每次行完IKEA 🤩都會係附近搵野食,今日行到愉景新城搵食😋😋 發現地下新開左一間韓式餐廳🤩 未到七點又唔洗排隊就試下餐廳開左冇耐,裝修都乾淨闊落👍🏻👍🏻食物款式都算多我就比呢一個芝士🫕🧀系列深深吸引著😍😍😍作為芝士迷,一定要試下芝士辣炒章魚 🐙🧀🫕$188芝士辣炒章魚 用鐵板呈上, 所以熱辣辣🔥 顏色鮮豔望上去非常吸引,章魚脆嫩爽口非常惹味, 未沾芝士食會比較辣,沾完芝士味道更突出烤牛肉紫菜包飯$68紫菜包飯係其中我好鍾意既菜式,同日式卷物唔一樣,韓式紫菜包飯吃起來鹹甜鹹甜的味道,牛肉香配上不同配料,口感豐富烤五花肉$128五花肉肥瘦相間,薄薄既五花肉經烤過後,🔥口感是一點都不肥膩🤩👍🏻 配上韓式辣醬非常美味益力多乳酪沙冰+$18益力多味算濃,甜道適中,酸酸甜甜非常開胃

餐廳開左冇耐,裝修都乾淨闊落👍🏻👍🏻食物款式都算多

芝士辣炒章魚 🐙🧀🫕$188
芝士辣炒章魚

芝士辣炒章魚 用鐵板呈上, 所以熱辣辣🔥

烤牛肉紫菜包飯

烤五花肉

益力多乳酪沙冰
+$18

益力多味算濃,甜道適中,酸酸甜甜非常開胃
芝士辣炒章魚
Went there for a family dinner and had a pleasant time! My parents were so surprised of their quality of food! The restaurant offers a quite casual dining environment with a cozy atmosphere.🧊❄️Korean cold buckwheat noodles ($78)🍜During these hot summer day, this cold buckwheat noodles really cool us down. The broth was sweet and so refreshing that we both love it so much!🍗Original fried chicken($78 for half /$138 for whole)🌶Sweet and spicy fried chicken 🍗($86 for half /$148 for whole)We also love

韓式水冷麵

原味脆爆炸雞(半份)
甜辣炸雞(半份)

🍗Original fried chicken

We also love the crispiness of the fried chicken. The only gripe is that the chicken were a bit over cooked and not juicy enough! Still, I would recommend the sweet and spicy one over the original’s.

鮮人蔘雞湯

🐓Ginseng chicken soup ($88)

My parents’ favourite dish - ginseng chicken soup: The meat was tender and fresh soaked in a very tasty soup; the glutinous rice within was sweet and so delicious!

泡菜煎餅

🥘Kimchi pancake ($68)

Kimchi pancake was in decent size and well seasoned! I love the hotness of the kimchi and I definitely recommend this to you!

My parents especially appreciate this place as their food are mostly MSG free. Indeed, the food are still very delicious and have their own great flavours!

2021-09-15
韓式水冷麵
原味脆爆炸雞(半份)
甜辣炸雞(半份)
2021-09-18 73 浏览
係荃灣行開IKEA發現左呢間韓國餐廳,價錢無韓燒咁貴,餐牌選擇都好多,我地諗左好耐先揀到食咩。🥐半半炸雞 $168揀左原味同韓式辣醬,又一次證明90%以上既韓國餐廳,原味係好食過其他味道🤣原味有蜜糖芥末醬點,炸得夠脆、唔油;韓式醬係甜辣味,小小辣only。🥐牛肉炒粉絲大大碟,炒得都幾香口,有啲似乾炒牛河味🤣最中意食彈牙既韓國粉絲。🥐抹茶戚風蛋糕呢個好中意😍蛋糕鬆軟得黎又唔會太甜,啲cream輕盈唔膩,食完仲想encore!

