2019-05-15 53 浏览
今日做返個Mk妹行旺中😝旺中已經今時唔同往日而家除咗賣衫仲有好多好多食肆進駐咗加上佢連接咗TOP個新商場而家真係旺到不得了-其實我仲十分之記得佔中嗰排哩度水靜鵝飛個情形!同而家真係大相逕庭!以前條街迫時我會上嚟旺中避下難而家旺中尤其美食區哩邊真係人頭湧湧眼見有6、7間食店中間有幾張立食枱但人就有20幾30人我都諗咗陣食咩醫肚好-最後揀咗杯中物因為佢啲menu痴到好誇張😂😂成個舖面都係黑色A4 size menu我都睇咗陣先諗到食咩好嗌咗個十蚊杯、仲有個熱狗🌭同小食幾十蚊兩個人食喺樓下買埋杯嘢飲哩個已經係完美晚餐😆
今日做返個Mk妹行旺中😝
旺中已經今時唔同往日
而家除咗賣衫仲有好多好多食肆進駐咗
加上佢連接咗TOP個新商場
而家真係旺到不得了
其實我仲十分之記得佔中嗰排哩度水靜鵝飛個情形!
同而家真係大相逕庭!
以前條街迫時我會上嚟旺中避下難
最後揀咗杯中物
因為佢啲menu痴到好誇張😂😂
成個舖面都係黑色A4 size menu
我都睇咗陣先諗到食咩好
嗌咗個十蚊杯、仲有個熱狗🌭同小食
幾十蚊兩個人食
喺樓下買埋杯嘢飲
哩個已經係完美晚餐😆
2019-05-15 76 浏览
好多時同啲剛混熟嘅朋友去街時😂行行下肚餓我會話:「不如食串魚蛋?😋都係唔好,我要食一碗❗️」朋友都會碌到對眼勁大😳話:「下?乜你食呢啲架咩?」😐乜野叫乜我食呢啲架咩呢句說話侮辱緊我定啲街頭小食😤我好鍾意食魚蛋、生腸、燒賣、雞腎、冷麵🤤朋友解釋:「見你成日著到咁光鮮,以為你會驚整污糟啲衫🙈」😂Sorry,喺我字典裡面,只要好食就算整污糟啲衫都唔緊要💓.講到呢度,朋友就話咁要帶我去旺中食多啲唔同類型嘅小食😋好日唔行旺中嘅我覺得好新奇旺中唔係賣衫架咋咩?😳原來而家多左好多小食店💕想食乜都有😍佢帶左我黎呢度 #杯中物一去到最吸晴嘅係佢滿到瀉嘅小食單張超多超密密麻麻,但貼得好整齊睇落會覺得好順眼😆.同朋友一齊試左兩款食物😋見到人地多數都叫所以跟人叫1️⃣餓底皇撈麵($20)三重芝士撈麵配上唔同嘅炸物,大大碗好抵食😍個人覺得個餃子 🥟好食,外脆內軟,入面仲好Juicy 、熱辣辣(幾乎燙親條脷👅),其他炸物俾朋友瞬間食曬😐佢話因爲太好食,係即炸、好脆👍🏻跟住我即刻搶番碗撈麵過黎食,唔想一啖未食到就俾佢食曬😂個撈麵聞落已經好香濃芝士味,食落都幾好,唯一可以改善嘅係個麵煮得「林」左少少(因為我同朋友都鍾意有啲
好多時同啲剛混熟嘅朋友去街時😂
行行下肚餓我會話:
「不如食串魚蛋?😋都係唔好,我要食一碗❗️」
朋友都會碌到對眼勁大😳
話:「下?乜你食呢啲架咩?」
😐乜野叫乜我食呢啲架咩
呢句說話侮辱緊我定啲街頭小食😤
我好鍾意食魚蛋、生腸、燒賣、雞腎、冷麵🤤
朋友解釋:「見你成日著到咁光鮮,以為你會驚整污糟啲衫🙈」
講到呢度,朋友就話咁要帶我去旺中食多啲唔同類型嘅小食😋
好日唔行旺中嘅我覺得好新奇
旺中唔係賣衫架咋咩?😳
原來而家多左好多小食店💕
想食乜都有😍
佢帶左我黎呢度 #杯中物

一去到最吸晴嘅係佢滿到瀉嘅小食單張
超多超密密麻麻,但貼得好整齊

睇落會覺得好順眼😆
同朋友一齊試左兩款食物😋

見到人地多數都叫所以跟人叫
1️⃣餓底皇撈麵($20)

