2025-05-14 0 浏览
選擇困難嘅我,成日諗食乜諗到頭痛個陣,我通常都揀食中日式於題,因為一次過有齊我最鐘意食嘅嘢,今次去左旺角放題店,地方夠大,座位超多,唔會坐得好迫第一輪當然瘋狂點刺身,拖羅、三文魚腩、帆立貝、油甘魚、牡丹蝦、甜蝦、長腳蟹,仲有北寄貝、赤貝,全部都好新鮮,淨系呢一盤刺身如果去日本餐廳食都已經好貴,但系放題店就系全部任食!爽!仲有海膽手卷同三文魚子手卷都系必點,細細件一口一件,過足癮又唔會飽得滯!第二輪就到中式,豉椒炒蜆夠曬鑊氣,一上枱已經好香,蜆肉鮮甜,又冇沙,當然唔少得蒜蓉蒸扇貝同埋蒜蓉燒蠔,鐘意食海鮮嘅人,千祈唔好錯過仲有燒乳鴿,熱辣辣好有酒樓質素呢度仲有酸菜魚,魚肉有好多片,又滑又冇骨,酸辣度適中好惹味發現咗新產品柱侯牛筋腩煲,牛筋炆得超腍,每一啖都覺得自己吸收咗好多骨膠原😂食到個人飽到行唔到,但系見到有榴槤都點咗幾件嚟食埋,非常滿足,另外鐘意食雪糕嘅人就千祈唔好錯過,因為呢度嘅Häagen-Dazs同埋Movenpick雪糕都系任食!埋單每人都$300左右任飲任食兩小時真系好抵,下次再食過🤭

仲有燒乳鴿,熱辣辣好有酒樓質素

呢度仲有酸菜魚,魚肉有好多片,又滑又冇骨,酸辣度適中好惹味

2025-04-29
2025-03-28 1563 浏览
🔥【全城最狂放題!蟹腳+海膽任食 呢個價錢真係合理?】🔥📍 極尚大瀛喜日本料理 (旺角胡廈生行5樓) 👉🏻 呢個陣容我懷疑老細想做慈善!💥 自助區核爆級陣容 💥一入場就見到成個「海鮮碼頭」!熟蝦青口堆到山咁高,仲有即夾即食嘅椒鹽瀨尿蝦、蒸到閃閃發光嘅鱔球,麻辣小龍蝦仲要係無限refill!最癲係連蒸鳳爪燒賣都有得任夾,前菜仲有十幾款日式螺肉中華沙律,阿媽我今日唔食飯喇~📱手機落單喪call清單📱1️⃣ 蟹腳三吃:蟹粥/刺身/火灸三種食法2️⃣ 海膽暴風圈:手卷+拖羅中toro餅3️⃣ 榴槤控暴動:凍櫃長期補貨貓山王4️⃣ 巨無霸帶子:直徑3cm厚切刺身5️⃣ 隱藏版牛筋腩煲:炆到識跳舞嘅膠質⚠️ 戰鬥攻略 ⚠️刺身控必mark劍魚腩+油甘魚腩部位,燒物記得追加鹽燒菠蘿,炸物要試海蝦天婦羅!雪櫃仲有4款自家製糖水,但建議留肚比👇🏻🍨 雪糕界LV雙殺 🍨Häagen-Dazs+ Movenpick 任唧唔嬲!仲有部軟雪糕機,自製爆脆筒x榴櫣簡直童年回憶返晒嚟!👑 終極必殺技 👑記得預早book窗邊位,可以望住旺角夜景喪食帝王蟹~📌 極尚大瀛喜日本料理地址:旺角彌敦道655號胡廈生行5樓#放題黑洞 #榴槤任食正到犯
🔥【全城最狂放題!蟹腳+海膽任食 呢個價錢真係合理?】🔥

📍 極尚大瀛喜日本料理 (旺角胡廈生行5樓)
👉🏻 呢個陣容我懷疑老細想做慈善!

