2024-01-26 1477 浏览
📍位置:在朗屏和元朗的中間,可經朗屏站B2出口由天橋直行十五分鐘。🏠環境:位於二樓,樓梯間擺設了一個一比一的Ironman模型,牆身是如室內攀石場,樓上面積佔全層,十分寬敞,座位皆是卡座,設有大玻璃窗,正對元朗街景,使室內不會過暗。中庭則是自助區,設有各種各樣的生熟食物、飲料、糖水等,食物種類非常多。🤵🏻服務:自助形式,但會定時收碟,收取加一。🍽️午市:提供三種形式套餐,分別是燒烤自肋餐(平日$138/90分鐘)、燒烤火鍋自肋餐(平日$158/120分鐘)和燒烤火鍋刺身自肋餐(平日$188/120分鐘)。🐟刺身:有三文魚、吞拿魚、大蝦、希靈魚和玉子,選擇不多,而三文魚和🦐大蝦是很新鮮甜美😍,而且厚切和帶殼,每次只可拿一隻和四塊,來保持鮮度和不浪費。另有各款壽司,火炙三文魚都不錯。🍲火鍋:提供不同湯底選擇,我們選了壽喜汁湯底,用來燙熟🥬蔬菜和香菇,濃郁的日式醬油香,令蔬菜更鮮味😚,同時保持熱辣辣,很好吃又不會上火。🍳熟食:有各種炸物、蒸點心、炒家常菜、老火湯,洋蔥炒肥牛是不錯。🍗燒烤:一口牛軟嫩多汁;五花肉厚切而醃得入味😋;厚肉的韓風魚柳厚肉結實;土匪雞翼都燒得嫩而入味。🍮甜品:多款自家製
🏠環境:位於二樓,
座位皆是卡座,
設有大玻璃窗,正對元朗街景,
使室內不會過暗。
🤵🏻服務:自助形式,但會定時收碟,收取加一。
🍽️午市:
🐟刺身:有三文魚、吞拿魚、大蝦、希靈魚和玉子,選擇不多,
另有各款壽司
火炙三文魚都不錯。
🍲火鍋:提供不同湯底選擇,我們選了壽喜汁湯底,
🍳熟食:
有各種炸物、蒸點心、炒家常菜、老火湯,洋蔥炒肥牛是不錯。
🍗燒烤:
一口牛軟嫩多汁;五花肉厚切而醃得入味😋;
厚肉的韓風魚柳厚肉結實;土匪雞翼都燒得嫩而入味。
🍮甜品:多款自家製奶凍和果凍,如香芋和杏仁奶凍,順滑豐潤;
🤩自行調配清熱滑溜的涼粉和各款配料
🥤飲品:多款罐裝及支裝飲品,亦有罐裝啤酒及梅酒提供,熱飲亦有十多款茶葉供應,可以自行調製花茶☺️清熱解毒。
🥗冷盤:新鮮翠綠的沙律菜,
加上多款前菜,
如味付螺肉、拍青瓜、中華沙律、生薑等,真是花多眼亂😂。
2024-01-23
  • 三文魚,大蝦
2024-01-11 1127 浏览
前幾日去元朗,突然想食燒肉,即時想起校長燒肉,放題任食,店內環境幾有特色,卡座亦寬敞,食物種類非常多。牛肋條,放在一個茶壺內幾特別,長長粗粗,未燒都覺得好味,燒起來香噴噴,油脂甘香,有口感,肉質亦嫩滑。安格斯牛小排,油脂分佈均勻,呈雪花狀,燒一會就可食,入口香滑,沒有令我失望,好味。燒羊架都不錯,我喜歡食熟一點,燒得微焦更美味,肉質嫩滑,加點燒肉醬更好味。還有好多種不同的肉類選擇,光是雞翼都有好幾種味道。厚切五花腩夠肥美,燒得來充滿油香。多種刺身選擇,有三文魚、吞拿魚、鯛魚、帶子......三文魚好肥美,入口潤滑,而且都幾新鮮。帶子雖然不是很大隻,但很鮮甜。熟食選擇也不少,有各種炸物、蒸點心,我覺得葡撻都幾好味,但如果撻底再脆一點更好。食完燒烤還可以食火鍋,煮些青菜,降降火也是相當不錯,而且火鍋有不同湯底選擇,生料亦有好多種。水果茶超級大杯,裏面還有不同的水果,而且不會太甜,一定要試。

