2023-07-25 51 浏览
校長燒肉好抵食百幾蚊就已經可以埋單😍😍抵食❗️抵食❗️抵食❗️💃🏻~地方好闊落~種類繁多~性價比高~💃🏻🤫有時同成班朋友想聚會,但係又唔想食太貴🥹😎校長燒肉係一個俾你好好嘅選擇😉👧🏻小朋友嚟到呢度好開心,因為好多嘢俾佢哋選擇👦🏻—我哋今次係選擇咗星期六日嘅午市—🔥 燒烤火鍋刺身自助餐~成人$198~學生$168~小童$118🤫如果平日只係選擇燒烤或者火鍋仲平😂😂燒肉嘅🥩火鍋🍲刺身🐟壽司🍣沙律🥗熱食🧆小食🍤甜品🍨花茶☕️飲品🧃啤酒🍻
校長燒肉好抵食百幾蚊就已經可以埋單😍😍
抵食❗️抵食❗️抵食❗️
💃🏻~地方好闊落~種類繁多~性價比高~💃🏻
🤫有時同成班朋友想聚會,但係又唔想食太貴🥹
😎校長燒肉係一個俾你好好嘅選擇😉
👧🏻小朋友嚟到呢度好開心,因為好多嘢俾佢哋選擇👦🏻

—我哋今次係選擇咗星期六日嘅午市—

花茶☕️
飲品🧃
啤酒🍻
  • 燒肉
帶朋友來吃燒肉加火鍋放題,這家餐廳有刺身區、肉食類、素食區、中式小菜區、沙律涼菜區、花茶區和凍飲區,場地也很大,座位舒適!這裡的燒肉肉質非常好,新鮮且味道鮮美。他們提供了各種不同種類的肉品,從牛肉到豬肉,還有雞肉和羊肉。每一種肉品都有不同的調味,而且每一塊肉都可以根據自己的口味在桌上的爐子上烤😆😆😆👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我朋友是素食者對他來說也是一個不錯的選擇。有各種蔬菜和豆腐,可以在火鍋上煮或是在爐子上烤,火鍋湯底有四款,素菜也非常新鮮,而且有很多選擇😋😋😋另外餐廳還有中式小菜區和沙律涼菜區。中式小菜區有各種小吃和點心,包括炒肉、炸春卷和燒賣等等。感覺吃得太膩時,我們吃了各種沙拉和涼菜,和肉類或素菜一起食用,增添口感變化~🥹🥹🥹🥹刺身也不錯飲品方面,這裡有各種不同種類的茶,包括烏龍茶、綠茶和紅茶等等。還有吃火鍋少不了的凍飲區,紙包果汁、汽水等等。

