2024-05-17
前幾日我同朋友去咗旺角嘅一間高質日式放題餐廳食嘢,真係好好味呀!佢哋有非常多款式嘅日式料理,種類超級豐富,我地都食咗好多唔同嘅料理,味道真係好出色!首先我食咗西京燒比目魚,個味道好鮮美,肉質厚實彈牙,仲有濃濃嘅芝麻味道,非常入味。之後我又試咗鹽燒牛舌,牛舌嫩滑多汁,加埋少少鹽味,超級美味!我仲試咗拖羅蓉手卷,餅皮薄脆,餡料料好實在,非常合我意。海膽手卷就更加可以,香滑濃郁,份量夠味,相當值得一試!我地仲食左鹽醬燒牛肉壽司,肉好鮮嫩入味,加埋酸酸甜甜嘅醬汁,口味平衡好好。另外佢哋嘅醬燒左口魚邊壽司都係好美味,魚肉鮮甜,配搭好特色!再來就有泰式虎蝦,肉質又鮮又嫩,淋埋泰式醬汁,好夠味!我仲試咗大赤蝦刺身同俄羅斯甜蝦刺身,個個都好新鮮好肥美,好夠營養!餐廳嘅其他刺身同炭火燒嘢都非常出色!我試咗好多款式,如磯煮鮑魚、帶子刺身、希靈魚刺身、北寄貝刺身,個個都好出神入化,我真係全部都愛!最後我仲吃咗榴槤金枕頭,超級好味,加上哈根達斯雪糕作dessert,真係好爽!餐廳嘅飲品選擇好多,有多款茶、日本清酒之類,我食左好多,個個都好好味!