2019-10-17 535 浏览
其實因為朋友喺呢度附近住先至會逼佢同我一齊食我嘅秋刀魚刺身呢度啲刺身係冇問題嘅刀工亦都唔錯不過個個師傅 都有自己嗰套其實秋刀魚係應該 附上蔥同 薑蓉要自己問人攞就太失敗啦但係佢嘅安康魚魚肝上到嚟竟然係散曬仲要苦苦地一啲都唔好食真係未食過咁難食啲碗碗碟碟都好污糟尤其佢個sake杯同埋裝sake嗰個膠樽全部用膠嘅花曬service又唔掂平日下晝已經只係得兩三張枱侍應亦都有三四個仲要最埋一齊傾計食完又唔收嘢如果屋企附近有貨應該都唔會返嚟食
其實因為朋友喺呢度附近住

侍應亦都有三四個
仲要最埋一齊傾計食完又唔收嘢
如果屋企附近有貨應該都唔會返嚟食
2019-09-29 409 浏览
由朝早到2點都無食過嘢,實在太肚餓,咁啱喺旺角搵食嘢之制,見到有板長,就立即決定食呢間(1)我點咗🐟鹽燒鯖魚定食🍱(配麵豉湯-湯裏面有大大隻嘅蜆肉,一碗白飯🍚,一碟細嘅粟米蟹柳蟹籽)呢度有比埋一碟醬汁你去點鯖魚食嘅,因我發現喺香港好多日式餐廳都無提供醬汁🥣供客人點燒魚肉嚟食,有汁真係好味好多倍,呢方面值得加分(2)芥辣三文魚手卷- 我好鍾意食三文魚的,我比75分,因我唔鍾意食芥辣,三文魚都幾新鮮
由朝早到2點都無食過嘢,實在太肚餓,咁啱
喺旺角搵食嘢之制,見到有板長,就立即決定食呢間

,三文魚都幾新鮮
2019-09-27
2019-09-23 287 浏览
今晚剛剛經過呢度林住就近黎開餐, 送餐員上左食物"燒玉子"...因本人冇叫到關係, 送餐員拎走然後通知另一位睇場既同事查單, 個位查單同事拎住張單黎話張單有叫到, 態度差不特止仲要夾雜鄉音好差既語氣禁講: 。 你當本人係乞丐麻? 明明本人冇叫到, 查都吾再查清楚就一口1咬定係本人嗌. 呢個吾係錢既問題, 係面子問題? 再過一陣, 應該係個度既負責人個黎了解完, 並再3查証, 發現原來係同隔離個張單混埋左一齊!!!!!
今晚剛剛經過呢度林住就近黎開餐, 送餐員上左食物"燒玉子"...因本人冇叫到關係, 送餐員拎走然後通知另一位睇場既同事查單, 個位查單同事拎住張單黎話張單有叫到, 態度差不特止仲要夾雜鄉音好差既語氣禁講: [係你地叫既, 你地食啦]。

2019-09-22
2019-09-22 76 浏览
今晚剛剛經過呢度林住就近黎開餐, 送餐員上左食物...因我們冇叫到關係, 送餐員拎走然後通知另一位睇場既同事查單, 個位查單同事拎住張單黎話係我地叫, 態度仲好差禁講: 。
今晚剛剛經過呢度林住就近黎開餐, 送餐員上左食物...因我們冇叫到關係, 送餐員拎走然後通知另一位睇場既同事查單, 個位查單同事拎住張單黎話係我地叫, 態度仲好差禁講: [係你地叫既, 你地食啦]。

2019-06-12 558 浏览
男服務人員態度惡劣,只會令客人減少,服務員的態度就很像客人不知道做錯了什麼令他生氣,更是將碗碟飛向客人,客人都是來消費不是來受氣,實在令人生氣,有待改善,沙律及軟殼蟹也有待改善。
2019-06-08 475 浏览
當係旺角想食晚餐又唔想排隊既時候,板長就成為左我地既選擇啦。雖然佢立足左香港咁耐,我都係第一次入去食⋯⋯佢既選擇都好多,有刺身、壽司、天婦羅、麵食、丼飯等。難得第一次黎食,當然唔客氣咁點左多款野食黎食啦!火炙壽司盛通常我食壽司,火炙壽司係must have的!呢個拼盤有齊三文魚、蝦、蟹柳、鰻魚等壽司,基本要食既款式差唔多齊備!完全滿足到食火炙既口癮。火炙芝士三昧、蝦三昧、馬刀貝壽司、三文魚壽司之後我地再叫火炙壽司,不過今次重點係有埋芝士!火炙芝士三昧包括蟹棒、玉子同熟蝦!火炙得岩岩好,一入口仲感受到溫熱,再有埋經火炙後既芝士加持下,好有入口即融既感覺,一個字,正!朋友係愛蝦人,所以「蝦三昧」專門為佢而設~有赤蝦、甜蝦同板長蝦。味道正常,都保持到新鮮既感覺。仲額外叫多左馬刀貝壽司同三文魚壽司,真係口停不了!火炙吞拿魚壽司身為火炙迷,點會咁易比佢停。我地再叫左火炙吞拿魚,完全炙得岩岩好!兩啖食晒,入口即融,大推!魚生飯朋友叫左魚生飯。刺身味道正常,但當然海膽既質素唔會同平時係日本食開既口感一樣,不過至少味道唔會變得奇怪。但下次黎到,可以再叫其他款式~吉列豬扒配烏冬豬扒炸得好西利,同時有好多

