2023-08-12 411 浏览
出品唔算特別出眾,不過不失,落單後上菜時間略長,還有漏單情況⋯⋯收拾的速度算快,可能我用餐是非繁忙時間⋯⋯ 總體來講可以一試,若專門來的話就唔多值得推薦啦⋯⋯得閒行開過來可以試試
2023-08-12
♡ 高性價比放題|極尚大喜屋 ♡-太耐無食放題😂 實在太口痕🥹~同屋企人行完街就去左觀塘 極尚大喜屋😋平日都幾多人排隊 建議早少少到。我地到嘅時候大約 7:30 價錢係 $298 一位😆都算抵食👍🏻 想再平D可以簡特價時間❗️- ♡ 刺身 ♡ 刺身一如既往咁新鮮😝我叫左 三文魚、甜蝦、希靈魚、油甘魚同帶子,全部都好新鮮啊!✨三文魚 切片細滑,入口即溶,鮮味十足。✨甜蝦 鮮嫩彈牙,甜甜嘅味道好開胃。✨希靈魚 嘅肉質爽口。✨油甘魚富有油脂,口感豐富,帶點濃郁嘅味道。✨帶子嘅鮮甜,入口滑嫩。-♡ 香草牛油煮鮮大蜆 ♡ 大蜆新鮮彈牙,鮮味濃郁。牛油同埋蒜味好香。-♡ 蒜蓉粉絲蒸扇貝 ♡ 扇貝鮮嫩多汁,帶有濃郁嘅蒜香。粉絲吸收汁醬,鮮味十足。-♡ 燒串燒 ♡ ✨燒菠蘿菠蘿好香甜,一咬就爆哂汁Encore左多次👍✨燒牛舌口感彈牙,肉質鮮嫩多汁。-♡ 壽司 ♡ ✨燒左口魚邊壽司魚肉鮮嫩多汁,與酸甜嘅壽司醋相輔相成,帶出獨特嘅口感同風味。✨花之戀壽司一口咬落,質感豐富,細細地一啖食哂。-♡ 炸物 ♡ ✨天婦羅蝦外脆內嫩,蝦肉鮮甜多汁,加埋酥脆嘅外層。✨炸鮮奶外脆內滑,奶香四溢,令人回味無窮
♡ 高性價比放題|極尚大喜屋 ♡
太耐無食放題😂 實在太口痕🥹~
同屋企人行完街就去左觀塘 極尚大喜屋😋
平日都幾多人排隊 建議早少少到。
我地到嘅時候大約 7:30
價錢係 $298 一位😆
都算抵食👍🏻 想再平D可以簡特價時間❗️

刺身一如既往咁新鮮😝
✨三文魚 切片細滑,入口即溶,鮮味十足。
✨甜蝦 鮮嫩彈牙,甜甜嘅味道好開胃。
✨希靈魚 嘅肉質爽口。
✨油甘魚富有油脂,口感豐富,帶點濃郁嘅味道。
✨帶子嘅鮮甜,入口滑嫩。
♡ 香草牛油煮鮮大蜆 ♡

大蜆新鮮彈牙,鮮味濃郁。
牛油同埋蒜味好香。
♡ 蒜蓉粉絲蒸扇貝 ♡

扇貝鮮嫩多汁,帶有濃郁嘅蒜香。
粉絲吸收汁醬,鮮味十足。
♡ 燒串燒 ♡
✨燒菠蘿

菠蘿好香甜,一咬就爆哂汁
Encore左多次👍
✨燒牛舌

口感彈牙,肉質鮮嫩多汁。
壽司

✨燒左口魚邊壽司
魚肉鮮嫩多汁,
與酸甜嘅壽司醋相輔相成,
帶出獨特嘅口感同風味。
✨花之戀壽司
一口咬落,質感豐富,細細地一啖食哂。
♡ 炸物 ♡

✨天婦羅蝦
外脆內嫩,蝦肉鮮甜多汁,加埋酥脆嘅外層。
✨炸鮮奶
外脆內滑,奶香四溢,令人回味無窮。
✨芝麻雞翼
香脆的外皮,肉質鮮嫩,芝麻帶出香氣,一口咬落,美味滿溢口中。
✨炸紫芋丸
外酥內軟,紫芋香甜,口感綿密,
芋控嘅最愛🫶。

