2020-11-09 319 浏览
日式料理選擇夠多..款式豐富想食壽司..又得想食料理都得..想食炸物更加得🙈包保任君選擇想食咩嗌咩..次次嚟呢度食嘢都係貪款式夠多..平民得嚟價錢夠貼地櫻花蝦豆腐$42展現技術嘅時候.要炸得香噴噴外面脆內軟又唔散..真係小啲技術都做唔到🙈好香蝦餅味🤩和風蒸蛋$22香濃雞湯燉蛋..配料多..本人喜歡加少少豉油上去..簡直一流絕配燒玉子$20甜甜地..有啲偏乾同老..冇乜特別比目魚西京燒$52外表少少蕉燶感覺..內裏肉質鮮美多汁..加少少檸檬汁更加帶出清甜而清新口感..極力推介芒果飛魚子沙律🥗$38見到有得食既地方真係少之又少..好好珍惜😣配料勁多🤩魚子增加咀嚼嘅口感..一粒一粒夠爽口過引😍芒果🥭配合蟹柳條和青瓜絲..一來清新..二來鮮甜..三嚟夠健康..真係好精神🤩蘆筍牛肉卷$48燒汁醬汁..配合蘆筍清甜感覺..本人唔食牛肉(不能評論更多)壽司基本正常質素☺️

櫻花蝦豆腐

比目魚西京燒$52

芒果飛魚子沙律🥗$38
蘆筍牛肉卷

蘆筍牛肉卷$48
燒汁醬汁..配合蘆筍清甜感覺..
本人唔食牛肉(不能評論更多)

壽司基本正常質素☺️
櫻花蝦豆腐
比目魚西京燒
蘆筍牛肉卷
2020-09-10 141 浏览
好耐冇去板長寿司....今日經過樓下就去試吓我最鍾意食黑松露燒赤蝦壽司因為幾爽口...不過之前去板長寿司食偶然都會有定期八折...但最近好似取消咗因為如果有八折感覺就會抵啲而且之前都會有啲特價午餐不過依家都沒有了呢個蟹膏蟹肉壽司...係我每次黎板長都會必點嘅因為好足料比其他壽司店嘅蟹膏蟹肉壽司好味得多呢個鰻魚壽司都好豐富....啖啖肉如果佢遲啲可以有返八折就好啦咁我就可以大食特食仲可以食我最鍾意嘅三文魚胶
好耐冇去板長寿司....今日經過樓下就去試吓
如果佢遲啲可以有返八折就好啦
咁我就可以大食特食
仲可以食我最鍾意嘅三文魚胶
2020-06-30 176 浏览
元朗呢一間板長壽司店,要步行上2樓。一入到去,店舖非常大,裝修新淨,座位闊落,給人一個很舒服嘅感覺!我們有六個大人,揀選坐卡位,依然感覺良好。下單是用手機掃描bar code,直接揀選食物,十份方便。我們三人點選了全條鰻魚鈑,兩個食雞扒飯,一個係雜錦海鮮丼飯。鰻魚普普通通,雞扒就硬咗啲,不太新鮮,壽司飯唔合格,唔知係咪多水、啲飯好林!雜錦海鮮井尚算可以。不過價錢就好平,埋單都係三百多,人均消費$50至$60。
2020-06-29
2019-11-29 513 浏览
大馬路開左板長甘耐,都未試過平日lunch 係附近,就試下啦一上到去。。完全無客雖然佢係大馬路,但附近少住戶學校,得d 商店,人流真係少甘d但甘樣就坐得好舒服,食幾耐都ok叫左個火炙set, 每件都燒過下,雖然塊芝士有d hea...依度既鰻魚又少少出乎意料,估唔到幾好食芒果卷太多醬,滯左d其他水準正常發揮,火炙通常都唔會點出事面豉湯都有d 海帶蘿蔔甘,有d 料食下沙律係超級凍,應該係一早整定擺雪櫃。。。唔知擺左幾耐呢。。甘樣係元朗要一百蚊。。真係好多小店60-70 就做到,仲好味d...唔怪之得甘少人啦
大馬路開左板長甘耐,都未試過