刺身也不錯

疫情前與家人於觀塘廣場慶祝生辰的一放題原來已變成另一燒肉火鍋自助餐餐廳環境偌大舒適,枱上有燒肉爐及火鍋用電磁爐門面有個一比一的鐵甲奇俠,漫威漫畫迷必定要來打卡晚市豪華刺身燒烤火鍋自助餐平日兩小時成人$238,生日月份更可享全單人頭費八八折8:30後入座宵夜時段成人只須$178,難怪人頭湧湧校長燒肉烤肉類選擇超多,雞扒、牛扒、豬扒、雞翼應有盡有燒爐上面已先預備吸油紙,毋須擔心燒至黏底火鍋配料丸類、蔬菜等任取任食,認真超值有多款湯底於自助區供應,日式豬骨湯味道鮮甜日韓料理區供應多款刺身、壽司!赤蝦大隻又新鮮點心區有多款精美點心及諜師傅燉湯,長者食客亦照顧周到飲品區令人花多眼亂,選擇超多,梅酒清酒也是任飲
餐廳環境偌大舒適,枱上有燒肉爐及火鍋用電磁爐
門面有個一比一的鐵甲奇俠,漫威漫畫迷必定要來打卡
8:30後入座宵夜時段成人只須$178,難怪人頭湧湧
校長燒肉
校長燒肉烤肉類選擇超多,雞扒、牛扒、豬扒、雞翼應有盡有
校長燒肉
燒爐上面已先預備吸油紙,毋須擔心燒至黏底
火鍋配料
火鍋配料丸類、蔬菜等任取任食,認真超值
日式豬骨湯
有多款湯底於自助區供應,日式豬骨湯味道鮮甜
日韓料理區供應多款刺身壽司!赤蝦大隻又新鮮
刺身
點心區有多款精美點心及諜師傅燉湯,長者食客亦照顧周到
精美點心
飲品區令人花多眼亂,選擇超多,梅酒清酒也是任飲
清酒梅酒
2023-07-21
火鍋配料
日式豬骨湯
清酒梅酒
超抵食燒烤火鍋刺身放題,平日中午去,$188位,120分鐘任食,很多學生都有來惠顧。 餐廳空間好大,座位寬敞,我們的枱有兩個烤爐及一個電磁爐,可供燒烤,同時火鍋🤩自助區有好多食物選擇,先有刺身壽司🍣及前菜沙律🥗,望落都有廿三十款😍。 旁邊就有分火鍋及燒烤配料,肉類選擇豐富,如金沙骨、豬頸肉、雞翼、午餐肉等,還有海鮮🐟,如多春魚、秋刀魚等,另外有丸類餃子🥟、蔬果🌽🫑🍅 。至於熟食就有5-6 款點心🧆、炸物🍢、餸菜等。 甜品方面,有幾款口味奶凍、生果、啫喱等,見到都興奮😆看到飲品🥤🧃🫖滿滿三大雪櫃,需要花時間選擇。

另外有丸類餃子🥟、蔬果🌽🫑🍅 。

看到飲品🥤🧃🫖滿滿三大雪櫃,需要花時間選擇。

其實都真係講下這間校長燒肉日韓料理, 之前亦都試過其他分店, 保持到水準之餘, 以其供應的質素 來說,確實非常的實惠,覺得真係值得介紹一下。餐廳採光度十足,非常光猛。 坐位亦都夠闊落, 不會逼夾。 用餐位置的抽氣非常強勁, 食完都唔會有一身油煙味。自助餐區分得非常有條理, 日式壽司刺身區分別有配搭好的壽司及非常多款式的刺身,款式比起出面不少自助餐還要多, 重點是高質新鮮, 非常值回票價。熟食區就提供不少蔬菜肉類款式, 喜歡樣樣都試下的絕對可以滿足。點心區同樣有驚喜, 其中選項有一個質素非常不錯的小籠包可以任取, 內裏湯汁非常充足。來到主角的打邊爐區及燒烤區了, 種類非常繁多,就牛肉已經提供五六款選擇, 再加上本身的豬肉和雞肉的選擇, 單單肉食類別的選擇已經有差不多10多20款, 而且質素也不是媽媽虎虎, 肉類保留本身的肉香油脂及配合每款肉類的特質而作事前醃製等準備功夫,絕對看得出餐廳的用心, 普遍的肉類都切得非常薄身適合燒烤及打邊爐, 唔錯。甜品區最喜歡一款懷舊的冰凍西瓜及菠蘿, 對於小朋友相信更有吸引力及新鮮感, 感覺亦較健康。

自助餐區分得非常有條理, 日式壽司刺身區分別有

2023-06-25
朋友生日的日子,當然一起共享美食,我們最喜愛食放題,她住在觀塘,地點好就腳,於是同她來到受食客歡迎「校長燒肉日韓料理」,開心歡聚一下,放縱享受美食。食物主打燒肉同火鍋都係任飲任食,自助形式,自助區一應俱全,刺身、火鍋配料、燒肉食材、中西熟食、炸物、點心、飲品、甜品等,包羅萬有。前菜有酸薑橋頭、酸蘿蔔等,非常開胃。燒肉都幾十款,魚柳、豬頸肉、豬五花、金沙骨、一口牛,任由自己選擇。我選了雞翼、豬五花、一口牛等,唔會韌,咬落去啖啖肉,讓人回味無窮。火鍋湯底可選豬骨濃湯及壽喜燒等,材料可選菇類、餃子、丸類等,吸引我的目光。刺身方面,三文魚、吞拿魚、希靈魚、馬刀貝、赤蝦等,新鮮美味。熟食區有蘿蔔燘牛腩、清炒菜心,炸芋頭丸、春卷、咖哩角等,味道可口。熱葷區有茶葉蛋、各式點心,燒賣、小籠包、奶黃包等。飲品區有養生花茶區,揀喜歡的花茶材料,自家製茶飲。仲有果汁、汽水、紙包飲品等。甜品區有奶凍、布甸、蛋糕、泡夫、水晶粉,仲有雪糕、雪條、糯米糍,林林總總,多款也都喜歡。校長燒肉日韓料理(觀塘)地址:觀塘開源道68號觀塘廣場15樓B號舖