三重芝士撈麵配上唔同嘅炸物,大大碗好抵食😍個人覺得個餃子 🥟好食,外脆內軟,入面仲好Juicy 、熱辣辣(幾乎燙親條脷👅),其他炸物俾朋友瞬間食曬😐佢話因爲太好食,係即炸、好脆👍🏻跟住我即刻搶番碗撈麵過黎食,唔想一啖未食到就俾佢食曬😂個撈麵聞落已經好香濃芝士味,食落都幾好,唯一可以改善嘅係個麵煮得「林」左少少(因為我同朋友都鍾意有啲咬口😆),同埋唔知小店有冇得加錢加芝士架呢?唔夠喉啊🤤🤤
2️⃣韓國單身狗($10)

記得初中嘅時候喺小賣部食過😂但當時應該唔係叫呢個名,佢其實係熱狗 🌭️唯一唔同嘅係佢係成個包包實左條腸,有竹籤插住,跟住成個拎去炸,上面再落醬,個人覺得呢個方便過食熱狗💓因爲唔洗用手直接掂住,而且唔會好似食熱狗咁一路食一路漏到啲醬成手都係,最正係佢個包係脆架😍

整體黎講,我覺得有種重遊舊地嘅感覺,好耐冇黎呢度漫步😂旺中原來發展到有立食區,仲要我7:30左右嘅時間去,呢個位基本上逼滿曬人,本身想一齊立食下,最後影完相就要邊行邊食🙈個人覺得呢個貼到滿曬嘅小食單張係個好正嘅背景,唔打卡對唔住自己(雖然影果陣勁多學生望住我😂可能心諗呢個姐姐著到咁黎旺中咁奇怪嘅?)邊個話著得型就唔可以掃街唔可以食街頭小食?🙈
👅杯中物 (旺角)
📍旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F87B號舖
2019-05-14 47 浏览
好耐無行旺中,今日行開入黎買野,見到呢度多左好多食小食既鋪頭,以前中學時期黎都無咁多嫁🤣🤣行到餓餓地,又見到呢間鋪頭d小食個名好有趣味性,就選左杯中物落單!叫左單身狗、餓底撈面、大板燒,3份小食,2個人食過下口癮都係幾十蚊,好抵!雖然餓底撈面睇個樣唔靚,但比想像中好味道,我選左三重芝士,配埋肥仔公仔面,無得彈!仲有蟹鉗、帶子、粟米同餃子,先係$20炸!單身狗個名好得意,我就叫左份試下,有d似台灣夜市會見到既小食,味道都okay!仲有左一份原味大板燒,眼闊肚窄既關係,兩個人食係有d多,因為佢都幾大份!好青春啊!做左10分鐘中學生🤣
好青春啊!做左10分鐘中學生🤣
2019-05-10 36 浏览
轉場去旺中掃街,旺中已經開始步入葵廣嘅步伐 😂😂 雖然冇葵廣咁正,但近排都開左幾間新店,有得食麻辣野,又有港式小食,又有新野飲,連最正嘅手卷卷物都有、不過覺得最多小食野食揀就係呢間杯中物,應該有成過百款選擇揀 😂😂 其中呢個 #芝士肉醬瘋味薯條 $15 要食,呢個係真·瘋味,價錢又 ok,薯條係屬於粗身多薯仔果隻 😍 撈埋芝士同肉醬係最 match 嘅選擇,好邪惡,完全係平靚正精選 🤤-杯中物旺角旺角中心一期 1 樓 F87B 號舖
杯中物
旺角旺角中心一期 1 樓 F87B 號舖
2019-05-03 57 浏览
自從中學過後便沒有再搭最旺角中心這間商場, 印像中這個商場買的都是衣服, 沒想到在商場中的某個角落竟然設有一個立食區域!這次光顧的杯中物, 整個門派超大的菜單, 裏面寫著無數的小食, 可以話係應有盡有,你諗到嘅都有得食!點食物後店員給予我一支震動棒 ,等待震動棒震動,便知道食物送上。這次和朋友點了牛肉粒,熱狗腸,大阪燒, 還有撈麵。想不到這裏的小食雖然便宜 ,但仍然有質素。 特別是那個撈麵, 份量超多,兩個人一同進食仍然感到飽肚。這個旺中的新天地 ,下次經過一定再返試。
這次和朋友點了牛肉粒,熱狗腸,大阪燒, 還有撈麵。
這個旺中的新天地 ,下次經過一定再返試。
大阪燒
一口牛
撈麵
  • 原味牛柳粒
2019-04-28 43 浏览
I got a bowl of fried stuff which consisted of a dumpling, oyster, tempura, smiley potato fry, shiu mai, purple potato ball, chicken nugget, cheese mochi, and fish cake. All of that was for $20! There are sauces you can add to your bowl of fried stuff, and so I added a bit of ketchup. My favorite was the purple potato ball which was a little bit sweet and chewy like mochi. I really liked the cheese mochi too. It was interesting trying fried shiu mai since I have always eaten it steamed. I was surprised that the food wasn’t as oily as I expected. I thought it wouldn’t be enough for me, but it was really filling.
2019-04-24 53 浏览
🔎旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F87B號舖*「旺中特色小店」- 杯中物.餓底皇撈麵 撈麵好似係呢到既皇牌推介,價錢抵,但份量又大大份!一定要試。以前覺得撈麵好咸,出奇地,呢個唔會咸。原味牛柳粒 依然份量多,火喉好夠,小食嚟講好抵食。直頭可以encore,大家嚟到必試。魷魚棒 第一次試魷魚棒 ,呢到嘅食物真係份量大份。又幾驚喜,我諗係呢到食小食都唔駛食正餐。三重芝士單身狗 芝士迷必試。三重真係好多,食完會有d guilty.薰衣草青檸原來薰衣草溝青檸又幾好味。芒果利賓納 呢到好多特式飲品,飲開利賓納不妨試杯加咗芒果嘅。🍽6/10
🔎旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F87B號舖
「旺中特色小店」- 杯中物

