2011-05-08
母親節人人都同媽媽去食中菜飲中茶,我媽媽就反傳統,鍾意食西餐!今次帶佢去呢度食 lunch + tea,雖然我哋都唔係花生漫畫嘅 Fan 屎,但一入到去見到咁可愛嘅環境,媽媽都變得充滿童真,到處留影! 食物方面呢度都有幾多選擇!有意粉、pizza、小食、蛋糕、甜品同各式飲品。餐廳以自助形式,但落完 order 後會有服務員送餐,而且服務員態度十分有禮貌,值得一讚!1) 至尊朱古力--上面會整一個花生漫畫人物,十分可愛!真是不捨得攪勻來飲啊!這個是 Patty;由於這杯不是我飲的,不來評論了!2) 朱古力--可選擇要不要加 cream,味道香濃且滑,但只是暖暖的不夠熱!3) 龍蝦汁帶子炒意粉--龍蝦汁香濃,甘筍略嫌硬了點,味道不錯。4) 意式煙肉蕃茄意粉薄餅--一嚟到見到咁厚身嘅 pizza 都嚇咗一跳!原來中間加咗意粉!非常之多煙肉,而且炸到脆卜卜!十分足料!內層夾了意粉,十分特別!我都係第一次食有意粉嘅 pizza!5) 胡士托雞卷--老實講,味道很怪,皮好像吸了水林晒一 pat pat 咁,啲餡加咗啲香料令味道很怪,沙律醬冇味。6) 史諾比雞翼--味道不錯,雞翼去了骨只剩下主骨方便