🥐半半炸雞 $168

🥐牛肉炒粉絲

🥐抹茶戚風蛋糕
2021-09-17 53 浏览
荃灣愉景新城終於有韓國野食啦!🇰🇷🇰🇷🇰🇷價錢中等 算係商場內 偏平價既餐廳🍴如果唔嗌小食 人均$100 都冇問題👌🏻蜂蜜柚子味炸雞 (半隻) $86幾創新既口味😆岀乎意料地夾😜蜂蜜甜甜地 柚子味唔會太重 好易入口😍雞肉幾嫩滑 適合2-3人 share食🍗泡菜豬肉湯 $88韓國傳統湯品 泡菜味唔算太濃 所以唔係幾辣鬆軟既豬肉同埋豆腐 配埋🍚 very good 👍🏻 韓式炒牛肉飯 $78無咩味道 較健康嘅炒牛肉🥩含有大量椰菜花蘿蔔絲菇等等 好掋食🥕🤪魷魚天婦羅 $88新鮮魷魚🦑好易咬 用上天婦羅既炸法 既新奇又好味😋戚風蛋糕 原味 $32軟綿綿嘅蛋糕🍰價錢都幾平 仲有其他味道☺️而且好適合做飯後甜品🍮芒果椰子沙冰 $18 凍阿華田 $8
荃灣愉景新城終於有韓國野食啦!🇰🇷🇰🇷🇰🇷

軟綿綿嘅蛋糕🍰價錢都幾平 仲有其他味道☺️
而且好適合做飯後甜品🍮

芒果椰子沙冰 $18 凍阿華田 $8

2021-09-17 78 浏览
今日係星期三,去愉景新城食晚餐,出奇地冷清,7:30左右入咗梨泰院,唔使等位😄一坐低侍應就奉上就有4碟前菜,開一開胃。味道還好,就是一般的韓式餐廳的包裝前菜,明顯不是自己做的!韓式水冷麵 $78 (凍檸茶 +$8)原味紫菜包飯 $58叫咗一份紫菜包飯同一份水冷麵,不知所謂。紫菜包飯的飯又凍又硬,很明顯就是擺左好耐,仲要好鬆散,韓式餐廳的紫菜包飯黎講,算係數一數二的難食... 至於水冷麵,唔好以為圖上面的幾塊白色物體係水梨,完全唔係呀,係醃蘿蔔,只係前菜既醃蘿蔔的片狀,完全一樣味道,仲要切到勁厚,冷麵汁甜味同酸味的比例好奇怪,完全唔好味,員工還附上一個有芥末味道的醬汁,完全唔知想點,超失望!韓國傳統煎糖餅 $58全餐飯惟一可以讚的就是甜品,口感和味道像是脆脆的玉桂味濃的蘋果脆批,是好味道,但都係唔正宗韓國糖餅/.\

韓式水冷麵 $78 (凍檸茶 +$8)
原味紫菜包飯 $58

韓國傳統煎糖餅 $58

韓國正宗煎糖餅
2021-09-16 39 浏览
荃灣愉景新城入面非常大,原來有間韓國菜都幾抵食🌠海鮮大醬湯 $98🌠大醬湯味道似辣味麵豉湯,而因為有海鮮所以湯底較為鮮甜,夠熱又足料😋🌌芝士奶香炸雞(half) $98🌌半份足有半隻雞,而奶香芝士醬有少少似粟米肉粒飯果種忌廉汁底加上濃濃芝士味,炸雞幾嫩滑,炸粉唔厚夠香脆🎇韓國元祖豬手 $178🎇豬手勁大份,有生菜、香蒜、辣椒及青椒包住一齊食,加上秘製豆瓣醬,相當滿足👍🏻豬手肉嫩到肉牛展咁🌄芒果椰子沙冰 +$18 + 益力多乳酪沙冰 +$18🌄沙冰相當涼快,唔會太過甜又有乳酪的滑滑口感😁總括而言,唔使加一價錢公道,味道質素都唔錯
荃灣愉景新城入面非常大,原來有間韓國菜都幾抵食
🌠海鮮大醬湯 $98🌠