甜品種類都頗多,

但最重要嘅都係要食呢度嘅Häagen-Dazs😍 食夠兩杯真係值回票價😝

⇢店鋪資料:
極尚大喜屋 (鱷魚恤中心) (觀塘)
觀塘開源道79號鱷魚恤中心3樓

🔍尋找同區美食📍
➾ #礦泥黃X觀塘
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
#香港美食地圖#香港美食指南
#觀塘美食 #觀塘好去處
2023-08-07 12013 浏览
觀壙鱷魚恤中心的極尚大喜屋日式放題,座位舒適,款式多,質素高。自助區范圍頗大,有凍食、熟食、小食、沙律、甜品、水果、汽水、啤酒、清酒、梅酒……等,任取任食~ ~自助區的海鮮冷盤,灼蝦及蜆,非常吸睛,也非常鮮甜。連可愛的小龍蝦都有,食得很是滋味 ~~還有網上點的壽司、刺身、一品料理、燒物、天婦羅……等等,非常多款式……刺身要了三文魚、赤貝赤蝦、螺片、油甘魚、北海道帶子泰式虎蝦……,非常新鮮鮮味!壽司要了平目魚壽司、吞拿魚壽司、蒜香牛油帶子壽司、花之戀壽司,都很新鮮,尤其是花之戀壽司,油香的三文魚帶著蟹子脆卜卜的口感……!龍蝦沙律伴櫻花蝦多士,細細件,有龍蝦牛油香及櫻花一粒粒的口感,很特別。燒物中的燒香草羊鞍連王牌燒乳鴿王也有調味非常好,也非常香口!香草牛油煮大蜆,細細隻,很鮮甜!放題頗高質,任飲任食2小時,至於甜品,真是很多款式,食得滿足……

自助區的海鮮冷盤,灼蝦及蜆,非常吸睛,也非常鮮甜。

連可愛的小龍蝦都有,食得很是滋味 ~~

還有網上點的壽司刺身、一品料理、燒物、天婦羅……等等,非常多款式……

刺身要了三文魚、赤貝

赤蝦、螺片、油甘魚、北海道帶子

泰式虎蝦……,非常新鮮鮮味!

燒物中的燒香草羊鞍

連王牌燒乳鴿王也有

調味非常好,也非常香口!

香草牛油煮大蜆,細細隻,很鮮甜!

2023-08-02 420 浏览
✨極尚大喜屋~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•我不嬲都好中意食放題同自助餐,貪佢咩都有得食,仲唔洗就住就住叫,食幾多都得! 出面有一個非常大嘅自助區,供應多款涼拌小食、小龍蝦、中華沙律、泰式鳳爪、凍蝦同蜆等等, 真係好豐富! 另外, 仲有多款飲品可以揀,清酒、啤酒、汽水、無糖茶、熱湯等,都係任飲ga! 一開始就梗食食咗刺身先啦! 主要叫咗三文魚、赤蝦、甜蝦、北海道帶子等剌身, 全部厚切肥美! 而我嘅必食推介絕對係”炸乳鴿”,真係即叫即炸,而且啖啖肉, 真係抵食之作! 另外佢地仲有多款創意壽司同日式料理, 唔會話有大大嚿飯, size岩岩好, 令我可以試多D唔同款式! 我仲多次encore 蒲燒鰻魚, 口感夠腍,仲無細骨! 最後,呢度嘅Haagen Dazs雪糕係無限量供應ga! 小妹我最中意嘅oreo 口味都有, 食左2杯已經好滿足!
✨極尚大喜屋
我不嬲都好中意食放題自助餐,貪佢咩都有得食,仲唔洗就住就住叫,食幾多都得!

