2021-06-27
好掛住台灣美食啊~滷水豬手飯定食($83)餐廳推介既一個餐,有四舊豬手,每舊都大大舊,但略嫌偏硬。應該炆得唔太夠耐,不過味道都還可以。個人覺得最有驚喜係個原盎燉湯,足料得來夠味又清甜👍🏻有蓮藕、綠豆、眉豆同瘦肉😍夠哂養生!仲有上湯娃娃菜,太健康了吧!鹽酥雞排滷肉飯套餐$76台灣必食😍雞炸得好香脆,比出面食既無咁咸,雞肉份量多😆滷肉飯就一般啦,咸香唔夠味,但勝在肉肥瘦適中,唔太油膩👍加咗兩個小食,包括係滷水豆腐同埋涼拌貓耳朵❣️小食幾出色,豆腐好有台灣味道,而雲耳就好爽脆,調味岩岩好,酸辣好開胃😆鐵觀音珍珠鮮奶茶($29)試左熱既珍珠奶茶,原來係用茶包來沖既奶茶,味道比較特別,茶味比平時既淡小小。🤔夏日水漾鮮果茶($32)果茶比奶茶甜小小,但係飲落感覺就清涼啲,入面既水果都好新鮮,好岩一邊食滷肉飯一邊飲
滷水豬手飯定食($83)
鹽酥雞排滷肉飯套餐$76
鐵觀音珍珠鮮奶茶($29)
夏日水漾鮮果茶($32)