2008-07-01 9 浏览
前幾日同FD行開尖東,見到呢間餐聽的落地玻璃前好大隻"任點任食",諗住入去試下啦間鋪裝修OK,不過D位幾逼下,有間房仔,不過我地人少唔坐得刺身有好多款,仲排得靚靚咁攞出嚟^^,串燒最遲先到,不過幾好味,相信係即叫即燒,等都值得,和食方面,個金菇牛肉卷好多油,好似淋上去咁!!!除此之外其他都ok,係食物選擇如果可以多返D就更好不過服務就真係冇乜,侍應生唔會主動埋嚟睇有乜需要,加茶,換碟果d完全冇,成日見到就係堆埋一齊傾計,你有你食,佢有佢大聲講大聲笑,好影響LOR遞餐果陣"嘭"一聲放係枱邊就拿拿淋走人,有次有野想問,但個人已經走左返去,原來趕住返去傾計食物好,不過服務差,中合返呢問餐廳只可以講係----普通

間鋪裝修OK,不過D位幾逼下,有間房仔,不過我地人少唔坐得

食物好,不過服務差,中合返呢問餐廳只可以講係----普通
同媽咪同表哥佢地去食, 4個人~ 表哥就好鐘意食壽司, 所以一次過落左好多order, 可能因為人多, 同埋叫左好多啦, 所以來的只有七成, 但系....系用一個大碟裝左好多果只....出面食, 至少二三百, 一下回曬本, 讚!!! 我唔食壽司, 所以就食天婦罹.....好正ar~~~脆脆脆, 但系唔油lo...想成晚都剩系食天婦罹...不過見到食評d牛肉粒好似幾好甘, 就叫左兩個, 又真系幾好味wor~起碼夠嫩~ 大大粒, 向出面都搵唔到架la~~ 不過如果可以向野飲度多d選擇...地方再大d....時間再多d....甘就perfect...啦, 不過到時就唔系甘既價..... 食下食下....好多野都黎左, 不過好飽..... 百幾蚊....真系超抵食lo~~~會再去, 不過一定要先book位...仲要預時間~
  • 壽司都很新鮮~
i went there with colleagues few months ago. B4 I came, my colleagues said that this place has good food, but turn out only just about average quality. I don’t think I will go back again. Even thought they had variety choices of food items, and order came out fast, the food quality was just ok. The sashimi wasn’t not fresh enough. I know we only pay for $1xx per person that we shouldn’t expect too much. I can’t remember what else I did eat. But just remember food is not hot enough.For dri

For drink, this is the worse part. The soda was all-u-can-drink tooo, but how can soda 無氣?! Where’s all the ‘bubble’ gona? Just like drinking sugar-water. When we complain about this, the waitress said cuz we ordered diet coke that they seldom ppl drink; so, the soda turn out like this……….well, is that our fault?!
Then, we change to regualar coke, n turn out the same. When we complain again, the waitress stood there speechless. End up we asked for more ice that to make the coke cooler n just taste a bit better.

The service there was bad. That night was not full house. But when we ordered food, we have to keep waving hand for so long in order to get serve.
$1xx (晚餐)
2008-04-23 11 浏览
booking方面:半年前有一次walkin, full 晒, 佢地話要book先有得食上星期book左去食, 但佢要我一係6點半, 一係8點半7點鬆d就到左tst, 因為book左8點半, 所以要hea晒先去點知8點3去到,成間得2個客, 早知早d去唔駛等而成晚都係得3台客食物方面:魚生一般新鮮, 唔知點解全部三文魚都會切淨條邊(皮?), 我覺得有d食落有根, 同埋係切一粒粒(一舊舊), 唔係平時一塊塊, 上次我去油麻地既一間cafe仔都比佢好好多....而牛柳粒幾好, 不過太大碟食唔晒雞翼好香口, 雞肉都好味免治雞肉好難食.. 千萬不要叫仲食左個烏冬同拉面, 但水準完全比不上日本拉麵店個燒餅幾好食物種類都算多, 好大份, 但唔係特別好食飲品方面任飲, 第一杯可以叫啤酒, 但d可樂既味好奇怪咁, 唔好飲服務方面d waitress企埋一邊係度傾計, 但都一叫就到既.. 緊係啦, 都冇乜客價錢方面大半年前依度仲係98蚊幾個月前就118, 後來1284月1日起就148由98加到148(平日價)五六好似要168另+10%Service Charges會唔會加得多同快左少少呢??可能都係少左
booking方面:
上星期book左去食, 但佢要我一係6點半, 一係8點半
點知8點3去到,成間得2個客, 早知早d去唔駛等
而成晚都係得3台客