魷魚棒

三重芝士單身狗
芝士迷必試。三重真係好多,食完會有d guilty.

薰衣草青檸
原來薰衣草溝青檸又幾好味。

芒果利賓納
呢到好多特式飲品,飲開利賓納不妨試杯加咗芒果嘅。

🍽6/10
2019-04-18 43 浏览
想涼住冷氣掃街 有2個地方我成日去除左葵廣  另一個選擇就係旺中行黎行去 睇左一陣揀食乜突然見到 杯中物 Stuff in a Cup 超多選擇好似幾吸引 即管試試先餓底皇撈麵因為朋友超鍾意食撈麵所以佢揀左 佢話絕對會再返黎食 不過我冇試原味牛柳粒 $25食牛通常我都會揀原味! 因為咁就可以食得出個牛味! 牛柳粒唔會鞋 $25 咁多粒抵食食野當然要有野飲 所以食到咁上下 當然唔小得要叫返杯野飲下啦 揀左芒果利賓納 夠哂凍又解口渴 唔會有怪味 讚! 利賓納夠濃唔會淨係得隻色
行黎行去 睇左一陣揀食乜

原味牛柳粒 $25

2019-04-17 43 浏览
今日起旺角早收工, 個人好DRY又口痕痕, 希望得到多D 心靈安慰.....旺中除左好多o靚妹, 仲有唔少掃街小食店, 今次比我揀中既就係呢間杯中物問世間情是何物, 單身狗睇黎都係為我而設, 仲要係三重芝士~芝味多三倍, 啱晒我心意。原味牛柳粒 , 原汁原味,  鹽同黑椒既配搭, 簡單就是最好味原始。薯條仲要粗身大大條, 食慣左麥記, 突然覺得呢D 先叫做薯條。餓底皇撈麵~啱晒我呢d黑洞, 又係我最鍾意既芝士底, 加埋蝦餅好滿足只係$20最後食埋個魷魚棒, 終於覺得開始有D 飽。食野點可以5飲野, 叫左兩杯, 1杯就打包比家母。芒果利賓納~~~好好飲, 有我最愛既利賓納囝囝同好香既芒果味。薰衣草青檸~~~家母唔鍾意甜野, 佢話呢杯甜甜酸酸5錯~~~下次口痕, 再黎挑戰~~~~

最後食埋個魷魚棒, 終於覺得開始有D 飽。

食野點可以5飲野, 叫左兩杯, 1杯就打包比家母。
下次口痕, 再黎挑戰~~~~
2019-04-16 57 浏览
👭杯中物 (旺角)👭鹽酥雞粒 $10 (半份)原本38見到佢十蚊雞就有半份,以為個分量會好小啦,估佢唔到都有成10-15粒喎,但係雞肉同炸粉既比例係1:1😵建議調節一下比例,如果唔係食落都唔知到底係食緊炸粉定雞肉。之不過呢佢雖然平價小食,但都唔會好似連鎖店咁炸定哂等人買,而係即叫即炸,所以係食落熱辣辣👍🏾推薦度:6/10🏠旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F87B號舖🕐11:00am-11:00pm
👭杯中物 (旺角)👭

