2021-11-06 664 浏览
又黎呢間日本野,因為勁想食壽司🥰😍🤣又有coupon嘅關係,今次黎試吓其他啲啦極上吞拿魚丼 $198一上枱,勁似生牛肉嘅丼飯😂入面包含晒中拖羅大拖羅,一樣都係有油甘味,齒頰留香🥰🥰🥰抺茶芭菲 $52🍨我哋點菜嘅時候一齊叫埋,點知係第一樣上菜😕😕勁無奈🙄點解會甜品上先,有冇人問過我哋係咪後上😤😤好彩天氣凍到頂到最後先食……🔆所以如果要食就要最後先點餐啊!一定要記住呀!一人前手握壽司盛合🍣🍣🍣🍣 $138

極上吞拿魚丼 $198

抺茶芭菲 $52🍨

一人前手握壽司盛合🍣🍣🍣🍣 $138
2021-11-05 428 浏览
日本好多分店既美登利壽司店,老實講係日本真係未食過美登利,但我好多朋友都講這間很出名,質素唔差,話如果掛住日本就嚟依間食,入到去環境不錯,裝修都幾靚餐牌見到好多特別嘅壽司同小食,見到圖壽司上面刺身都好大片,好吸引叫左2碗醋味海藻,喺日本經常買黎食,好好味,但係香港比較少有,另外叫左好多款壽司,一來到同餐牌嘅圖一樣,全部都係魚生大塊過壽司飯,好吸引,同係日本食壽司個樣係一樣,香港有好多間壽司,魚生同壽司飯都一樣size ,而且好新鮮,下次都會再幫襯

2021-11-01 346 浏览
萬聖節🎃同朋友出去旺角食飯大家都覺得節日一班朋友食好啲,又唔想熱氣所以就諗住食壽司,就搵咗而家美登利!我哋六點幾就食所以門口仲未好多人排隊朋友話食過覺得幾好食😋,今次係我第一次試,覺得都唔差,環境座位都好舒服,服務都ok,不過係個價錢有少少貴,節日食都話可以🙈🙊個環境其實都幾舒服,都好大!佢哋係用QR code自助落單,都幾方便🙌🏻壽司方便我覺得都唔錯,但d壽司飯都係好易散,魚生都尚算新鮮,不過佢既wasabi就差少少,落左好多都無咩wasabi味!
萬聖節🎃同朋友出去旺角食飯
我哋六點幾就食所以門口仲未好多人排隊
個環境其實都幾舒服,都好大!
佢哋係用QR code自助落單,都幾方便🙌🏻
聽講要排好耐隊先食到,我哋就好好彩好快有位,前後唔洗等5分鐘。用QR code點餐好方便,攞住自己手機就可以睇餐單,好多特別嘅壽司,可能舖頭選用新鮮食材,到我地第二轉再想加單嘅時候,好多都已經 ”無法供應”。蟹肉蟹膏細卷 (HKD 65 / 份)細細卷好多蟹膏係上面,好鮮甜,每一啖都食到滿滿嘅蟹膏味道,鐘意食蟹膏嘅一定要點滿滿三貫 (HKD 158 / 份)一份三細碗食物嚟嘅,有海膽、三文魚蓉、同三文魚子,全部有飯係底蟹肉蟹膏沙律 (HKD 55 / 半份)幾意外嘅係好多蟹膏蟹肉,只有個底一層係生菜活章魚吸盤軍艦 (HKD 18 / 件)出面少見有章魚吸盤嘅軍艦 / 壽司特選手握壽司盛盒 (HKD 298 / 份)好大條嘅鰻魚壽司,拖羅、蝦、松葉蟹腳好新鮮、玉子有少少甜活北寄貝壽司 (HKD 75 / 件)好大件,好鮮吞拿魚赤身壽司 (HKD 18 / 件)好大塊嘅吞拿魚赤身,味道一般整體食物質素唔錯,新鮮,環境簡約舒服,如果有多d款式選擇會更好

”無法供應”。

蟹肉蟹膏細卷 (HKD 65 / 份)

滿滿三貫 (HKD 158 / 份)