佢既選擇都好多,有刺身壽司、天婦羅、麵食、丼飯等。難得第一次黎食,當然唔客氣咁點左多款野食黎食啦!

火炙壽司

火炙壽司盛

火炙芝士三昧、蝦三昧、馬刀貝壽司、三文魚壽司
火炙吞拿魚壽司
火炙吞拿魚壽司

魚生飯

吉列豬扒配烏冬
豬扒炸得好西利,同時有好多炸粉皮,真正既豬扒可能都係佔到7至8成左右。感覺有點油膩,要撈埋烏冬食,中和番個油膩感。烏冬湯底就冇乜味道,但烏冬麵量就好多。

如果下次再食板長,都係建議番食番刺身壽司類,新鮮度不錯,而且種類選擇都算多,反而麵食同飯就唔太建議。
2019-03-23
火炙壽司盛
2019-05-24 255 浏览
板長壽司走中間路線, 沒有太大的要求 但是今次的體驗真的有很大的改進空間;在食方面;用的壽司飯 只是普通飯粒, 並不是日本正宗的珍珠米所以黏性不強 ,沒有趙頭。 基本上 用筷子夾起來很快便分解。炸天婦羅壽司, 粉漿太硬, 以用來點天婦羅的醬汁, 分量 太少 味道亦不對版。軍艦壽司, 三文魚子 應該是 人造的, 手握 壽司做工方面亦不合格, 看見紫菜包得不好, 外型不合標準。服務方面傳菜的侍應 匆匆忙忙把放下 便走開, 根本沒有 看清楚放在 那個座位上, 因為我 的旁邊 就是其他客人這樣很容易會錯, 亦不使該有的待客之道, 始終這裏不是茶餐廳。 亦沒有及時的清理我枱面 吃完的碟子 便把新 盛載壽司 的碟子放在上面。衛生方面壽司吧檯的魚生雪櫃門, 為求方便長期沒有關上, 這很 令 靠近門口的魚生 容易滋生細菌。這方面都要好好的 改進一下!

在食方面;

服務方面

衛生方面

這方面都要好好的 改進一下!
2019-05-21 233 浏览
食午餐時間,又要唸下食乜,見到對面有板長,甘就吳使再唸,入去食壽司🍣好肚餓😅點左個刺身壽司午餐,刺身都幾新鮮,又有我最愛吃的拖羅😬其他刺身都是好吃的。我最愛吃的拖羅鮮甜美味🦐夠爽口帶子又係爽口鮮甜湯內有蜆,材料是ok,可惜D湯一D熱都無,希望可以改善一下,熱的食物應該有反熱的程度😅😅😅😅😅😅😅😅蒸蛋尚可,是暖的,材料亦足料,有冬菇,蚧柳,日本魚蛋,味道中規中矩👌👌👌👌————————————————————應該尚可以做得好D,有待改善😊

我最愛吃的拖羅鮮甜美味

🦐夠爽口

帶子又係爽口鮮甜

————————————————————

應該尚可以做得好D,有待改善😊

2019-05-13 156 浏览
同兩個friends 去咗板長食壽司 叫咗雜錦魚生飯 又叫咗吉列豬扒烏冬 仲叫咗好多壽司一齊食 其中蟹膏鮑魚壽司都幾好食 海膽吞拿魚軍艦亦都相當出色 海膽夠鮮 吞拿魚又甜 都真係幾好味 帶子壽司上面嘅帶子隻隻都好大粒 加埋Wasabi同壽司豉油10分出色 更加突顯左帶子嘅鮮甜味 連熟嘅沙律蟹棒壽司都好好味 今次啲壽司全部都好好味 為都有啲失望嘅係吉列豬扒烏冬 因為吉列豬扒睇落去好似好大塊 但係肉質唔夠嫩 三個人每人俾咗$170左右 好食就係好食啦 但係估唔到價錢都唔算平

