2024-03-24 421 浏览
剛剛去完日本宮崎返香港 最念念不忘就係鐵板燒 所以約朋友派手信都book左間日本鐵板燒 回味一返 富士見・鉄板焼コース(一人前)Appetizer 前菜三點建議由右邊開始品嘗紫薯、金時羊羮雙色櫻花🌸形狀 甜酒黑梅貝 鮮味爽口水雲配上山芋點綴 酸甜開胃Seasonal Salad 季節沙律蘆薈豆芽沙律配左蕃茄 、 金橘沙律醬 口感清新Sashimi 刺身三點鯛魚、油甘魚、吞拿魚腩魚的油香由此遞增 以拖羅結尾最為肥美 Flame Surf Clam火焰北寄貝由鹽巴和火焰烘襯 以海苔汁及酒香入饌北寄貝肉質厚實 甚有嚼口 鮮甜十足伊勢海老とSALTY・7Lobster pair with Signature Cocktail: SALTY • 7主角出場‼️‼️龍蝦非常生猛 師傅熟練地將龍蝦拆件烹煮 甚有觀賞價值 最後配搭龍蝦頭蝦膏 味道濃郁昇華碟面更以紫色蝶豆花的泡泡作為點綴 賣相精緻品嘗時亦配有Gin Tonic 咸檸檬🍋 Cocktail Simmered 季節煮物日本毛菁、法邊豆、珍珠洋蔥並以薑汁蟹茨的煮物入口清甜而且可以清新味蕾 再品嘗接下來的餐點Soup 湯湯底有苿莉花茶 花香味襯托肉

富士見・鉄板焼コース(一人前)

Appetizer 前菜三點

建議由右邊開始品嘗
紫薯、金時羊羮雙色櫻花🌸形狀
甜酒黑梅貝 鮮味爽口
水雲配上山芋點綴 酸甜開胃

Seasonal Salad 季節沙律

蘆薈豆芽沙律配左蕃茄 、 金橘沙律醬 口感清新

Sashimi 刺身三點

鯛魚、油甘魚、吞拿魚腩
魚的油香由此遞增 以拖羅結尾最為肥美

甚有觀賞價值 最後配搭龍蝦頭蝦膏 味道濃郁昇華
碟面更以紫色蝶豆花的泡泡作為點綴 賣相精緻
品嘗時亦配有Gin Tonic 咸檸檬🍋 Cocktail

Simmered 季節煮物

日本毛菁、法邊豆、珍珠洋蔥並以薑汁蟹茨的煮物
入口清甜而且可以清新味蕾 再品嘗接下來的餐點

Soup 湯

湯底有苿莉花茶 花香味襯托肉片中和飽濟

Japanese Sliced Pork日本豚肉薄焼

蔥蒜豬肉卷 製造口感層次

Pickles, Soup & Fried Rice 漬物・湯・炒飯

由龍蝦頭熬製的湯料非常鮮味
配合和牛粒的炒飯 飯香軟糯 非常滿足

Dessert 甜品

牛油燒酒火焰士多啤梨 其中一粒更有吉士餡
焦糖多士邪惡十足 非常重牛油糖香味
最中餅脆口可以配搭雪糕一同品嘗 外脆內軟

整個晚餐歷時約兩小時 期間亦可與師傅交流互動 食物賣相觀賞度亦唔錯 去完日本都可以回味一下😝
2024-03-21
2024-03-20 328 浏览
「板神鉄板燒日本料理 」之前已經幫襯過銅鑼灣分店食午餐,覺得美味之餘性價比非常高,適逢最近佢哋推出一個晚市鐵板燒新套餐,有多款特色創意菜式,今日就和朋友去到尖沙咀漢口道分店朝聖😋🌟富士見・鉄板焼コース(一人前) $ 1380▪️前菜三點➿水雲~又稱為海髮菜,配上酸醋汁,口感滑溜,健康又開胃既前菜➿雙色羊羹(金時、紫薯番薯)~煙靭又軟熟、充滿番薯香➿汁煮黑梅貝~口感煙靭又彈牙,味道帶有貝的鮮味▪️季節沙律蘆薈豆芽野菜配金桔沙律醬,喜歡蘆薈和沙律菜的清新,配上新鮮沙律菜,胃口大開▪️刺身三點時令刺身帆立貝、油甘魚、拖羅,高質又鮮美,尤其拖羅充滿魚油香,好肥美▪️火焰北寄貝北寄貝爽口又彈牙,師傅用火焰方法登場,熱辣辣充滿牛油鹽香▪️龍蝦配SALTY・7這個配搭很特別,燒原隻龍蝦配搭龍蝦頭醬汁,龍蝦肉好彈牙,濃香鮮味,面層再配合蝶豆花和櫻花蝦打成的泡泡,賣相靚之餘味道重好特別,另外用同樣的泡泡配上Gin Tonic ,製作一杯Cocktail 飲品,造成一個配套,好有創意有得飲,又有得食▪️季節煮物蕪菁、法邊豆、美國珍珠洋蔥、蟹肉芡汁蕪菁就是日本蘿蔔,清甜完全無渣,配合埋兩款特別嘅蔬菜及醬汁,味道清新▪️豚

