2008-02-06 10 浏览
今天跟家人去了吃...可是要等好久!去了ORDER位坐...東西還蠻快拿到來!壽司跟刺身也很新鮮!今天的美中不足就是海膽苦苦的/3\其他的食物都很好!值得一去!!!!!!!!!!
今天跟家人去了吃...可是要等好久!
去了ORDER位坐...東西還蠻快拿到來!
壽司刺身也很新鮮!
今天的美中不足就是海膽苦苦的/3\
其他的食物都很好!
值得一去!!!!!!!!!!
2008-01-13 13 浏览
一月十三日(星期日)上次還記得係未拍拖之前同未來的男朋友(老公)去又一城食板前!!!一切的都記得清清楚楚.........^.^今日決定同老公到旺角的板前!佢\早到左12點就去到,中午都唔洗等位^^好喇!我地叫左:三文魚壽司X2...真係好鮮甜!...幾厚下^^象拔蚌壽司...都唔錯呀!!!比上次好食!板前蝦...比起hip既假賴尿蝦壽司就冇咁好食!不過都算ok!燒玉子,好甜!好食呀!!都係熱好食d!極上海饅,老公覺得都係饅魚好食d!同埋o係御家的好味點!又大又厚!奶油薯餅,ok呀!不過好\"貴\"!北寄背壽司~好食好食!特大帆立背....呢個好好好好食呀!!!又大粒,又鮮味!推介呀!比目魚....都ok~好食呀板前!!都係lunch去化算d,唔洗等成百幾張!!!不過同老公食咩都好食!!!hehe.........仲有今日見到師傅湯三文魚!!!!!!第時我都要日日好似佢\咁喇!-.-!!!
一月十三日(星期日)

今日決定同老公到旺角的板前!
佢\早到左12點就去到,中午都唔洗等位^^
好喇!
我地叫左:
三文魚壽司X2...真係好鮮甜!...幾厚下^^
象拔蚌壽司...都唔錯呀!!!比上次好食!
燒玉子,好甜!好食呀!!都係熱好食d!
奶油薯餅,ok呀!不過好\"貴\"!
北寄背壽司~好食好食!
比目魚....都ok~

好食呀板前!!都係lunch去化算d,唔洗等成百幾張!!!
不過同老公食咩都好食!!!hehe.........
2008-01-07 6 浏览
由8點等到9點半終於有得食,原本以為好好味..點知不及荃灣果間,同埋唔新魷..又等咁耐又唔好味..唔會再去..
2007-12-31 3 浏览
12月27日2點30左右我又同同事去食Lunch喇!平均1星期返6日工!1-2日都係度食!因為我工作地方就係家樂商場上面!同埋真係好食呀!平時黎到我同埋d同事都會叫個SetLunch同少少散叫!呢間d野食真係好味!特別係5A和牛.好似叫King三文鵝肝壽司等等喇.....個日令我跌眼鏡!真係無奈極了!我揮手叫樓面黎落單!有人黎左之後我地1個個叫要d咩喇!我突然講左句我想換餐!由松餐轉便當餐做想轉下新口味喇!個位男樓面好似叫pan定pad轉左眼神望我!我就立刻同佢講左句唔好意思!之後等左陣見到佢又出菜比我地喇!我出現麻煩了!我唔知佢係特登定唔小心拎d湯黎倒係我手度定係點喇!倒左唔緊要呀!佢仲好似見唔到咁走左去!我麻煩到你我都講左叫唔好意思喇!係咪呀?我班同事都見到你d湯倒係我手度!你可以話比我知你見唔到!不了了知走左去!做得好!!我地以後最多行多幾步落鼓油街個間食!
12月27日2點30左右我又同同事去食Lunch喇!
平均1星期返6日工!1-2日都係度食!
因為我工作地方就係家樂商場上面!同埋真係好食呀!
平時黎到我同埋d同事都會叫個SetLunch同少少散叫!
呢間d野食真係好味!特別係5A和牛.好似叫King三文
鵝肝壽司等等喇.....
個日令我跌眼鏡!真係無奈極了!我揮手叫樓面黎落單!
2007-12-19 1 浏览
朝早十一點半來到,差不多是第一個客人,平時真得太多人等,今次終於不用等。其實在好久好久前吃過銅鑼灣店,仲見到黃夏蕙姨姨-_-! 味道已忘記了。今次這麼早來到,很多食物也很新鮮,令人難忘。板前蝦比起甜蝦要好,芝士飛魚子也很好味......比起元氣,我較喜歡這裡,因為壽司款色較多,起碼有點新鮮感。食得唔係太多,兩人埋單大約百六!