食物方面:
而牛柳粒幾好, 不過太大碟食唔晒
雞翼好香口, 雞肉都好味
免治雞肉好難食.. 千萬不要叫
仲食左個烏冬同拉面, 但水準完全比不上日本拉麵店
個燒餅幾好
食物種類都算多, 好大份, 但唔係特別好食

飲品方面
任飲, 第一杯可以叫啤酒, 但d可樂既味好奇怪咁, 唔好飲

服務方面

價錢方面
大半年前依度仲係98蚊
幾個月前就118, 後來128
4月1日起就148
由98加到148(平日價)
五六好似要168
另+10%Service Charges
會唔會加得多同快左少少呢??
可能都係少左咁多客既原因啦

2008-03-16 7 浏览
上星期,我地幾個同事去食6:30-8:30既放題。食物多元化,味道好味。但係其中一位既waitress實在太無品,有一位態度好好既用好友善既態度同我地講因為要交枱,叫我地盡量食多d枱面既食物,因為另一位同waitress同佢講我地就黎夠鐘,但係枱面仲有野食未清,如果係咁可能會加我地錢。友善果位waitress同我地講,我地都話冇問題,因為確實仲有唔少野食。咁我地咪話我地會清架喇。友善果位行開佐之後,另一位waitress竟然繞埋雙手帶著極寸既眼神企係我地枱邊眼啤啤咁睇住我地食野。講真一句,我地都知食淨太多唔好意思,如果要多計錢都冇野好講啦!但係咁既態度就真係唔得囉!
昨晚與同事共3人專誠到"橫須賀"食日本放題自助晚餐.訂了8:30-10:30pm.放題自助晚餐共2節時間- 6:30-8:30pm & 8:30-10:30pm價錢: $128/位包可樂抵食味道不錯, 種類幾多.食物份量足料,抵到唔停口.1. 好食- 魚生新鮮:如"三文魚刺身" "八爪魚",,,,等 壽司種類多選擇.如"吞拿魚""赤貝"....等 串燒正: 特別是"雞皮""雞腎"" 雞軟骨" 大蒜牛柳粒非常好食, "金菇牛肉卷"好食 "天婦羅拼盤"炸物脆而不膩.提供的食物種類也算多選擇,而且他們的食物真的是「即叫即做」的,一點也沒有馬虎感覺 2. 地方- "骨子" 又有2人卡位,都幾好日本feel.坐位約50, 記得預早訂位.3, 服務態度很好. 該店的店員很勤快,自動走過來替顧客收碟及加茶,服務不錯。4. 價錢- $128/位包可樂/啤酒1杯, +$30 可樂任飲, +$50 啤酒任飲, 另+10% Service Charges (2 小時任食)5.食物份量大, 大家量

放題自助晚餐共2節時間
- 6:30-8:30pm & 8:30-10:30pm

價錢: $128/位包可樂

抵食味道不錯, 種類幾多.食物份量足料,抵到唔停口.

壽司種類多選擇.如"吞拿魚""赤貝"....等
串燒正: 特別是"雞皮""雞腎"" 雞軟骨"
大蒜牛柳粒非常好食,
"金菇牛肉卷"好食
"天婦羅拼盤"炸物脆而不膩.

3, 服務態度很好.
該店的店員很勤快,自動走過來替顧客收碟及加茶,服務不錯。

(2 小時任食)

5.食物份量大, 大家量力而為, 食吾哂$30/100克.

