2019-09-16 250 浏览
燒肉+邊爐放題,一次過滿足兩樣食慾,真係絕呀價錢$189 兩小時放題,仲要包酒精/無酒精飲品,真係可以去邊度搵?二人坐卡位,夠闊落,仲有街景觀賞先逛一個圈,很大,有很多種燒肉,丸類外,仲有熟食熱盤,炸物等,數之不盡熱盤炸物打邊爐蔬菜都很多種飲品很多選擇,竟然有日本果汁酒, 日本超市賣$10一罐,呢度係無限任飲,真係抵到爛漢堡扒最愛,肉汁夠Juicy 食物質素亦很新鮮,肉類沒有雪藏味,值得一讚餐廳最貼身的服務是每一張枱都有幾款調味料太開心又滿足的一晚
燒肉+邊爐放題,一次過滿足兩樣食慾,真係絕呀

二人坐卡位,夠闊落,仲有街景觀賞

熱盤炸物

打邊爐蔬菜都很多種

飲品很多選擇,竟然有日本果汁酒
, 日本超市賣$10一罐,呢度係無限任飲,真係抵到爛

漢堡扒最愛,肉汁夠Juicy

食物質素亦很新鮮,肉類沒有雪藏味,值得一讚

餐廳最貼身的服務是每一張枱都有幾款調味料

太開心又滿足的一晚
2019-09-11
  • 火鍋
  • 飲品
2019-09-16 192 浏览
超久沒有吃烤肉了~這間超便宜的所以決定來試試~火鍋烤肉同時進行,會不會太幸福!我選擇的是喇沙湯底喔~湯底沒有很濃比較淡,沒有辣~響鈴豆味蠻濃,吸滿湯底吃下去非常爽~魚皮也非常香非常脆喔~蔬菜類都非常新鮮~我不太愛丸類所以沒有吃啦哈~熟食有薯條雞軟骨和雞塊,都是剛剛炸出來的所以非常香~所有烤物都已經調好味了~雞翅超肥超大隻,肉非常軟~粟米配上蒜非常香甜~超推薦魚柳!超嫩超好吃!多春魚的卵超飽滿,口感很好又很香~牛奶味超濃,甜甜冰冰的作為結尾非常爽!這裡有Somersby喔!
超久沒有吃烤肉了~這間超便宜的所以決定來試試~

熟食有薯條雞軟骨和雞塊,都是剛剛炸出來的所以非常香~
牛奶味超濃,甜甜冰冰的作為結尾非常爽!
這裡有Somersby喔!
2019-09-16 163 浏览
9月 係學生既開學日 咁岩又選左一間叫校長燒烤日韓料理 入到去場地好大 有半個足球場咁 適合一家大細之餘 學生聚會 搞下party 都係非常適合 仲分開好多區域 eg 校長室 指揮室咁 由1 人卡座去到 十人二十人卡座都有 場內係自助放題型式分開飲品區 甜品區 bbq區 火鍋區等等~~餐廳非常之多元化 只要加多少少錢 仲可以升級任食刺身 7:00 前離座 $160 有找 非常之低食 呢度食物 多樣到跟本食吾曬 而且樣樣新鮮 干淨 就單單肉類食品已經有兩大區 最正係 有豬扒 牛扒 牛柳粒 金沙骨 平時街市賣都要5/60 先幾塊 而且依家豬肉貴到個個都知 呢到比你任食 真係物超所值!醬料方面仲準備咗韓燒汁或者中式火鍋醬汁 係我燒緊期間,出面仲會有熟食區 所以 吾使擔心會浪費時間 係我食過咁多間韓式料理當中 呢間算係我見過 價錢不貴 但擁有高質 選擇多元化 人人都適合黎既一間 日韓料理 非常滿意 而且服務非常好