💥 自助區核爆級陣容 💥

4️⃣ 巨無霸帶子:直徑3cm厚切刺身
5️⃣ 隱藏版牛筋腩煲:炆到識跳舞嘅膠質

⚠️ 戰鬥攻略 ⚠️

🍨 雪糕界LV雙殺 🍨
Häagen-Dazs+ Movenpick 任唧唔嬲!
仲有部軟雪糕機,自製爆脆筒x榴櫣簡直童年回憶返晒嚟!

👑 終極必殺技 👑
記得預早book窗邊位,可以望住旺角夜景喪食帝王蟹~

📌 極尚大瀛喜日本料理
地址:旺角彌敦道655號胡廈生行5樓

#放題黑洞 #榴槤任食正到犯規 #海膽控失守現場 🦀🔥🍣

👇🏻 話時話大家食放題第一round必點咩?我次次都狂叫三文魚然後後悔
  • 燒蠔
地鐵站行1分鐘都唔洗就到🚇 好適合同家人朋友嚟聚會,上菜上得快,服務態度好,絕對值得一試!🍣✨一行入餐廳就見到自助區有勁多嘢食嘢飲😍😍 多款前菜、沙律、生果、湯品、炸物小食、清酒啤酒同甜品,特別係有日本版嘅Häagen-Dazs雪糕,全部任食!🍦🍨刺身拼盤第一時間就order一大盤刺身😍 新鮮嘅魚生色澤鮮艷,勁多選擇 有赤蝦、鮑魚、希靈魚、螺肉等等,口感滑嫩,特別係三文魚同蟹腳,鮮甜好味!🐟壽司手卷有多款創新款式,全部都有水準~最鍾意食🍣醬燒三文魚壽司、醬燒左口魚邊壽司、醬燒蟹棒壽司、蒜香牛油熟帶子壽司、海膽手卷同三文魚籽手卷天婦羅及炸物有好多蔬菜類天婦羅🥬包括紫薯婦羅、秋葵天婦羅,入口好香脆🤤 炸物都好吸引 有雞軟骨同炸鮮奶😆燒物佢哋嘅燒物選擇都好豐富,有羊架、燒扇貝同燒蠔,特別推薦燒乳鴿,肉質鮮嫩,外皮香脆 回味無窮!🍗✨

刺身拼盤

壽司手卷

天婦羅及炸物

燒物
2025-05-12 0 浏览
用餐時間5點半至7點半,可下單時間到7點,可食到7點半。但7點結賬後立即清空枱面,之後來食物都沒有碗筷用。我明白要7點半交枱,但還有半小時,收碗筷就是趕客走,這給客人印象十分差。
2025-05-11
庆祝纪念
母亲节
極尚大瀛喜日本料理旺角分店係大瀛喜品牌最抵食嘅放題,而且地理位置好方便,難怪每日都吸引好多老中青嘅顧客幫襯,放題食物種類有好多,有刺身、壽司、卷物、燒物、串燒、炸物、創作料理、一品料理同埋煮物等,另外設有自助區域,有熟食、點心、冷盤海鮮、中湯、飲品、清酒、甜品、水果自助區,款式豐富,性價比好高。餐廳用QR code落單,待應好快將美食送到。刺身類刺身種類繁多,有挪威三文魚、油甘魚、劍魚腩、大赤蝦、俄羅斯甜蝦、泰式生蝦、北海道帶子、池魚王、希靈魚、北寄貝、赤貝、bb象拔蚌、花海蜇、原隻粒貝、酒煮榮螺、磯煮鮑魚等。每款刺身都好新鮮,三文魚腩厚切,肉質肥美;大赤蝦大隻新鮮,肉質爽彈;北海道帶子肉質鮮嫩,口感富有彈性,味道甘甜。熟食類法式香草燒羊鞍,羊鞍惹味,肉嫩Juicy有肉汁,沾上芥末醬更惹味;川味珍寶鮮蠔燒,蒜味香濃,蠔肉鮮味肥美,口感滑溜,帶有川味香辣;金牌紅燒乳鴿王,外皮炸至金黃,口感外脆內嫩Juicy;金蒜蓉粉絲蒸扇貝,粉絲吸收咗蒜蓉味道,扇貝惹味鮮甜;鹽燒牛舌,味道鹹香惹味,口感爽脆,牛肉味濃郁;芝麻雞翼,外皮炸至金黃香脆 ,雞肉嫩滑多汁,好惹味;榴槤炸彈,炸至金黃色,內餡充滿口
極尚大瀛喜日本料理旺角分店係大瀛喜品牌最抵食嘅放題,而且地理位置好方便,難怪每日都吸引好多老中青嘅顧客幫襯,放題食物種類有好多,有刺身壽司、卷物、燒物、串燒、炸物、創作料理、一品料理同埋煮物等,另外設有自助區域,有熟食、點心、冷盤海鮮、中湯、飲品、清酒、甜品、水果自助區,款式豐富,性價比好高。餐廳用QR code落單,待應好快將美食送到。