2019-02-23
午餐
2019-04-09 171 浏览
今日收工後去板長壽司食飯 晚餐時間竟然冇乜人排隊🤤可能係地段問題啦🤭🤭一去到已經有人帶我地入去卡位😬會員係用電話download個app點餐 如果真係唔想download個app嘅話佢會俾個iPad Menu你😬選擇都幾多 個人特別鍾意食池魚🤤生牛片都係覺得麻麻地 不過佢哋配既洋蔥汁出奇地好味🤗酸酸甜甜😈 買單時先發現原來會員積分可以當錢用 $10一分 計開即係九折🤑平平哋食一餐都係一個唔錯嘅選擇🥰
2019-04-08
2019-03-07 164 浏览
食物來說整體都好吃份量夠也夠新鮮味增湯跟茶碗蒸料多實在鹹度剛好食物沒的挑剔廁所也很乾淨但是如果要再花一樣的錢會選擇元氣壽司服務態度好很多如果不在意店員阿姨服務態度很差可以來試看看等20分鐘才上餐點吃的過程不到20分鐘就被一個廣東話講歪歪的阿姨趕出去重點是!旁邊還有很多空桌!!!阿姨用很不客氣的態度跟音量說:吃完了沒!可以收了沒!同行的人也被嚇到只好起身準備離開阿姨又大聲說:你們可以坐阿接著阿姨就把所有東西都收走!包含水杯🤣桌上空空如也、正常情況應該不會有人敢繼續坐吧😆可以體諒餐飲業的辛苦也希望惡質的態度可以改善這家本土餐飲集團應該要好好加強培訓員工對待客人的基本禮儀🥺補充一下:之前買過外帶足足等了超過30分鐘🙈
食物來說整體都好吃
可以來試看看
等20分鐘才上餐點
吃的過程不到20分鐘
就被一個廣東話講歪歪的阿姨趕出去
重點是!旁邊還有很多空桌!!!
阿姨用很不客氣的態度跟音量說:吃完了沒!可以收了沒!
同行的人也被嚇到只好起身準備離開
阿姨又大聲說:你們可以坐阿
接著阿姨就把所有東西都收走!包含水杯🤣
桌上空空如也、正常情況應該不會有人敢繼續坐吧😆
可以體諒餐飲業的辛苦也希望惡質的態度可以改善
這家本土餐飲集團應該要好好加強培訓員工對待客人的基本禮儀🥺
補充一下:之前買過外帶足足等了超過30分鐘🙈
2019-03-02
2019-02-06 150 浏览
so after waltzing around mk shopping for CNY I ended up here for dinner. did not take long to be seated and service was prompt if a little abrupt. nothing out of the ordinary for your average HK casual dining experience.ordered the oyster that was recommended as in season and from Hokkaido. also as I was trying to cut carbs I had mostly sashimi and one piece of sea urchin Gunjan sushi. I was immediately disappointed with the oyster because it was obviously not fresh. the taste wasn't foul thank

ordered the oyster that was recommended as in season and from Hokkaido. also as I was trying to cut carbs I had mostly sashimi and one piece of sea urchin Gunjan sushi. I was immediately disappointed with the oyster because it was obviously not fresh. the taste wasn't foul thank god, but definitely wasn't shucked on order with a mild fishy taste. the shell was also reused. you can tell by the fact that the tendon was cleaned right off and no obvious signs of where it was. the small set sashimi was good enough for the price and the urchin gunkan sushi was decent.

while the sushi was ok, I am going to stay away from oysters from any itacho/itame chains from now on because it's obvious they mass process it like they do to their sushi. you might get away with it for sushi since aging the fish (so long as they do so hygienically) actually helps it's flavours. With oysters it is just gross and disgusting.
Hokkaido oyster
2019-02-06
2019-01-14 188 浏览
長期食, 好食.飯係唯一唔好的地方, 硬身咗D, 不過平正宗日本舖一半, OK喇, 想點?飯起碼唔會跌落黎. 合格既, 但生生地.魚生性價比高, 唔錯既.叫咗個115餐, 8折, 好抵.不過衰在成日都冇蠔.魚生性價比高, 唔錯既.叫咗個115餐, 8折, 好抵.不過衰在成日都冇蠔.魚有魚味, toro 好食, 少少筋, OK的. 甜蝦好得, 咁既價黎講, 仲想點? 唔洗吓吓同正宗日本舖比, 板長好抵食.
長期食, 好食.