蟹肉蟹膏沙律 (HKD 55 / 半份)
幾意外嘅係好多蟹膏蟹肉,只有個底一層係生菜

活章魚吸盤軍艦 (HKD 18 / 件)
出面少見有章魚吸盤嘅軍艦 / 壽司

特選手握壽司盛盒 (HKD 298 / 份)
好大條嘅鰻魚壽司,拖羅、蝦、松葉蟹腳好新鮮、玉子有少少甜

活北寄貝壽司 (HKD 75 / 件)
好大件,好鮮

吞拿魚赤身壽司 (HKD 18 / 件)
好大塊嘅吞拿魚赤身,味道一般

2021-10-23 347 浏览
7:45pm來到等位,足足等了35-40min才入座,用QR code點餐,為左快啲有得食,即刻點左帶子壽司,油甘魚刺身,海膽魚子吞拿魚蓉三貫,吞拿魚卷,再加壽司拼盤,刺身丼,蟹膏軍艦,一客烏冬。 食食下其實款食物開始重覆又重覆。食物上得很快,未夠九點已全部上枱及吃完。之後有侍應話9pm last order, 我哋點了一客綠茶加芝麻雪糕食。推薦海膽、油甘魚刺身、蟹膏軍艦及雪糕。係好食,份量又夠。吞拿魚係鮮,但吞拿魚蓉麻麻,又無味又chewy,食完係咁撩牙。刺身丼好大碗,我覺得抵食,要留意飯係偏甜,唔知係落左糖定飯面的漬物留咗D味道。eel係anago ,也是偏甜。我自己比較鍾意unagi.唔推薦帶子,size ok但溫度是室溫,我覺得好唔應該,口感室溫兼乾身、唔鮮甜。中伏位是蟹肉壽司(拼盤中),個樣好靚,但D肉怪怪地,無味又加左糖嗰種怪怪的甜味,唔新鮮,亦無海水味。呢個我食完有少少驚肚痛。食左千二蚊,好飽。我自己本身對呢間期望高,覺得要樣樣都好味,可能咁,所以反而覺得今餐麻麻。
食物上得很快,未夠九點已全部上枱及吃完。

2021-10-22
經户户送叫外賣海膽軍艦$55: 十分腥!又苦又腥!牡丹蝦壽司$55: 蝦肉好霉中拖羅壽司$48:好腥,肉感好爛!帶子壽司$34: 普通葱吞拿魚腩軍艦$18:正常三點刺身盛盒$205: ( 鱆紅魚,中吞拿魚腩?! 魷魚)鱆紅魚: 非常之腥!!佢寫住三點刺身盛盒其中一款係中吞拿魚腩,但如相片所見,絕對唔係中吞拿魚腩,應該係吞拿魚赤身,都係腥!最後魷魚刺身: 基於其他食材實在太過唔新鮮太差!所以魷魚刺身口感雖然尚算正常,不過都唔敢食啦!咁唔新鮮真係唔知有幾多細菌,絕無下次幫襯!
經户户送叫外賣
海膽軍艦$55: 十分腥!又苦又腥!
牡丹蝦壽司$55: 蝦肉好霉
中拖羅壽司$48:好腥,肉感好爛!
帶子壽司$34: 普通
葱吞拿魚腩軍艦$18:正常
三點刺身盛盒$205: ( 鱆紅魚,中吞拿魚腩?! 魷魚)
鱆紅魚: 非常之腥!!
2021-10-16
40 分钟 (外卖送餐)
2021-10-10 402 浏览
趁仲未要番學同姨生女去食下lunch 🥰都知道美登利要等位早左少少來,好彩好快可以入坐,我地三位佢午左卡位,不過冷氣好凍一定要著外套🧥由於慶祝尖沙咀分店開,所以三文魚同吞拿魚赤身都只係$10 一件好抵食,但每款每人只限三件🤣好彩姨生女未食得魚生我地食埋佢個份😝我地叫左個兒童餐俾佢😙再叫多一set lunch ,set lunch 叫左豪華海鮮丼有我最愛的三文魚子同埋海膽,仲有個烏冬,再加上我地叫左好多三文魚膽吞拿魚壽司🍣飽到一個點🤣大滿足
2021-08-19
2021-10-08 366 浏览
菜品豐富,價錢優惠———————————————🔻三文魚盛合 $148三文魚好肥美,厚切,重要大大件😝2人share都夠食但我地衝動每人嗌左一份😅飽到嘔🔻極上大拖羅 $48件完全唔覺係大拖羅,似中拖羅多啲不過呢個價錢,都抵食嘅🔻牡丹蝦 $48件🔻海膽 $48件 🔻極上海膽 $88件 牡丹蝦Ok 幾好海膽就2款分別都不大😂唔臭但亦都夠鮮甜,一般般🔻原條鰻魚壽司 $78件 🔻原條海鰻壽司 $78件好大條,味道都不錯🔻炸蝦卷 $70份鰻魚壽司一件都$78,炸蝦卷一份都係$70好似好抵🤣所以又嗌埋不過炸皮係淋的,唔好食🙁🔻蟹肉蟹膏沙律 $50半份半份都超級多,蟹膏份量完全冇手軟,菜都新鮮爽脆,抵食
菜品豐富,價錢優惠
———————————————
🔻三文魚盛合 $148
三文魚好肥美,厚切,重要大大件😝
2人share都夠食
但我地衝動每人嗌左一份😅飽到嘔