係我燒緊期間,出面仲會有熟食區 所以 吾使擔心會浪費時間

非常滿意 而且服務非常好
2019-09-14 176 浏览
食放題通常都係自己落單叫野食,自己都係prefer 可以任夾唔嬲,份量自己預。荃灣個間校長燒肉日韓料理就好適合我呢啲鐘意係出面自己夾,好有自助餐feel。場地幾大,座位唔逼坐得幾舒服。佢地分左幾個區,燒肉區,沙律區,熟食區,甜品區同刺身區等。肉類選擇多,連牛扒都有幾種調味選擇。一開爐佢地會送上一盤牛肉燒蠔拼盤,牛肉紋理分明😍 仲好juicy 唔嚡口。除左肉之外,海鮮都有唔少,多春魚、海蝦同魷魚我都encore 左幾次,一啲都唔腥唔霉。做完食肉獸都要食啲清啲balance 下,燒菠蘿係一個唔錯既選擇。值得一讚既係佢地會定時定候幫你換爐上面既牛油紙,唔會燒都啲野燶哂。刺身可以出去任攞,每次三款試下,唔會眼闊肚窄。三文魚唔錯可以一試。甜品方面佢地有部雪糕機,可以自己整雪糕,仲有好多topping 揀,要整得靚都幾考技術。

2019-09-14 139 浏览
今天與媽媽來到荃灣校長燒肉日韓料理食晚飯,真是一試難忘。一進門口就已經看到刺身吧,環境很大,有很多不同的食物。來食日韓放題當然首先先吃刺身,這裏刺身款式種類很多,連三文魚腩、帶子、大甜蝦都有,三文魚腩刺身厚切,入口即溶。甜蝦和帶子都鮮甜可口,所以我同媽媽都攞完再攞。飲品方面選擇多元化,熟食的種類也有很多、炸物、中式菜款很多選擇,而且廚房refill速度也很快,值得一讚!不過來到食韓燒,當然主打要攞燒肉啦!惠顧黃金時段會送一碟牛和生蠔,值回票價!燒肉選擇方面,這裏的肉類品種十分多,包括有牛五花、豬五花、魚柳、雞翼還有土匪雞翼添,真係比其他韓燒店有更多元既選擇,肉類可按自己的喜好配上不同的醬料,十分好吃!除了燒肉外,這裏還可以打邊爐,我地自己去攞個煲仔裝湯,然後有不同的火鍋配料,媽媽話碌d蔬菜食無咁油膩!兩個鐘的放題食到最後當然要食d甜品,這裏有甜品櫃、雪糕雪條櫃,仲有雪糕機和乳酪機,我就最鍾意食乳酪雪糕,酸酸甜甜的很開胃!總括來說,今次我同媽媽都大讚黎呢間食真係好抵食,難怪要等位啦😝
今天與媽媽來到荃灣校長燒肉日韓料理食晚飯,真是一試難忘。
一進門口就已經看到刺身吧,環境很大,有很多不同的食物。

惠顧黃金時段會送一碟牛和生蠔,值回票價!

2019-09-12 219 浏览
未見過一間限時任食,夠鐘會直接過嚟熄火攞食物條路完全比職員阻住,佢哋好鐘意係條路慢遊。攞完豉油 行翻位要小心佢哋。一坐底啲職員收枱已經粗手粗腳,啲汁彈到我朋友,出聲之後一句道歉都無
未見過一間限時任食,夠鐘會直接過嚟熄火