🌟富士見・鉄板焼コース(一人前) $ 1380

▪️前菜三點
➿雙色羊羹(金時、紫薯番薯)~煙靭又軟熟、充滿番薯香
➿汁煮黑梅貝~口感煙靭又彈牙,味道帶有貝的鮮味

▪️季節沙律

▪️刺身三點

▪️火焰北寄貝
北寄貝爽口又彈牙,師傅用火焰方法登場,熱辣辣充滿牛油鹽香

▪️龍蝦配SALTY・7

▪️季節煮物
蕪菁、法邊豆、美國珍珠洋蔥、蟹肉芡汁

▪️豚肉湯
好特別的湯,師傅即場燒燒豚肉,然後再臨上熱辣辣冷泡茉莉花茶和日本木魚造成的高湯,湯頭鮮甜清澈,豚肉軟腍可口,好美味

▪️日本産豚肉薄燒
豚肉帶點脂肪,口感爽口,卷住蒜片和香蔥,再沾上店家自製的香辣醬,更加惹味

▪️漬物・湯・炒飯
➿龍蝦頭湯用原個蝦頭即場煲製,湯頭極其鮮味,配合香蔥和滑豆腐,口感滿滿

➿煎蛋和牛炒飯,師傅炒得超有鑊氣,飯粒粒粒分明,配上牛肉、雞蛋、洋蔥、香蔥,已經非常美味,最驚喜就係加上一隻窿邊太陽蛋,令炒飯變得不平凡,當蛋黃流進炒飯裏,簡單的食材就是這樣美味

▪️甜品
這個甜品又是驚喜之作,Join佢哋嘅免費會員就可以享用這個特色甜品,有最中餅、焦糖多士、藍莓雪芭、用橙酒火焰過的士多啤梨、士多啤梨吉士,非常有心思,特別係用焦糖多士、士多啤梨沾上雪糕,非常完美

• 龍蝦配SALTY・7
阪神出了新餐牌,今日6點搶閘去做第一台客, 霸一個最有利位置,盡情打卡✌️日本豚肉薄燒~富士見套餐一人前 $1380美國牛肉厚燒~富士見套餐一人前 $1380食鐵板燒最開心就係可以近距離欣賞師傅精湛嘅手藝,今晚負責主理我們套餐的師傅非常認真和專注,連細節位都能做到一絲不苟,服務員也十分專業,清楚講解每一道菜餚的名稱和建議品嚐的先後次序,值得一讚❤前菜三點 – 以下是服務員建議的品嚐次序▫️地瓜糕,甜甜哋▫️山芋、水雲,鹹鹹哋,好滑溜▫️酒煮田螺,鮮甜帶少許酒味季節沙律▫️蘆薈柚子汁沙律,柚子的清新和微酸令人更加開胃刺身三點▫️鯛魚、油甘魚、吞拿魚赤身,由味道最淡的鯛魚開始,接著是個人最愛 擁有獨特魚香的油甘魚,最後是味道最濃的吞拿魚赤身,三款都非常優質。火焰北寄貝北寄貝上淋上海膽汁,為原來已經鮮甜嘅北寄貝再加添一點鮮,加倍鮮味。伊勢海老配SALTY•7龍蝦🦞生猛又大隻,係整個套餐嘅靈魂👻,配自家製龍蝦汁和青椒仔,簡單調味已經非常好味,配龍蝦的飲品是SALTY •7,非常吸睛的紫色,服務員話係老闆喜愛的顏色💜,可選擇有酒精和無酒精,鹹檸檬加tonic,上層紫色嘅泡泡,是用櫻花蝦煮湯加蝶豆花打成嘅泡泡