食物主打燒肉同火鍋都係任飲任食,自助形式,自助區一應俱全,刺身火鍋配料、燒肉食材、中西熟食、炸物、點心、飲品、甜品等,包羅萬有。

前菜有酸薑橋頭、酸蘿蔔等,非常開胃。

熱葷區有茶葉蛋、各式點心,燒賣、小籠包、奶黃包等。

校長燒肉日韓料理(觀塘)
地址:觀塘開源道68號觀塘廣場15樓B號舖
2023-07-07
2023-07-06 78 浏览
餐廳環境大又舒適,卡位多又唔會迫,枱上有燒肉嘅爐同埋打邊爐嘅電磁爐。食物方面種類好多,包括燒肉、火鍋、壽司、沙津、餐前小食、熱食、飲品、甜品及雪糕,最特別嘅地方係竟然有花茶區,可以自己選擇鍾意嘅花茶配料同份量。拎食物方面有分邊爐區、燒肉區、熟食區、小食區、沙律區、刺身壽司區、甜品區等等,肯定有一款你鍾意!甜品嘅選擇都好多,而且可以自己幫甜品加配料,例如雜果粒、蘆薈粒、椰果粒。另外建議揀有刺身套餐,刺身種類多又厚身。星期六日自選時間$248加一兩小時,但如果平日揀7點前或8:30pm時間就$200有找!呢個價錢可以食到放題同燒肉真係好抵😋

食物方面種類好多,包括燒肉、火鍋壽司、沙津、餐前小食、熱食、飲品、甜品及雪糕,最特別嘅地方係竟然有花茶區,可以自己選擇鍾意嘅花茶配料同份量。

另外建議揀有刺身套餐,刺身種類多又厚身。

呢個價錢可以食到放題同燒肉真係好抵😋
  • 刺身
位於觀塘廣場的校長燒肉日韓料理,位置方便,交通便利,環境寬闊,坐得舒適,空間感十足假日市面上的放題基本都三四百了,校長燒肉價格親民,主打的燒肉X火鍋雙重放題都只是兩百多,而且種類多元化,由刺身、點心、中西熟食、炸物、火鍋配料、燒肉食材、飲品、甜品雪糕,一律包羅萬有,性價比極高餐廳所有食物都是自助形式,食物區區域非常大,一定有合適的東西食,非常滿足除此之外,餐廳還提供了湯、蘿蔔牛腩、點心類,例如小籠包,奶黃包等熟食類食品,以及布丁、雪糕、雪條和冰凍生果片等仲要樣樣都好食 大滿足啊 下次想食放題一定會再去這家餐廳提供了多種美食選擇,包括刺身、壽司、豬頸肉、豬軟骨、豬五花、牛排、金沙骨、鴨胸肉、鯖魚等燒烤類食品,還有火鍋和各種配料刺身壽司、新鮮沙律、涼拌小菜刺身有多種選擇,包括赤蝦、赤貝、吞拿魚、希靈魚、三文魚等特別推薦三文魚腩,新鮮肥厚;赤蝦大大隻,都非常新鮮高質燒烤類食品食物選項有十多款,包括豬頸肉、豬軟骨、豬五花、牛排、金沙骨、鴨胸肉、鯖魚、一口牛、雞軟骨、雞翼、三文魚腩等推介韓風大醬牛肉片和孜然香辣厚切豬腩片,油脂均勻分佈,調味適中,肉汁鮮美滋味餐廳非常貼心地在燒爐上加上一塊牛油紙,