2019-09-10
庆祝纪念
生日
很久沒有試過放題,在openrice見到這間放題的評價十分高,而且選擇似乎很多,包括日韓港式的食物亦有,所以便決定跟朋友來試一試!整體來說用餐經驗十分好,除了食物選擇很多,而且類型很廣泛,前菜、甜品、湯、主菜亦有,食材亦包括韓燒及火鍋的配料,很有驚喜!而店員的服務態度很好,見到爐面有燒焦情況亦會主動幫食客替換,十分欣賞這間餐廳,值得推介!火鍋的湯底有壽喜燒,豬骨湯等...我們選擇壽喜燒,湯底很甜不太鹹,用壽喜燒煮過的食材即使不用點醬亦很美味!推介肥牛、生根以及芝士年糕,口感不錯,好食!生菜及娃娃菜亦很新鮮,吸了壽喜燒的湯汁後非常美味。另外我十分欣賞醬料區的選擇很多,連潮式辣油亦有。至於韓式火鍋的食物種類超級多,一般的肉類:雞、牛、豬扒都有,另外魚柳、雞翼、雞軟骨、鴨胸、雞腎都很好吃。比較少見的 帆立貝、雞軟骨及漢堡扒亦有!自己很推介薄燒牛肉,因為牛味很重,而且不鞋口,很彈牙!帆立貝及雞腎都很好吃,燒完後夠香脆,醬料醃過後很入味,帆立貝則很鮮甜。十分喜歡韓燒的食材種類及選擇十分多,令人目不暇給!而飲品類別同樣出色,當中包括了很多韓式飲料:牛蒡茶和忌廉鮮奶都有。另外亦有果汁及花茶讓食客自己

而飲品類別同樣出色,當中包括了很多韓式飲料:牛蒡茶和忌廉鮮奶都有。另外亦有果汁及花茶讓食客自己沖調!

至於熟食方面:有炸春卷、薯條、薯格、麥樂雞...自己就十分推介炸紫薯球,因為十分香口,而且炸得很脆口,超級高質!沙律吧及前菜區的選擇亦很多,不過由於要保留胃部空間,所以沒有試太多... (笑)

由於食物的種類太多,今次未能完全試透, 我覺得這間餐廳的性價比很高,絕對值得再來光顧!
2019-09-05
2019-08-26 303 浏览
今日同朋友去左荃灣校長燒肉食飯,好彩訂了座位。去到拎左飛排隊夠鐘就開始上去。先講飲品,有大量罐裝汽水啤酒仲有熱既枝裝維他奶麥精。梅酒清酒,菊花蜜都可以選擇。另一邊還有熱水可沖胎菊,全邊玫瑰,檸檬菜,檸檬水及咖啡。近門口仲有刺身選擇,一般如三文魚,墨魚片,八爪魚,帶子,甜蝦,蟹肉棒都有,都算新鮮好味道。熟食方面有雞,蕃茄蝦,蒜蝦粉絲,豬手,燒賣。炸物都有好多即炸選擇,雞軟骨,薯角,魚柳,春卷,豆腐,熱辣辣都幾好味道。韓燒燒物有大量肉類可以選擇。腸仔,紅腸,司華力腸,多春魚,雞翼有土匪蒜蓉黑椒,雞扒豬扒牛扒都有多種味道,牛柳粒,魚柳,豬頸肉。味道都幾好味。仲有響鈴,炸魚皮打邊爐用。仲有限定蠔,豬腩肉,牛柳口感肉質都良好。甜品有豆腐花,仲有多款蛋糕。水果有蜜瓜西瓜等等。前菜有沙律菜,粟米粒,蕃茄仔,中華沙律,支豆,螺肉。雪糕雪條都有多種選擇仲有部機可以自己拉雪糕。

