2024-02-22 57 浏览
在黃竹坑区返工已过一年了,松柏食堂都買外賣數次,食物及工作人員是可以的,但那位帶著帽子及帶口罩的收銀員亞姨態度是“不可一世,悔氣的”,只要你忙記價錢,又或者猶疑一陣,她都会說一些攻擊你的說話,例如:你都吾係第一次買啦。有次我說双餸飯攞走(非常大声及清楚),她突然沒有用嘴巴說出來,只用手指顯示1同2,心想她是問我餐號嗎。原來她說:要1餸定兩餸,都聽吾到(語氣很悔氣)......你聽不到又是我錯嗎,但自己又不是很懂与人駡戰的人,就唯為忍氣吞聲。原來我也有幾位同事都受過她惡劣的態度。那店似乎是家庭式作業的,所以那收銀員才可這样囂張,希望她的父母要教育她怎樣尊重別人了。
2024-01-26
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2021-08-13 1459 浏览
平時經過開都冇留意到呢間野,今日諗住入去試下佢,d野都唔錯叫做正正常常,但係收銀嗰條八婆就真係影響晒成間野啦,態度囂張,好似唔想做咁,超級趕客,我永遠都唔會再去……………………………………………………………………………….

2021-08-13
2018-12-17 2563 浏览
早餐對於我嚟講 絕對嚟得比午餐重要。正所謂「一日之計在於晨」吖嘛所以自從返咗呢份工後養成咗每朝都要食早餐既習慣。通常都會嚟呢到食早餐 貪佢有我中意食既通粉但呢度通粉好好賣 有時遲咗落車就會賣晒通粉都係一般既火腿通粉 再搭2樣配料比你自選早餐A💲31今日就配蛋同火腿 飲凍奶茶呢度既火腿唔係方型個隻 圓形呢隻個口感幾好 唔會太薄 厚度適中 煎蛋則係帶點燶邊既太陽蛋 正🤤通粉唔係細細粒 而且係冇紋既而湯底清清地 唔會好濃味 亦唔係用味精粉開出嚟 個感覺係真係有心整出嚟既難怪咁受歡迎!而杯凍奶茶 茶底都唔錯 叫小甜岩岩好Btw呢度係先買飛後取餐 到你個餐個時會有人叫之後你舉手 就會有人送嚟 唯一缺點我諗係同時間有2個人或以上叫一模一樣既嘢食同餐飲🤔不過我估機率應該唔會好高🙈
早餐對於我嚟講 絕對嚟得比午餐重要。
正所謂「一日之計在於晨」吖嘛
所以自從返咗呢份工後養成咗每朝都要食早餐既習慣。
通常都會嚟呢到食早餐 貪佢有我中意食既通粉

2018-12-17
用餐时段
早餐
2010-09-08 2727 浏览
八月上旬.晴大聲講野的朋友約吃早餐,就來這裡,是躲在廠區後街的食堂。八時多來到,人很多,這裡是行半自助形式的,即是去買了票,將之交給伙記,有野拿出來,他會大聲叫「腿蛋米!」,咁買了的人就乖乖的舉手 ~ 都好少可見,到這樣的形式的了。要了腿蛋米,很有趣,是一碟腰絲的湯米,再另加一碟配有煎蛋的圓形火腿,份量也真不少。米粉過得清,也爽滑,加上太陽蛋,是清淡又份量足的早餐。伙兒原本拿了奶茶來,喝了一口,淡了一點。打回頭,再拿咖啡來,幾濃郁,我早上始終需要咖啡多一點的。
八月上旬.晴

大聲講野的朋友約吃早餐,就來這裡,是躲在廠區後街的食堂。

米粉有火腿絲
呢邊又再加一塊火腿...
這杯是奶茶,咖啡沒影了
$21 (早餐)
米粉有火腿絲
呢邊又再加一塊火腿...
  • 熱咖啡
2005-09-01 1693 浏览
冇尼喱間食堂已經十幾年,細個o既時候去黃竹坑踢波,一定尼喱度食野或者飲野,貪佢夠近.後尼冇再係度踢波,就冇尼過喇.今次重回舊地,又係踢波,所以點都要番尼食野下!叫個西多士加凍華田,始終係食堂,味道當然好一般,但佢地用o既麵包係超級市場一包八塊o個D白麵包,並唔係食店專用,一大條有排食o個D,所以應該比較新鮮同有彈性.西多士炸出尼金黃色,一D炸"lone"o既情況都冇,令人感動!雖然要$19,但那分感情是無價的!