• 牛小排
  • 牛肋條
  • 刺身
2024-01-09 755 浏览
  家 住元朗老友又約出來晚飯,原先想北上的但又不想只為晚飯而上,要性價比高又吃得奔放自在的就想起「校長燒肉」放題了!老友也讚成於是早早五點就到了這間燒肉店。    來到即時好有feel喜歡這裡裝潢充滿玩味和活力!食物更多元化,每次都好滿足離開的。優惠也很多八時四十分入座118元,七時前 結帳離座也有優惠。我們吃五點,收費是 每位158元再升級+30元即可刺身任食。食物擺放區的食物排列整齊乾淨衛生。有火鍋配料和多款熟食,冷盤,沙律,魚生,壽司都好味新鮮款式多。這燒鵝味道真好味!點心都有....刺身非常有質素每次來都食魚生飲清酒好爽!壽司和飲品款式好多選擇~熱飲~多款花茶任飲。甜品款式令人 目不暇給!燒肉,火鍋吃得夠痛快!食完甜品好完滿!任食任飲二小時又火鍋又燒肉真的好滿足!
    來到即時好有feel喜歡這裡裝潢充滿玩味和活力!
食物更多元化,每次都好滿足離開的。
食物擺放區的食物排列整齊乾淨衛生。
這燒鵝味道真好味!
點心都有....
刺身非常有質素
刺身
每次來都食魚生飲清酒好爽!
壽司和飲品款式好多選擇~
熱飲~
多款花茶任飲。
甜品款式令人 目不暇給!
燒肉,火鍋吃得夠痛快!
烤肉

食完甜品好完滿!任食任飲二小時又火鍋又燒肉真的好滿足!
2024-01-03
用餐时段
刺身
烤肉
2024-06-01 0 浏览
校長燒肉係一間好正嘅自助餐餐廳😋食物種類好多有壽司、卷物、魚生、打邊爐、點心、中菜、燒肉等等雖然佢唔係主打食日本野,但佢嘅刺身質素好高!! 甚至比一啲酒店嘅刺身更加新鮮, 每一轉可以揀三款刺身,但可以不停再拎, 冇限可以拎幾多轉㗎!! 我呢一日去就不停拎, 而且每次都唔洗排隊😍😋 我揀咗蝦 三文魚同埋吞拿魚, 好新鮮好正呀😍壽司有我最鍾意嘅芝士火炙三文魚壽司同埋炸蝦卷 好好味😋點心我就拎咗奶皇包 燒賣同鳳爪開頭仲驚一食點心就會好飽點知又唔會喎燒賣整得比平時嘅酒樓細粒所以唔洗驚會食到好飽👍🏽👍🏽蒸菜有北菇蒸雞、粉絲炒雜菜煲、蒸鯇魚、菜心炒牛肉等等,有水準,係好味嘅。😋一嚟到好肚餓,即刻夾少少嚟填吓肚先🤭炸物都正 炸到脆卜卜燒肉都有好多肉類同魚選擇,唔少得豬扒雞扒雞翼魚柳,都好容易燒一面燒肉 一面食其他嘢,好快就燒好了。👍🏽呢度仲有花茶區同酒區,同其他飲品我就主要飲清酒同梅酒,不過都唔敢飲咁多,之後就沖咗啲花茶飲,好正!呢度嘅甜品最為出色,食自助餐可以有呢個質素嘅甜品真係好喜出望外!我拎咗個咖啡奶凍同埋木瓜奶凍,兩個都好好食,最緊要係唔會太甜,而且好滑溜😋一定要試呢度嘅涼粉~ 可以自己任加
校長燒肉係一間好正嘅自助餐餐廳😋食物種類好多
壽司、卷物、魚生、打邊爐、點心、中菜、燒肉等等
我揀咗蝦 三文魚同埋吞拿魚, 好新鮮好正呀😍