日本豚肉薄燒~富士見套餐一人前 $1380
美國牛肉厚燒~富士見套餐一人前 $1380

食鐵板燒最開心就係可以近距離欣賞師傅精湛嘅手藝,

前菜三點 –

以下是服務員建議的品嚐次序
▫️地瓜糕,甜甜哋
▫️山芋、水雲,鹹鹹哋,好滑溜
▫️酒煮田螺,鮮甜帶少許酒味

蘆薈柚子汁沙律

▫️蘆薈柚子汁沙律,柚子的清新和微酸令人更加開胃

伊勢海老配SALTY•7
伊勢海老配SALTY•7

龍蝦🦞生猛又大隻,

係整個套餐嘅靈魂👻,配自家製龍蝦汁和青椒仔,簡單調味已經非常好味,配龍蝦的飲品是SALTY •7,非常吸睛的紫色,服務員話係老闆喜愛的顏色💜,可選擇有酒精和無酒精,鹹檸檬加tonic,上層紫色嘅泡泡,是用櫻花蝦煮湯加蝶豆花打成嘅泡泡,飲落有櫻花蝦味好特別!

季節煮物

白蘿蔔、法邊豆、甘筍,薑汁蟹芡,蘿蔔超淋無渣。

牛肉湯

木魚花湯底,稀有部位嘅三筋肉,鮮甜好味。

漬物·

▫️炒飯

🔲日本產豚肉薄燒,
日本產豚肉薄燒

日本產豚肉薄燒

都是鹽和蒜片等的簡單調味,非常好食。
🔲美國牛肉厚燒,

美國牛肉厚燒

是牛柳部位,有肉味,口感鬆軟到令人一試難忘💕

甜品-最中餅、藍莓芭菲、橙酒多士、士多啤梨

甜品-最中餅、藍莓芭菲、橙酒多士、士多啤梨

最中餅、藍莓芭菲、橙酒多士、士多啤梨🍓咬開有自家製的乳酪😋

整體用餐體驗非常好,服務好,食材優質,非常有誠意👍
2024-03-18
2024-03-18 244 浏览
媽咪生日就帶佢食佢最鍾意嘅鐵板燒,朋友介紹呢間位於尖沙咀(板神鐵板燒日本料理),入到餐廳環境不錯,餐牌上有多款套餐選擇,我們就選擇了$1380富士見套餐👍入座後職員為我們奉上新鮮嘅沙律🥗之後師傅亦為我們奉上海鮮準備去燒,龍蝦好生猛扎扎跳,北寄貝亦好新鮮前菜三点,有螺肉、芝麻豆腐和水雲珊瑚蓉,螺肉好爽口,芝麻豆腐入口又香又滑,珊瑚蓉酸酸地好開胃。刺身有三款,有鯛魚、油甘魚和赤身色澤好新鮮,鮮甜又爽口。新鮮龍蝦師傅將龍蝦拆肉之後將龍蝦肉煎熟切粒,入口啖啖肉好爽甜,再將蝦頭的蟹膏加入牛油煮食醬汁,原汁原味,再飲埋一杯由櫻花蝦,蝶豆花打成泡君子的飲品配搭埋一齊食,非常美味😋火焰北寄貝因為北寄貝好新鮮輕輕煎完之後再加入調味已經好鮮美,上枱時師傅點了火係碟嘅旁邊熱辣辣食更加惹味。和牛湯牛肉煎熟後加入少量調味,然後淋上師傅預先煲好的湯底,牛肉令到湯底味道更加出色,清甜無比。和牛和牛我們點了五成熟,生熟度適中,牛味濃郁咬落多汁,加入炸蒜食,好香口。龍蝦湯/炒飯/甜品龍蝦湯賣相一流,飲落鮮味十足,炒飯加入了雜菜和煙肉,飯粒粒粒分明,口感一流,最後食埋師傅用心製作嘅甜品,這一餐好滿足。
刺身有三款,有鯛魚、油甘魚和赤身色澤好新鮮,鮮甜又爽口。
新鮮龍蝦
和牛

