(非会员)
終於試過了lunch自助餐....熱盤好像沒多選擇, 黑椒牛仔骨好像不熱,羅漢粉絲煲太普通,豬腳薑未夠火喉.咕嚕肉都ok.海上鮮有鱔,有魚都最ok.有生蠔,三文魚,立魚,蟹流和蝦刺身都幾新鮮.有很多款甜品, 和新鮮生果, $98都算ok la.那裡還有橙汁和蘋果汁任飲, 都好好ga la.
終於試過了lunch自助餐....
有生蠔,三文魚,立魚,蟹流和蝦刺身都幾新鮮.
有很多款甜品, 和新鮮生果, $98都算ok la.
那裡還有橙汁和蘋果汁任飲, 都好好ga la.

唉....失望,去到竟然有二個live band,原本都唔錯,但係太大聲,食客又大聲,搞到個場勁嘈!食物同佢個廣告差得太遠, 叫個師傅即席做個海膽鮑魚手卷(見圖)只見罐頭鮑魚,海膽原來只係"吱"係入面個d好似mustard叫做海膽sauce, 袋鼠肉只係好似d牛肉碎咁伴薯蓉, 魚生有三款(三文魚,八爪魚同立魚)但係cut到細細塊,比起平日日本料理的一半size,好cheap,燒牛肉好硬,tiramisu又一pat唔知似咩,又無coffee味,又無酒味,生豪細隻又唔太新鮮,雖然有師傅即煮PASTA,但都唔好味,我煮都正過佢,酸辣湯唔酸又唔辣....唉.........都有d讚, 燒羊脾好鮮味,肉質唔錯,desert中的奇異果批好好味,批皮厚一點更好,peach pie都好味,coffee梳乎理更是不停出,好正!炸蝦天婦羅都係不停炸,又好味!煙三文魚都係一個唔錯的選擇, 又有beer,apple同orange juice任飲不過有coupon二送一,計埋都只係$150一個,當食個晚餐都真係好抵.
2004-04-03 7 浏览
成日食佢個消夜buffet $78位+一3位送一位哩度因為就$ 野食當然唔會好正,唔厭普通可以嘗試粥檔- 最出名的鮑魚雞弼唔錯。另外皮蛋瘦肉同魚都幾好,all係即叫即滾的炒麵檔- 叫咩都比同一個魚湯你,個人feel同魚米家有得比,配料有蟹柳,魚蛋、日式魚蛋、腸仔、雞尾腸、咩丸都有,叫佢every都要都得gasister唯一唔like係樓下就係348disco 有d嘈嘈地,個人feel唔倒waffle - dressing任調配,有choco or 奶油另有新鮮or罐頭生果choose西式包- 細細個,有個爐比你返熱蝦多士、奶黃包、炸三文魚骨、sushi 三文治、千島dressing macaroni 凍肉、生菜沙拉、雞、豬腳薑、牛腩咖哩魚蛋、紅燒豆腐、蝦餃燒賣、栗子蛋糕opera 熱布丁、紫米露、生果、果汁先生、lemon tea strawberyy choco ice cream 哩幾年黎去親都係哩d but無所謂,反正好食又抵食10:00-12:00pm
成日食佢個消夜buffet $78位+一3位送一位
哩度因為就$ 野食當然唔會好正,唔厭普通可以嘗試
西式包- 細細個,有個爐比你返熱
10:00-12:00pm
2003-08-22 6 浏览
我覺得dinner buffet每人$17幾都算係咁架喇~款式都幾多架~~ 食得過wo真係~d"生ho"都幾新鮮幾肥架~ 我自己都食左幾隻~我呀媽都食左幾隻...不過佢肚痛lo...但係我又冇事wo...so唔知關唔關事..其實整體上都係去得過架~
我覺得dinner buffet每人$17幾都算係咁架喇~
款式都幾多架~~ 食得過wo真係~
d"生ho"都幾新鮮幾肥架~ 我自己都食左幾隻~
其實整體上都係去得過架~
2002-09-14 8 浏览
雖然座位比較迫,而又比較噪,不過佢唔係5星級酒店,都唔好要求咁高啦!宜家仲四送一位,幾抵食。佢D三文魚魚生幾好呀!又厚又都算新鮮;有即炸天婦羅同燒物,又有即制pencake同waffle。麵包又多款式,仲有個好特別的多士爐(個爐係360度轉的),比你o地烘麵包。只可惜我最like的甜品款式唔多,而雪榚又只得一種味。總括來講係抵的。
雖然座位比較迫,而又比較噪,
不過佢唔係5星級酒店,都唔好要求咁高啦!