仲要樣樣都好食 大滿足啊 下次想食放題一定會再去
這家餐廳提供了多種美食選擇,包括刺身壽司、豬頸肉、豬軟骨、豬五花、牛排、金沙骨、鴨胸肉、鯖魚等燒烤類食品,還有火鍋和各種配料

刺身壽司、新鮮沙律、涼拌小菜
刺身有多種選擇,包括赤蝦、赤貝、吞拿魚、希靈魚、三文魚等
特別推薦三文魚腩,新鮮肥厚;赤蝦大大隻,都非常新鮮高質

燒烤類食品
餐廳非常貼心地在燒爐上加上一塊牛油紙,避免燒肉燒焦,更加容易控制火力

火鍋類食品
火鍋湯底自行選擇,可做鴛鴦湯底
火鍋區有大量丸、蔬菜、餃子,燒肉後,烚菜清一清非常舒服
自助醬料吧可任配適合的醬料

小食區
熱食區有蘿蔔燉牛腩、紅腸豬耳、燒雞扒等;熟食區有茶葉蛋、豬紅等;點心區有奶黃包、燒賣、小籠包、炒菜心等;炸物區有炸香蕉糕、炸芋頭丸、春卷、咖哩角等,還有老火湯和糖水,包羅萬有

飲品區
雪櫃放置了很多不同種類的紙包飲品、汽水、果汁
最特別是有個DIY花茶區,標示各種花茶配搭及其功效
我選了左蘋果花、檸檬、甜菊葉,酸中帶甜,自製花茶好養生

甜品
除了基本的雪糕、雪條、糯米糍,還有一系列的自家製奶凍、布甸、生果冰、蛋糕、中式熱糖水,創意和質素都好用心,推薦密瓜奶凍和奶茶雪糕

校長燒肉日韓料理
📍觀塘廣場15樓B號舖

2023-07-03 91 浏览
同朋友嚟校長燒肉放題任食店食野,我地叫了午市燒烤火鍋刺身自助餐,食2個小時刺身區每次可以選擇3款刺身,但分量唔會好少,壽司就任拎最主打當然係肉區,除了原味,仲有啲係有調味,最推薦秘制叉燒、土匪雞翼,好入味👍🏻如果中間需要換牛油紙,店員都會好快手換了如果打邊爐的話,係common area拎個鍋,可以揀1格定2格,我地揀了日式豬骨湯同壽喜燒湯。覺得牛、豬肉薄片用打邊爐方法煮好食啲😋最得意嘅地方係拎調味料區隔離有花茶區,有16款選擇,混埋其中三款飲飲品區有好多款飲品可以選擇,酒類、汽水類、茶類…,想解一解膩就選擇了茶類熟食區、點品區

刺身區每次可以選擇3款刺身,但分量唔會好少,壽司就任拎

熟食區、點品區

好耐無同仔仔食燒肉啦😋今次一次過滿足佢3個願望😆呢間有齊燒肉+火鍋+刺身放題🤩仲有過百款美食😚養生花茶區我黎到見到有咁多唔同既花茶揀好開心😍佢仲好貼心放左張花茶配搭及功效👍🏻等我都跟佢整番壺花茶嘆下先啦😌 我揀咗玫瑰+菊花+檸檬 佢有排毒美顏嘅功效正呀😍飲品區淨係飲品款式都好多款👍🏻👍🏻如果同爸爸嚟呢咁就啱晒啦😆仲有啤酒🍻同埋任斟清酒🍶及梅酒飲😚刺身+壽司仔仔就一黎即刻拎刺身,同壽司食🤭佢嘅刺身,赤蝦好大隻呀😍仲有啲壽司細細件一啖擺落口好方便👍🏻沙律仲有沙律區有唔同種類既沙律菜同沙律醬汁揀🥗火鍋配料+火鍋湯底佢地既火鍋湯底同埋火鍋配料全部都係自己揀😍揀自己喜愛嘅食物👍🏻校長燒肉佢哋嘅燒肉有好多款式👍🏻豬牛雞羊樣樣齊😌仲有多款魚類選擇😋精美點心仲有燉湯同點心😄甜品區佢哋嘅甜品都有好多款式👍🏻好欣賞佢嘅香芋奶凍同埋蝶豆花啫喱😋前面仲會放上水果俾你加上去食😍佢哋仲有好多唔同種類嘅雪糕雪條🤪仲有冰鎮菠蘿🍍冰鎮哈密瓜🍈同埋冰鎮西瓜🍉😍今次真係食到攬住個肚走囉🤪
好耐無同仔仔食燒肉啦😋