🔻極上大拖羅 $48件
完全唔覺係大拖羅,似中拖羅多啲
不過呢個價錢,都抵食嘅

🔻牡丹蝦 $48件
🔻海膽 $48件
🔻極上海膽 $88件
牡丹蝦Ok 幾好
海膽就2款分別都不大😂
唔臭但亦都夠鮮甜,一般般

🔻原條鰻魚壽司 $78件
🔻原條海鰻壽司 $78件
好大條,味道都不錯

🔻炸蝦卷 $70份
鰻魚壽司一件都$78,炸蝦卷一份都係$70
好似好抵🤣所以又嗌埋
不過炸皮係淋的,唔好食🙁

🔻蟹肉蟹膏沙律 $50半份
半份都超級多,蟹膏份量完全冇手軟,菜都新鮮爽脆,抵食
  • 極上吞拿魚盛合
  • 蟹肉蟹膏沙律
以前到日本時總喜歡去這間餐廳🎏 又划算又美味‼️🎈 香港分店第一次試,質素算不錯的🥳飽飽的午餐,一整個下午都好想睡覺😴🤤▫️❥$𝟭𝟴𝟴 特盛手握壽司盛合🍣❥$𝟭𝟰𝟴 自選刺身丼+天婦羅+烏冬御膳 (+$𝟯𝟬豪華三色丼)🍣🍤
以前到日本時總喜歡去這間餐廳🎏 又划算又美味‼️🎈
香港分店第一次試,質素算不錯的🥳
飽飽的午餐,一整個下午都好想睡覺😴🤤
▫️
❥$𝟭𝟴𝟴 特盛手握壽司盛合🍣

2021-10-08 174 浏览
🥰🍣超喜歡吃呢間壽司❤️雖然我每次選擇都係冇咩分別🤪(都係最貴果款🤣👉🏻👈🏻)但每次食都唔會厭🥰已經食咗好幾次啦😋今次第一次食佢哋嘅午餐套餐原來佢哋嘅午餐套餐會比較抵食啲🌟味道一樣咁好食✨·📍梅丘壽司の美登利総本店 (旺角)📍分店:沙田,旺角,青衣(三間分店都食過✌🏻🤤)·
🥰🍣
超喜歡吃呢間壽司❤️
雖然我每次選擇都係冇咩分別🤪
(都係最貴果款🤣👉🏻👈🏻)
但每次食都唔會厭🥰
已經食咗好幾次啦😋
今次第一次食佢哋嘅午餐套餐
原來佢哋嘅午餐套餐會比較抵食啲🌟
味道一樣咁好食✨
📍梅丘壽司の美登利総本店 (旺角)
📍分店:沙田,旺角,青衣
(三間分店都食過✌🏻🤤)
2021-09-26 255 浏览
熱熱地最好就係食SUSHI,今日就黎到呢間過江龍壽司店~!星期六就預左要排一陣隊,好彩都唔算太耐,30分鐘左右。叫左幾樣食物 都係D基本野,簡單但已經會試到一間壽司店既質素。吞拿魚腩壽司火炙三文魚芝士壽司火炙帶子壽司特級玉子壽司加州卷魚類都好新鮮,火炙夠晒火候,燒到D魚油好香~玉子好厚,似蛋糕咁軟綿綿好味!加州卷看似普通,但材料比例好好,卷物層次分明,青瓜絲新鮮爽脆整體食物中上,環境OK,可以再來~
熱熱地最好就係食SUSHI,今日就黎到呢間過江龍壽司店~!
星期六就預左要排一陣隊,好彩都唔算太耐,30分鐘左右。