熟食方面有雞,蕃茄蝦,蒜蝦粉絲,豬手,燒賣。

仲有響鈴,炸魚皮打邊爐用。

仲有限定蠔,豬腩肉,牛柳口感肉質都良好。

雪糕雪條都有多種選擇仲有部機可以自己拉雪糕。
2019-08-21
  • 甜品
  • 肉類
  • 刺身
2019-08-23 296 浏览
今日同朋友行荃灣,見到校長燒肉,之前食過元朗店,覺得唔錯,所以同朋友一試,餐廳設計好多卡位,坐位舒適,坐落服務員先幫你開著燒烤爐,又送上一碟生蠔,五花腩 和靚牛肉,朋友就出去攞咗好多燒物, 我就攞熱葷 ,款式很多,有咖哩炒蟹 ,豉椒炒蜆,薑蔥炒蟹最受歡迎,我最鍾意榴槤炸彈同沙律,食完燒烤跟住就食火鍋 ,有三款湯底,我揀咗豬骨湯底,豬骨味超濃,炸魚皮同響鈴都好鬆脆, 最後就食甜品,好多蛋糕款式及生果, 仲有雪糕同雪條,餐廳設有好多花茶自選,更有清熱酷比客人自沖,好有heart, 朋友都話滿意。
有次同朋友在荃灣區行街後,  見好多人排隊食依間, 所以選久違的燒烤食晚飯~校長燒肉日韓料理。 *店舖空間及座位寬闊,清潔舒適。*這店食物包罹萬有,  當然有已醃好燒食物如肉類、海鮮、蔬菜等等, 並有已熟食物、前菜、 冷盤、湯品、 甜品、魚生、壽司、生果 、湯品及飲品連乜野酒都有,全是自助出坐位外取食物。*每張台附有燒烤爐 + 火鍋爐* 日式前菜, 來開一開胃。* 炒蜆十分非常惹味又滋味。*咖哩炒蟹味道也不錯好夠味呢!*刺身也是任食,我最愛食吞拿魚及蝦, 而其他尚算新鮮。**燒燒燒~~~燒烤食物有肉類(牛、豬、羊、雞肉)及 海鮮大多是原味,按個人歡愛加調味,  所以燒後食物好夠味,  而海鮮及蔬菜十分新鮮。*食野當然要啤一啤佢,  飲下酒,簡直人生一快樂事啦! *怎少不了飯後甜品, 選了生果,芒果布丁及乳酪雪糕等, 這餐飯非常飽飽滿足呢!
有次同朋友在荃灣區行街後,
見好多人排隊食依間,
所以選久違的燒烤食晚飯~校長燒肉日韓料理。
店舖空間及座位寬闊,清潔舒適。
這店食物包罹萬有,
當然有已醃好燒食物如肉類、海鮮、蔬菜等等,
並有已熟食物、前菜、 冷盤、湯品、
甜品、魚生、壽司、生果
 、湯品及飲品連乜野酒都有,全是自助出坐位外取食物。
每張台附有燒烤爐 + 火鍋
 日式前菜, 來開一開胃。
 炒蜆十分非常惹味又滋味。
咖哩炒蟹味道也不錯好夠味呢!
刺身也是任食,我最愛食吞拿魚及蝦,
而其他尚算新鮮。
燒~~~
燒烤食物有肉類(牛雞肉)及
海鮮大多是原味,按個人歡愛加調味,
所以燒後食物好夠味,
海鮮蔬菜十分新鮮。
食野當然要啤一啤佢,
飲下酒,簡直人生一快樂事啦!
怎少不了飯後甜品,
選了生果,芒果布丁及乳酪雪糕等,
這餐飯非常飽飽滿足呢!
2019-08-13 547 浏览
走到荃灣,見到位於沙咀道的>>>校長燒肉日韓料理<<<門口站滿人群。趁熱鬧走近看一看,見到價目表,大概明白人頭湧湧的原因了。 原來閒日early dinner下午五時至晚上七時用膳的話,最低消費每位只需HKD98;若想享用刺身的話,亦只需HKD148;加一後不用HKD200,即可任食,非常經濟實惠!不作他想,立即排隊輪候。 入座後,先在餐廳內逛一圈。最搶眼的,也是最多人的地方是凍肉區,種類非常繁多,彷彿走進了街市的凍肉舖喲。食物下方附有label註明食物名稱;然而大概是refill的過程,令部分食物與label不相對吧。 有些食物可以在鐵板上燒烤,但會弄得一團糟;餐廳很貼心地使用錫紙小盤盛載,將整個錫紙小盤直接放在鐵板上,燒熱後,整盤變成為美味的配菜了! 除了各式肉類,還有一些蔬菜可以燒烤,例如小巧的日本甜薯。 至於金菇、冬菇等一類蔬菜,除了燒烤,我覺得更加適合用來打邊爐。 餐廳除了提供燒肉,還設有火鍋區。配置其實很簡單:餐桌上的鐵板旁,設有一個電磁爐,若客人想享用火鍋,只需在火鍋區取鍋及湯底。餐廳還提供幾款即食麵以及火鍋必備