平日lunch 係附近,就試下啦

一上到去。。完全無客

但甘樣就坐得好舒服,食幾耐都ok

火炙壽司定食set

依度既鰻魚又少少出乎意料,估唔到幾好食

芒果卷太多醬,滯左d

其他水準正常發揮,火炙通常都唔會點出事

面豉湯都有d 海帶蘿蔔甘,有d 料食下

沙律係超級凍,應該係一早整定擺雪櫃。。。唔知擺左幾耐呢。。

2019-11-28
2019-08-08 488 浏览
元朗依間板長壽司要上樓, 不過作為熟客的我就知地方. 有時想食壽司都會諗起佢, 晚巿通常都有位, 坐底後用自己手機點餐選擇困難所以壽司點哂三味系列 😅 火炙三味(一口帆立貝/三文腩/鯖魚),精選三味(三文腩/一口帆立貝/赤蝦)和火炙芝士三味(蟹棒/玉子/蝦)價錢大概十蚊一件左右, 味道一如既往做得不錯 葱粒吞拿魚手卷同三文魚手卷都OK 朋友點了腐皮烏冬, 賣相同味道都可以不過覺得$58定價少貴 同另外一位朋友再一人點一個丼先夠飽 ! 海鮮部分唔錯都食到鮮味不過都係用料較少, 索價過百即使送湯都有點過貴.. 仲要無左會員免加一 😭 不過作為壽司連鎖店我仍然久唔久會幫櫬, 起碼質素都有保證

葱粒吞拿魚手卷同三文魚手卷都OK

朋友點了腐皮烏冬, 賣相同味道都可以不過覺得$58定價少貴

2019-03-03 578 浏览
今晚黎左元朗嘅板長壽司,之前黎元朗店都係外賣自取,見到都係無乜人。可能係情人節關係,要排隊,不過只係等幾張,好快有位。板長食物水準不嬲都好平均,招呼ok喇,今次都唔例外,大部份都新鮮,叫左一般會叫嘅壽司外,今次有期間限定款式。仲有好特別嘅筷子籤筒添。筷子籤筒,攞雙筷子出黎有大吉、中吉同小吉架正常嘅三文魚腩壽司,帆立貝壽司,馬刀貝壽司 (超爽脆!)火炙佐賀和牛壽司 (火炙完好香! 同埋好腍),油甘魚壽司 (柚子醬),生赤貝壽司 (比想像中鮮味)原條海鰻魚壽司蔥粒吞拿魚軍艦,芥辣墨魚軍艦Toro (始終都係香港質素......)火炙鵝肝壽司 (以前火炙完出黎好香,口水都流埋,好食好多,依家就……)最後有鮫鰈魚壽司同埋鮫鰈魚背壽司,係期間限定,不過無乜特別,味道平凡通常諗唔到食咩,都會考慮下黎唔黎板長,因為會員有優惠麻.... ^^

筷子籤筒,攞雙筷子出黎有大吉、中吉同小吉架

正常嘅三文魚腩壽司,帆立貝壽司,馬刀貝壽司 (超爽脆!)

原條海鰻魚壽司

蔥粒吞拿魚軍艦,芥辣墨魚軍艦

Toro (始終都係香港質素......)

2019-02-14
庆祝纪念
情人节
2019-02-24 369 浏览
家在元朗,之前常去尖東分店,第一次來元朗分店,須要行上樓梯一層,側邊扶手偏高,長者行上有點吃力。上到去一眼便可看見有吧枱,卡位夠濶,每面是兩人位,但再多一個人都可以。洗手間又好乾淨。入正題,點挪威三文魚壽司盛刺身、壽司盛,三文魚好鮮甜、又好滑,會員價就平宜些,好味抵食。玄米茶去滾茶靚,心理上覺得比中國茶健康些。鹽燒油甘魚骨腩,魚鮫位肉好嫩滑,外面的魚皮金黃脆口,輕點醬油,帶出魚的鮮味!最後,點了茶碗蒸的和風蒸蛋,蛋蒸得過咗火,好老,好多窿窿,好鞋,完全唔滑,好失望。已反映給服務人員知道,希望下次光臨有改善吧!
家在元朗,之前常去尖東分店,第一次來元朗分店,須要行上樓梯一層,側邊扶手偏高,長者行上有點吃力。上到去一眼便可看見有吧枱,卡位夠濶,每面是兩人位,但再多一個人都可以。洗手間又好乾淨。入正題,點挪威三文魚壽司刺身壽司盛,三文魚好鮮甜、又好滑,會員價就平宜些,好味抵食。