飯起碼唔會跌落黎. 合格既, 但生生地.

魚生性價比高, 唔錯既.

叫咗個115餐, 8折, 好抵.

不過衰在成日都冇蠔.
魚生性價比高, 唔錯既.

叫咗個115餐, 8折, 好抵.

不過衰在成日都冇蠔.

2019-01-14 762 浏览
在8月頭,識飲識食的他,約我到位於旺角西洋菜街的 <板長壽司> 食晚飯,他早在 6:20到先行入座。他先行到步,被安排到一個卡位,坐得舒適,而且覺得私隱度高!另外,店方已採取會員制度,會員直接以手機 app落單,既方便又快捷!就算人手不足亦無問題!店員主要送食物及埋單,況且會員制可儲積分,積分亦可當錢使,幫襯起來便更優惠啦!餐牌桌上已備有熱茶好,讓食客先清一清味蕾!日式帆立貝烏冬 $78帆立貝只有一粒並且已去除月亮形的內臟,以便進食及衛生!店方的烏冬是薄身,入口滑溜帶點煙韌,讚岐烏冬有點不同,口感上較為遜色,湯底清而小油,酸中帶鹹令人開胃!配料還有薄身的白蘿蔔、清甜無渣而且很淋又入味!日式天婦羅配冷麵 $72天婦羅有炸蝦、南瓜、蕃薯等,炸漿炸得金黃薄脆 ,蘸上酸咪咪帶有醋味的醬汁,是天衣無縫的配搭啊!由於我們意猶未盡所以點多一客沙律來吃!海葡萄蟹肉沙律 $52海葡萄很少在日式餐廳見到,所以特別點了!這一抽海葡萄細細抽,入口味道太鹹, 感覺特別,蟹肉有不少,真材實料!
他先行到步,被安排到一個卡位,坐得舒適,而且覺得私隱度高!

就算人手不足亦無問題!

餐牌
桌上已備有熱茶好,讓食客先清一清味蕾!

桌上已備有熱茶好,讓食客先清一清味蕾!
日式帆立貝烏冬 $78
帆立貝只有一粒並且已去除月亮形的內臟,以便進食及衛生!
湯底清而小油,酸中帶鹹令人開胃!
配料還有薄身的白蘿蔔、清甜無渣而且很淋又入味!
日式帆立貝烏冬
日式天婦羅配冷麵 $72

日式天婦羅配冷麵
由於我們意猶未盡所以點多一客沙律來吃!

海葡萄蟹肉沙律 $52
感覺特別,蟹肉有不少,真材實料!

海葡萄蟹肉沙律
2018-08-08
$111.1 (晚餐)
日式帆立貝烏冬
2019-01-07 165 浏览
出左旺角行街,大約八時想搵餐廳開飯友人推介 平平地食幾味既板長壽司總好過去排2小時既新過江龍其實板長可以開到咁多分店而且都站得住腳佢既食物水準與價錢成正比,起碼唔會中伏三文魚,甜蝦,帶子,軍艦款式都做得賣相精緻,份量相同魚肉雖不至油花滿滿,但吃起來甘香嫩滑沒有筋甜蝦一件壽司有2隻帶子夠大隻,開邊放在壽司飯上估唔到玉子壽司做得幾好,有甜味仲好大件另一抵讚係海膽,用既來貨應該係加拿大,好鮮味蟹膏蟹肉軍艦$13 又係相當好食既一款應該係用即食蟹膏加肉拌勻而成,食吃落超濃郁,好正吞拿魚肉 肉質幾細緻抵食,不用排隊,不會中伏
總好過去排2小時既新過江龍
其實板長可以開到咁多分店而且都站得住腳
佢既食物水準與價錢成正比,起碼唔會中伏
三文魚,甜蝦,帶子,軍艦款式都做得賣相精緻,份量相同
魚肉雖不至油花滿滿,但吃起來甘香嫩滑沒有筋
甜蝦一件壽司有2隻
帶子夠大隻,開邊放在壽司飯上
估唔到玉子壽司做得幾好,有甜味仲好大件
另一抵讚係海膽,用既來貨應該係加拿大,好鮮味
蟹膏蟹肉軍艦$13 又係相當好食既一款
應該係用即食蟹膏加肉拌勻而成,食吃落超濃郁,好正
吞拿魚肉 肉質幾細緻

抵食,不用排隊,不會中伏
2019-01-01