龍蝦湯/炒飯/甜品
  • 本日海鮮
2024-03-13 80 浏览
鐵板燒入面我經常幫襯嘅就係板神,觀塘同埋銅鑼灣嘅分店我都幫襯過,所以今日嚟咗尖沙咀試吓睇吓係咪一樣咁有水準先!入到嚟餐廳已經見到佢哋裝潢好靚,侍應嘅態度都非常之友善❤️❤️今次叫咗一個好似係新Menu黎架,之前都冇見過:富士見鉄板焼コース,一於試吓先!第一道嚟嘅菜係蘆薈豆芽沙律,係季節沙律 ,酸味味好開胃。之後就嚟咗前菜三點:芝麻豆腐➡️水雲醋漬山芋蓉➡️黑玫貝,箭嘴係侍應推薦食嘅次序,我特別鍾意食黑玫貝,醬料突出咗貝既鮮味。刺身三點有北海道帆立貝、油甘魚腩、拖羅,切得大大塊厚厚的,鮮甜美味!!食完冷盤開始食啲熱食啦,第一味火焰北寄貝,好型呀,見到隻北寄貝着火,視覺嘅享受。侍應幫我哋加咗啲海苔汁,都係比較淡嘅,食返個原味,口感正,爽脆彈牙🤩之後我哋就食龍蝦配SALTY、7(野飲名)龍蝦有好多蝦膏啊,佢將啲蝦膏整咗出嚟做醬汁,剩低嘅龍蝦頭就拎嚟煲麵豉湯俾我哋飲,💯充分利用晒成個食材。SALTY、7係用鹹檸水tonic水蝶豆花櫻花蝦味,鹹香味飲料可以去油膩感。龍蝦好新鮮喺燒嘅時候都見到佢郁吓郁吓,加上佢既秘製蝦汁牛油蝦膏醬汁,令到龍蝦嘅鮮味昇華。飲返個和牛湯先,湯底係茉莉花木魚湯,加埋本菇,係鹹鹹

之後我哋就食龍蝦配SALTY、7(野飲名)

飲返個和牛湯先,湯底係茉莉花木魚湯,加埋本菇,係鹹鹹地嘅花香味,口感多層次,再加埋塊和牛,正呀!!

到季節煮物部分,佢用左蕪菁即係日本蘿蔔頭,清爽冇乜渣,珍珠洋蔥🧅同埋蘆筍,佢嘅汁係薑汁蟹肉芡,可以放落啲蔬菜度食增加蔬菜嘅鮮味,refresh 一下味蕾。

終於都食美國牛肉厚燒,廚師炒脆啲白蒜片,配住個牛肉食,唔錯wo!! 我哋揀咗五成熟,牛肉好Juicy, 燒到恰到好處。

之後再上埋漬物、龍蝦麵豉湯同埋日本和牛粒炒飯,真係非常非常飽!最後係甜品部分:藍莓雪糕、士多啤梨配焦糖多士,三樣嘢一齊食,非常特別。我鍾意食呢個甜品呀!

板神出品果然冇令我失望,服務擺盤裝潢都很好,隔一排都會再想光顧❤️❤️師傅好有趣,仲同我哋一齊飲清酒。
2024-03-10 88 浏览
餐廳在獨立舖位的一樓,裝潢走簡約而沉實的日系和式風格,頗有格調、亦帶有一定的私隱度。今次在一個能容納6位客人的包廂用餐。富士見・鉄板焼コース (一人前, $1380)前菜三點按食用次序分別是黑芝麻凍糕、昆布和鮮螺,整體味道清新,有種慢慢啟動味蕾的作用。季節沙律新鮮的沙律菜上舖有日本豆苗和炸脆片,酸甜爽脆的味道和口感相當醒神開胃。刺身三點三點口感平均香腍飽滿、油脂感適中,充滿刺身獨有的鮮味,不帶半點筋位。火焰北寄貝整個套餐的第一個亮點,廚師會先在鐵板把北寄貝處理成一定熟度,再淋上火焰,令北寄貝緩慢地持續加熱。北寄貝生熟程度恰到好處,肉質極之爽口,混入店家調配的海苔汁,令鮮味更昇華。龍蝦配SALTY•7店家另一創意料理,龍蝦肉質同樣被烹煮得鮮嫩爽口,上面的蝦膏帶來濃濃的咸香味,泡沫的部分是以蝶豆花研製,呼應了同樣以蝶豆花、咸檸和櫻花蝦製作的SALTY•7,亦有清新味蕾的作用。和牛湯食材簡材,卻帶有那股和牛獨有濃濃的油香。肉質仍然保持鮮嫩可口。季節煮物當晚是日本蘿蔔配蟹肉湯,蘿蔔肉身充分吸收了蟹肉湯的鮮甜味,味道清甜,充滿蘿蔔獨有的香味。美國牛肉厚燒我選擇的是5成熟。肉質極之香嫩飽滿、肉汁和
餐廳在獨立舖位的一樓,
裝潢走簡約而沉實的日系和式風格,
頗有格調、亦帶有一定的私隱度。
今次在一個能容納6位客人的包廂用餐。

富士見・鉄板焼コース (一人前, $1380)

