2012-10-31 300 浏览
今日我同細妹去棒之達人買早餐,最後買左3個波羅包($3.5一個 ,10蚊3個), 比錢果陣嗌佢幫我分開1個 ,佢話分開既話要俾返正價 , 我話使吾使呀 ,我2個人食,依家嗌佢俾多個袋分開姐 , 甘不如直接同我講要多個膠袋要俾5毫 , 最後仲要催"甘你俾吾俾?" 本來我之前都經常來這買麵包 ,因為覺我麵包質素好 但未試過甘既服務態度 。幾好食都無用 ,我吾會再黎幫襯。
2012-10-31
外卖自取
呢間野 d 野幾掂咁之前食過佢既斑蘭吉士餅簡直驚為天人可能新鮮出爐既關系好食到覺得好感動斑蘭味超夠超香每次諗起都好想食行街經過呢間野都會買下飽黎食今次試左呢個斑蘭香蕉蛋糕但結果好失望 差過斑蘭吉士餅好多首先斑蘭幾乎系零而香蕉味系好人工個隻蛋糕質感吾軟滑同紙包蛋糕個隻質感差吾多只系中規中舉$12 一個我吾會再買黎食另外買左一口 size 既士多啤梨味既蛋糕仔呢個掂呀 !士多啤梨味吾系人工味酸酸甜甜咁幾好味哈質感比上面個隻蛋糕實淨 d有 d 咬口真系好吾錯我幾鍾意呢隻$8 價錢都 ok 呀會回購 !
呢間野 d 野幾掂咁

我幾鍾意呢隻
$8 價錢都 ok 呀
會回購
!

题外话/补充资料: 依家佢有咭仔 cup 印 每買滿 $5 就有個印仔 有齊 20 個印就送 $10 如此類推
2012-06-25
2012-04-21 45 浏览
鮮奶包又到最近迷上的棒之達人買包包做早餐了。奶黃包嘗得多了,香檸奶黃包倒沒嘗過。鮮奶包眼見香檸奶黃包的賣相像朵花似的,眼看已十分迷人,故買了一個試試。香檸奶黃包:在麵包面劃上花紋,再以香檸醬圍上花邊的心思十分值得稱讚,漂亮的賣相令人神為之奪。麵包的麥香頗足夠,亦聞到清甜的香檸味,感覺實在。但鮮奶包禁不住擔心,奶皇味和香檸味會否互相攻擊,以致各有損傷呢?吃下,麵身是維持水準的鬆綿和富有彈性,香味足,咸甜得宜。奶皇包比想像中淡,個人認為奶皇味可再加強,香檸味亦略略蓋過奶皇味,兩者味道不顯,若單獨奶皇包可能會更勝一籌。香檸奶黃包還是不錯的,同時喜歡果醬和奶皇味者不彷一試,只是鮮奶包較喜歡單純奶皇包罷了。

香檸奶黃包:
有心思,賣相如花朵綻放
香檸味出,奶皇味略淡
麵包面劃上花紋,再以香檸醬圍上花邊的心思十分值得稱讚
,漂亮的賣相令人神為之奪。
吃下,麵身是維持水準的鬆綿和富有彈性,香味足,咸甜得宜

2012-04-20
有心思,賣相如花朵綻放
香檸味出,奶皇味略淡
棒之達人在千色廣場開店已很長一段時間了,最近在元朗廣場開一分店,實在令人鼓舞!皆因麵包店的出品實在太出色了!最近吃了不少棒之達人的包包,現在挑幾個鮮奶包最喜歡的來寫食評吧!店方麵包種類多樣,以日式麵包為主,例子有和風叉燒包(叉燒包上撒有紫菜,糖霜),宮崎椰奶BUN(類似椰絲包),蘋果包等等,是次鮮奶包選擇寫翡翠蘋果包,英式吉干(SCONE)以及班蘭吉干的食評!翡翠蘋果包:包包的名字早已先聲奪人,翡翠二字把麵包甜美的綠色貼切的形容出來。口感方面,麵包的軟糯程度是鮮奶包吃過的所有麵包中最高的!不僅如此,內裡的蘋果饀以一粒粒的姿態呈現,再加上蘋果包的鬆脆薄面,令麵包口感集軟糯,爽口,濕潤、香脆於一身。 至於在味道方面,蘋果饀的甜度合宜,蘋果清甜的味道突出,與小甜的脆皮互相輝映。 由於面包以甜味為主,麵包麥味是難以嘗得出了,可喜的是甜味絕不過份,予人有怡人幸福的感覺。翡翠蘋果包,是鮮奶包最喜歡的店方出品!英式吉干、斑蘭吉干店方做的SCONE是比較高身的那種,鮮奶包在買前曾幾經遲疑,怕的是很多面包店都難以把高身的SCONE做出鬆脆的口感。(皆因鮮奶包有陰影,曾經在一個包包店買了高身SCONE,吃