養生花茶區
飲品區

刺身+壽司
仔仔就一黎即刻拎刺身,同壽司食🤭

沙律

佢哋仲有好多唔同種類嘅雪糕雪條🤪
仲有冰鎮菠蘿🍍冰鎮哈密瓜🍈同埋冰鎮西瓜🍉😍
今次真係食到攬住個肚走囉🤪
2023-06-26 89 浏览
燒肉刺身打邊爐放題😋😋😋觀塘有好多放題燒肉店選擇,我就揀了呢間餐廳 ,有2個鐘任食。除了燒肉任食,仲可以另一邊打邊爐。所以提供的食物種類有唔少,肉類區、蔬菜區、餃子區、飲品區、沙律區、壽司刺身區、熟食區、甜品雪糕區、點心區、麵區餐廳有一樣要讚嘅係會不停refill食物,如果一開始放置嘅食材無曬,係會放另外一款食材。最鍾意食佢個牛扒餐廳仲有清酒梅酒可以飲,第一次見任食餐廳有呢個提供。而且,餐廳裡仲設有美顏養生花茶區,讓人在享受美食嘅同時,也能享受到一份舒適同放鬆。當日可能大家都慶祝父親節?7、8點開始多人,係會滿曬位
燒肉刺身打邊爐放題😋😋😋

當日可能大家都慶祝父親節?7、8點開始多人,係會滿曬位
2023-06-25 80 浏览
一次過滿足晒我所有嘅要求👏燒烤、火鍋、刺身、熟食、甜品、放題🥰食物好多👍🏻水準都吾錯😍甜品🍧🍮都好多下喎😘種類繁多👍🏻食材肉料新鮮😊梗係先沖一壺養生茶先🫖一邊食一邊嘆茶🫖咁唔淨止有茶飲🫖仲有好多款飲品🥤環境闊落好舒服😌啱啱坐嗰個位🤭仲係無敵大景👀抽風系統非常好👍🏻唔會食完身上一陣味👏早食仲有優惠👏價錢都唔錯喎👍🏻原來唔係淨係我哋習慣早食嘢🤭呢個時間都坐滿人😝
一次過滿足晒我所有嘅要求👏
燒烤、火鍋刺身、熟食、甜品放題🥰
食物好多👍🏻水準都吾錯😍
早食仲有優惠👏
價錢都唔錯喎👍🏻
原來唔係淨係我哋習慣早食嘢🤭
呢個時間都坐滿人😝
好耐無食過烤肉,諗住搵間平靚正嘅烤肉店過下口癮☺️搵到呢間校長燒肉,性價比好高,有烤肉有得打邊爐,仲有埋魚生,價錢都係$248(未連加一)自助區嘅面積都幾大,食物都好齊整咁放置左係自助區,鐘意食幾多就拎幾多都幾方便😌 各款肉類如豬腩片、豬頸肉、牛肉、雞肉、雞翼、雞軟骨都醃好晒,仲有不同口味可以選擇😍仲有秋刀魚、鯖魚、香腸、蔬菜🥬等等火鍋配料亦有多款丸、菇、餃子,連蟲草花都有🫶🏻🫶🏻一定有野岩食🤩刺身都有赤蝦、三文魚、吞拿魚、希靈魚等等,食落都好新鮮😋熱食仲有點心,小籠包都幾好食,咬落有肉汁🤤蟲草花帶子燉湯無得輸😆清酒煮蜆、東風螺、炒辣蝦等小菜會不時更新!食到最後點少得甜品🍮😛布甸、啫喱、雪糕、芝士蛋糕、水晶粉等,比想像中多好多🤩食完真係好滿足😆