壽司有我最鍾意嘅芝士火炙三文魚壽司同埋炸蝦卷 好好味😋

點心我就拎咗奶皇包 燒賣同鳳爪
開頭仲驚一食點心就會好飽
點知又唔會喎
燒賣整得比平時嘅酒樓細粒
所以唔洗驚會食到好飽👍🏽👍🏽

一嚟到好肚餓,即刻夾少少嚟填吓肚先🤭

炸物都正 炸到脆卜卜

一面燒肉 一面食其他嘢,好快就燒好了。👍🏽

呢度仲有花茶區同酒區,同其他飲品

一定要試呢度嘅涼粉~ 可以自己任加鍾意食嘅材料,有芋頭 紅豆 椰汁奶 芒果 椰果 冬瓜茶茶凍等等。自己加就一定啱口味啦😋

題外話,甜品區上面啲天線得得B好靚好得意😆
2024-05-21 40 浏览
呢間#校長燒肉 係元朗區都算幾出名,今日路過眼見19:00前結帳及離座有優惠價錢吸引,就入內一試。餐廳座位闊落地方大,適合Gathering, 除咗燒烤同火鍋之外,仲有唔少中日韓熟食同甜品等,食物款式跟之前多咗tim。而且仲有機會參加抽獎。多款花茶和茶葉,比客人自由搭配,甚仲有寫住花草茶的配搭與功效。任食燒烤食物有廿多種,燒烤肉類醃得唔錯。有韓風甜辣醬/ 蒜香醬/ 香辣醬/ 黑椒汁等口味任均選擇。中式點心有餃子,燒賣,牛肉球等。甜品也有唔少選擇,最吸引我有台式撈涼粉,以自助形式,外面都要成二十至三十元左右,而呢度一來可自行調教味道,二來又可任食。雖然食物質素尚可,但有火鍋,刺身,韓燒,點心等。而且服務唔錯,時常幫手收碟,又冇咩油煙味。一大班人食相當抵!
中式點心有餃子,燒賣,牛肉球等。
雖然食物質素尚可,但有火鍋刺身,韓燒,點心等。而且服務唔錯,時常幫手收碟,又冇咩油煙味。一大班人食相當抵!
2024-05-10 36 浏览
過黎元朗呢頭玩,見到校長燒肉價錢平,又好似好多野食咁,就係冇book位既情況下,過黎排隊等位啦。我地5點幾鐘到,等到6點左右就有枱入座。入到黎真係好多野食,肉類多,菜,熟食,壽司,炸物,沙律,飲品,丸類,甜品,雪糕,酒類飲品,應有盡有。雖然肉類唔係話好靚既肉,但2百蚊左右可以又烤肉又邊爐,仲有咁多食物選擇。性價比極高。

我地5點幾鐘到,等到6點左右就有枱入座。

任食烤肉連火鍋

2024-05-04
等候时间
15 分钟 (堂食)
任食烤肉連火鍋
2024-04-30 51 浏览
假日與朋友的聚會,來到元朗校長燒肉,當天是5點入座 A1+:早鳥時段包刺身(成人)$208+10% 可以吃足兩小時!店員帶到我們二人到大枱坐,座位非常闊落,店舖幾乎都能看到出面街景,很開揚~這間放題食物種類繁多,有中式點心、炸物小食、壽司刺身、火鍋配料、各樣燒烤食品、甜品更有台式仙草凍、西式果凍和雪糕,滿足各人口味😋先排隊取刺身 三文魚厚身,非常新鮮蝦刺身肉質肥美之後到旁邊放了各種壽司,較迷你的,可以試多幾款多款熱食小食,都是新鮮熱辣出爐的,吃了洋蔥圈和鹽酥雞,假日的人流頗多,期間店員不時添補食物,之後再見有炸薯條,同樣香脆這區的茶樓點心,燒肉中過一過中式食物口癮,取了魚蓉燒賣和迷你珍珠雞,意想不到的好味呀!到今晚主角燒肉~各種已醃好的肉類川味牛肉片麻辣雞中翼和豬頸肉都很惹味燒到脆皮的波波腸😋😋另一主角還有火鍋,自己斟的湯底,幾款湯底中選了壽喜燒湯底我覺得烏冬是打邊爐的最佳配搭,每次都不能缺少!最後的甜品時間到出面自製了一杯台式甜品,加了伯爵茶果凍、桃、仙草凍~旁邊還有甜品櫃放了多款果凍,各適其適

這間放題食物種類繁多,有中式點心、炸物小食、壽司刺身火鍋配料、各樣燒烤食品、甜品更有台式仙草凍、西式果凍和雪糕,滿足各人口味😋

先排隊取刺身 三文魚厚身,非常新鮮
刺身肉質肥美

之後到旁邊放了各種壽司,較迷你的,可以試多幾款

到今晚主角燒肉~各種已醃好的肉類

川味牛肉片
麻辣雞中翼和豬頸肉都很惹味
燒到脆皮的波波腸😋😋

另一主角還有火鍋,自己斟的湯底,幾款湯底中選了壽喜燒湯底

我覺得烏冬是打邊爐的最佳配搭,每次都不能缺少!

