2013-01-18 164 浏览
如果唔係喺附近返工, 喺觀塘/牛頭角/藍田嗰頭食嘢, 九成都去apm...但apm食嘢其實都幾貴... 即係你想食個好好睇 睇gei意粉都要around $100都未計加一 T皿T呢間餐廳一開為二, 一邊係品酒, 另一邊係餐廳佢裝修都ok, 因為開放式廚房gei關係, 成間餐廳都好香@v@初初去睇個餐牌, 全部都係 "黑椒雞扒意粉"呀, 乜乜什菌意粉咁, 好普通, 梗係以為好似茶記咁樣啦...我就叫咗個黑椒雞扒意 (叫set, $56包埋湯, 餐包同drinks)落完單, 佢先上個湯同餐包湯冇咩特別至於餐包... 我一直好驚食嗰d茶餐廳gei餐包ga, 好多starch嗰d... 成日我都未食main course已經飽咗!但佢個包唔係好大好實嗰d包, 而係一個係暖暖地, 好鬆軟gei little bun! nice one!間舖冇乜人, 但都要等10分鐘左右...個意粉嚟到, 你就知點解要等咁耐了!首先, 個意粉真係好香, 唔係就咁烚意粉然後淋d汁上去, 而係炒底ga!!所以d黑椒汁同d意粉係blend埋一齊, 而唔係分開的.跟住塊雞扒都煎得好香, 但未必人人都會好鍾意食, 因為佢

呢間餐廳一開為二, 一邊係品酒, 另一邊係餐廳

落完單, 佢先上個湯同餐包
湯冇咩特別

間舖冇乜人, 但都要等10分鐘左右...
個意粉嚟到, 你就知點解要等咁耐了!
所以d黑椒汁同d意粉係blend埋一齊, 而唔係分開的.

跟住塊雞扒都煎得好香, 但未必人人都會好鍾意食, 因為佢唔係髀位, 所以多肉少肥, 就有些少鞋口, 但唔會好似o趙膠咁, 有肉味.
鍾意食滑&肥gei雞gei人, 可以揀另外一d什麼炒雞柳意粉, which同行有人食, d雞就肥d喇.

sorry我唔係d食飯前就影一餐gei人, 所以冇相睇
但佢d牛扒都好靚仔, 同埋煎到好香, 味道同熟gei程度都控制得好好, $80左右就有set, 真係幾抵.

下次嚟實會叫個onion ring嚟食!
我地差唔多食完gei時候見到隔籬幾枱都叫咗onion ring, d ring好大個, 好香@_@
但我地嗰時都食完了T__T

题外话/补充资料: 不另加一服務費!
2013-01-11