刺身

熟食類
法式香草燒羊鞍,羊鞍惹味,肉嫩Juicy有肉汁,沾上芥末醬更惹味;川味珍寶鮮蠔燒,蒜味香濃,蠔肉鮮味肥美,口感滑溜,帶有川味香辣;金牌紅燒乳鴿王,外皮炸至金黃,口感外脆內嫩Juicy;金蒜蓉粉絲蒸扇貝,粉絲吸收咗蒜蓉味道,扇貝惹味鮮甜;鹽燒牛舌,味道鹹香惹味,口感爽脆,牛肉味濃郁;芝麻雞翼,外皮炸至金黃香脆 ,雞肉嫩滑多汁,好惹味;榴槤炸彈,炸至金黃色,內餡充滿口感幼滑嘅榴槤,味道香濃;炸物有天婦羅蝦、皇帝蟹棒,兩樣都炸至酥蝦。

期間限定
榴連王,入口綿密,口感好creamy,榴連味濃郁,好香甜,榴蓮愛好者必定要試。

飲品區
飲品種類好多,有自家製冷泡茶;有韓國樂天嘅罐裝飲品忌廉溝鮮奶、芒果汁、鮮蘆汁薈等;自家製冷泡茶,可以去除油膩感,另外仲有可樂、芬達、忌廉、道地茶飲品同埋日本啤酒等。

雪糕區
自助區嘅甜品種類好多,有MÖVENPICK雪糕、Häagen-Dazs雪糕任食,其他選擇有韓國Melona 蜜瓜雪條、雀巢曲奇忌廉雪條同埋甜筒等。

2025-04-16
同一座大廈吃過最少兩家,終於到大灜喜了,人超多的,平日都爆滿。這家晚上8:30後,放題特價$258,可以任食榴槤/長腳蟹,性價比很高。放題點餐基本都是QR Code 下單,這家QR Code 上也會顯示自助區取餐的食物,挺貼心的。自助區美食,包括飲品櫃/冷盤/甜品/炸物/小龍蝦/港色點心,最驚喜竟然有我最喜歡喝的雀巢乳酪飲品🥰。✴️第一輪刺身/長腳蟹是必點的,刺身款式10多種,隨便點了:三文魚/帆立貝/油甘魚/赤蝦/虎蝦/劍魚/bb象拔蚌/長腳蟹,都挺新鮮的,鮮甜爽口各有特色。✴️壽司/燒鰻魚/銀鱈魚西京燒壽司上面的魚生很厚又新鮮,我最喜歡火炙左口魚,入口即溶,壽司飯也比較細,不應影響吃其他美食😋🤪。鰻魚及銀鱈魚也是非常肥美嫩滑,翻點幾次。✴️焗蝦/焗生蠔/粉絲扇貝:焗蝦有沙律醬,酸甜又爽彈。生蠔肥嘟嘟又鮮甜,扇貝就還好。✴️羊架/牛舌串燒:是最意想不到的,好嫩滑,有微微羊騷味,我還可以接受。牛舌爽脆惹味。✴️天婦羅:簡單點了幾款式,味道不算特出。✴️任食榴槤/燒菠蘿:榴槤非常軟滑,跟食雪糕沒分別,好甜好滑。菠蘿也很香甜,不過榴槤還有略勝一籌😋。✴️任食日版雪條/ 日版Haagen-dazs/Mov