除了各式肉類,還有一些蔬菜可以燒烤,例如小巧的日本甜薯。

餐廳除了提供燒肉,還設有火鍋區。配置其實很簡單:餐桌上的鐵板旁,設有一個電磁爐,若客人想享用火鍋,只需在火鍋區取鍋及湯底。餐廳還提供幾款即食麵以及火鍋必備的調味料專區呢。

鐵板和火鍋食材即煮即吃,心急人士在等待期間可以做甚麼?先在沙律區取一些前菜吧!

或者取一些煎炸食物,香口的食物從來最美味。

飲品不愁選擇,幾大個凍櫃任君取用;當中還有幾款酒類,未夠18歲的話,誠實一點,不要飲酒了!

這款提子味酒精飲品甜度非常高,不太像喝酒呢。

怕熱氣的話,可以沖一杯清熱酷。

當晚座位正正對著冷氣出風口,擔心會著涼的話,可以享用熱飲。

或者來一杯即磨咖啡,暖一暖身。

當晚選擇了包括刺身的任食套餐。

雖然每次取食物的份量有限制,但畢竟取用次數無限,可以先淺嚐各款刺身,合口味的話多走幾次吧,也順便多一點運動,消耗一下,能夠吃更多呢。

最後當然不得不提甜品。雪糕和乳酪旁邊備有配料,可以加入糖果及朱古力碎等。

也可到甜品區直接取一杯布甸,再按個人口味加入水果,讓味道更加豐富。
$162.8 (晚餐)
午餐時間,同屋企人都餓餓地,決定去試下呢間校長燒肉。佢午餐set有分三個,最平嗰個係唔食刺身唔食甜品唔飲啤酒,其他任食任飲。同屋企人都冇話特別想食想飲以上既野,所以最平就算~佢有一排熟食,有幾款小菜,有啲港式小食,全部都唔錯!佢有好多款菜同肉揀,仲有啲餃子、台灣腸嗰啲揀。佢個爐有張紙喺上面都幾貼心,唔會燒燶啲野,更唔會有啲鑊撈痴喺啲野食上面其實我覺得最有水準係佢啲炸物佢炸物大概有三款:薯條、麥樂雞同埋香芋波波,三款都炸得非常乾身,唔會有油益味同埋非常脆口!佢呢度飲品既選擇都非常之多,有紙包野飲、汽水、涼茶、檸檬茶、果汁等等!第一次見到一間任飲有咁多款揀!飲飽食飽後,三個人黎食都係三百幾蚊,我覺得真係超級抵食!
午餐時間,同屋企人都餓餓地,決定去試下呢間校長燒肉。

佢有一排熟食,有幾款小菜,有啲港式小食,全部都唔錯!

其實我覺得最有水準係佢啲炸物

飲飽食飽後,三個人黎食都係三百幾蚊,我覺得真係超級抵食!
午餐
2019-08-07 701 浏览
最近朋友尋覓到好東西吃,相約出來齊共享!!!來到車水馬龍的荃灣沙咀道的「校長燒肉日韓料理」,原來是燒烤、火鍋、刺身全自助任食。主打日韓燒烤:牛扒、五花腩和多款肉和丸類等全部有齊,食肉獸絕對可以大飽口福。多款燒烤&火鍋配料火鍋也是全自助任食,有壽喜燒、麻辣和豬骨3款湯底選擇。我們同時享受一邊打邊爐一邊燒烤的樂趣,朋友愛刺生,我打邊爐和燒烤已經很滿足。豬骨湯烏冬自己配搭水果的甜品甜品:明月冰卷,很綿糯、清甜。自己配搭雪糕甜品也同時享受自助餐區還有各款沙律、刺身、熱食、甜品和雪糕。      飲料除了汽水、紙包飲品外,還有各款啤酒、清酒! 不喜愛凍飲,可選擇熱湯和熱麥精維他奶。太多的選擇,一次試不完,仲有未品嚐的,要待下次再臨,大快朶頤!  我們5:00入座,7:00前食到飽,7:00結帳離開!在地面看見7:15準備入場的第二批客人 大排長龍,温馨提示:請早電話預約。
最近朋友尋覓到好東西吃,相約出來齊共享!!!