食得唔係太多,兩人埋單大約百六!
2007-11-26 4 浏览
之前成日同我老公一齊黎食,佢d野又幾好味,但d服務越黎越難,一向都仲有1,2樣野漏左單,最近仲離譜到連續2日係成張單冇左,等左好耐先知,咩胃口都冇晒la之後都唔會再黎...
之前成日同我老公一齊黎食,
佢d野又幾好味,
但d服務越黎越難,
一向都仲有1,2樣野漏左單,
最近仲離譜到連續2日係成張單冇左,
等左好耐先知,咩胃口都冇晒la
之後都唔會再黎...
2007-11-21 8 浏览
上星期到了家樂商場個間食晚飯,食物的確好食!我們都叫了很多食物,但當我見到這情景,我停手了!可能是人太多的關係,不夠人手落單,我們隔離的食客舉了手很耐都未有人應,突然壽司師父說讓他幫他們落單,事情就發生喇!壽司師父居然用那雙戴著手套的手接過單,逐張卒開檢查和落單,但他居然跟住就用這雙手拿出魚生來做壽司,他冇換手套呀!天呀!魚生最著重衛生,那些落單紙經過幾多食客摸過剔食物,有可能還跌過落地,他怎可以這樣污染那些魚生的!真的請他們要改善呀!
上星期到了家樂商場個間食晚飯,食物的確好食!

我們都叫了很多食物,但當我見到這情景,我停手了!

真的請他們要改善呀!
2007-11-10 0 浏览
板長壽司好好味! 要等都要食, 我自己最喜歡食三文魚腩, 灸燒三文魚腩壽司, 鮮帶子都OK!!
板長壽司好好味! 要等都要食, 我自己最喜歡食
三文魚腩, 灸燒三文魚腩壽司, 鮮帶子都OK!!
2007-11-09 7 浏览
是日放假,決心要試一試呢間野﹗每次夜晚經過真的見到條人龍都唔好預我會排,我是不排隊的食客,寧願找個沒有人的時候來試試﹗真的佩服同事們說排兩小時才可食到呢間野的情操﹗下午3:00,竟然呢道都坐滿了一半人,意料之外,點了六七碟壽司,壽司上的刺身是新鮮及份量大的,可能是下午關係,全部食物都是用點單紙落單的,即整即食,迴轉位上的壽司當然無人問津,因感覺已轉了很久,還是落單吧。服務也不錯,點了一陣就有得食,推介相中不記得名字的三文魚卷,肥厚的三文魚包在米皮裡,食落很清很甜﹗味道不錯,但可以期望很大卻得不到什麼驚喜,值得一食的﹗不過如果要排隊,我寧願找第二間﹗
是日放假,決心要試一試呢間野﹗

下午3:00,竟然呢道都坐滿了一半人,意料之外,點了六七碟壽司壽司上的刺身是新鮮及份量大的,可能是下午關係,全部食物都是用點單紙落單的,即整即食,迴轉位上的壽司當然無人問津,因感覺已轉了很久,還是落單吧。

(非会员)
各位朋友食完一定要好小心check下張單,因為板前有新規矩,將個尾數四捨五入!本來我已經俾左錢,無check到,隔離果位食客又叫埋單,佢一接到張單就同個經理對質,我先見到自己果張又係咁,明明$323.7,佢收我324蚊!個經理猛話係公司規矩,但係果個客人堅持,個經理就好似冇佢咁好氣叫佢俾返未四捨五入之前個數!我咪立即又去嘈埋一份囉,個經理就死死地氣呾話俾返幾毫子我。唔係幾毫子既問題,佢一人收幾毫,一日咪賺多好多?堂堂一間板前都要咁樣呃人錢?真係好奸!呢間黑店,以後都唔會再去。

呢間黑店,以後都唔會再去。
2007-11-03 3 浏览
2007年11月2日,中午12時到家樂板前食LUNCH,一入到去見到有新MENU,上面有3款食品,我們點了象牙貝刺身,過了一會,服務員回復話沒有貨,於是我們改點了亦貝刺身,再過了一會,服務員回復話都沒有貨,於是我們決定改食午市定食,$60有個三色飯(三文魚、三文魚子和海膽),加上一個湯和一個菜餅,都幾OK,但服務員回復話海膽和三文魚子都沒有貨,這時真的嬲到上頭頂,立即叫經理來問話,他說:「飛機貨未運到,就算有都要晚市才有」,我就話:「你們的新MENU中,3款食品2款冇貨,就唔好放上枱啦,就算放,都貼張貼子話沽清啦」,點知佢話:「你選主MENU的吧」轉身就走,於是我們在主MENU點了象拔蚌壽司,但過了一會,服務員回復話象拔蚌沒有貨,我們立即埋單走。最可憐是坐在我旁邊的一位食客,他叫了一客定食,但沒有人告訴她缺貨的事,最後他的三色飯是三文魚、飛魚子和雞蛋。太過份了。
太過份了。
2007-10-22 3 浏览
近年周圍都開壽司連鎖店,有o的一舊唔新鮮既魚夾舊隔夜飯都叫壽司,搞到我對呢類連鎖壽司有戒心。不過自己真係好鍾意食日本野,早幾日行開旺角,見到有間板前,就抱住姑且一試既心態入去試一試。入到去冇bar檯只有order檯,冇問題照坐,一睇order紙好多張,有好多款,真係要睇住menu來揀野食。玉子壽司幾好,但夠甜有彈性,三文魚比其他壽司店切得厚少少,都唔錯,其他壽司亦都算係中上水準。之後仲叫左個海螺清湯,熱辣辣,亦有o的鮮甜味。炸墨魚鬚同炸蠔亦都算好味,外脆內軟(不過講到炸野,始終唔及銅鑼灣吉列專門店,但當然吉列價錢都唔同o的啦)講質素,我覺得板前比我想像中好,至少用料算係新鮮,選擇亦多。不過要彈既係,佢花款係多,好多都冇貨,好似我想叫既忌廉薯餅、有個唔知咩蝦子定蝦糕壽司都冇,離譜到最簡單既海膽都話冇,真係O晒嘴。