抵食味道不錯的"日本放題自助晚餐"
魚生壽司鮮,種類幾多
串燒正
牛柳粒正
2008-02-27 19 浏览
前幾日同男友兩個人去試呢間野,個到d職員話限時兩個鍾,呢個係正常,好多間放題都係咁,但係我地ORDER左d野食,成9個字都未到,第一樣黎到係魚生,冇咩特別,之後所有野食就一次過黎晒,我地張"台"丁丁咁細,佢地d野食份量又唔係多,但就個碟好大,張"台"根本放唔到咁多,有個waitness扮到好可愛既聲,同我地講"快D呀唔該",我個陣火都黎,D野食一次過全部黎晒,叫人點一次過食晒去呀??都算,可能個陣多人,個人有D燥,我明白,但係最離譜係第2次黎既魚生,唔知落左D咩化學物質,同第一次黎食既魚生口感好唔同,食落去係有膠質既感覺,我覺得自己似食鯪魚肉多D,仲有佢個到d魚生係根據d脂肪紋分開晒,我自己CUT都唔會咁啦,甜蝦仲古怪,我都係第一次見到甜蝦係白色,食落去好似炒蝦球咁,我懷疑係咪比豆粉水洗過黎,一係又唔知落左咩化學物質,我食完d"次"身條"利"係痺痺地,就係因為咁,我先覺得佢落左d化學物質係魚生到,服務,食物同樣差....仲有個咩燒餅,好似食麵粉咁,都唔知咩黎.....真係好差,我唔會再黎食,仲叫我d朋友唔好黎呢間野.......比我"簡"我寧願比多幾十蚊同去遠d食外野手
比我"簡"我寧願比多幾十蚊同去遠d食外野手
2008-02-25 38 浏览
諗住開開心心約一大班朋友去吃日本buffet, 上了openrice呢個post之後看見個個都話"橫順賀"D野好食, 服務員態度OK, 價錢又合理, 於是我和一班朋友就決定去吃了.點知去到才知道完來這間"橫順賀日本料理"係一間黑店.....因為係吃buffet是每個人收費, 我打電話訂位時訂了人數係10位, 後來到出席人數只得8位, 店員竟然話人數不齊都需要收10位價錢, 我當時第一時間出聲問點解? 點解你們在我訂位時不事先講明? 店員竟然話在電話到係有講明! 之後又走來一位態度非常之差服務員來向我們講因為我們訂咗位而推掉了其他客人, 所以你們訂位人數10位而人數係來不齊都要收取10位價錢, 其實他們當晚還有幾張吉枱,他們真會開大眼廣大話, 明明在電話裡沒講過又話有講過!我奉勸大家這間黑店千萬! 千萬不要去!^~^

我奉勸大家這間黑店千萬! 千萬不要去!^~^
2008-01-13 19 浏览
2008年1月3日晚上和媽媽一起到這間店舖吃日式放題,慶祝生日。價錢是HK$128/1位成人,另加10%服務費,送一杯啤酒/可樂/雪碧,加HK$10可任飲可樂/雪碧,加$50可任飲啤酒,另有免費無限量熱茶供應。我們預定了18:30的時間,可是我們在18:40才到達,店員表示每人可以吃2個小時,以入座時間計算,可是到20:00店員已經跟我們說是「Last Order」,不過點選完食物後是可以繼續坐到限時完結為止。約在20:15店員主動拿賬單給我們,並說結賬後可以繼續享用桌上的食物。最後我們在20:30離坐。這間店舖是以任點任食的日式放題為賣點,提供的食物總類也算多選擇,而且他們的食物真的是「即叫即做」的,一點也沒有馬虎感覺。另外,由於當天是我的生日,所以店舖方面送了一個印有他們店名的環保購物袋給我作為生日禮物(真會做生意,讓顧客替他們賣廣告...)總括而言,這間店舖的食物味道不錯,刺身很新鮮,不過串燒的味道有點淡,可能是當天醃製的時間不夠吧。另外,該店的店員很勤快,自動走過來替顧客收碟及加茶,服務不錯。推介食物:金菇牛肉卷,刺身、天婦羅拼盤、燒魚、大蒜牛柳粒。