🌌芝士奶香炸雞(half) $98🌌

🎇韓國元祖豬手 $178🎇

🌄芒果椰子沙冰 +$18 + 益力多乳酪沙冰 +$18🌄
沙冰相當涼快,唔會太過甜又有乳酪的滑滑口感😁

總括而言,唔使加一價錢公道,味道質素都唔錯
2021-09-15 29 浏览
今晚去咗荃灣食韓國嘢,坐得幾舒服,價錢又唔貴,食物選擇仲好多!一坐低先飲一杯雜梅梳打,賣相幾靚㗎;味道酸酸甜甜,好清新!食韓國嘢就梗係要食炸雞啦,佢呢度都有幾款可以揀。有選擇困難症嘅朋友就可以好似我咁叫半半炸雞:一半原味、一半芝士;咁就可以一次過滿足晒兩個願望!炸雞外脆內嫩滑,整得幾好食。我哋覺得芝士炸雞重口味啲,正!之後食咗韓式牛肉炒粉絲,份量都幾多,而且炒得幾入味。韓式粉絲質感比較QQ,我最鍾意!呢度仲有韓式煎糖餅,今晚呢款係配士多啤梨雪糕~ 食完就飽晒啦!

一坐低先飲一杯雜梅梳打,賣相幾靚㗎;味道酸酸甜甜,好清新!

2021-08-23
2021-09-14 29 浏览
聽完朋友介紹咗依間新開既韓國菜 就即刻嚟試咗佢哋 睇吓性價比係咪超值😎😎😎😎生醃辣八爪魚爽口韓式醃製菜式👍🏻👍🏻👍🏻柚子沙律甜甜的醬汁配沙律 蔘雞湯人蔘雞湯入面嘅雞肉好嫩 連啲雞骨都炆到好稔 雞肉可以沾埋旁邊嘅麻油 佢係加咗少少鹽嘅麻油 味道不錯👍🏻👍🏻👍🏻食完覺得好補身😂生菜包豬肉睇韓劇見到啲韓國人成日包住啲烤肉食 我一見到Menu有呢個生菜包豬肉就即刻叫咗啦😆😆😆佢哋呢個五花肉一上枱就覺得好震撼 因為肉嘅份量好多 加埋啲少少辣醬同埋泡菜咁樣佐生菜幾好食男神梳打呢間餐廳嘅特色飲品都幾得意 有分男神梳打同埋女神梳打 我哋就試咗個男神梳打 佢嘅飲品底係覆盆子 飲落甜甜哋、幾清新☺️☺️

生醃辣八爪魚
爽口韓式醃製菜式👍🏻👍🏻👍🏻

柚子沙律
甜甜的醬汁配沙律

蔘雞湯

生菜包豬肉

男神梳打
2021-09-13 44 浏览
朋友住荃灣,見商場新開咗間韓國餐廳,於是一齊去咗食~馬鈴薯煎餅,有八大塊,隨碟附上辣汁。一向怕煎餅會太油,呢個又唔會喎,算係比較健康。煎餅好香薯仔味,入面既薯條切粗絲,好有咬口。韓式牛肉炒粉絲比想像中大碟好多。牛肉味夠濃,配合冬菇絲,生菜絲,洋蔥絲,食落唔會太油。原味大餃子既餃子係用個小蒸籠上,好可愛呀!餃子餡有豬肉同雜菜,調味夠,唔駛點汁都唔錯。下次試埋佢個泡菜餃子先。士多啤梨雪糕煎糖餅擺盤靚靚,糖餅入面有黑糖,食落去唔會過甜,本身糖餅暖暖地,配上冰凍既雪糕,一凍一熱令人食唔停口!鮮人蔘雞湯都幾足料,本身人蔘味唔會過濃,湯頭清澈甘甜好易入口,我地每人都飲咗兩碗幾😆益力多乳酪沙冰好解渴,酸酸甜甜好開胃。朱古力沙冰就好香韓式既朱古力味,上面既cream好滑好好味😋

朋友住荃灣,見商場新開咗間韓國餐廳,於是一齊去咗食~

• 韓式牛肉炒粉絲
  • 士多啤梨雪糕煎糖餅
2021-09-13 83 浏览
星期五7點來到都唔少人排想食就要早少少去拎飛因為價錢都好親民 平平地食個韓餐都唔錯前菜有3款 不過不失原味脆爆炸雞 半份朋友想食炸雞 不過我又唔太鐘意太甜所以簡左呢個原味炸雞外表就有少少overcooked 不過入面唔算好"鞋" 可接受鮮人蔘雞湯呢個人蔘雞就比較抵食只係$88 不過唔包飯當然雞入面已經有少少飯 味道都ok 唔會太淡蔚山吉列豬扒蛋包飯外表唔錯 入面係包住茄汁的飯吉列豬扒比較一般 不過都算幾抵食益力多乳酪沙冰Blue Hawaiian 2杯drinks 都唔錯 唔會太甜Blue Hawaiian 好靚 酒味都夠 影相唔錯抹茶戚風蛋糕&伯爵茶戚風蛋糕戚風蛋糕真係切叫 只係$32一件d cream 唔會太甜同埋蛋糕食都唔會好飽 好食!!!
星期五7點來到都唔少人排