2007-10-13 2 浏览
因為開左咁耐都係咁多人去,所以每次都只是經過,終於星期3約左朋友係lee度食飯,懷著充滿希望既心情。有1點是要齊人先可以入埋位入座。入到去,冷氣不足,有點熱,入面既食物款式真的很多很多,我唔係搵佢同元氣比較,而係...食左7/8牒野,真係除左板前蝦有d鮮味之外,其它既生文魚/燒三文魚腩/珍寶帶子/鮮赤貝/軟殼蟹手卷/囉頭湯/面是湯等等,真係唔值個價錢,入得去食預左比錢,只係...真係冇鮮味囉。仲有...個墨魚好硬,硬到我lu番出黎。總結:最值得讚揚,應該係我見到佢地耐不耐就會把帶上食物棄掉垃圾桶,我想應該係食物太久吧。希望冇讚錯喇。最攪笑係,我同朋友吹吹下水時,見到佢地切緊魚,個男仔剩係帶1隻手套切片,我lee頭同朋友講,唔知係咪講得太大聲,我見到佢即刻帶番個手套。最唔開心係,我地都未食飽,停左1陣,就即刻有人黎問我地有冇野食未黎,同即刻同我地點算牒數,趕人走咁。佢點樣牒數,我地2個都冇隱叫走lu....
總結:

2007-10-04 16 浏览
本人與太太下午12點左右到MK家樂板前食嘢,當時小貓三四隻,坐低無耐已經試咗迴轉帶上1/2嘅嘢(因為佢得5至6款喺上面),見無想食嘅又唔想叫到成枱都係,咪2、3碟叫住先,仲叫多個冷麵便當,點知有個幾高大嘅女侍應一聽完我只叫得咁少,就不停問我仲有無,我話無佢都要問多次。之後我點嘅壽司同便當嘅湯到晒,食埋,再點多幾碟壽司(大約40分鐘)後,冷麵都未到,所以叫侍應再追,之後待應覆我再幫我落單。以為OK啦,再等15分鐘都末見,叫D有西裝着嘅待應(我相信會高級D掛),我一叫個湯同一時間又再嚟,我好客氣同西裝待應講我巳經飲咗湯,但麵未到,已近1個鐘可唔可以追追,佢話得之後行開,再過10分鍾後佢再次行到我附近,佢好似突然用咗Tempo咁成個醒晒,喺我後面大大聲同吧枱內板長講我個麵叫咗好耐末到,之後個板長至做一個俾我,食完埋單,咁好服務當然一個仙tips都唔俾啦,埋單俾錢個男待應驗完張單屍之後,木口木面隊張單俾我一句多謝都無就行咗去,全店人員真係服務一流,令我大開眼界,我係老細一定加佢哋人工,因為又令佢鋪頭再加話題。
2007-09-30 9 浏览
尋日同朋友出旺角行街,一心想食壽司既我,梗係揀板前啦!等左個幾鐘,終於到我地喇.....我地叫左十一碟壽司,包括: (1)三文魚壽司X 2: 失準,三文魚竟然有根(2)芝士飛魚子: 好味(3)蝦糕甜蝦軍艦: 好好味,隻蝦好新鮮,D蝦糕好鮮甜(4)凡立貝壽司: 好好味,好新鮮(5)賴尿蝦天婦罹: 好味(6)吉列蝦壽司: 我冇食,但朋友話吾好食(7)鵝肝壽司: 好難食,可能我接受吾到陣味(8)醋酸三文魚壽司: 好酸,好似飲醋咁酸(9)粒貝壽司: 有根(10)板前蝦壽司: 好味總括而言,好味既同吾好味既各佔一半,不過我下次都吾會試D騎呢野.....e.g.醋酸三文魚,鵝肝....真係好難食!
尋日同朋友出旺角行街,一心想食壽司既我,梗係揀板前啦!

(1)三文魚壽司X 2: 失準,三文魚竟然有根

(2)芝士飛魚子: 好味