2009-11-06
前一排媽咪生日, 為左就返表哥係尖沙咀收工, 於是夾齊人約埋媽咪星期六lai呢度食lunch buffet~款式不論冷盤或熱盤都可以話非常多, 泊得住食dinner咁滯:Salad: 各式菜類都好新鮮, 撈salad 的dressing味道不錯! Encore左2次~haha其他冷盤推介冷麵, 韓式小食 (嗜辣的朋友可以試下, 其實係辣魷魚蘇同d瓜, 我自己覺得個味道有d似韓式小食, 夠晒惹味), 青口同蜆 (回本必食, 亦夠新鮮!!), 蘋果哈蜜瓜沙律 (可能因為兩款水果夠甜, 所以撈出lai的味道很好!)另外即握sushi及即切刺身都不錯, 幾新鮮同夠鮮甜! 至於熱盤明顯主要係日本菜多, 未知是否是次buffet主題係日式呢, 不過就中晒中意食日本嘢ge我la!! Haha! 款式真係幾多, 炒烏冬, 金菇牛肉卷, 即制tempura都不錯! 特別推介carving檔的燒粟米!非常好食, 有陣地好香ge燶味, d粟米燒得好香脆但咬落又有汁, 正!! 另外即煮熱粥亦夠綿, 因為可以加唔同材料, 所以女麻女麻食左3碗呀…可能撞埋halloween, 有好多甜品都好應節, 有蜘蛛朱古力m
另外即握sushi及即切刺身都不錯, 幾新鮮同夠鮮甜!
可能撞埋halloween, 有好多甜品都好應節, 有蜘蛛朱古力mousses, 嗜喱怪手, 南瓜pie, 士多啤梨cake, 棺材朱古力cake等等, 賣相好吸引~搞到表妹唔知係咩lai都差唔多樣樣都攞晒返lai, 真係差d食唔晒= = 好彩我地人多咋! (個人推介一個coffee味ge cake同埋紅豆大菜糕, 味道幾特別! 仲有即制夾餅及即制pancake, 一試無妨!)
Overall 食物款式好夠多, 我都未能試晒所有嘢, 百幾蚊真係好抵, d 嘢食媽咪又arm食, tum得佢非常開心
另外servers幾好笑容, 收碟快亦經常加水, gd!