旁邊還有甜品櫃放了多款果凍,各適其適
呢間校長燒肉出名抵食,之前都成日去荃灣分店到食🔥因為佢一個價錢又有得打邊爐又有得燒肉,最緊要係唔貴,不過出嚟做野之後都有一段時間無食,結果今日係朋友約我去食👫即刻recall哂我既回憶,而且依家仲升級左好多😍完全值得介紹一下。🐒2小時精選燒烤火鍋自助餐(早鳥時段5:00-7:00pm)(包刺身)💰$188我地諗住反正有早鳥優惠,一於就upgrade做任食刺身(三文魚,吞拿魚,希靈魚・赤蝦,玉子)有得食咁多款刺身都只係需要加$30,我都諗唔到咩理由唔加🤣而如果係openrice買券,仲有得食3個鐘添,慢慢燒慢慢食。肉類方面基本上你諗到既都會有💡而如果你係甜品控,呢到除左一般甜品凍櫃之外,仲會有個自助bar for我地自己整一碗台式甜品🍮真係勁滿足😌我就食左2大碗仙草西米椰奶。另外佢仲有打邊爐同各款熟食🍲真係估唔到upgrade左咁多款式既野食,就連點心,茶碗蒸等等都有🍢我自己食哂啲熟食刺身同甜品之後都完全唔記得自己今日係食緊燒肉放題😂連邊爐都無打

另外佢仲有打邊爐同各款熟食🍲真係估唔到upgrade左咁多款式既野食,就連點心,茶碗蒸等等都有🍢我自己食哂啲熟食刺身甜品之後都完全唔記得自己今日係食緊燒肉放題😂連邊爐都無打
2024-04-17 51 浏览
唔係講笑,自己都唔係對食物好高要求,呢間野係打開你對難食嘅下限。四周圍黐立立,台、地、椅,基本上你能夠掂到嘅都係油立立。牛肉有肉臭味,其他肉類唔係太咸,就係用一大堆醃肉料冚住啲肉腥味。加左$20食所謂嘅刺身,就係一個細冰櫃仔入面五款左右嘅肉粒(刺身),蝦每次只可以攞一隻去限制顧客攞多,搞笑咩,咁L難食係唔會攞第二轉。熟食得果幾款,炒飯、炒面、咕嚕肉等等,一啲誠意都無。有啲所謂嘅蒸點心,2000幾度熱,0提供任何工具比顧客攞,問佢哋員工只係會答你自己用手攞。味道難食、奇怪已經係必定。我可以話全場最全佳係包維他檸檬茶。我比$200幾蚊一位,就算用優惠卷$100幾一位我都係完全唔會推薦。
四周圍黐立立,台、地、椅,基本上你能夠掂到嘅都係油立立。
2024-04-11 61 浏览
在這個繁忙的都市中,找到一家提供多達100款日本韓國料理的餐廳,實在是一種奢侈的享受。一踏入餐廳,迎面而來的是烤肉的誘人香氣,讓人胃口大開。先講刺身,刺身選擇多樣,包括鮭魚、帶子、大蝦、八爪魚等,每一口都帶來海洋的鮮甜,讓人彷彿置身於日本的漁港之中。另外一口小壽司也分多樣化,大人小朋友都鍾意!我就揀咗鮮甜嘅墨魚、赤蝦、同埋火炙三文魚腩,全部款式都係港人至愛😍接著,燒肉的香氣彌漫開來,讓人垂涎欲滴。款式很多,肉類到海鮮到蔬菜一應俱全。從牛肉到豚肉,每一片肉都經過精心醃製,肉質鮮嫩多汁,入口即化。當然唔少得我最愛嘅雞翼,有齊麻辣和蒜香味,可以大大啖咬雞翼了!除了刺身和燒肉,還有各種日式和韓式小菜可供選擇,如日式螺肉、泡菜、炸雞等,每一道菜都展現了獨特的風味和口感,讓人嘗盡東方美食的多樣性。加入了香港人最鍾意食嘅點心,蒸蛋和燉湯也盡顯心思,最尾記得吃冰粉甜品,可以加入自己喜歡嘅配料,紅豆和水蜜桃係我嘅心水推介!