2杯drinks 都唔錯 唔會太甜
Blue Hawaiian 好靚 酒味都夠 影相唔錯

抹茶戚風蛋糕&伯爵茶戚風蛋糕

戚風蛋糕真係切叫 只係$32一件
d cream 唔會太甜同埋蛋糕食都唔會好飽 好食!!!
2021-09-12 52 浏览
餐廳位於愉景新城地下,環境闊落座位舒適,店員服務殷勤,經常主動收拾碗碟,全日不設加一,又幾好喎。芝士紫菜包飯 $68餡料有黃瓜、芝士及生菜,咬落啖啖索索聲。海鮮大醬湯 $98石鍋熱辣辣食完暖笠笠,味道微辣,不吃辣的朋友都可試,配料有蝦、蜆、魷魚、豆腐等,另可+$10配白飯。天婦羅拼盤(南瓜、紫薯、金菇、翠玉瓜、湖南椒) $98賣相豐富,天婦羅炸粉薄薄咬落脆卜卜,每款都有4件唔洗爭,南瓜同紫薯最好食,外脆內軟。湖南椒有3隻,味道隻隻不同,有辣有唔辣。芒果椰子沙冰、雜莓沙冰 (+$18)惠顧任何食品可+$18加配特式飲品,芒果椰子呢個組合無得輸,最頂有層忌廉,混和後增加綿滑感。

芝士紫菜包飯 $68
餡料有黃瓜、芝士及生菜,咬落啖啖索索聲。
芝士紫菜包飯
海鮮大醬湯 $98
海鮮大醬湯
天婦羅拼盤(南瓜、紫薯、金菇、翠玉瓜、湖南椒) $98
天婦羅拼盤
芒果椰子沙冰、雜莓沙冰 (+$18)

芒果椰子沙冰、雜莓沙冰
2021-08-24
芝士紫菜包飯
海鮮大醬湯
芒果椰子沙冰、雜莓沙冰
2021-09-10 76 浏览
公司附近新開了韓國餐廳,今日終於有機會一試。同事點了這個雞扒蛋包飯,賣相和份量都ok,同事給我試了些少,味道都可以。而我就點了這個五花腩配白飯,侍應一拎來我就知自己中伏,五花腩薄得可憐🥺,連同事見到都話咁薄咁少,薄得就像三文治火腿,白飯也很少,比在家的飯碗還少1/3,不過我這裡沒有影相,吃完這個午餐我也很快肚餓,這個份量和質素真的不值得收客人$88,就算豬肉價格貴,也不用切到好似火腿咁薄,我好像沒吃過餸,幫襯完今次應該沒有下次。
公司附近新開了韓國餐廳,今日終於有機會一試。

2021-09-10 44 浏览
今日喺愉景新城行街,經過呢間韓式餐廳,見都幾多人排隊,估計應該唔差,所以自己都排埋一份,睇睇餐牌都幾多韓式食品,我地叫咗幾款試一試。半半炸雞,可以試2種口味,我地選擇咗豆醬味同原味,個皮炸得好脆,入面d肉仲好juicy,豆醬炸雞嘅味道,食落有淡淡嘅豆味,而原味炸雞就跟埋個蜜糖芥末醬,炸雞點埋個醬非常好味。烤五花肉,係用醬個醬油烤過,食落好惹味,仲有辣汁比我地點黎食,食到停唔到口。牛肉石鍋拌飯,個石鍋好大,份量都幾多,一鍋應該夠2個人食,上面勁多牛肉碎,d肉碎都好入味,仲有紅羅白,菜絲,冬菇絲,紫菜做配菜,加埋d韓式辣醬撈埋一齊食,好好味。芒果椰子沙冰,個賣相幾靚,上面有層滑滑嘅cream,飲落好香椰子同芒果味,唔會過甜,食完炸雞,飲返啖,即刻覺得冇咁熱氣。