✴️壽司/燒鰻魚/銀鱈魚西京燒

✴️天婦羅:簡單點了幾款式,味道不算特出。

✴️任食日版雪條/ 日版Haagen-dazs/Movenpick:我那天可惜沒有Movenpick,只吃了Haagen-dazs,難得在香港可以任食日版雪糕,一定不能錯過。

總結,意想不到的好吃,味道算同一座大廈的放題(我吃過的)比較靠前的,食物種類也多,任食的榴槤質素想不到的好,價格又實惠,加分。
上星期去咗同朋友食呢間旺角嘅日式放題😍地點超方便,原來一出旺角E1出口幾步路就到😆我哋食嘅時間係平日夜晚8:30宵夜時段🤣$258任食兩個鐘😍 睇返其他時間,除咗星期五晚黃金時段,都一樣唔使$300就食到放題😍勁抵食‼️放題想食嘅款式都有齊哂❤️例如刺身、壽司🍣炸物、串燒🍢鍋物🍲燒物、卷物、天婦羅🍤一品料理等等! 出邊仲有自助區任飲任食,例如有小龍蝦、凍海鮮、炸物、前菜,甜品櫃都好多款式揀,最緊要竟然有🍦🍨日本版Haagen-Dazs 雪糕同Movenpick任食‼️個人推薦✨🔹榴槤控嘅朋友仔有福🥰仲有榴槤任食!!超開心🥳🔸刺身方面竟然仲有長腳蟹,海膽😍真係唔係間間放題都有!!一定要叫🤣🔹鵝肝、蒸扇貝、燒生蠔、羊架、黃金蝦、紅燒乳鴿、燒菠蘿(勁甜勁多汁)🍍

放題想食嘅款式都有齊哂❤️例如刺身壽司🍣炸物、串燒🍢鍋物🍲燒物、卷物、天婦羅🍤一品料理等等!

個人推薦✨
🔹榴槤控嘅朋友仔有福🥰仲有榴槤任食!!超開心🥳
而家出去食飯咁貴,閒閒哋都二三百,一班friend去食飯最啱就係食放題,個個都開心,呢間連鎖放題旺角店仲係全線最平,平日8:30後入座都唔使$300一位‼️-除咗一般放題都有嘅刺身,仲有好多特色日本嘢食,好似鵝肝壽司超豪華,咬落油脂滿滿好軟滑,配咗少少生菜冇咁油膩👍🏻炸物方面仲有芝麻雞翼、天婦羅蝦等等都好吸引💯-✨等我教你哋回本策略✨強烈建議一人一件爆汁鹹香乳鴿、一人一隻惹味蒜蓉燒扇貝,真係放題先食到咁多元化又高質嘅嘢😂-之前天氣忽冷忽熱,夜晚食返個壽喜燒牛肉鍋都係好好嘅選擇,全枱人一人share一啲就唔怕太飽,可以繼續食壽司刺身🥰-最後當然要食雪糕! 呢度竟然Movenpick同 Häagen-Dazs都係任食,超級抵 個人覺得朱古力味勁正 食完好解膩❣️

✨等我教你哋回本策略✨
2025-04-19
復活節假期一家人去食極尚大瀛喜放題,屋企人對呢度讚不絕口,特別係媽咪腸胃敏感容易肚痛,呢度除咗刺身選擇多種類,仲夠新鮮乾淨,食得放心有肥美嘅三文魚,帶子、蟹腳、象拔蚌、赤背、北寄貝、希靈魚、最重要係有赤蝦,大大隻鮮甜肥美外邊自助吧都有好多食物,今期有避風塘瀨尿蝦,小龍蝦,清酒煮蜆,蟲草花膠雞湯、木瓜雪耳、椰汁雪燕奶等,就係鍾意佢經常有新菜式,唔會悶雖然佢係任食,但係質素非常高,蒜香蒸扇貝,蒜香燒蠔,都係必食,海鮮鮮甜配搭濃郁蒜香,不停encore,燒乳鴿燒得外皮香脆,肉質嫩滑Juice芝麻雞翼,翠玉瓜,壽喜燒,榴槤炸彈,燒榴槤、蟹粥都好好味仲有Häagen-Dazs同movenpick雪糕任食另外仲有甜品櫃同埋軟雪糕,呢個放題真係超滿