先講刺身刺身選擇多樣,包括鮭魚、帶子、大蝦、八爪魚等,每一口都帶來海洋的鮮甜,讓人彷彿置身於日本的漁港之中。另外一口小壽司也分多樣化,大人小朋友都鍾意!我就揀咗鮮甜嘅墨魚、赤蝦、同埋火炙三文魚腩,全部款式都係港人至愛😍

2024-03-18 92 浏览
元朗朋友聚會,如果想食燒肉火鍋同放題,我地首選必定係校長燒肉!一個價錢$268有齊三味!有燒肉,火鍋,同埋放題!元朗獨有!性價比高!而且地方大,座位闊落,坐得舒服!樓下仲有好大個停車場,啱曬揸車嘅朋友!這裏自助餐區域L字型都幾長,提供好多野食!刺身方面,希靈魚三文魚,新鮮爽口,三文魚非常肥美。厚切帆立貝,肉質爽實。除咗一般飲品外,還有韓國黑啤,Hoegaarden,清酒梅酒,還有10多款花茶,勁多款式。沙律菜都唔錯,新鮮開胃,前菜炸物,推介小丸子洋蔥圈。主角燒肉,我地狂食牛五花不太肥,重牛味,自己落少少岩鹽、黑椒已非常惹味!重點推介牛肉眼,雖然無限量任攞,但質量亦保持到水準!
元朗朋友聚會,如果想食燒肉火鍋放題,我地首選必定係校長燒肉!一個價錢$268有齊三味!有燒肉,火鍋,同埋放題!元朗獨有!性價比高!而且地方大,座位闊落,坐得舒服!樓下仲有好大個停車場,啱曬揸車嘅朋友!

這裏自助餐區域L字型都幾長,提供好多野食!
沙律菜都唔錯,新鮮開胃,前菜炸物,推介小丸子洋蔥圈。
重點推介牛肉眼,雖然無限量任攞,但質量亦保持到水準!

喺元朗想食燒肉,第一時間一定會諗起校長。校長燒肉日韓料理顧名思義就係主打各種燒肉,還有其他日韓美食,火鍋等等入門口會見到好大個雪櫃,這裏提供數十款飲品。之後就會見到刺身區域,刺身種類繁多,三文魚、螺片、玉子、蟹棒、生蝦等。三文魚色澤鮮艷,非常新鮮。生蝦鮮甜。除了刺身外,還有不同種類的壽司。熟食方面,小朋友最愛章魚小丸子和蝦球,還有蒸魚,炒菜,湯等等。除了燒肉,還提供了數十款火鍋配料。牛五花油脂分佈平均,加少許黑椒和岩鹽,入口即溶,真的令人欲罷不能。雞軟骨很入味。蔬菜類方面有金菇、韭菜、翠玉瓜、三色椒,還有小番薯和菠蘿。菠蘿鮮甜多汁,在食完肉類之後食件菠蘿,非常膩感。飲品都有數十款,數十款花茶,港式和韓式飲品,實有一款啱你。Hoegaarden都提供兩款,加上日本清酒,啱晒愛酒人士。任飲任食3小時,吃到有質素的燒肉刺身加埋清酒啤酒,人均消費不到$300,實在非常難得!
喺元朗想食燒肉,第一時間一定會諗起校長。
入門口會見到好大個雪櫃,這裏提供數十款飲品。
除了刺身外,還有不同種類的壽司
除了燒肉,還提供了數十款火鍋配料。
飲品都有數十款,數十款花茶,港式和韓式飲品,實有一款啱你。
打邊爐·燒肉·放題任食校長燒肉係我其中一個回憶殺 ~以前選擇仲未有咁多既時候已經成日同朋友仔嚟幫襯!.首先一入門口已經見到花茶區已經加晒分❤️有各種唔同既材料自己調配一個合適自己嘅花茶!餐廳仲好細心有列明花茶嘅功效我自己就揀咗紅棗玫瑰山楂 又開胃又養顏.再嚟嘅就係見到壽司·凍食沙律·炸物·各種熟食料理·點心·燒肉凍肉·甜品種類非常之多真係相當之抵食肉類腌得十分入味 鐵板燒之後更加惹味除咗鐵板燒可以打邊爐!多種食法😝.壽司刺身亦相當新鮮令我有意外嘅驚喜~特別提提火炙壽司系列 真係要試試!另外炸物可以試吓香蕉味年糕😋😋.總括嚟講二百幾蚊已經可以食到咁多種類有時朋友可能想打邊爐你又想韓燒咁就唔使打大交啦🤣🤣🤣🤣🤣