翡翠蘋果包:
翡翠蘋果包,「包如其名」
軟糯,爽口,濕潤、香脆
口感方面,麵包的軟糯程度是鮮奶包吃過的所有麵包中最高的

翡翠蘋果包,是鮮奶包最喜歡的店方出品!

英式吉干、斑蘭吉干
外層香脆、內裡鬆化
店方做的SCONE是比較高身的那種,鮮奶包在買前曾幾經遲疑,怕的是很多面包店都難以把高身的SCONE做出鬆脆的口感。(皆因鮮奶包有陰影,曾經在一個包包店買了高身SCONE,吃時才發現與一個提子包毫無分別。[鮮奶包不喜歡提子包嘛
] )
店方的出品令人喜出望外,SCONE牛油香味突出,未吃時拿著袋已感到牛油香撲鼻而來。
更重要的,是店方恰如其份的做出SCONE如餅、如糕、如包的特色外層香脆、內裡鬆化,配以粒粒又軟又甜的提子,是鮮奶包吃過且一價錢的SCONE中水準最高的!($4,付錢時不用心痛

斑蘭SCONE,怡人的綠色
英式吉干出色,鮮奶包不久即嘗試了店家別出心裁的出品,--------斑蘭吉干!
斑蘭味絕非取巧,鮮奶包一聞之下已發覺SCONE的斑蘭味與牛油味爭妍鬥麗,兩者的香味均顯,可喜的是,斑蘭味亦為SCONE帶來怡人的綠色
,僅看、聞的情況下已經令人食指大動!
一口咬下,口感與普通SCONE一樣出色,而斑爛味亦令SCONE更為香濃,牛油味似也相得益彰。班蘭與SCONE的配搭天衣無縫,喜歡斑蘭味的人絕對要一試!(價錢亦與普通SCONE一樣
,讚!)

總括而言,此店的麵包十分出色,值得一提的,是店方除面包外尚有不少特色批餅出售,例如北海道牛乳蛋撻,達人雞批,芝士條等,作為麵包怪的鮮奶包也未一試,日後試後再寫食評!
2012-04-17
外卖自取
翡翠蘋果包,「包如其名」
軟糯,爽口,濕潤、香脆
外層香脆、內裡鬆化
斑蘭SCONE,怡人的綠色
2012-04-15 24 浏览
有說這裡的北海道牛奶軟心蛋糕是有名的特意前來拜會點知買餅姐姐說佢地當日無賣 @@竟然黎到, 又唔想空手而回轉戰香噴噴既芝士棒熱辣辣!!唔知係因為新鮮出爐定係keep 放係熱烘既櫥窗內雖然天氣熱,但半小時後食已經灘凍左出晒油了但亦不減那種濃厚芝士香細細條的芝士棒基本上可以係一口一條以$10 四條來說,是挺貴的
有說這裡的北海道牛奶軟心蛋糕是有名的
特意前來拜會
點知買餅姐姐說佢地當日無賣 @@
竟然黎到, 又唔想空手而回
轉戰香噴噴既芝士棒
熱辣辣!!
唔知係因為新鮮出爐定係keep 放係熱烘既櫥窗內
雖然天氣熱,但半小時後食已經灘凍左
出晒油了

