2003-12-28 11 浏览
間唔中都會黎幫襯下﹐太古城內唔算貴。下午茶時段幾抵食﹐十幾二十蚊一碗湯河﹐一杯野飲都係十蚊左右﹐美食廣場都係咁上下﹐呢度可以坐得舒服D。自己都鍾意食香茅豬肉撈檬﹐另外春卷蒸粉包等等就普通勒。有次點個二人餐﹐個扎肉餅雞翼拼盤整得幾好食。晚飯點小菜食都試過幾次﹐佢地個咖喱牛腩煲幾香幾濃味﹐叫白飯或者加個蒜蓉包一齊食都好。服務一般﹐唔會好週到﹐但係態度唔差。
2003-08-23 21 浏览
此乃東峴雞絲撈檬,okay好味咁啦。如果嫌翡翠要等位等得太耐,可以一試o既~
2003-06-18 2 浏览
今日o黎o左呢度食lunch;地方算幾大,peak hour 都座唔滿(同隔籬翡翠爭得遠lor~~)。o野食都唔算貴,一個二人午市套餐$98 已經包o左兩個湯河或檬粉,加一客小食同兩杯凍飲;散叫檬粉都係$2x-$30 一碗,太古城o黎講叫做幾經濟o嫁喇!<br />我地卒之都係散叫,食o左:<br />1).雞絲撈檬($30):檬粉算彈牙,都幾足料,味道一般咁啦。<br />2).香茅豬扒湯檬($30):豬扒唔夠香,又細碗o左D。<br />3).越南炸春卷($28):3條切開6件,似乎貴一D;不過都算香口。<br />4).熱紅棗龍眼蜜($10):呢度好多飲品都係賣緊$10,幾抵飲;呢杯o野都幾清甜,唔錯。<br />服務一般啦,都成日有同我地添茶呀咁。不過檯與檯之間都幾迫,有時會驚俾D 侍應碰到或倒瀉o野;總括o黎講叫做過得去喇。
我地卒之都係散叫,食o左:<br />