薦👍🏻👍🏻好耐冇試過放題忍唔住食咁飽🤣🤣
今次係尖沙咀執到寶啦!
殿大喜屋重新裝修後環境更寬敞明亮!

全港獨有嘅牡丹蝦同奄仔蟹任食放題
避風塘炒蟹超香口!蟹鉗超飽肉😍鍾意食蟹嘅我超滿足🦀

牡丹蝦大大隻,好鮮甜

飲品區一應俱全,清酒🍶生啤🍻都可以任飲😁

好耐冇試過放題忍唔住食咁飽🤣🤣
2025-05-11 499 浏览
尖沙咀大喜屋裝修完!環境光猛咗好多!午餐推出咗3小時任食!可以慢慢食!刺身嘅水準依然好新鮮! 牡丹蝦超大隻!前菜區居然有三文魚子! 大大啖真係超級爽!餐廳採用日本海膽! 好高質! 可以盡情食!新推出嘅鹽焗奄仔蟹有驚喜!超爆膏!所以忍唔住encore咗兩次😂飲品款式依然好多選擇! 選擇咗暢飲凍清酒😆甜品選擇超多! 馬卡龍仲好靚添! 📸📸📸記得記得留肚食雪糕呀🍦🍦🍦除咗好難book位之外,大喜屋真係冇缺點😂
尖沙咀大喜屋裝修完!環境光猛咗好多!
午餐推出咗3小時任食!可以慢慢食!
刺身嘅水準依然好新鮮! 牡丹蝦超大隻!
前菜區居然有三文魚子! 大大啖真係超級爽!
餐廳採用日本海膽! 好高質! 可以盡情食!
新推出嘅鹽焗奄仔蟹有驚喜!超爆膏!
所以忍唔住encore咗兩次😂
飲品款式依然好多選擇! 選擇咗暢飲凍清酒😆
甜品選擇超多! 馬卡龍仲好靚添! 📸📸📸
記得記得留肚食雪糕呀🍦🍦🍦

除咗好難book位之外,大喜屋真係冇缺點😂
午餐
  • 鹽焗奄仔蟹
呢間殿 大喜屋重新裝修過同以前格局唔同晒 超級乾淨同好光猛👍❤️刺身船叫咗三文魚 甜蝦 帆立貝 油甘魚腩 拖羅 赤貝 池魚王 全部都勁高質 拖羅入口即溶 帆立,貝大大粒好鮮甜 油甘魚極度肥美 回本之選❤️ 牡丹蝦刺身而家仲有牡丹蝦食 從來未見過放題有牡丹蝦 性價比好高🩷 海膽拖羅鱈魚乾手卷呢個手卷料仲多過飯 海膽鮮甜 拖羅絨肥美 配埋鱈魚乾 竟然咁夾 必食❤️海膽軍艦呢度嘅海膽係日本膽! 超級鮮甜 舊飯細細舊encore咗好多次 🩷螢光魷魚溫泉蛋蔬菜杯有兩隻爆膏螢光魷魚喺上面再配埋溫泉蛋 👍❤️香煎鵝肝鵝肝超厚 油脂豐富 夾埋塊多士一齊食冇咁漏❤️ 酥炸桶蠔真係大大隻桶蠔 隻隻都好肥美 皮夠晒薄 好香脆❤️港式燒味好強勁啊 竟然有港式燒味食 竟然會有燒鴨 ❤️川式蒜蓉燒蠔蠔肉大隻 肥美 生熟蒜剛剛好 喺出邊食燒烤起碼$20 隻 超高質呢度仲有大量甜品飲品同埋 Häagen-Dazs雪糕任食仲有期間限定嘅味道添 有朱古力麻糬雪糕 焦糖麻糬雪糕 必食📍殿 大喜屋 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道26號1樓