前菜三點
按食用次序分別是黑芝麻凍糕、昆布和鮮螺,
整體味道清新,有種慢慢啟動味蕾的作用。

季節沙律
新鮮的沙律菜上舖有日本豆苗和炸脆片,
酸甜爽脆的味道和口感相當醒神開胃。

刺身三點
三點口感平均香腍飽滿、油脂感適中,
充滿刺身獨有的鮮味,不帶半點筋位。

火焰北寄貝
整個套餐的第一個亮點,
廚師會先在鐵板把北寄貝處理成一定熟度,
再淋上火焰,令北寄貝緩慢地持續加熱。
北寄貝生熟程度恰到好處,肉質極之爽口,
混入店家調配的海苔汁,令鮮味更昇華。

店家另一創意料理,
龍蝦肉質同樣被烹煮得鮮嫩爽口,
上面的蝦膏帶來濃濃的咸香味,
泡沫的部分是以蝶豆花研製,
呼應了同樣以蝶豆花、咸檸和
櫻花蝦製作的SALTY•7,亦有清新味蕾的作用。

和牛湯
食材簡材,卻帶有那股和牛獨有濃濃的油香。
肉質仍然保持鮮嫩可口。

季節煮物
當晚是日本蘿蔔配蟹肉湯,
蘿蔔肉身充分吸收了蟹肉湯的鮮甜味,
味道清甜,充滿蘿蔔獨有的香味。

美國牛肉厚燒
我選擇的是5成熟。
肉質極之香嫩飽滿、肉汁和肉味相對適中。
夾上一片炸蒜更令味道變得豐富惹味,
亦可按喜好點上不同調味。

漬物•湯•炒飯
分別是漬物、龍蝦湯和蘆筍煙肉炒飯,
水準屬正常發揮。
如果是細胃人士建議少飯,
因為用餐進行到這裡已經有八成飽。

甜品
藍莓雪糕、吐司、威化配上香橙醬火焰士多啤梨,
主要品嚐的是冰火和香脆甜酸的口感,
為晚餐填上完美的休止符。

食物和服務的水準亦很到位。
整個用餐體驗是相當愉快,
2024-03-08 107 浏览
板神既$398感謝祭套餐都幾抵前菜,沙律及刺身質素正常,刺身當日有深海池魚,鰹魚及瑩光魷魚。套餐包括的大蝦鮑魚味道不過不失法國鵝肝/白鱈魚/蠔 套餐可三選一,鵝肝煎得不錯,外面焦脆,內裹軟嫩,配合迷你漢堡包,中和了油膩感。白鱈魚火候控制幾好,外層煎得夠香脆,裏面鱈魚嫩滑既口感。燒蠔口感軟滑亦夠新鮮,配合炸蒜片及蒽花增加口感和香氣。自選肉類美國薄燒牛,牛肉較薄但都有牛味,加入蒽花蒜片食落香口。燒豚肉加入洋蔥及脆餅皮卷埋一齊,口感豐富。炒飯調味普通。甜品焦糖多士本身因為加入白砂糖製作焦糖,因此會較甜,但十分香脆,師傅亦用心咁整左啲拉絲👍🏼另一甜品綠茶蕨餅正正常常。
板神既$398感謝祭套餐都幾抵

套餐包括的大蝦鮑魚味道不過不失

法國鵝肝/白鱈魚/蠔 套餐可三選一,
白鱈魚火候控制幾好,外層煎得夠香脆,裏面鱈魚嫩滑既口感。
燒蠔口感軟滑亦夠新鮮,配合炸蒜片及蒽花增加口感和香氣。

炒飯調味普通。

2024-02-25 153 浏览
在尖沙咀市中心地舖的板神,地理位置已經勝了一仗,在地面有專用嘅扶手電梯直達餐廳,未食飯感覺已經非常良好🫶🏻$398的午餐有前菜、沙律、刺身、鐵板燒有魚、帶子、大蝦、牛肉及炒飯,甜品有多士配咖啡或厥餅,貨真價實非常抵食😍值得一提的是$398的套餐是配美國薄燒牛肉,如果要食牛柳要加$50;如果要換澳洲M6和牛或者日本A4和牛價錢就會係五百幾去到六百幾!我見只係兩片薄薄嘅牛肉唔值得換和牛,所以我揀咗最平嘅餐,因為我喜歡薄燒牛肉裏便捲左蒜頭同蔥嗰種豐富嘅口感,所以冇揀厚燒牛柳。見到隔籬枱點咗M6和牛同埋日本A4和牛,薄薄嘅兩片反而我覺得唔係好抵食。樣樣都記得影低,就淨係冇影薄燒牛肉,因為好快已經擺咗落我個口度🤗我哋嗰日得兩個人,所以唔可以享受買三送一呢個優惠,大家想試嘅話最好就係搵夠四個朋友一齊去咁個價錢就會更加優惠😜雖然得嗰幾片魚生,但係非常鮮美,嗰兩隻迷你嘅魷魚亦都好爽脆😘沙律清甜美味,前菜關東煮溫糯入味,非常不錯👌

