2023-09-07
大喜系放題係我地既放題no.1 愛店,一想去食放題一定會去佢地既分店~ 今次我地去銅鑼灣一期既大喜屋~ 又睇下佢地最新有咩野食先! 1.前菜區-凍食有唔同既凍海鮮,青口蜆同蝦; 之後又有唔同款既日式小食例如係帶子裙邊中華沙律 螺肉 2.前菜區-熱食有炸物,另外仲有清酒煮蜆雞翼等等3.刺身之後就係手機落單既野食喇~~ 大路野食如三文魚/帶子/蠑螺/鮑片/甜蝦/極品大赤蝦一定有,跟住仲有油甘魚/池魚王等等,全部新鮮厚切味道鮮甜~~4.壽司/手卷再黎就梗係唔同款既壽司啦~三文魚花之戀/黑松露拖羅魚籽塔/牛油果伴松葉蟹肉/ 海膽手卷呢幾款係必點! 5.海鮮熟食川燒生蠔/鰻魚/椒鹽魷魚鬚/大鱔球/西京燒,呢幾樣都好推薦,全部熱辣辣即整6.肉類美食當然唔少得羊架啦~~ 一口牛都唔錯,仲有仲有SABUSABU都好吸引! 7 仲有炸物!8. 菜類水果食咁多肉,都要食下生果蔬菜中和一下,燒菠羅西瓜係一定要食9. 甜品/飲品飲品佢地真係超齊茶/酒/汽水,凍熱全部你要既佢都有! 雪櫃仲有啲小杯甜點好似係布丁tiramisu小蛋糕等等,haagen dazs 雪糕雪條食多幾條分分已極速回埋本!
今次我地去銅鑼灣一期既大喜屋~ 又睇下佢地最新有咩野食先!
1.前菜區-凍食
2.前菜區-熱食
有炸物,另外仲有清酒煮蜆雞翼等等
3.刺身
4.壽司/手卷
5.海鮮熟食
6.肉類美食
7 仲有炸物!
8. 菜類水果
食咁多肉,都要食下生果蔬菜中和一下,燒菠羅西瓜係一定要食
9. 甜品/飲品