2023-07-31 402 浏览
很久沒有見過座無虛席的場面,就算已訂位,都有一條長長的人龍,感覺上有點震撼。日式放題很受食客歡迎,就算是人少少都可以試到不同款式的食品。食放題先叫刺身,三文魚、油甘魚、北海道帶子全部厚切,口感肥嘟嘟好有質感。赤蝦體型碩大,好有睇頭,食味爽口中帶綿滑。赤貝、北寄貝、希靈魚入口鮮甜爽脆。壽司細細件可以多試不同款式,蔥吞拿魚壽司口感軟滑,左口魚邊、牛肉火炙後入口嫩滑,帶微微焦香味。天婦羅蝦及蟹柳即炸入口熱辣。北海道黃金醬燒虎蝦顏色金黃,醬汁酸酸甜甜食味吸引。燒有機鮮菠蘿非常熱辣燙口,一咬之下滿口菠蘿汁,多汁清甜,當作飯後果最佳。雪糕無限量供應,可揀Haagen Dazs共四款,Haagen Dazs的夏威夷果仁雪糕,烘焙過的夏威夷果仁加入雪糕內,層次豐富,齒頰留香。

天婦羅蝦及蟹柳即炸入口熱辣。
北海道黃金醬燒虎蝦顏色金黃,醬汁酸酸甜甜食味吸引。
2023-07-20
2023-07-29 294 浏览
多年前去過觀塘嘅極尚大喜屋 原來而家搬咗位啊 都係友人同我講我先知道😂 搬咗之後近咗地鐵站 而且環境又大又舒適 真係比起以前寬敞咗好多🤪 搬舖之後食物質素依然keep到 真係食完都覺得好滿足又開心☺️刺身一定會食返啲刺身🍣 呢度嘅刺身種類真係好多 除咗常見款式三文魚 油甘魚 八爪魚 希靈魚 赤蝦 北寄貝 仲有蜜汁鮑片 北海道鮮帶子 甜蝦 松葉蟹腳 酒煮榮螺片 赤貝等等 每款都係好新鮮同埋好厚身😻 非常推介大家嚟食帶子 質素拍得住出邊嘅壽司店創作壽司平日食放題都好少嗌啲好快飽肚嘅食物 壽司我都比較少嗌🫢 但係呢度嘅創意壽司實在太特別 同有人都忍唔住嗌咗幾款 龍蝦沙律伴櫻花蝦多士 底下嘅多士仲係非常香脆🍞 花之戀 經典又好食嘅款式 芝士鰻魚玉子燒 鰻魚仲係好厚身㗎😺 帶子蟹肉塔同埋雪昆布鵝肝塔 都各有特色燒物仲有多款燒物提供 燒香草羊鞍 真係必食之選 羊味好重🐑 金蒜蓉粉絲蒸扇貝 呢個都係我好鍾意嘅食物 雖然唔係用扇貝自身嘅殼裝住 但係用錫紙裝係好方便食用👍🏻 蒲燒鰻魚 而家好少地方有鰻魚食 忍唔住都嗌咗兩次😄 仲有黃金焗開邊蝦同埋西京燒比目魚 魚嘅魚油好重 食過返尋味🐟串燒 炸物食串燒點少

