樂怡坊正宗雲南米線

樂怡坊正宗雲南米線 (已搬遷)

新店位置
此店已搬遷及已改名為 雲貴坊
樂怡坊正宗雲南米線 (已搬遷)
JennKaHa
雲南米線始祖
JennKaHa
2018-05-07
关注
依間雲南米線開左10幾20年,早過譚x既出現,絕對係雲南米線始祖😂入到去個裝修比較舊,好有老店既感覺menu冇乜特別設計,只有好似大排擋咁,一幅大menu掛係牆到。入面寫明左啲餸可以點配,價錢都唔算貴,二味(2餸)米線就$36。不過佢酸辣係計一味,所以如果想酸辣米線+1個餸,咁就計二味米線既價錢喇今次叫左酸辣腩肉米線,米線份量唔算多,不過就有好多樰菜,而且啲腩肉份量都幾多下,亦非常大片,所以整體黎講都幾好食,唯獨是米線可以多少少😢另外個到既汽鍋雞好似幾出名,食lunch期間都聽到周圍唔少人叫,下次可以一戰!查看更多
赞好
Koey.C
深水埗的平民米線
Koey.C
2015-08-26
关注
友人推介米線鋪頭,咪去試下!睇個門面都覺得係平民米線睇張落單紙又覺得佢幾抵都係24蚊起同埋我鐘意佢有得揀多咩小咩 米線硬定淋 好客制化最後我揀左BB辣麻辣豬耳同墨丸BB辣就好似無辣味咁 我覺得自己下次可以食小辣挑戰下但個辣麻辣豬耳就好多油得濟 墨丸就普普通通啦總括而言係抵平既 質素同價錢成正比查看更多
Ken86
值得支持!
Ken86
2014-06-30
关注
樂怡坊呢間米線舖開左咁耐都居然無人寫食評,一於搶閘做第一個!由於我教會在附近,所以已食了無數次!以前一向食開譚仔,但覺得佢越做越差!直至有呢間小本經營的米線舖出現,覺得佢地係好有誠意,無乜野心,只想造好一碗米線!所以值得支持!舖面很細,坐滿都無十臺客。裝修簡單,有電視!似家庭生意,咩都一腳踢!由於食物有很多選擇,又要自己在「糧單」上圈食D咩?幾辣?加不加蔥等!第一次來肯定眼都花,會吾知點畫,希望可改善!有朋友話似考MC(笑)!我一向喜歡叫兩餸米線,呢間D所有「豬」食都好得,包括:豬軟骨(好淋有咬口)、麻辣豬耳(至愛,但很油,一定要寫「分開上」)、豬腸(好味!)、辣腩肉(令成碗米線都升級,好食)、豬頸肉(香滑)、香茅豬扒(好香,但一定要寫「分開上」)。另外雲吞、蟹籽丸都不錯!佢既特式就係湯底好熱,但都幾好飲,通常我都飲大半碗!但味精重!個人認為米線配凍檸茶是絕配,但佢呢間D熱奶茶都好香滑到家,值得一試!之前呢個舖位開過無數間食肆都瞬間執笠,惟有呢間可以頂咁耐,皆因佢有質素,每樣餸都有獨得處理方法,吾似一般米線舖只係整熟佢!查看更多
chanhei-emily
時菜冬菇辣腩肉雲南米線
chanhei-emily
2014-01-20
关注
好味過譚x雲南,價錢合理,一定要試。我同呀媽兩人食一碗3餸米線已經飽,湯底很鮮甜,冇味精。辣湯底我暫時未試過,本人怕辣,但我見到好多客人食麻辣湯底。環境乾淨衛生,有tvb睇。選餐紙很詳細,油多油少自己選擇,適合各年齡層。下午茶時間有9折。如果一餸就22文,冷熱野飲加5文。最重要食材新鮮,有保證。查看更多
清湯時菜辣腩肉