刺身都有赤蝦、三文魚、吞拿魚、希靈魚等等,食落都好新鮮😋

2023-06-24 76 浏览
有時唔洗下下食韓牛和牛貼地啲嘅鋪仲有親切感呢間有過百款嘢食其實啲刺身燒嘢質素都唔差三文魚塊塊腩位好鬼肥美仲有勁大隻赤蝦香甜唔腥最衰每次只可以攞一隻燒肉有啲出面未見過嘅item包括大大條嘅秋刀魚推香草醃魚估唔到咁重香草味燒出嚟有西餐嘅煎魚feel仲有咖喱雞翼淡香又唔會太濃無曬肉味3至5分鐘可以燒熟好快手除左燒肉有打邊邊湯底有豬骨同壽喜燒熱食區仲有燉湯有點心有清酒煮蜆又有牛腩等等都幾surprise 唔想飲生冷嘢仲有花茶沖有玫瑰、紅棗又真係幾養生wo甜品細細杯幾得意可以自助加toppings包括蘆薈、椰果等我食嘅蜜瓜奶凍食落好似蜜瓜豆奶味呀
有時唔洗下下食韓牛和牛

包括蘆薈、椰果等
我食嘅蜜瓜奶凍
食落好似蜜瓜豆奶味呀
2023-06-23 75 浏览
上次舊同事聚會 同班friend傾開想食燒肉就去咗依間燒肉店自助形式 有燒肉之外仲有壽司 魚生 甜品 唔同種類熟食仲有養生花茶區🌸🌺🌷🌼🌻最重要就係可以同時間滿足兩個願望簡直係同朋友飯聚嘅地方好選擇✨出去攞嘢食啦🥹 夾咗好多牛 叉燒 豬扒燒爐免頭有一張紙嫁✨ 咁就唔怕容易燒燶嘢啦老實講個牛都幾林嘅 唔會太煙靭🥩同埋個黑椒一口牛真係好好味😋燒完唔太洗點燒汁✨五花腩切到好薄雞扒本身醃得好入味🐔而且佢哋仲有提供鉸剪✂️剪住黎燒都冇問題👍🏻 諗起都流口水🤤至於飲品方面都係任飲 有茶 紙包飲品汽水🥤 梅酒清酒都可以任飲😍係因為我哋好少飲酒🍻所以唔知咩味🫢食到咁上下🍴我哋就出咗去攞火鍋煲🍲佢哋嘅湯底都係自助式㗎有壽喜燒同埋豬骨湯底✨而且仲有好多唔同嘅韓國公仔麵提供🍜同埋餃子🥟🤤鍾意食幾多都冇問題❕❕之後黎到魚生🍣有甜蝦 吞拿魚 三文魚 任君選擇🐟🦐甜品櫃都好多唔同種類嘅甜品有雪糕🍦布甸🍮 唔同味嘅奶凍 就連冰粉都有⭐️⭐️⭐️星期一至五 晚市 大人$158 小童$108⭐️⭐️⭐️星期六日&公眾假期 晚市大人$178 小童$118呢一個價錢食到咁多嘢真係好抵❕係可以食到飽✨✨✨一於要再約班朋友去多幾次先得#

上次舊同事聚會 同班friend傾開想食燒肉

大人$178 小童$118

呢一個價錢食到咁多嘢真係好抵❕
係可以食到飽✨✨✨
一於要再約班朋友去多幾次先得

#hkfood #hkfoodie #hkig #食到飽 #觀塘 #美食 #學生價 #親民價 #觀塘廣場 #聚會 #燒肉 #火鍋 #日韓料理 #放題 #宵夜 #熟食 #魚生 #鴛鴦鍋 #壽喜燒 #豬骨 #yummu #holiday #friend #yummytown #foodporn #foodphotography #foodstagram