創作壽司

燒物

串燒 炸物
食串燒點少得牛舌同菠蘿啊 鹽燒牛舌同埋燒溫室菠蘿🍍 兩者都好有水準 芝麻雞翼 叫完一次又一次 因為外脆內軟入面仲有雞汁 椒鹽魷魚鬚 份量比預期多🦑

天婦羅
呢度嘅天婦羅炸粉都唔算好厚 而且真係即叫即炸 非常熱辣辣 皇帝蟹棒天婦羅 天婦羅蝦 溫室南瓜天婦羅 南瓜好甜 食材選擇幾好🎃

甜品
有好多款精緻甜品🍰 仲有成個雪糕櫃可以揀 入面嘅雪糕係Häagen-Dazs 加上有即唧乳酪雪糕 今日嘅乳酪雪糕係芒果味同埋原味🍦

飲品
呢度嘅飲品選擇真係有好多 成無糖茶 多款汽水啤酒 淨係啤酒都有五六款🍻 仲有梅酒 啱晒酒鬼朋友揀

呢間放題真係好多食物選擇 上菜速度都好快 手機落單更加減低漏單嘅情況 真係幾推介大家食呢間放題😎
2023-07-27 271 浏览
唔知食咩好,揀放題就最方便,咩都有得食一入去就見到大大個自助區,有多款涼拌小食,中華沙律、青瓜、泰式鳳爪、花雕酒雞翼尖、藤椒魚皮,冷盤有凍蝦同蜆飲品方面種類多,仲有清酒、啤酒都係任飲必食皇牌炸乳鴿,即叫即炸,熱辣辣,仲啖啖肉,仲有蒜蓉粉絲蒸扇貝,扇貝大隻鮮甜,粉絲索晒啲汁勁正刺身新鮮冇雪味👍🏻有十幾款選擇,我叫咗松葉蟹腳、油甘魚、北寄貝、北海道帶子、赤貝、蜜汁仿鮑片同赤蝦壽司同手卷都好好味😋 手卷有成5款咁多,我叫咗粒粒飽滿,口感一流嘅三文魚籽同芥辣八爪魚手卷🤤見隔離枱叫拉麵好似唔錯咁,朋友都忍唔住叫咗碗黑蒜油豬軟骨拉麵😂仲有呢幾樣我每次去都必點,北海道牛乳鮮奶卷、燒溫室甜菠蘿、牛油燒翠肉瓜同蒲燒鰻魚,仲有脆卜卜嘅芝麻雞翼最後甜品同haagendazs雪糕當然唔少得啦!
唔知食咩好,揀放題就最方便,咩都有得食

飲品方面種類多,仲有清酒、啤酒都係任飲

最後甜品同haagendazs雪糕當然唔少得啦!
2023-07-22 421 浏览
極尚大喜屋位於香港觀塘,提供日式放題體驗。最近同屋企人去左呢家餐廳,佢地都好鐘意🙏🏻首先,講環境。餐廳的裝修簡潔優雅,燈光明亮,讓人感到舒適和放鬆。氛圍也很不錯,讓人感到愉悅和輕鬆。接下來是服務。店員的態度非常專業和友善,能夠回答所有問題,並幫助客人選擇菜單上的食物。他們熟悉菜單上的每一道菜,所以在點餐時非常有幫助。這種專業和友善的態度讓人感到非常舒服和受到尊重。最重要的當然是食物。餐廳提供了豐富的日式美食選擇,包括壽司、刺身、燒烤和甜品等。我特別推薦刺身,新鮮的三文魚生魚片口感豐富,配上醬汁更是美味。燒烤方面,牛舌肉質鮮嫩多汁,每一口都很美味。甜品方面,推薦抹茶雪糕,濃郁的抹茶香和甜蜜的糖霜完美結合,是一個完美的結尾。除了食物的豐富選擇和質量外,餐廳的價格也非常合理。放題的價格只是$300左右,這個價格對於食物的種類和質量來說非常便宜。總之,極尚大喜屋提供了一個非常高性價比的日式放題體驗。價格非常合理,而且提供的食物選擇豐富,質量也很高。加上專業和友善的服務以及舒適的環境,這個價格絕對是物超所值的。如果你喜愛日式美食,且在觀塘附近,那麼極尚大喜屋絕對是一個值得一試的地方。

最重要的當然是食物。餐廳提供了豐富的日式美食選擇,包括壽司刺身、燒烤和甜品等。我特別推薦刺身,新鮮的三文魚生魚片口感豐富,配上醬汁更是美味。燒烤方面,牛舌肉質鮮嫩多汁,每一口都很美味。甜品方面,推薦抹茶雪糕,濃郁的抹茶香和甜蜜的糖霜完美結合,是一個完美的結尾。