打邊爐·燒肉·放題任食
校長燒肉係我其中一個回憶殺 ~
以前選擇仲未有咁多既時候已經成日同朋友仔嚟幫襯!

首先一入門口已經見到花茶區已經加晒分❤️
我自己就揀咗紅棗玫瑰山楂 又開胃又養顏

種類非常之多真係相當之抵食
肉類腌得十分入味 鐵板燒之後更加惹味
除咗鐵板燒可以打邊爐!多種食法😝

壽司刺身亦相當新鮮令我有意外嘅驚喜~
特別提提火炙壽司系列 真係要試試!
另外炸物可以試吓香蕉味年糕😋😋
總括嚟講二百幾蚊已經可以食到咁多種類
有時朋友可能想打邊爐你又想韓燒
咁就唔使打大交啦🤣🤣🤣🤣🤣

2024-02-16 96 浏览
喺OpenRice買咗coupon,$98就可以享用【校長燒肉】午市2小時燒烤放題 (不包刺身及火鍋),超抵!店內環境寬敞、舒服,有好多打卡位,一入到去就可以見到巨型Iron Man😙放題食物種類豐富,琳瑯滿目,熟食方面有小丸子、小朋友最鍾意嘅雞塊、薯條、燒賣、煎餃子、壽司……至於係燒肉方面,有雞扒、雞翼、蟹柳、魷魚、牛扒、腸仔⋯⋯無論係熟食定係燒肉,都令人眼花撩亂,流曬口水,樣樣都想夾啲。雖然呢度冇其他餐廳嘅A5和牛、安格斯牛,但勝在種類繁多,往往平民嘅食材最可以令人覺得幸福、美味。好抵食!食得好開心!下次再嚟過😋
喺OpenRice買咗coupon,$98就可以享用【校長燒肉】午市2小時燒烤放題 (不包刺身火鍋),超抵!

2024-02-01 125 浏览
第1次入元朗就食呢間,朋友介紹,好似buffet咁,自助式,又可以燒肉,又可以打邊爐,然後出去拿料自己燒,自己打邊爐,仲有刺身同壽司,除左無生蠔,根本就係食緊buffet🤣勁多野食揀,又抵食又可以打卡,全部食物都好新鮮,刺身同壽司見到一無店員就會即刻補,好快手,係酒店既水準,好多款肉俾你揀,大把選擇😍清酒同梅酒都係仼斟‼️‼️不得了,仼飲酒再加燒肉係好正😍仲有沙律、熟食、每樣都新鮮好味。仲有勁多甜品‼️‼️西式小蛋糕同中式都有,真係好岩唔同口味,會再幫襯,希望開間係九龍或者港島區🤣
第1次入元朗就食呢間,朋友介紹,好似buffet咁,自助式,又可以燒肉,又可以打邊爐,然後出去拿料自己燒,自己打邊爐,仲有刺身壽司,除左無生蠔,根本就係食緊buffet🤣勁多野食揀,又抵食又可以打卡,全部食物都好新鮮,刺身壽司見到一無店員就會即刻補,好快手,係酒店既水準,好多款肉俾你揀,大把選擇😍清酒同梅酒都係仼斟‼️‼️不得了,仼飲酒再加燒肉係好正😍仲有沙律、熟食、每樣都新鮮好味。仲有勁多甜品‼️‼️西式小蛋糕同中式都有,真係好岩唔同口味,會再幫襯,希望開間係九龍或者港島區🤣