2024-02-17
  • 炒飯
  • 前菜
  • 沙律
  • 大蝦
  • 刺身三款
2024-02-05 200 浏览
套餐$398起!包前菜、沙律、刺身三款、南非鮑魚、大蝦蠔、法國鵝肝、時令海鮮(其中一款)套餐附炒飯、漬物、麵豉湯、甜品/ 熱咖啡我哋揀咗 澳洲和牛$548及 和牛A5 $648set 略嫌和牛有啲油膩,同朋友share就啱晒,自己一個食就會有啲Heavy😂建議大家可以揀澳洲和牛,牛尾濃郁,唔會太油膩,肉質分布都唔錯! 鮑魚大蝦都好大份,比想像中好食,師傅亦會喺我哋面前炒飯,蜜糖麵包。視覺體驗幾好!不過冇比較冇傷害,見到隔離個師傅炒得勁啲,小編前面個師傅應該係新手,所以麵包都係簡單切開四份😂😂但係隔籬個師傅喺度砌緊層層疊咁🥺呢個新手師傅唔小心將啲蛋殼打咗落啲炒飯度…☠️整體體驗緊唔錯!生日慶祝,情人節慶祝都係唔錯嘅選擇!😊其他分店仲有海景睇!板神鉄板燒日本料理 (尖沙咀)📍位置:尖沙咀漢口道28號亞太中心1樓16號舖😋味道:4/5🌿環境:5/5🌟推薦指數:4/5💰 :$500-$700
套餐$398起!包前菜、沙律、刺身三款、南非鮑魚、大蝦
蠔、法國鵝肝、時令海鮮(其中一款)
套餐附炒飯、漬物、麵豉湯、甜品/ 熱咖啡

我哋揀咗 澳洲和牛$548及 和牛A5 $648set

板神鉄板燒日本料理 (尖沙咀)
📍位置:尖沙咀漢口道28號亞太中心1樓16號舖
😋味道:4/5
🌿環境:5/5
🌟推薦指數:4/5
💰 :$500-$700
庆祝纪念
纪念日
前排聖誕節想同男朋友去食啲特別野,忽發其想諗到去食鐵板燒,搵咗一輪發現咗一間好抵食嘅板神鉄板燒,原來佢哋仲做緊感謝祭呀!都只係$398起,即刻打電話去book枱😆😆當日揀咗美國牛薄燒set,全個感謝祭set一共有十四品,當中包括:✨ 前菜 ✨ 沙律✨ 刺身三款 ✨ 大蝦✨ 帶子✨ 白鱈魚✨ 季節野菜 ✨ 薄燒美國牛✨ 炒飯✨ 漬物 ✨ 麵豉湯✨ 甜品 🌟 法國鵝肝 (+$60)個main揀咗薄燒美國牛,當初心諗揀薄燒牛肉會唔會冇料到呢?其實係唔會嘅!因為薄燒牛會卷埋,入面包住炸蒜片同蔥花,食落肉質唔韌,牛味唔算好重,但調味加分,相當唔錯!🤤另外加咗法國鵝肝,依個係大推🙌🏻❗️基本上每個客人都有加到😆睇住師傅煎鵝肝個陣已經流晒口水🤤厚身又肥美,煎到金黃色會再用mini漢堡包夾住塊鵝肝,勁打卡able!食落鵝肝嘅油脂係口腔到散發,超級juicy~雖然好邪惡,但係有漢堡包索一索油感覺又唔會太油膩😋甜品好多人都會推薦佢哋嘅焦糖多士,我都唔例外😛煎到金黃色又外脆內軟,好難會唔好食😆另一隱藏食法係可以配埋朱古力雪糕一齊食,雙重滋味~值得一提當日我哋個枱係女師傅,佢勁貼心💕又會關心下味道會唔會太鹹可以
刺身
沙律
前菜
大蝦
帶子
白鱈魚
✨ 前菜 [魔芋、白蘿蔔、獅子狗]
✨ 沙律
刺身三款 [生蠔、吞拿魚、鯛魚]
✨ 大蝦
✨ 帶子
✨ 白鱈魚
✨ 季節野菜 [紅椒、玉米荀、冬菇、翠玉瓜]
✨ 薄燒美國牛
✨ 炒飯
✨ 漬物 [牛蒡、青瓜]
✨ 麵豉湯
甜品 [焦糖多士+朱古力雪糕]
🌟 法國鵝肝 (+$60)
薄燒美國牛
法國鵝肝
焦糖多士
季節野菜
炒飯
值得一提當日我哋個枱係女師傅,佢勁貼心💕又會關心下味道會唔會太鹹可以再調整味道,十分專業☺️
大蝦
帶子
白鱈魚
薄燒美國牛
法國鵝肝
焦糖多士
季節野菜
2023-12-27 242 浏览
板神食過6次,1次灣仔,2次銅鑼灣,2次尖沙咀,1次觀塘。近半年一直做$398套餐吸客,連平安夜同聖誕節正日都有,可想而知生意幾咁差,所以平日唔full。我哋食平日lunch,餐廳有2輪,12pm同1:45pm。得我哋4個同另一枱2人客食1:45pm,為求方便將我哋安排喺同一個area仲痴住坐,真係講嘢大聲少少都聽到晒。一開始起菜速度正常,不過女師傅煎完啲食物放碟係粒聲唔出,唔會介紹係啲咩。而且可能個女師傅手腳慢,因為中間有20分鐘我哋係無野食,佢哋又趕落場,個甜多士同甜品,仲上得早過個炒飯各樣食物都好食,除咗個炒飯無乜味同太乾喺香港食嘢似乎已經唔能夠要求有service~
板神食過6次,1次灣仔,2次銅鑼灣,2次尖沙咀,1次觀塘。