2023-07-22 341 浏览
有一排無食放題了🥺所以最近去咗位於觀塘鱷魚恤中心既「極尚大喜屋」,呢間餐廳係一個好有特色嘅日式放題自助餐廳。入到去就感覺地方好大好寬敞,坐得好舒服,而且性價比真係極高,人均$300左右已經可以任食晚市放題,所以當晚都好熱鬧好多人!坐低之後用手機scan QR code揀嘢食,就發現佢哋嘅選擇好豐富,有壽司、刺身、炸物、燒烤、烤肉、湯麵等等,每一款嘅味道都好好食。佢哋嘅生魚片好新鮮,例如三文魚同油甘魚刺身都好鮮美,令人回味無窮。烤魚亦都好好食,魚肉鮮嫩多汁,烤得剛剛好,而炸蝦天婦羅更係好好食到口水直流。除咗刺身同燒烤,佢哋嘅炸物都好出色。炸得金黃酥脆嘅魷魚鬚都好好食,而且唔會油膩。而佢哋嘅炒麵同湯飯亦都好味,食落去好滿足。仲有牛舌可以食,真係太豐富啦。而且佢哋嘅服務同用餐體驗都好出色。服務員好友善,笑容滿面,好周到咁照顧我哋,有野食未黎都可以搵佢地跟一跟。而且餐廳嘅環境都好整潔,好舒服。咁好食嘅自助餐,就自然唔少得甜品啦!佢哋嘅甜品選擇亦都好多,有各式各樣嘅ice cream、蛋糕、水果等等,真係可以食到撐爆。總括嚟講,極尚大喜屋係一間好值得推介嘅餐廳。如果你係日本菜放題嘅愛好者,或者係
有一排無食放題了🥺

坐低之後用手機scan QR code揀嘢食,就發現佢哋嘅選擇好豐富,有壽司刺身、炸物、燒烤、烤肉、湯麵等等,每一款嘅味道都好好食。

總括嚟講,極尚大喜屋係一間好值得推介嘅餐廳。如果你係日本菜放題嘅愛好者,或者係想試下好食嘅日本菜,咁呢度一定係一個好好嘅選擇。強烈推薦大家去試試!👍🍣🍱🍢🍤🍜🍚🍵🍶🍻🎉
2023-07-17 442 浏览
[ 極尚大喜屋 ]今日又嚟到觀塘行街搵野食,夏日熱辣辣好想食下刺身壽司類,於是去咗大喜屋,可以任飲任食,好爽呀!✿ 午市 $238/位自助類自助區冷盤又有熟食選擇,最推介中華沙律、麻辣帶子裙邊、酸辣無骨鳳爪😋。刺身類全部刺身無限任點,牡丹蝦、甜蝦厚肉,非常鮮甜。三文魚、油甘魚肥美,唔會有腥味。壽司類壽司有不同魚生壽司,例如吞拿魚、蜜柑鯛魚、油甘魚等,仲有火炙壽司🔥,燒完逼哂d油脂出來😚。炸物類芝麻雞翼每次來都必點,炸得香脆熱辣辣之餘仲脆卜卜。燒物類燒乳鴿熱辣辣上枱,烤得皮薄香脆。黄金焗開邊蝦有大量芝士&蛋黃醬,好美味。飲品類飲品有多款選擇,包括冷泡茶、汽水、酒精類都有,總有款啱飲。甜品類就連Häagen-Dazs雪糕都係任食🤤🤤超值呀!總結🫦 食物種類多,冷盤熱食都有齊,刺身質素好不錯,難怪平日都全場滿座,想食記得預先book定位👍🏻👍🏻。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿極尚大喜屋地址:觀塘開源道79號鱷魚恤中心3樓電話:3622 2761/ 3622 2771✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 極尚大喜屋 ]

✿ 午市 $238/位
自助類

壽司

炸物類
芝麻雞翼每次來都必點,炸得香脆熱辣辣之餘仲脆卜卜。

燒物類

飲品類
飲品有多款選擇,包括冷泡茶、汽水、酒精類都有,總有款啱飲。

甜品
就連Häagen-Dazs雪糕都係任食🤤🤤超值呀!