玄米茶去滾茶靚,心理上覺得比中國茶健康些。

已反映給服務人員知道,希望下次光臨有改善吧!
挪威三文魚壽司盛
鹽燒油甘魚骨腩
2019-02-23
挪威三文魚壽司盛
鹽燒油甘魚骨腩
2019-02-15 219 浏览
雖然今日係情人節,但亦都係正值新年期間,連筷子套都換左特別既設計,變成一個籤筒,打開黎就會見到大吉、中吉、小吉既籤,都幾特別。蔥粒吞拿魚軍艦 –蔥粒好香,配吞拿魚蓉好夾芥辣墨魚軍艦 –芥辣唔算好辣,唔會太嗆鼻原條海鰻魚壽司馬刀貝壽司– 呢樣係我既至愛,脆卜卜,好爽口三文魚腩壽司帆立貝壽司吞拿魚腩壽司油甘魚壽司 (柚子醬) – 柚子醬帶出油甘魚既鮮味,絕配火炙佐賀和牛壽司 –和牛燒左之後好香,好林生赤貝壽司 火炙鵝盰壽司 –以前好鍾意食,鵝肝煎到好香,隔左一排冇食,今次再食返,已經唔香,麻麻地鮫鰈魚壽司 & 鮫鰈魚背壽司–期間限定,不過味道冇乜特別

蔥粒吞拿魚軍艦 –蔥粒好香,配吞拿魚蓉好夾
芥辣墨魚軍艦 –芥辣唔算好辣,唔會太嗆鼻

原條海鰻魚壽司

馬刀貝壽司– 呢樣係我既至愛,脆卜卜,好爽口
三文魚腩壽司
帆立貝壽司

吞拿魚腩壽司

油甘魚壽司 (柚子醬) – 柚子醬帶出油甘魚既鮮味,絕配
火炙佐賀和牛壽司 –和牛燒左之後好香,好林
生赤貝壽司

鮫鰈魚壽司 & 鮫鰈魚背壽司–期間限定,不過味道冇乜特別

2019-02-14
庆祝纪念
情人节
2018-10-22 296 浏览
又做返工狗星期四,晏晝平時帶飯返工但個日要食好啲!!所以就同同事去咗板長食飯。不嬲都成日食啲連鎖野,而板長係香港日本連鎖壽司餐廳嘅龍頭大佬,喺公司附近又唔會好遠,裏面夠大唔使要等位。咁我呢就叫咗個角切魚生飯,呢個係元朗分店嘅特別套餐,包一個沙律同埋麵豉湯,角切魚生飯都等左幾耐先送上,好彩早啲出嚟食如果唔係呢就趕唔切返去公司啦。不過等咗咁耐都值既,入邊有好多款唔同嘅魚生,三文魚油甘魚呢啲一定走唔甩!送晒碗飯都仲有好多魚生淨,慢慢enjoy

送晒碗飯都仲有好多魚生淨,慢慢enjoy
2018-07-26
2018-08-30 391 浏览
元朗剛剛開了一間板長壽司店,這間壽司店我未曾食過,今日當然試吓他的最平時段下午茶他不是地舖要上一層,入到店舖店員有禮貌地招呼我們坐下,眼看鋪面地方闊落,乾淨我點了一個下午茶C餐,價值$50他有冷麵,壽司薯餅,一食落口這個冷麵還可以,冰冰涼涼冷麵帶有少少鹹味,麵身軟硬度尚算可以,而壽司就比較遜色一點,普通貨色普通質素 這個薯餅一食落口皮還脆,並不是熱辣辣剛剛炸起的,還有一點餘溫,裏面的是薯蓉但看似芝士,味道沒有驚喜