宜家仲四送一位,幾抵食。
佢D三文魚魚生幾好呀!又厚又都算新鮮;
有即炸天婦羅同燒物,又有即制pencake同waffle。
只可惜我最like的甜品款式唔多,而雪榚又只得一種味。
總括來講係抵的。
2002-06-10 16 浏览
呢期做緊東瀛自助餐,魚生、壽司就自然唔少得,不過款式就少d,同埋唔夠新鮮,但就勝在不停refill,反而d鐵板燒同即製天婦羅就幾唔錯,夠惹味,整得唔會過o左籠,另外熱葷選擇都幾多,wasabi焗生蠔、黑豚肉、人參雞等等,甜品就有芝士餅、黑芝麻雪糕咁。整體來講,算係幾多野食,而且三送一,每人都唔駛200蚊,幾抵,不過座位真係好逼,出入拎野食好唔方便,要扣d分。
2002-05-22 5 浏览
果日去係星期五人山人海,咁食物如壽司,魚生,生蠔不停供應,但唔太正,好似好多o野食,味道都好普通,我個比較欣賞日式黑豬肉(其實係叉燒)同芝麻雪糕.見到有檔o野大排長龍以為好o野,係炸雪米茲,嘩!好鬼甜,炸粉又厚,都幾難食.三送一,一人大約$180. 不過d服務就幾差.
2001-07-07 7 浏览
我班同學為節省起見話要o係度搞謝師宴..係用lunch buffet形式,於是我就一探究竟,不過我係食tea buffet o既!!o個日係父親節前夕,冇特別收費,同平時一樣,$78加一.我由開始三點三坐到五點半..其實之前黎呢度睇都預冇乜特別正野食架喇,不過入到去試左幾樣野食都味道不錯~~但係d食物真係幾平價o既野食囉..甜品唔多,最好味竟然係紅豆糕,壽司得d極平價o既,例如蛋呀,蟹柳呀咁..三文魚北寄貝之類只係出左一次,仲要係得8舊左右..唔太新鮮.我一次過拎左4,5舊返去比朋友一齊食都已經唔係幾好意思..連雪糕都冇..甜品同雪糕得咁少係我最失望o既!因為我想食多d云呢拿味雪糕嘛!而且我專登揀tea buffet唸住可以有多d甜品架!!仲有兜應該係魚翅o既野比我地,初初認為係碗仔翅,後來個fd話係魚翅..雖然間野choice少,食物平價,但整出黎o既味道不錯,只有個好細o既tart,入面有d紫色物體o既野好難食!本來唸住夾硬用水沖落肚都頂唔順,吐左出黎..間野o既service都唔錯o既!同埋唔算好多人囉~(星期六..)雖然我媽咪話比錢入去食呢d平價野唔抵,不過佢既`buffet唔
雖然間野choice少,食物平價,但整出黎o既味道不錯,只有個好細o既tart,入面有d紫色物體o既野好難食!本來唸住夾硬用水沖落肚都頂唔順,吐左出黎..間野o既service都唔錯o既!同埋唔算好多人囉~(星期六..)雖然我媽咪話比錢入去食呢d平價野唔抵,不過佢既`buffet唔係貴,我覺得都值o既!
2000-12-14 2 浏览
唔係呀,幾好食呀﹗$200已可以食到dinner buffet, 都算十分抵,而且服務不俗,魚生十分多,不過只得一種選擇
2000-10-06 3 浏览
當年小弟在大華搞過buffet gathering有十五六個當中有幾個食完返到屋企就,.............黎料~~呢鑊真係誤人子弟$200換來通便的功能倒也值得
當年小弟在大華搞過buffet gathering
呢鑊真係誤人子弟$200換來通便的功能倒也值得
2000-01-18 5 浏览
o 尋晚同班friend 去樂怡閣食buffet ,可能地區問題,所以都無想過有D 特別要求。 由於無期望,所以有驚喜,由於現正舉行日本節,所以有大部份日式美食例如天婦羅、鐵板燒(當中更包括龍蝦及帶子)、各款魚生及非常鮮味o 既生牛肉等等,喜歡日本菜o 既朋友一定不能錯過! 熱盤方面,湯有人參燉雞,真係有人參o 架! 主菜牛舌及蒸鰻魚飯都係食得樂心水推介,但響食鰻魚飯o 個時記得去鐵板燒擋加D 鰻魚醬,正呀! 最後又係甜品時間,呢度D 生果好鮮甜,正過不少大酒店,芝士蛋糕都唔差,但食得樂就最欣賞D 椰汁糕、紅豆糕同綠茶煎餅。
2000-01-07 1 浏览
大華雖然不是一間大酒店, 但自助好正, 而且價錢合理, 環境也算舒適. 午uffer 只須$98, 食物種類很多, 晚就有生蠔, 魚生, 串燒, 壽司, 燒牛肉, 鐵板燒, 車仔麵, 粥, 沙律.., 還有好多好好味的熱盤和十多款甜品, 還可以芝麻雪糕. 個人推介是咖哩三文魚, 那個咖哩的配菜( 紅蘿蔔和茄子) 好好味, 另外幾款沙律, 雪糕和熱盤都是水準之作. 唯一較差的是壽司, 飯太大舊, 兼沒有味道.