總結🫦
  • 蒜蓉粉絲蒸扇貝
  • 蒜蓉牛油芝士焗開邊蝦
  • 雪糕
2023-07-17 303 浏览
High quality Yum all you can eat@Kwun Tong, next to apmMy families and I went to a restaurant called ‘’Deluxe Daikiya Japanese Restaurant‘’ (Crocodile Center)極尚大喜屋 (鱷魚恤中心) located in 3/F, Crocodile Center, 79 Hoi Yuen Road, Kwun Tong觀塘開源道79號鱷魚恤中心3樓it costs HKD$278 per adult from 9:00 to 11:00 to enjoy the buffet drunken abalone 醉鮑魚.all you can eat!.all the offal of the abalone are thoughtly removed!.the abalone are soft and tender,fresh and sweet.with a hint of alcohol flavour.tasty!!Fish maw花膠.

觀塘開源道79號鱷魚恤中心3樓

drunken abalone
醉鮑魚
all you can eat!
tasty!!

Fish maw
花膠
loveeeeee the thick mushroom on top!
the fish maw is thick,soft and collagenic
Stir fried beef cube
炒牛柳粒
the beef is juicy,tender,soft

Grilled halibut
燒西京燒
flaky,soft,moist
sweet and fresh
healthy and yum
Grilled scallops
燒元貝
nicely grilled
with intense garlicky and nice smokey flavour

Roasted pigeon
紅燒乳鴿皇
roasted Pigeon is offered on an unlimited basis!!
the cuisine that is not very common in buffet!

cold prawn
凍蝦
fresh and sweet!

a lot of dessert and ice cream(haagen dazs )to choose from,drinks are free flow

2023-07-17 226 浏览
諗住食放題,好多人話呢間放題好食,所以前幾日就去book位,晚上就去左食晚市第一輪,去到時已發現好多人等位,等了一陣就入咗去,服務員也很友善。食嘢途中, 當點選了食物後,食物也很快便到,但也有部份食物有漏單情況出現,但整體嚟講食物嘅質素,絕對符合這個價錢,食品款式也很多,絕對值得再去一次。

2023-06-16
最近心情麻麻 將悲憤化為食量就最好不過於是相約好友來個久違了的放題放縱平日行過路過都見到呢間極尚大喜屋今次選了觀塘分店 交通方便易搵 一出地鐵站就到舖內環境寬敞 坐得舒服唔迫夾出入拎取熟食飲品都自在舒適坐底只需掃QR code就可以點選心水刺身、燒物鍋物、壽司、串燒甚至特色小吃場內亦有不少小食前菜沙律熟食炸物海鮮冷盤甚至雪糕甜品當然亦有無限任飲既冷熱飲品 連酒類都有提供放題既開端當然就是刺身三文魚厚切肥美鮮嫩 赤貝同螺帶爽口 口感清爽仲有甜蝦赤蝦 選擇都不少 可以無限任點任食而且上菜快落單亦足 點幾多黎幾多燒物類有牛舌、比目魚、燒菠蘿牛舌味濃爽脆帶鹹香比目魚燒得剛好 魚肉食落嫩滑燒菠蘿滿有驚喜 不單清甜好味 仲好醒胃芝麻雞翼入口香脆 味道濃郁仲有天婦羅 有大大隻爽脆炸蝦 香甜軟糯既迷你小紫薯入口好有口感既蟹棒同香脆南瓜片粉絲蒸扇貝 入口帶鹹香蝦多士帶脆之中鬆化唔油膩仲有香噴噴炒饍球、一口牛、榴槤奶球絕對滿足晒大胃王既口腹之慾放題既尾聲 點少不了甜品時間場內既甜品 種類可真不少雪糕、小件蛋糕、小杯慕絲、泡芙仲有豆腐花仲有人見人愛既Häagen-Dazs 仲要有四款口味任君選擇小杯甜點精緻
最近心情麻麻 將悲憤化為食量就最好不過
於是相約好友來個久違了的放題放縱
平日行過路過都見到呢間極尚大喜屋
今次選了觀塘分店 交通方便易搵 一出地鐵站就到
舖內環境寬敞 坐得舒服唔迫夾
出入拎取熟食飲品都自在舒適