但亦不減那種濃厚芝士香

細細條的芝士棒
基本上可以係一口一條
以$10 四條來說,是挺貴的
(非会员)
2012-02-02 39 浏览
環境雖小,和很多人但麵包仍很吸引款式不算多但並不普通有十分吸引的(如牛角包(不記得多少錢4個)、英式SCONE)),又有健康的一進門就看到大大條長法包($1X)和一盆盆新鮮出爐的各款麵包我較喜愛健康的麵包故份外留意了當中幾款最後買了個合桃五穀包($10)十分大個 (不但比起大集團美X的袋裝麵包大一點,原來還重很多)回家立即品嚐比想像中(和大集團美X那些)好吃得多外皮很脆,內裹仍很軟,但又不至於大集團那些(揾笨的)佈滿空洞而且用料很多合桃多得很十分十分喜愛不像大集團般只有合桃<碎>!!!!!(又要提起大集團)還能清晰看到和吃到五款穀物呢!!!!!!離開時看到肉桂芝麻提子包(好像是$13)外型特別讓我下次也試試這款回家後到其網頁看看原來主打是芝士棒($8)但其實芝士棒很細小或許我對芝士興趣不大..我覺得有點不值又可能味道會不錯..真的值8元這要待大家去試試lo
環境雖小,和很多人
但麵包仍很吸引

款式不算多
但並不普通

我較喜愛健康的麵包
故份外留意了當中幾款
最後買了個合桃五穀包($10)
十分大個
(不但比起大集團美X的袋裝麵包大一點,原來還重很多)
回家立即品嚐
比想像中(和大集團美X那些)好吃得多
而且用料很多
合桃多得很
十分十分喜愛
不像大集團般只有合桃<碎>!!!!!(又要提起大集團)
還能清晰看到和吃到五款穀物呢!!!!!!

離開時看到肉桂芝麻提子包(好像是$13)
外型特別
讓我下次也試試這款

回家後到其網頁看看
原來主打是芝士棒($8)
但其實芝士棒很細小
或許我對芝士興趣不大..
我覺得有點不值
又可能味道會不錯..真的值8元
這要待大家去試試lo
2012-02-02
1 分钟 (外卖自取)
2011-05-30 8 浏览
早前經朋友推介來到千色一間麵包鋪食一款芝士棒後便開始愛上了...雖然芝士棒好多麵包鋪都會有但係呢間就特別唔同..唔同既就係佢地會跟一兜芝j士醬比你點住黎食...口感唔錯好香芝士味同埋好脆....不過每次食親都搞到周圍餅乾碎^_^''但係唯一美中不足既就係朱古力鮮奶球內裡暗藏頭""髮""雖然總結麵包款式不多味道亦不錯只是偶有失手留下頭毛一條=.=''希望下次唔好再買到魔髮麵包
雖然芝士棒好多麵包鋪都會有但係呢間就特別唔同..
唔同既就係佢地會跟一兜芝j士醬比你點住黎食...
口感唔錯好香芝士味同埋好脆....
不過每次食親都搞到周圍餅乾碎^_^''
但係唯一美中不足既就係朱古力鮮奶球內裡暗藏頭""髮""
希望下次唔好再買到魔髮麵包
2011-05-28
外卖自取
$40 (其他)
  • 芝士棒
2010-11-25 86 浏览
麵包煙煙unun 好好味~推介麵包吐司 $9 ,中間有花生醬! 麥包 $3.5 估唔到簡簡單單的麥包 都令我有滿足既感覺!英式吉干 $4有小小似 鬆餅! 唔太甜可以用8達通俾$$ 方便!
麵包煙煙unun 好好味~
推介
麵包吐司 $9 ,中間有花生醬!

麥包 $3.5
估唔到簡簡單單的麥包 都令我有滿足既感覺!

英式吉干 $4
有小小似 鬆餅! 唔太甜

可以用8達通俾$$ 方便!
$9 (其他)
(非会员)
2009-11-28 13 浏览
十一月尾我同朋友去元朗踢ball!!....我地去千色廣場行陣...點知有間好香既麵包店我地就走去買la!!點知間野唔係買d一般貨色...售貨員走泥叫我地食吓★人氣☆既牛乳軟心吉士蛋糕...入面有幾層...有層仲有cream!!外面脆脆地~(唔係Loan果隻脆)!!仲有芝士棒...超脆丫!!脆到爆牙~好有芝士味tim呢-3-!!!!!!!!!!!!!我朋友啊津食左芒果味既奶凍...大贊--超㊣真係!!!!值得一試!!!!

2009-11-22
$10 (其他)
  • !!!!牛乳軟心吉士蛋糕!!!!