❤️刺身

真係大大隻桶蠔 隻隻都好肥美 皮夠晒薄 好香脆

❤️港式燒味
好強勁啊 竟然有港式燒味食 竟然會有燒鴨

❤️川式蒜蓉燒蠔

📍殿 大喜屋 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道26號1樓

• 刺身
  • 海膽手卷
2025-05-09 385 浏览
殿大喜屋 - 升級版豪華大喜屋今日介紹一間位於尖沙咀區嘅放題專門店,就係大喜屋集團旗下嘅殿大喜屋,殿既分店係一般大喜屋嘅豪華升級版本,裝修之後,一於再嚟試試。平日嘅午市任食3小時,每位$358。今次特別要推介嘅係殿大喜屋有獨有牡丹蝦及奄仔蟹任食,另外仲有滷水獅頭鵝;海膽亦都係來自日本嘅海膽,另外就係拖羅啦,唔係每間分店都有㗎,相信食晒以上嘅嘢就已經夠晒回本,甜品亦都相當豪華, Häagen-Dazs同Movenpick已經係基本款,係特別仲有日本版嘅Häagen-Dazs!
殿大喜屋 - 升級版豪華大喜屋

平日嘅午市任食3小時,每位$358。
午市放題食三個鐘食到好飽好滿足所有嘢食都新鮮都唔錯但係避風塘炒蟹 同埋鵝肝 就可以不叫了避風塘炒蟹太辣都炒太乾鵝肝炸過 太油 配左蒜蓉多士 搶曬鵝肝嘅味道上面汁亦都唔好食其他都好唔錯刺身新鮮 清酒煮蜆 個蜆好大隻好好食烤榴槤必食
午市放題食三個鐘

清酒煮蜆 個蜆好大隻好好食
烤榴槤必食
2025-05-01
2025-02-12 6992 浏览
高質素嘅日式放題!呢度嘅菜式多到數唔晒每樣都係精緻又好味❤️😆任食魚子醬同魚子呀!重點推介紅燒鮑汁燴花菇鮑魚為食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️鮑魚鮮嫩,花菇入味,真係一試難忘。生菜包酥炸生蠔為食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️生蠔新鮮肥美,酥炸之後更加香口。上湯牛油皇帝蟹伊麵為食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️鍾意食蟹嘅朋友唔好錯過上湯牛油皇帝蟹伊麵,蟹肉鮮甜,伊麵吸滿湯汁,每一啖都係享受。另外,鱘魚子醬都係必試之選,鮮味十足。刺身方面,拖羅三文魚同北海道海膽手卷係必點,新鮮不得了
高質素嘅日式放題
呢度嘅菜式多到數唔晒
每樣都係精緻又好味❤️😆
任食魚子醬同魚子呀!
重點推介
紅燒鮑汁燴花菇鮑魚
為食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
鮑魚鮮嫩,花菇入味,真係一試難忘。

生菜包酥炸生蠔
為食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
生蠔新鮮肥美,酥炸之後更加香口。

上湯牛油皇帝蟹伊麵
為食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️

刺身方面,拖羅三文魚同北海道海膽手卷係必點,新鮮不得了
2025-02-06 7553 浏览
琴晚同家人一齊到尖沙咀殿大喜屋食任食放題慶祝佳節,我們都食得津津有味!食物飲品都種類繁多,設有小食區,冷盤區,飲料區,糖果區,甜品區等,亦可以二維碼下單其他食物,全部任飲任食,鍾意飲酒嘅人亦有生啤任飲,可以同屋企人或者朋友𣈱飲一番啊!我推薦我愛吃嘅係🔸 殿堂級鐵板鵝肝多士鵝肝炸得好脆,外脆內軟,入口即溶,充滿油脂,加上超級脆嘅厚多士,每一啖都好滿足!🔸鹽燒牛舌黑椒和鹽調味使牛味更加突出,肉質好軟嫩,咬落去肉汁會在口腔散發,超正!🔸 海膽手卷海膽係用了日本北海道海膽,非常濃郁,口感順滑,味道好鮮甜。紫菜都好脆,手卷比較大件,海膽份量都比較多。🔸花雕醉鮑魚每件都好大隻,而且爽口彈牙,花雕味濃厚入味!🔸極品金枕頭榴槤燒我超鍾意哩個烤榴槤,熱辣辣,入口即化,而且超香超甜超濃郁嘅榴連香,非常值得一試!

我推薦我愛吃嘅係
🔸 殿堂級鐵板鵝肝多士
🔸鹽燒牛舌
🔸 海膽手卷
🔸花雕醉鮑魚
每件都好大隻,而且爽口彈牙,花雕味濃厚入味!
🔸極品金枕頭榴槤燒
殿堂級鐵板鵝肝多士