坐底只需掃QR code
就可以點選心水刺身、燒物鍋物、壽司、串燒甚至特色小吃
場內亦有不少小食前菜沙律熟食炸物海鮮冷盤甚至雪糕甜品
當然亦有無限任飲既冷熱飲品 連酒類都有提供
放題既開端當然就是刺身
三文魚厚切肥美鮮嫩 赤貝同螺帶爽口 口感清爽
仲有甜蝦赤蝦 選擇都不少 可以無限任點任食
而且上菜快落單亦足 點幾多黎幾多

燒物類有牛舌、比目魚、燒菠蘿
牛舌味濃爽脆帶鹹香
比目魚燒得剛好 魚肉食落嫩滑
燒菠蘿滿有驚喜 不單清甜好味 仲好醒胃
芝麻雞翼入口香脆 味道濃郁
仲有天婦羅 有大大隻爽脆炸蝦 香甜軟糯既迷你小紫薯
入口好有口感既蟹棒同香脆南瓜片
粉絲蒸扇貝 入口帶鹹香
蝦多士帶脆之中鬆化唔油膩
仲有香噴噴炒饍球、一口牛、榴槤奶球
絕對滿足晒大胃王既口腹之慾
放題既尾聲 點少不了甜品時間
場內既甜品 種類可真不少
雪糕、小件蛋糕、小杯慕絲、泡芙仲有豆腐花
小杯甜點精緻可愛 小切件蛋糕一口一件 而且甜度不算太高
絕對又會食到捧腹離開既一晚
2023-07-03
同屋企人黎左觀塘大喜屋食放題, 平日6點半入座, 食2個鐘, $298/位另加一~餐廳好大喔!! 有好多位, 但都係座無虛席好旺場 黎食最好BK定位喇...食物方面分自助區& QR CODE落單~~自助區有多款冷盤, 小食, 熱葷, 選擇豐富!!! 飲品就有果汁, 汽水, 啤酒, 清酒梅酒, apple cider, 冷泡茶, 熱飲等等~~刺身有松葉蟹腳, 三文魚, 油甘魚, 希靈魚, 北寄貝, 赤蝦, 甜蝦, 八爪魚, 北海道帶子, 赤貝等~放題都有松葉蟹腳食好正丫!! 我地encore左幾round, 質素都幾好, 松葉蟹腳肉質鮮甜味美其他魚生都好新鮮, 算好高質王牌燒乳鴿王平時一隻乳鴿價錢都唔平, 呢道有得任食真係爽呀乳鴿上枱熱辣辣, 外皮甘香脆口, 肉質幼嫩Juicy~~八寶石鮑魚杯鮑魚杯賣相好吸引~~ 杯內有鮑魚, 黑魚籽, 魚籽, 油甘魚 & 吞拿魚蓉, 味道新鮮可口!!!非常推薦呢個鮑魚杯, 食材多樣又特別, 鍾意魚生刺生既不能放過海膽山海膽幼滑鮮甜, 仲有D蟹膏, 呢個配塔都唔錯蒜蓉粉絲蒸扇貝扇貝算好大粒喔, 肉質一梳梳好柔軟~炸蒜卜卜脆, 連埋索晒汁既粉絲一齊食, 口
餐廳好大喔!! 有好多位, 但都係座無虛席好旺場
 黎食最好BK定位喇...
食物方面分自助區& QR CODE落單~~
自助區有多款冷盤, 小食, 熱葷, 選擇豐富!!!