各樣食物都好食,除咗個炒飯無乜味同太乾

喺香港食嘢似乎已經唔能夠要求有service~
2023-12-27
2023-11-26 250 浏览
板神鐵板燒黑白配已經食過兩次,但係聽過佢哋個lunch set好抵食性價比極高,所以今次專登過嚟試吓佢哋嘅lunch,的確真係好抵食,而且味道質素都有一貫嘅保證🥰日本A5和牛套餐 $598呢個套餐包括左前菜沙律、刺身三款、南非鮑魚、大蝦、法國鵝肝、季節野菜、A5和牛薄燒、炒飯麵豉湯同埋甜品🍮 ,老實講,呢個價錢包咁多嘢真係好抵食,而且真係樣樣都係好味,大力推介大家可以過嚟試吓佢哋嘅lunch set 👍🏻 南非鮑魚食落去都幾彈牙,同埋佢煎得好香,食落去爽口🥰大蝦🍤佢俾埋個蝦頭你,我哋都係咁啜嗰啲蝦膏🦐 ,而且個蝦都好好食大嚿得黎鮮甜🍭 法國鵝肝用漢堡包包住,然後成個鵝肝嘅油脂喺個口到散發出嚟,勁Juicy 🥹🥹季節野菜方面,今次廚師俾咗翠玉瓜、冬菇、粟米同埋紅椒,食落去清甜爽口去到重頭戲日本A5和牛🐮,🖤黑白配⚪️揀咗七成熟,薄燒用香蔥包住咗所以食落去冇咁重油膩感,和牛食落去油脂分布好均勻而且咬落去啲牛汁好香口💦 炒飯🍚 加咗紅椒青椒香蔥同埋雞蛋仲有少少牛肉碎粒,粒粒分明而且有鑊氣!甜品方面,有個焦糖多士俾你做飯後甜品,而且仲有個茶餅,但係最驚喜係因為今次🖤黑白配⚪️個best frien

日本A5和牛套餐 $598

南非鮑魚食落去都幾彈牙,同埋佢煎得好香,食落去爽口🥰

甜品方面,有個焦糖多士俾你做飯後甜品,而且仲有個茶餅,但係最驚喜係因為今次🖤黑白配⚪️個best friend生日,師傅整咗個超有心思嘅甜品🍮如果大家有朋友仔想慶生嘅都不妨可以提前request😃
2023-11-11 289 浏览
今日同阿媽出咗去尖沙咀食飯,阿媽推介咗呢一間餐廳俾我地一齊食,因為嗰期有套餐優惠,三百幾蚊一位左右。分別有沙律,前菜係關東煮,牛扒、鱈魚、鮑魚、炒飯等等。當日有人生日,廚師整咗個愛心炒飯出嚟。值得一講嘅係個鮑魚仲要係勁新鮮仲郁緊,最後仲有個甜品就係蕨餅。炒飯食唔晒飽到要打包。埋單兩人$1000左右。推介大家可以有優惠嘅時候去食。
分別有沙律,前菜係關東煮,牛扒、鱈魚、鮑魚、炒飯等等。
當日有人生日,廚師整咗個愛心炒飯出嚟。

