2005-07-10 22 浏览
呢間野d 虎皮芝士蛋糕係超好味,個面食落幾得意,之後有層芝士,好味,之後又士多啤梨蛋糕加朱古力蛋糕,仲有個餅底,$8食一件咁多味道既蛋糕,絕對值得!!因為真係好好味~~唔係人地介紹都唔敢試,因為我都唔係中意試新野既人~~另外本身就中意拿破崙芝士既,成件都係芝士,係漏架,不過我好中意芝士,哈哈~~自從食過虎皮芝士,虎皮芝士就成為No.1喇~~
自從食過虎皮芝士,虎皮芝士就成為No.1喇~~
2005-07-09 17 浏览
呢度d 紅豆包好似不嬲都叫「法式紅豆包」ga, 不過今日買就見佢個牌係「紅豆包」only, 但其實都係一樣ga !~個紅豆包好好食, 因為dd 紅豆蓉有好多, 不過就以「蓉」為主, 無咩一粒粒紅豆, 多d 粒粒紅豆就仲好!!而個包都好好味, 因為好乾身, 唔肥膩, 好正!! 可能係「法式」啦, 因為france o個d 百吉包係無油ga ma!!$4.5 一個, 絕對抵食!

$4.5 一個, 絕對抵食!
2005-06-10 13 浏览
其實咪就係紅腰豆包lor, 都唔知點「台式」法.......個包ok 好食, 係有d似豬仔bread o甘, 咸咸o地, 唔錯誤!中間夾雜ok 多紅腰豆, d 紅腰豆好淋, 好好食! 而豆上面有d 糖膠, 又係好食! 成個bread 其實都唔錯, $4.5 食得過!

2005-05-16 6 浏览
終於都食左喇!因為之前有食家話失望所以我都冇抱好大既希望去食結果都係預期之內真係冇綠茶味,綠豆少得可憐!個包係綠色既冇味都係冇用的!
終於都食左喇!
因為之前有食家話失望
所以我都冇抱好大既希望去食

結果都係預期之內
真係冇綠茶味,綠豆少得可憐!
個包係綠色既冇味都係冇用的!
2005-05-09 15 浏览
東海堂新出左紅腰豆包,已經試過,個包好軟熟,夾雜好多粒紅腰豆,食落口感好似食紅豆包,不過紅豆梗係無咁大粒啦!不過紅腰豆原來係無味個喎,所以只有口感而無味道,但係我覺得都ok呀!因為夠健康嘛!
2005-05-04 3 浏览
綠豆綠茶棒係東海堂最近既新產品,本來見佢其貌不揚,都無諗住試,但係突然之間唔知自己想食乜,又想試新野,所以就傻下傻下咁買左黎食。包心有少少綠色,應該係綠茶粉所致,個包食落有少少綠茶味,但係無綠豆味,味道只係普通,唔算特別好味,好在包都算軟,成個包唯一令人感到有綠豆既地方就包面好多好多既綠豆粉,可以糊到成口都係但係又唔好食喎!無左仲好!寧願食綠茶棒!
2004-09-09 13 浏览
肉鬆鹹鹹地, 夠味道亦都夠鬆脆,不過太散,非常容易食「寫」;沙律醬份量剛剛好;紫菜太少,多一些會好d。
2004-09-08 11 浏览
一袋有四個圓圓既包包。雖然包心係紫色,但係紫米味一d都唔濃…椰味都只係有少少,雖然包面上一粒粒既碎粉有少少椰味,但係係啡色,唔係白色,我都唔知係唔係椰絲。總之,呢款包就比我想像中淡啦!
2004-09-02 10 浏览
以前係東海堂未見過和風栗子卷,可能係新出既,一條扭紋咁樣,面頭灑左花生,都幾靚,味道仲唔添!栗子蓉唔太多唔太少,剛剛好,味道又適中,栗子味唔係太重,亦唔過甜,不過唔知點解我有少少食蓮蓉既感覺,真係好笑!個包都夠軟。整體上,我係覺得好味架!
2004-09-01 5 浏览
琴日買左一袋紅豆綠茶包,一條切成十一片,包心綠色,一打開就有綠茶香,食落都有綠茶味,估唔到又幾夠味,無「呃稱」喎! 而且又軟呢!包心又有一粒粒既紅豆,每片都有,唔算少,甜甜的,同綠苶味配合得幾好,所以幾好食!包上面都有白芝麻做陪襯架!第一次食呢隻包,我都幾鍾意!
2004-08-25 12 浏览
以前食過肉桂提子包,唔係好鍾意,仲寫食評話覺得好苦,但係個日屋企人買左番黎,咁我都本住食得唔好嘥既心理食埋佢,點知又發現有少少唔同喎,今次無咁苦,而且仲多左提子添,咁都ok啦!
2004-08-21 11 浏览
高纖方包一袋六塊,好軟熟,雖然無乜特別味道,但係好有口感,因為包心有好多一粒粒既殼類物體,應該幾健康!我發現, 如果用黎夾芝士或者火腿,會好好味架!
高纖方包

我發現, 如果用黎夾芝士或者火腿,會好好味架!
2004-08-15 15 浏览
香蕉蛋糕(片裝)唔錯,好夠香蕉味,真係幾香,味道算清,唔太甜,雖然唔係十分軟熟,但係一d都唔硬掘掘,軟硬程度剛剛好,而且有獨立包裝,十分方便。
2004-07-22 11 浏览
咖啡提子包好夠味,食到咖啡味,令個包好香,又有一粒粒既提子,都有唔少添!因為好味,所以食下食下就食晒成條喇!係大包黎架!如果鍾意味濃既人,呢個包就岩晒,會濃味過牛奶包…
2004-03-27 13 浏览
呢期真係好興食muddin,依家連東海堂都有,我買一pack有三個$12蚊,味道都ok架!