其他魚生都好新鮮, 算好高質
王牌燒乳鴿王
平時一隻乳鴿價錢都唔平, 呢道有得任食真係爽呀

乳鴿上枱熱辣辣, 外皮甘香脆口, 肉質幼嫩Juicy~~
八寶石鮑魚杯
海膽山
海膽幼滑鮮甜, 仲有D蟹膏, 呢個配塔都唔錯
蒜蓉粉絲蒸扇貝
扇貝算好大粒喔, 肉質一梳梳好柔軟~
炸蒜卜卜脆, 連埋索晒汁既粉絲一齊食, 口感豐富
薑蔥爆鱔球
鱔球好惹味, 每件都幾厚肉~~
而且外皮香脆, 肉質爽口彈牙~
香草牛油煮大蜆
個汁有濃郁既牛油味, 味道一流!!
大蜆鮮嫩又冇沙
燒溫室甜菠蘿
燒過既菠蘿又甜又多汁, 好味

甜品方面有好多選擇~~
最正係有任食Haagen Dazs雪糕

另外仲有雪條, 甜筒, 豆腐花, yogurt, cake, mousse, 大福, 布甸等等!

最後要讚下呢道既職員~
屋企人唔小心倒瀉飲品, 職員就即刻拎紙巾同溼紙巾俾我地同幫手抹地, 真係萬分感激

另外就係一同職員講話冇晒雪糕, 佢地又即刻refill, 做野好快手又勤力

• 八寶石鮑魚杯
  • 王牌燒乳鴿王
  • 蒜蓉粉絲蒸扇貝
2023-07-12 211 浏览
Blue Monday 😮‍💨但一諗起放工可以同朋友食放題,今日番工都特別醒神同有幹勁💪🏼 今晚我地去位於觀塘鱷魚恤中心[極尚大喜屋]😋-🍣食放題第一時間必叫刺身❗️居然有松葉蟹腳! 還點選了三文魚、油甘魚、北海道帶子、赤貝、赤蝦、螺片等😋冰盤上的刺身賣相新鮮!三文魚、油甘魚很厚切,魚香味濃-除了刺身,這裡的食物選擇很多! 挑選了數款推薦! 🔸燒香草羊鞍羊鞍肉嫩Juicy香噴噴! 入口不羶-🔸鹽燒雞翼及芝麻雞翼每次去這間放題,這兩款雞翼總要encore 數次! 芝麻雞翼炸得外層脆卜卜,香氣十足; 而鹽燒亦很惹味,雞肉更嫩更滑-🔸香草牛油煮大蜆大蜆相當肥美鮮嫩無沙! 香草牛油汁份外香甜-🔸極尚花膠盛宴花膠很厚切彈牙! 炆煮入味,有驚喜!-🔸醉鮑魚鮑魚肉質爽口緊緻,花雕酒汁味道細膩-🔸王牌燒乳鴿王想不到連放題都可以食到乳鴿!正!乳鴿燒得色澤相當漂亮!一口咬下,皮脆肉嫩汁香-🔸燒溫室甜菠蘿🍍炎炎夏日,吃爆汁酸甜菠蘿最為解膩-飲品都好多選擇,除了大雪櫃裡面的各款汽水,還有最愛的清酒🍶、梅酒!任食雪糕有我最愛既Haagen-Dazs

🍣食放題第一時間必叫刺身❗️

除了刺身,這裡的食物選擇很多! 挑選了數款推薦!
🔸燒香草羊鞍
羊鞍肉嫩Juicy香噴噴! 入口不羶

🔸鹽燒雞翼及芝麻雞翼

🔸香草牛油煮大蜆
大蜆相當肥美鮮嫩無沙! 香草牛油汁份外香甜

🔸極尚花膠盛宴
花膠很厚切彈牙! 炆煮入味,有驚喜!

🔸醉鮑魚
鮑魚肉質爽口緊緻,花雕酒汁味道細膩

🔸王牌燒乳鴿王

🔸燒溫室甜菠蘿🍍
炎炎夏日,吃爆汁酸甜菠蘿最為解膩

任食雪糕有我最愛既Haagen-Dazs