外邊自助吧都有好多食物,

燒乳鴿燒得外皮香脆,肉質嫩滑Juice

芝麻雞翼,翠玉瓜,壽喜燒,榴槤炸彈,
燒榴槤、
蟹粥都好好味

仲有Häagen-Dazs同movenpick雪糕任食
另外仲有甜品櫃同埋軟雪糕,呢個放題真係超滿
2025-04-28 0 浏览
平時一杯日本版Häagen-Dazs雪糕都好貴,呢間放題店雖然可以任食?!😱.食放題嚟講,都係一個好重要嘅環節,呢間日式放題店居然可以食日本版Häagen-Dazs雪糕,當日有兩款口味包括番薯同提子Gelato,兩款口味都好特別好好食,雪糕好香滑!🥰.除咗雪糕之外,呢度仲有好多多款唔同嘅食物,例如特級榴槤、刺身、壽司、芝麻雞翼、粉絲燒扇貝、燒蠔等等,食物種類好豐富,而且價錢都幾抵食👍🏻👍🏻👍🏻平日嘅晚市都full晒,人氣超高!.📍極尚大瀛喜(旺角店)
除咗雪糕之外,呢度仲有好多多款唔同嘅食物,例如特級榴槤、刺身壽司、芝麻雞翼、粉絲燒扇貝、燒蠔等等,食物種類好豐富,而且價錢都幾抵食👍🏻👍🏻👍🏻平日嘅晚市都full晒,人氣超高!
📍極尚大瀛喜(旺角店)
2025-04-24 0 浏览
🍣 **旺角放題激抵之選!全線最平** 🔥 **必食亮點** ✅ **雙雪糕天堂任食** Häagen-Dazs + Movenpick 兩大品牌齊發!最新增設瑞士Movenpick雲呢拿/士多啤梨/咖啡味,雪糕控一次過滿足兩個願望~ ✅ **刺身船無限追加** 三文魚厚切、甜蝦爆膏、赤貝爽脆,鮮甜度直逼高級壽司店! ✅ **即炸熱食驚喜** 天婦羅海蝦即炸即上枱、榴槤炸彈流心爆漿,熱辣辣出爐最邪惡~ 💰 **全線最平秘密** ✔️ 旺角分店晚市成人$288呢間分店唔止平,食物種類仲多過其他分店!放題控記得mark實~ 😎🍱
🍣 **旺角放題激抵之選!全線最平**

🔥 **必食亮點**
✅ **雙雪糕天堂任食**

✅ **刺身船無限追加**
三文魚厚切、甜蝦爆膏、赤貝爽脆,鮮甜度直逼高級壽司店!

✅ **即炸熱食驚喜**
天婦羅海蝦即炸即上枱、榴槤炸彈流心爆漿,熱辣辣出爐最邪惡~

💰 **全線最平秘密**
✔️ 旺角分店晚市成人$288

2025-04-24 0 浏览
今日約咗朋友喺旺角食放題,貪佢唔使諗咩都有得食,於是我哋就嚟到極尚大瀛喜夜晚8:30入座,都好多人,坐滿晒一嚟到我哋例牌嗌返啲刺身壽司先,佢嘅刺身質素都係幾好,今日好想食火炙,就叫咗三文魚同埋左口魚,入口即溶嘅感覺好正另外有前菜,我每次都一定要食魚皮,食完一碟又一碟真係好正,另外我覺得呢度必叫就係嗰個藍莓鵝肝同埋鵝肝多士😆 encore完一次又一次另外叫咗啲燒蠔燒翠玉瓜燒羊架牛舌等等,又叫咗天婦羅乳鴿炸鮮奶嗰啲,質素都係中上最後我哋仲拎咗Häagen-Dazs同埋Movenpick, Häagen-Dazs係特別味道彩虹,呢個好食我哋一人食咗一個另外Movenpick 我哋都拎咗個雲呢拿味,佢king嗰支榴槤味雪條都好好味😆嘢食任食,飲品任飲真係食得好滿足,而且呢個價錢性價比都非常之高

