2022-05-06
段純貞見到MOKO新開左段純貞🤩望到個招牌版show啲牛肉麵超吸引咁所以就約咗朋友👭搵晚去try try 啦自從晚市開返之後…邊一間餐廳都好多人排隊段純正都唔例外🤷🏻♀️我地大概等咗半小時左右就入座💁🏻♀️👧🏻 麻辣蒜味腱心半筋半肉麵 (手工麵)💵HK$88喜歡吃辣的我當然會揀麻辣湯底♥️不過說實在個麻辣湯我係有少少失望😞湯底係好香濃…但麻辣味屬於比較淡😣但可能配合返港人口味啦🥺所以下次我都會選擇返紅燒湯底比較好至於主角🐮牛肉同牛筋口感好冧, 好軟滑, 係好食既☺️但我最鍾意嘅都係手工麵‼️‼️‼️口感係煙靭煙韌, 而且每條都真係又粗而且又厚度, 係屬於好好食既出色手工麵🤤超愛手工麵的説😍👧🏻 燉蕃茄腱心牛肉麵 (手工麵) 💵HK$84至於呢個🍅蕃茄腱心牛肉麵起初我哋以為湯底係蕃茄湯底, 但到枱嘅時候我哋發現原來係原隻蕃茄🍅上😂 而湯底就同牛肉麵湯底係一樣😆所以想食蕃茄湯底嘅朋友就要注意一下啦💡另外值得一提佢每個面都會跟一碟酸菜佢嘅酸菜都好好食😍👧🏻 鹽酥雞 💵 HK$48鹽酥雞一碟大概有五舊左右🐔外邊唔會粉感好重, 炸得都好香脆👍🏻每粒鹽酥雞都有少少嘅肉汁, 但又唔會太油所以下絕對可以enco
見到MOKO新開左段純貞🤩
望到個招牌版show啲牛肉麵超吸引咁
所以就約咗朋友👭搵晚去try try 啦
自從晚市開返之後…
邊一間餐廳都好多人排隊
段純正都唔例外🤷🏻♀️
我地大概等咗半小時左右就入座💁🏻♀️
👧🏻 麻辣蒜味腱心半筋半肉麵 (手工麵)
💵HK$88
喜歡吃辣的我當然會揀麻辣湯底♥️
不過說實在個麻辣湯我係有少少失望😞
湯底係好香濃…但麻辣味屬於比較淡😣但可能配合返港人口味啦🥺
所以下次我都會選擇返紅燒湯底比較好
至於主角🐮牛肉同牛筋口感好冧, 好軟滑, 係好食既☺️
但我最鍾意嘅都係手工麵‼️‼️‼️
💡另外值得一提佢每個面都會跟一碟酸菜
佢嘅酸菜都好好食😍
👧🏻 鹽酥雞 💵 HK$48
鹽酥雞一碟大概有五舊左右🐔
外邊唔會粉感好重, 炸得都好香脆👍🏻
每粒鹽酥雞都有少少嘅肉汁, 但又唔會太油
所以下絕對可以encore🙌🏻🙌🏻🙌🏻
👧🏻 太極厚奶+蒟蒻晶球
食得台灣嘢又點少得手調飲品🧋
太極後來係佢哋招牌推介⭐️
話明係厚奶, 真係濃厚香滑,再加埋蒟蒻晶球!
絕了😂
不過我叫半糖我都覺得好甜甜, 所以唔太愛甜嘅朋友可以揀微甜會更加好
回頭指數:👧🏻👧🏻👧🏻