吞拿魚腩壽司
火炙三文魚芝士壽司
火炙帶子壽司
特級玉子壽司
加州卷
魚類都好新鮮,火炙夠晒火候,燒到D魚油好香~
玉子好厚,似蛋糕咁軟綿綿好味!

整體食物中上,環境OK,可以再來~
2021-08-28
  • 火炙壽司
2021-09-12 437 浏览
有驚喜,蟹膏味濃得黎又唔會腥。三文魚就正正常常,如果d刺身凍d就更好食。d吞拿魚完全冇味,食落得紫菜味。d蝦新鮮炸出黎脆卜卜,味道唔錯。大拖羅非常失望,食五件,五件都有筯,尤其呢兩件成條筯係中間….

有驚喜,蟹膏味濃得黎又唔會腥。

三文魚就正正常常,如果d刺身凍d就更好食。

d吞拿魚完全冇味,食落得紫菜味。

d蝦新鮮炸出黎脆卜卜,味道唔錯。

在香港也有好几家分店了,没看推荐盲点的,都挺好恰,吃一顿解解馋完全🉑️,还不用像寿司郎那样排到地老天荒·扫码下单,服务不错,酱油和芥末都是自有品牌,感觉还蛮厉害的·上菜顺序有待调整,前面的菜都吃完了,「赤味噌汤」才姗姗来迟,而且厨师下手够重,咸的要死……·「牛油果海鮮沙律」「烤半壳带子」「渍物三贯」寿司醋饭不错诶,大小适中,紧实有质感,沙拉上面的海鲜严严实实盖满,滑软的牛油果和甜嫩的玉子烧很难不爱,带子肉质弹嫩饱满,咸香多汁,都很喜欢·人均200+HKD能有这个品质,我觉得值,好久没吃日料了,还是很满足哇
扫码下单,服务不错,酱油和芥末都是自有品牌,感觉还蛮厉害的
渍物三贯
烤半壳带子
2021-08-29
渍物三贯
烤半壳带子
  • 三文鱼三贯
  • 寿司
2021-09-11 266 浏览
         一直想試日本開過來的人氣過江龍美登利壽司,但是BOOK位一直都好full,而且想walk in的話,如果人不夠是不可以入座的,今天終於有機會試到。我哋揀咗一個超豐富的壽司盛合,有牡丹蝦、蟹腿、帶子、吞拿魚、海膽、鰻魚、三文魚等。壽司用的是日本米,粒粒分明,食落好香。刺身每一款都好新鮮好鮮甜,抵食。         我哋揀多幾款壽司試下,煙三文魚同燒帶子普通,但是燒左口魚不得了,燒過的左口魚不會太油膩,但是食落好香口,食過真是讚不絕口,我們最後都叫多2個。       真是諗唔到這間壽司更高質,難怪天天排長龍啦,真係好推薦你地食呢間呀!

2021-08-18
2021-09-10 235 浏览
喺日本食過梅丘美登利, 香港呢間開咁咁耐都未試過, 去開旺角就試試。 比平時食晏時間早,所以唔使等位就可以入去。 對比起日本,呢度有幾個lunch set,我揀咗魚生飯加烏冬加天婦羅呢個午餐。魚生飯 - 小碗, 只有一粒帶子+飛魚子 + 蟹肉。 說實話, 呢個飯真係普通貨色, 同平時喺啲平價壽司舖食嘅魚生飯差唔多。冇特別。烏冬 - 味道淡淡的,烏冬算係彈牙。天婦羅 - 炸皮偏硬, 真係麻麻!整體感覺,價錢中上但食物質素不能同日本美登利教量。
烏冬 - 味道淡淡的,烏冬算係彈牙。
天婦羅 - 炸皮偏硬, 真係麻麻!
整體感覺,價錢中上但食物質素不能同日本美登利教量。