炒飯食唔晒飽到要打包。
埋單兩人$1000左右。推介大家可以有優惠嘅時候去食。

2023-10-19
庆祝纪念
团年饭
2023-11-06 264 浏览
板神最近有做感謝祭 當然要去試吓啦 去咗新店尖沙咀 ✅都幾full同要俾deposit 尖沙咀店雖然冇其他分店咁大🥺 不過態度同service 最好 坐底叫完set就俾刺身同沙律🥗 有鵝肝 帶子同燒蠔🦪 三選一 或者可以+$120要哂/選一後加生蠔同extra刺身 之後有鮑魚虎蝦🦐 鮑魚煙煙韌韌唔會太過熟 虎蝦係最好食 彈牙同埋啲汁係用蝦頭嘅膏去煮🤤 A5和牛薄燒 加蒜片起香 飯炒得乾身好食好大碗🍚 拔絲焦糖多士外脆內軟 熱辣辣好好食♨️ 送嘅甜品抹茶蕨餅就真係普通咗啲
板神最近有做感謝祭 當然要去試吓啦
2023-07-24
  • 刺身三款
1K
2023-10-25 3008 浏览
板神充滿日式氛圍,優靜的和式包廂,佈置優雅脫俗,玻璃窗外的綠色氛圍,像別緻的庭園景色。長枱是鐵板燒專區,客人可以近距離,與師傅互相。餐廳提供多款鐵板燒套餐,選了<大豐鉄板焼二人前>,食材豐盛吸引,擺盤精緻豪華,令人食慾大開。前菜、沙律清脆的沙律菜,色彩繽紛,配上蘆薈粒及粟米粒,入口清爽柔順,提升食慾。還有關東煮,香甜濃郁,蘿蔔軟滑綿密,純樸滋味。刺身三款帶子刺身圓潤,細嚐到綿潤的口感,啖啖鮮甜。吞拿魚魚脂豐腴,入口綿化,魚味濃郁。滑嫰的油甘魚厚切肥美,柔滑濃厚,十分美味。南非鮑魚巨型南非鮑魚,仍在鐵板上生猛郁動,是鮮活滋味。厚實的鮑魚,以牛油及鹽粒調味,燒製至起泡,傳來陣陣鮮香。入口帶嚼勁,鮮香撲鼻,令人回味。本日海鮮: 帆立貝海膽卷令人驚喜,帆立貝滑嫰而富彈性,簡單調味,已沁出鮮香誘惑。用紫菜把帆立貝及北海道海膽包裹著,貝肉軟綿,海膽手卷份量不吝嗇,入口即溶,鮮味迫人,脆紫菜和絲滑海膽搭配,十分精彩。鐵板燒活龍蝦青龍蝦同樣生猛、新鮮,師傅以特製蝦汁及牛油,以最純樸方式炮製,龍蝦肉變成金黃色,再批上一絲絲軟芝士,十分邪惡。龍蝦入口爽彈,掛滿綿密順滑的芝士,細滑咸香,碰上

前菜、沙律

刺身三款

南非鮑魚

本日海鮮: 帆立貝海膽卷

鐵板燒活龍蝦
青龍蝦同樣生猛、新鮮,師傅以特製蝦汁及牛油,以最純樸方式炮製,龍蝦肉變成金黃色,再批上一絲絲軟芝士,十分邪惡。龍蝦入口爽彈,掛滿綿密順滑的芝士,細滑咸香,碰上稠密有致的蝦膏精華,回味無窮。

美國牛肉+季節野菜
牛肉薄燒嫰紅,燒至五成熟,以獨有的板神麵包盛上,吸睛之餘,可以吸收過盛的牛脂,安排細心。牛肉軟腍、柔軟,醇厚牛肉汁散發口腔,內裡包裹炸蒜片及蔥花,肉香細膩,啖啖窩心。野菜有冬菇、青瓜、粟米芯等,粟米芯清脆爽甜,滋味平衡。

炒飯+麵豉湯
米飯乾身,炒至粒粒分明,師傅把炒飯堆至心形,令人深刻。米飯最後加入牛肉爆香,口感豐富,牛味香濃。麵豉湯加入以龍蝦殼熬製,昆布香甜中,沁出鮮香,湯中有面筋饅頭粒,增加煙韌口感,十分滿足。
甜品: 鐵板焦糖多士
甜品是雙倍驚喜,多士以白糖及牛油煎香,變成香脆焦黃色,咬下去酥香,品嚐到迷人的焦糖香氣。配上奶滑抹茶雪糕,幽幽的抹茶醇香,畫上完滿句號。