夜晚8:30入座,都好多人,坐滿晒

用餐优惠
試食活動
講到香港日式放題界嘅中流砥柱,極尚大瀛喜絕對榜上有名!多年來一直用心經營,除咗保持高質素,仲不斷帶嚟潮流菜式,絕對唔會畀你悶😋。由榴槤肉到酸菜魚,甚至花椒煮蜆,時有更新!👏最近仲推出咗CP值超高嘅新亮點——任食日本版 Häagen-Dazs 同 Movenpick 雪糕!🍦呢兩款高級雪糕響外面食都係貴價嘢,但喺度可以無限量享用,真係抵到爆!如果你鍾意食雪條,仲有 Nescafé Cappuccino 同 KitKat PINK 等你挑戰味蕾~🍫☕炸物方面必食當然係榴槤炸彈,每一啖都係幸福感爆棚!而鍾意刺身嘅朋友,必試佢哋嘅三文魚、帶子、甜蝦同埋海蜇頭,全部鮮甜又厚切!🐟🦑至於自助區方面,不停refill 凍熟蝦同青口,糖水,沙律區,甜品同埋唔同既熱葷,每一款都係用心製作,保證你食到停唔到口!🔥🍲

2025-04-16
2025-04-12 651 浏览
舊同事聚餐,呢兩個舊同事就好鍾意食放題。之前已打過幾次邊爐,今次就轉日式。自選時段兩個鐘,19:00入席已經好多人。出面啲熱食同埋凍食都已經俾人搶咗一半。咁我啲舊同事都係主力嚟食刺身,所以就冇乜𨦸食過出邊嗰啲小食。app落order其實都有漏單,不過都叫做嚟咗三份二,係可以接受。溝下野食先⋯⋯刺身都新鮮嘅,不過第一盤就細啲,放喺後面啲油甘魚,劍魚腩,好似一片正常size再開二。不過後來追加嗰啲魚生就大番晒少少。個昆布汁鮑魚好食,浸得夠入味。當中最鍾意係佢個乳鴿,夠嫰又夠入味,但係唔會太鹹,整得好食過出邊好多酒樓。乾炒蜆係惹味,濃左少少,不過送啤酒一流。羊架都唔錯有肉唔係得肥膏,同埋唔騷咬落去都Juicy。另外仲有日本版嘅雪糕,提子味就甜咗啲,另外開心果就幾好食,呢個絕對係回本嘅選擇。
2025-04-06 916 浏览
一大班朋友食飯,放題一直係必選!乜都有得食,想飲酒又有酒飲,大家岩食唔洗煩。即使閒日晚上都爆哂場,證明呢間放題魅力所在!先食刺身,大路款式都齊。刺身融雪處理得唔錯,推薦劍魚魚腩好肥美。比較特別有原隻粒貝,切好哂好爽口!其餘叫咗海膽手卷、拖羅軍艦、辣三文魚軍艦都唔錯,海膽幾鮮!食完生冷嘢就到熱葷,無食一排出咗唔少新菜式!鵝肝多士由多士轉咗薄脆底,估唔到又幾爽,軟綿鵝肝再到香口薄脆幾過癮。芥末沙拉蝦球辣辣地幾好味!鐵板燒汁蒜片肥片,好香好入味!最估唔到連牛腩煲都有,牛腩燉得好淋。黃金蝦充滿咸蛋香!除咗新菜式,既有菜式依然保持水準。乳鴿充滿肉汁!燒蠔燒扇貝好惹味。燒菠蘿次次都食,好juicy自助區都好多食物款式。凍海鮮/冷盤/小菜應有盡有,熱葷有炸雞翼、椒鹽魷魚鬚、炸雞粒等,最正係有中式點心區, 大大粒豬肉燒賣任食勁正最後到甜品,自助區有糖水、糕點、雪糕拎。回本位一定係任食movenpick & haagen dazs~

芥末沙拉蝦球辣辣地幾好味!
鐵板燒汁蒜片肥片,好香好入味!