2018-11-29 91 浏览
大陸喜茶試過很多次,第一次試東喜茶,原來質素都十分不錯。叫了一杯芝芝桑莓試看看,芝士奶蓋比喜茶更濃更稠,芝士味和奶味都很香。 桑莓沙冰沒有很多冰,:建議先喝一口芝士,再用飲管從底飲茶底,整杯喝完都沒有冰感。茶底不會太酸,甜度適中,和喜茶一樣是口感舒服清新的味道。能確切飲到啖啖果肉,口感不錯,適合想嚐芝士,又想要清新口感的人。如果可以更便宜,或者有優惠就好了,下次都會想光顧。(值得欣賞的是地方很大,可以和朋友慢慢等慢慢飲和聊天)

芝芝桑莓

如果可以更便宜,或者有優惠就好了,下次都會想光顧。

值得欣賞的是地方很大,可以和朋友慢慢等慢慢飲和聊天)

2018-11-29
芝芝桑莓
2018-11-29 76 浏览
本人其實平日好少幫襯台式飲品。一黎覺得咩黑糖珍珠又甜又難飲 ,二黎覺得左溝右溝好似飲緊元素表咁講番呢間店。今日行街行到累累地,係地鐵站門口見到呢間東喜茶,見幾闊落有得坐下,就同朋友一人一杯坐底休息下。係店員推介下求其叫左杯蜜瓜先生同芝士火火。由於舖面開揚,店員沖野飲既過程都睇得一清二楚,見到店員真係差唔多放滿成杯鮮蜜瓜,整呢杯蜜瓜先生。個下係好滿足既,起碼真係用鮮果做材料,唔係化學元素。飲之前店員仲提我攪均再飲,幾細心。至於味道都相當唔錯,奶味相當濃郁,同蜜瓜既清香好夾,蜜瓜而出奇地清甜,唔係硬掘掘個隻黎。35蚊黎講,用料實在,都算有良心。缺點係冰有啲多,唔夠喉,同埋個名好奇怪講完個名真係想呢係廁所打冷震。另外呢杯芝士火火係我朋友叫既(個名都係好怪咩_野火火,原來係火龍果)叫完個名之後都係好尷尬同樣見到店員將幾塊大大舊既火龍果放落攪拌機到,係幾足料,算係對得住佢既價錢。借朋友個杯飲左幾啖,面頭既芝士奶蓋好重芝士味好濃郁,自己第一次飲呢類奶蓋,未係好慣。不過芝士迷應該會好鐘意。至於個火龍果沙冰,睇落十分健康,用左紅色既火龍果(同紅菜頭一樣咁多維他命A)。飲落唔會好甜,同濃郁既芝士幾夾,清
本人其實平日好少幫襯台式飲品。

飲之前店員仲提我攪均再飲,幾細心。

。缺點係冰有啲多,唔夠喉,同埋個名好奇怪
講完個名真係想呢係廁所打冷震

另外呢杯芝士火火係我朋友叫既(個名都係好怪
咩_野火火,原來係火龍果)叫完個名之後都係好尷尬

至於個火龍果沙冰,睇落十分健康,用左紅色既火龍果(同紅菜頭一樣咁多維他命A)。飲落唔會好甜,同濃郁既芝士幾夾,清新得黎,有啲草青味,飲完個人都好refresh
。由於係即刻打出黎,所以要等耐少少。係夏天飲應該會仲爽

總括而言,呢兩杯野飲整體質素唔錯,用材實在天然,適合好似我呢啲追求健康既人。會想再試下飲其他飲品。

2018-11-27
芝士火火
  • 芝士火火(火龍果)
2018-11-29 72 浏览
估唔到呢個位又新開咗一間奶茶店 真係越開越多 間嘢位置幾令,正正太子B2出口上面,夠晒方便個menu睇落幾貴, 不過見到員工夾一嚿一嚿水果去沖野飲, 我覺得都算值回票價嘅 另外個鋪頭都算幾開揚 起碼見到員工點樣沖 望落幾乾淨 都算對得住個價錢嘅不過出邊個bar 枱就有d濕,d 員工要再勤力啲清理先得喇最後我買咗六杯野飲返公司high tea, 估唔到個包裝都幾靚, 個收銀哥哥都幾好人 係咁叫我下次買水果茶 不過我公司全部都係阿姨級, 佢哋要買熱嘢飲
估唔到呢個位又新開咗一間奶茶店 真係越開越多
間嘢位置幾令,正正太子B2出口上面,夠晒方便

另外個鋪頭都算幾開揚 起碼見到員工點樣沖 望落幾乾淨
都算對得住個價錢嘅

不過出邊個bar 枱就有d濕,d 員工要再勤力啲清理先得喇

2018-11-28
15 分钟 (外卖自取)
  • 芝士桑莓
  • 熱oreo 芝士可可