2008-12-21 50 浏览
2008.12.21朋友介紹這裡的椰汁好掂次次經過都會大排長龍剛巧有點口渴,朋友就推薦這裡的椰汁小妹都幾鐘意飲椰汁,喜歡那種椰香味很意外地星期日的下午會沒人排隊很快地買了一杯大杯裝的椰汁(細:10;大:13;樽:18)服務都幾好,會幫你'吉'埋飲管自己'吉'的話,唔夠大力會椰汁會彈出來味道方面,真的很濃椰香味,唔會好甜好漏見到職員在後面切椰子肉,真材實料,正!健康飲品,消暑解渴,夏天必選!
2008.12.21

朋友介紹這裡的椰汁好掂
次次經過都會大排長龍

剛巧有點口渴,朋友就推薦這裡的椰汁
小妹都幾鐘意飲椰汁,喜歡那種椰香味

很意外地星期日的下午會沒人排隊
很快地買了一杯大杯裝的椰汁
(細:10;大:13;樽:18)

服務都幾好,會幫你'吉'埋飲管
自己'吉'的話,唔夠大力會椰汁會彈出來

味道方面,真的很濃椰香味,唔會好甜好漏
見到職員在後面切椰子肉,真材實料,正!
健康飲品,消暑解渴,夏天必選!
【真材實料,保證新鮮】
2008-10-20 35 浏览
呢檔椰汁大王, 真係名副其實, 確係好香甜, 飲完後喉嚨又舒服又唔會有好漏o既感覺, 就算排15分鐘至買1樽都非常值得, 抵佢咁旺場 !!!!
  • 椰汁
2008-09-07 34 浏览
某天早上十一時多經過,常見的人龍沒有出現,只有兩名男店員忙碌地切椰子做準備,我也趁機買一支來試試其水準。店員即時將椰子件、冰碎等等放進攪拌器裡拌勻,等候期間發現有個疑似椰子樹物體出現眼前,就是樓下黑雪公主照片中膠杯和飲筒中間那個東東,多口問店員這個是否真椰子?店員哥哥笑說:中間個棵係真椰子,綠色個兩個假既 椰汁味道不算很甜,感覺很滑是因為椰子本身油份關係嗎??店方用上黑白牛奶,所以椰汁也很重奶香,濃稠度也不錯,起碼不是水汪汪嘛,間中也喝到椰子微粒,以質素來說也算不錯,比想像中好得多,下次沒有人龍時可以再買的。還記得小時候街頭椰汁車仔檔,一排長龍陣的果汁機隆隆作響,除了椰汁還有椰心水供應,那些冰凍椰汁喝了還會有點頭痛,爽得無話可說,要是大王能夠做到這個感覺就更好

未搖勻的椰汁
未搖勻的椰汁
  • 椰汁
2008-09-06 27 浏览
我每次經過都有好多人排隊,今次輪到我試下先$10細 $13中 $18大去到又係有6,7人排隊,前面既人全部都係買最大既size,仲要一買就兩樽,真係誇張又見到d員工係裡面不停地切切切切 我最終都係要中size,一到手,啜淡先...............啜啜啜啜不停椰汁味好重好香好滑,不會太甜,好有奶味飲完清熱解渴降火
我每次經過都有好多人排隊,今次輪到我試下先

$10細 $13中 $18大

又見到d員工係裡面不停地切切切切
椰汁味好重好香好滑,不會太甜,好有奶味
飲完清熱解渴降火

2008-09-04 20 浏览
次次經過都見到好多人係到排緊隊,今次乳到少左人排,特登去試下~第一次飲~*椰子汁(細$10):好味呀!!原本諗住會好甜,但係,一飲,...味道岩岩好~唔會太甜,而且幾解渴~之前我飲過果d椰子汁都係唔會解渴...我唔係幾飲到d冰~good!*我大約10分鐘之後再去番,已經有好好好多人排緊隊lu~*

*我大約10分鐘之後再去番,已經有好好好多人排緊隊lu~*
(非会员)
2008-08-25 26 浏览
上星期看到一本飲食雜誌介紹, 仲說半年開4間舖, 椰汁又幾好飲, 今天經過葵芳, 專登去試一試, 當時在1點幾, 都係lunch time, 大約有10個人排隊, 店內有2個職員, 但他們的動作超慢, 我買了一杯細椰汁, 嘗了一口, 太多碎冰, 有椰味, 不算香濃, 不算太甜, 欠奶味, 可能因為太多冰, 有點呃錢的應該, $10/杯同三樓買$5的差不多, 試了一次絕不會試下次!始終覺得土瓜灣譚公道某士多的椰汁好味好多, 只是$6/杯!

始終覺得土瓜灣譚公道某士多的椰汁好味好多, 只是$6/杯!