推介食物:金菇牛肉卷,刺身、天婦羅拼盤、燒魚、大蒜牛柳粒。
壽司及刺身
金菇牛肉卷
燒魚及串燒
2008-01-11 10 浏览
一行四人去到呢間餐廳,間舖比較細坐位比較迫。HK$128一位放題+10%,價錢都算合理。刺生都幾新鮮,選擇都算多,壽司鈿鈿的可試多幾款,串燒、炸物應該係即叫即整,用料又唔差好味。服務都幾主動(加茶執野),又友善。
一行四人去到呢間餐廳,間舖比較細坐位比較迫。
HK$128一位放題+10%,價錢都算合理。
服務都幾主動(加茶執野),又友善。
2008-01-04 1 浏览
琴日諗住去食buffet..不過睇完openrice呢個post之後,就即興book位去食..gd好正丫!坐卡位,都幾多野食丫..最開心係有劍魚食~除左基本ge刺身sushi之外,仲有好多日本野食..特別有我好鐘意食ge枝豆..串燒冬菇..燒八爪魚丸同日式豆腐..yummy!!咁ge價錢加埋1食野ok丫..不過就遠左少少同間野細d囉..anyway,一定會再去丫..=]
2007-12-14 6 浏览
昨晚約朋友食飯,兩個人都唔知食咩好,朋友話無意見,於是約係尖沙咀等,之後想起尖東有間放題幾抵食,因為之前見過98蚊任食,去到至知加價,要$128.既然去到都無所謂啦,照入去食,食物選擇唔多,但一人送一杯soft drink,我先叫魚生同手卷,D魚生都OK,算新鮮,手卷就麻麻啦,因為D飯唔係日本米.第二回叫串燒.天婦羅什錦.沙律,炒什菜及燒墨魚丸,串燒超得,會再叫,天婦羅好好味必食,D好新鮮,好正.沙律,炒什菜不過不失,至於燒墨魚丸可以唔食,好麵粉之作.第三回叫餃子.天婦羅竹輪.餃子味道OK,但入面好多肥豬肉.天婦羅竹輪好食.由於佢last order,要叫最後一回啦,最後再叫魚生.串燒同支豆,到最後食到都幾飽.以咁價錢食日本放題,我覺得算係咁啦,可以再!
2007-11-02 8 浏览
昨晚跟男朋友2人食8:30-10:30(埋單每人$130)(連加一)款式不多...相比其他小食熟食....壽司比較差一點飯沒味~不是用日本米店員態度不錯雖然忙....但還滿衝勁XD有一個應該仲係日本女生所有點選款式都係即叫即燒入口熱騰騰食放題竟然有燒八爪魚丸超讚XD
昨晚跟男朋友2人食8:30-10:30
(埋單每人$130)(連加一)

款式不多...

入口熱騰騰

放題竟然有燒八爪魚丸
超讚XD

2007-11-02 3 浏览
其實已經10月9日的事了,只是一直忘記打番呢個食評!經朋友介紹下,說呢間日本料理餐廳很好味,又鮮甜,2小時任飲任食,價錢只是$118,又不會猛甘叫你走,剛好有朋友生日,所以我地就衝左過去了!不過那間餐廳都幾難找到的(我地唔係甘識路)!由地鑼行到尖東那頭,都好遠架!我地一行人6點40分就到了,竟然是第一批人WO,可能那時還早吧...他們有一樣好處,就是不會走單,你要點什麼,點幾多份,他們都會全單接收,把所有食物送到你的手上。速度快!所以,我地一開始就點左好多好多食物了,整張桌子都是食物,味道不錯,尤其是甜蝦,馬立貝(個名好似係甘)等等,都非常新鮮,爽口不得了!沙律都好好味,愈吃愈想吃!蝦天婦羅好熱架,又是一個好介紹...等等。當然有些東西總是不太好,記得那個南瓜同番薯天婦羅好硬的;三文魚刺身就差左少少;建議大家不要點燒餅吃,因為太溜及不太好味,吃完後會有種不想再吃其他食物的感覺。可惜,我好快就吃飽了...不過都算食到幾多野了,而且,我們都幾厲害架,全員是沒有吃剩的東西,桌子最後就顯得非常乾淨!雖然是過左2小時不可再落單,但都容許我們坐係度傾計,可是,你會有一種不好意思的感覺,因為間鋪太細
其實已經10月9日的事了,只是一直忘記打番呢個食評!

可惜,我好快就吃飽了...不過都算食到幾多野了,而且,我們都幾厲害架,全員是沒有吃剩的東西,桌子最後就顯得非常乾淨!雖然是過左2小時不可再落單,但都容許我們坐係度傾計,可是,你會有一種不好意思的感覺,因為間鋪太細了...

我說呀,如果朋友們想去的話,我一定會介紹呢間餐廳的!對了,有生日的朋友當天去那間餐廳的話,會有一份神秘禮品的,不過,那份禮品只是一個環保袋,不太好看!

(非会员)
真係加左價? $118 + 10% charge = $130 位dinner 任食...食物賣相Good, 味道OK, 效率Good, 不過$130 可能比較貴少少... 因為去d 好d 既壽司店散叫都差唔多.另外見佢地有個corner tatami 位好似幾OK... 如果一大班人, 都可以再去一去ge!