來到車水馬龍的荃灣沙咀道的「校長燒肉日韓料理」,原來是燒烤、火鍋刺身全自助任食。

牛扒&五花腩和多款肉和丸類

多款燒烤&火鍋配料
燒烤&火鍋配料

火鍋也是全自助任食,有壽喜燒、麻辣和豬骨3款湯底選擇。
火鍋有壽喜燒、麻辣和豬骨3款湯底選擇

我的美食

自己配搭水果的甜品
自選甜品

甜品:明月冰卷,很綿糯、清甜。
甜品:明月冰卷

自己配搭雪糕甜品
自選甜品

也同時享受自助餐區還有各款沙律、刺身、熱食、甜品和雪糕。
沙律

刺身區

甜品區

汽水&紙包飲

各款啤酒&清酒

熱湯和凍糖水

炸物

我們5:00入座,7:00前食到飽,7:00結帳離開!

2019-08-07
各款啤酒&清酒
熱湯和凍糖水
炸物
2019-08-05 283 浏览
跟朋友一起食晚飯,各有各喜好,各有不同口味,好彩朋友建議去「校長燒肉日韓料理」就解決了這個問題,果然好提議。兩小時日韓放題任食飲,有燒烤及火鍋,又有熟食,炸物,魚生刺身,沙律,糕點,乳酪,雪糕,水菓,湯水及飲品,一一俱全。見到林林總總的款式,已經非常興奮,眼花繚亂,款款想食!在偌大的食店內,見到一家大小,指指點點挑選食材,大朋友負責燒和烚,小朋友就歡天喜地炮製軟乳酪,另一張枱食客大唱生日歌為朋友慶祝生日,洋溢著喜氣洋洋的氣氛,真是一個聚餐好地方。快樂時光特別快過,又燒又烚,食得笑呵呵。

快樂時光特別快過,又燒又烚,食得笑呵呵。

2019-08-04 259 浏览
校長燒肉呢個名聽得多,終於有朋友相約我去食,可能我事前功課冇做足,本身以為只有燒肉,點知去到原來又有火鍋又有刺身,係surprise既!😍食物花多眼亂,先講熟食:有六至七款炸物,當中的正方形炸雞件好香口,有不同嘅菜,豉椒炒蜆正,湯都有三款,又有冷盤啊沙律啊,仲有刺身十款,其實如果呢度全部每樣試啲都已經飽咗一半。到燒肉個part先精彩,淨係肉類都已經接近四十款,一啲都無誇張,另外丸類啊腸仔啊都成二十款,我諗要全部試晒嘅話要黎多幾次先得,個人推介有燒肥牛、雞腎、香茅雞翼、甜番薯仔同埋黑椒豬扒等等,另外侍應會每檯送上豬腩肉,蠔同埋靚靚手切牛🥰其實食到呢度已經好飽,我同朋友根本試唔到火鍋,感覺有啲蝕,我哋誓要下次再嚟挑戰!最後梗係有個happy ending啦,甜品都多到有排揀,小蛋糕、不同口味嘅啫喱、布丁、生果、接近10款雪條、雪糕、仲有自己擠出嚟嘅乳酪雪糕,枱面有八款配料俾你加,見到都開心!