2021-09-10 49 浏览
放工同同事專登嚟試點知勁多人,好嘢真係難怪多人排隊,下次一定要book定位!芝士奶香炸雞🍗$168炸雞🍗肉質鮮嫩,同埋邪惡芝士汁超有韓式風味!鮮人蔘雞湯$88🐥補身補氣之選,韓國必食人蔘雞湯!味道香濃肉質鮮味,最正係啲雞肉可以點麻油韓式牛肉炒粉絲$68🐷韓式粉絲超夠鑊氣熱辣辣出黎!牛肉好食😋士多啤梨🍓雪糕戰糖餅$68好有特色嘅韓國甜品,我淨係喺韓國都食過!唔會太甜,雪糕好味😋芒果🥭椰子沙冰$18椰子同芒果好夾,啱晒夏天熱辣辣!雜莓梳打$18🍓雜莓好新鮮,夠曬汽!下次會再嚟食其他味嘅雞!

芝士奶香炸雞🍗$168
炸雞🍗肉質鮮嫩,同埋邪惡芝士汁超有韓式風味!

鮮人蔘雞湯$88🐥

韓式牛肉炒粉絲$68🐷
韓式粉絲超夠鑊氣熱辣辣出黎!牛肉好食😋

士多啤梨🍓雪糕戰糖餅$68

芒果🥭椰子沙冰$18
椰子同芒果好夾,啱晒夏天熱辣辣!
雜莓梳打$18🍓
雜莓好新鮮,夠曬汽!

下次會再嚟食其他味嘅雞!
最近見到荃灣新開左間韓國菜,咁啱鋪炸雞癮起,就一於去食🤩鋪頭都幾大幾擴闊,算多位。野食選擇都幾多,而且仲要唔洗加一添👍幾抵食。  1️⃣太陽芝士雞鍋($248)有齊原味、芝士、甜辣同埋豆醬炸雞。心思思咩味既炸雞都想食既話,嗌呢個就啱曬。原味炸雞仲有跟個蜜糖芥末醬,酸酸甜甜好好味。特別鍾意呢度既豆醬同埋甜辣炸雞,醬汁夠曬味😋中間既熱融左芝士都超正~啲芝士同平時食開既韓式炸雞點既芝士有啲唔同,芝士味冇想像中咁香濃,但係好特別既係入面有啲粟米粒😳食落有啲似忌廉粟米白汁果啲味。芝士好多可以狂點啲雞🤤不過呢度既雞個人就覺得炸得麻麻地,炸得係好脆,但係雞肉唔算多,而且炸皮偏厚。  2⃣️泡菜煎餅($68)泡菜比較少,比較感覺麵粉多啲。唔算好香,而且煎得一啲都唔脆😂非常普通,可以唔洗試。  3⃣️天婦羅拼盤($98)有金菇、南瓜、紫薯、翠玉瓜同埋湖南椒。比較特別既係金菇天婦羅,第一次食,炸得真係好脆,而且中間仲食到金菇一絲絲既感覺,好味😋不過食到尾會覺得有啲油。  4⃣️雜菜炒粉絲(午餐)($58)呢個好抵食,炒得好香而且唔會油笠笠,有好多雜菜。冬菇、椰菜、芽菜、紅蘿蔔,炒埋一碟大大碟又好食又飽肚。  5⃣️炆牛肋條配

1️⃣太陽芝士雞鍋($248)
太陽芝士雞鍋

2⃣️泡菜煎餅($68)
泡菜煎餅

3⃣️天婦羅拼盤($98)
天婦羅拼盤

4⃣️雜菜炒粉絲(午餐)($58)
雜菜炒粉絲

5⃣️炆牛肋條配飯(午餐)($88)
炆牛肋條配飯
個鍋湯底甜甜地幾下飯。入面除左切粒既牛肋條之外,仲有啲薯仔粒、紅蘿蔔咁。牛肋條 炆得夠淋,而且唔會好肥👍
雜菜炒粉絲