2018-08-27 611 浏览
講到下午茶就一定要食板長,因為真的是非常抵食,而且所有野都熱辣辣,壽司飯又新鮮😬地點非常方便就是在朗屏站D出口大約四分鐘左右就到😁門口已經見到所有下午茶及午餐的Menu,板長壽司位於一樓,見不到有任何升降機😢為有行樓梯上去一上到去左邊就見到兩個壽司師傅在做壽司,非常衛生,帶晒帽子加口罩😬剛剛坐低了,地方非常闊落,環境舒服😁人流不多,非常清靜😬 iPad是用來下單,非常方便😝如果不懂用iPad下單,亦可叫職員幫手也可從圖中可以見到地方非常闊落激安價$25沖粒吞拿魚蓉卷,性價比非常高,有六件,每一件的壽司飯都做得非常鬆軟,而且又有蔥花在上面令到壽司更加香,吞拿魚茸非常鮮味😝而且吞拿魚茸份量也多👍🏻下午茶D餐$50 ,凍烏冬麵質非常彈牙,炸薯餅也非常香口,剛剛炸起,好脆口😍還有五件壽司,熟三文魚碎壽司我是第一次嘗試,原來熟的壽司比起生吃更好味,甜蝦和油金魚壽司也非常新鮮爽口,有刺身的甜味❤️午餐牛肉稻庭烏冬$68 蘿蔔非常甜同林身,亦有紫菜作為配菜,湯底又很重的牛肉味,湯底又夠熱😍三文魚非常厚身肥美☝️☝️❤️食到飽飽都只是$157😬
剛剛坐低了,地方非常闊落,環境舒服😁人流不多,非常清靜😬
從圖中可以見到地方非常闊落
三文魚非常厚身肥美☝️☝️❤️
食到飽飽都只是$157😬
2018-08-24 158 浏览
平時喺元朗都是食元氣壽司多,但今次我嘗試食板長壽司試一試板長的下午茶😋地點非常方便喺鄭大馬路匯豐銀行對面門口不大,上到一上層原來地方非常大,而且環境舒適,感覺非常舒服下午茶只需$68,就有烏冬,壽司,炸物,仲有幾款刺身,烏冬面非常彈牙,湯底是面豉湯,比較清淡!炸薯餅剛剛炸好,卜卜脆,入面仲流出薯蓉😍夠特別👍🏻三文魚非常肥美,甜蝦又清甜爽口, 刺身夠凍👍🏻👍🏻
2018-07-18 146 浏览
元朗以前只有元氣壽司,板長壽司剛剛開了大約兩個月,我今天就去試一試下午茶,另外再加了一份黑豚肉蘆筍!我大約五點鐘左右去到不用等位環境非常寬闊,下午茶大約$50左右,另外黑豚肉蘆筍就$62!但是味道非常好,熱辣辣,我覺得值得一試✌🏻壽司刺身也很新鮮,面也很大碗😋
2018-07-05 448 浏览
是日收工後回家湊昕昕出板長會合昕昕爸爸一起去板長晚餐,昕昕爸爸話好耐冇去過板長,自從新元中(現在YOHO MALL II)店在四年前左右結業後,我就期待元朗店的重臨,沒想到一等就咁多年~~~我入坐才知道原來我本身個會員app已經out咗,用新app登入之後仲有得賺首次登入的30分,我就今次幫襯當$30蚊扣相對N年前的元朗店,現在的元朗店較大和寬敞,而且光線更好好多,在婚前到新元中店結業前我是板長fans,果陣會員要消費指定金額才可以續會,平日九折,生日八折,現在就好似元氣咁用積分計劃,比較麻煩係要自己在app點餐,如果電話冇電果陣我真係唔知點講好= ="電子點餐後掃QR後確認就可以等上食物,帆立貝不錯,三文魚主要俾昕昕食,不過我每次要點埋烏冬,熱湯浸熟三文魚俾昕昕食始終感覺好食D~~~芝士飛魚子係我每次去板長必食之選~~~第一次點稻庭烏冬,原來呢個烏冬幾幼,不過昕昕食得唔多,因為佢今次主力食壽司成餐覺得敗北係呢件火灸醋鯖魚,我一食就感覺到一陣鯹味,下次我一定BLACK LIST佢,明明以前自己食都冇咁難食~~~好在最後加單叫的食物都有D係OK~~~埋單要在電話APP度整,唔似其他食肆係

芝士飛魚子係我每次去板長必食之選~~~

好在最後加單叫的食物都有D係OK~~~

埋單要在電話APP度整,唔似其他食肆係由職員自己幫你扣優惠券,感覺有DD唔方便~~~

整體上感覺用餐幾好食,如果沒有點火灸醋鯖魚,我肯定會俾5星~~~

2018-06-27
2018-07-04 185 浏览
路過聽聞錄音推銷廣播, 又見到易拉架,望下...板長新分店!橫掂少少餓, 試下。哎…要爬一層樓梯 (做完yoga 腳有些少攰嘛)環境唔錯 (畢竟新開呀…), 午12時 只有一枱單人客...清清靜靜, 好, 啱我!用pad點了個鹽燒鯖魚定食餐$58+10%雖說午餐, 一點不馬虎喎!魚 & 湯 熱呼呼的! 味道也不俗。又見到桌上餐牌有"激安價"系列, 抵! 要約朋友來試下1:00離開多左幾枱客, 但仍大有位。新開張不用等位, 正!!

橫掂少少餓, 試下。哎…要爬一層樓梯

(做完yoga 腳有些少攰嘛)

用pad點了個鹽燒鯖魚定食餐
$58+10%

雖說午餐, 一點不馬虎喎!
魚 & 湯 熱呼呼的! 味道也不俗。

又見到桌上餐牌有"激安價"系列, 抵!
要約朋友來試下

2018-07-04