鹽酥雞粒 $10 (半份)

推薦度:6/10

🏠旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F87B號舖
🕐11:00am-11:00pm
2019-04-16 266 浏览
旺角出名人多車多店鋪多,和銅羅灣不相伯仲。住荃灣就去旺角多,今日和老婆一齊去䦌旺角行下。去旺角又無理由唔去下旺中,旺中應該都係好多人中學時的回憶,留下不少腳毛,間中都去回憶一下青春。行行下見到間小食店,有好多人,原來賣小食,而且選擇多,就揍下熱鬧。餓底皇撈麵$20,作為小食,份量不算少,夠一個餓底止一止咳。極之邪惡,上面放漢芝士。原味牛柳粒 $25,作為一個牛肉控,怎能不叫牛柳料,入口極之有牛味,一口一粒,食落極之方便。三重芝士單身狗$15,表面放有紫菜碎,用芝士包住熱狗,熱狗熱熱的😋

2019-04-15 38 浏览
去到旺角唔知食咩好,又好飽喎,所以就嚟到杯中物食啲小食。 雖然唔太肚餓,但係我哋都叫咗一個名為餓底皇撈麵,個名真係好搞笑。另外都叫咗原味牛柳粒, 先$25咋唔太貴都抵食。另外仲叫咗兩個小食一個係魷魚棒,一個係三重芝士單身狗。三重芝士單身狗上邊有好厚一層層嘅芝士,仲有少少木魚絲係側邊添,口感唔錯。咁多小食當然要叫返兩杯野飲啦,我就叫咗個薰衣草青檸,朋友就叫咗個芒果利賓納。好耐冇飲過利賓納仲要加埋芒果都幾特別
去到旺角唔知食咩好,又好飽喎,所以就嚟到杯中物食啲小食。
另外都叫咗原味牛柳粒, 先$25咋唔太貴都抵食。
2019-04-14 39 浏览
去旺角又點少得掃街呢,係旺中呢度搵到一啲好特別嘅嘢食,就係我上次買衫經過,原來開咗幾間小食店。由於太肚餓嘅關係我同朋友都想食啲澱粉質,呢度有適合我哋貪方便嘅香港人食嘅撈麵!餓底皇撈麵,望到個樣都夠晒吸引,聞到又好香,真係面如其名,適合餓底皇食。原味牛柳粒,佢用紙盒載着,牛肉粒食落去嘅時候唔會太硬,味道香噴噴而且份量夠多!正。三重芝士單身狗,就係呢隻熱狗,望落去金黃色幾吸引,咬落去條腸仔又多汁,香烤味配上芝士一流。最後配埋野飲,涼透心的利賓納,解除口中的油膩感。

最後配埋野飲,涼透心的利賓納,解除口中的油膩感。
2019-04-09
2019-04-14 49 浏览
🔎旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F87B號舖*「小食皇」- 杯中物.餓底皇撈麵 撈麵可能係便利店食唔小,但佢有別於便利店,味道剛剛好,大大份。原味牛柳粒 好夠火喉既牛柳粒,都幾大粒,肉質都算嫩。魷魚棒 作為小食,發現都幾好味。香港唔算多地方有,價錢唔貴可一試。三重芝士單身狗 相信喜愛芝士嘅一定唔會放過。仲要三重WO!!!薰衣草青檸平日麻麻薰衣草,但朋友比咗少少我試又幾OK。芒果利賓納 我好鍾意飲利賓納,平日少食芒果,但原來咁夾都係幾好既組合。🍽6/10
🔎旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F87B號舖
「小食皇」- 杯中物

原味牛柳粒
好夠火喉既牛柳粒,都幾大粒,肉質都算嫩。

魷魚棒
作為小食,發現都幾好味。香港唔算多地方有,價錢唔貴可一試。

三重芝士單身狗
相信喜愛芝士嘅一定唔會放過。仲要三重WO!!!

薰衣草青檸
平日麻麻薰衣草,但朋友比咗少少我試又幾OK。

芒果利賓納
我好鍾意飲利賓納,平日少食芒果,但原來咁夾都係幾好既組合。

🍽6/10
2019-04-14 47 浏览
無論幾忙,可以偷閒嘅日子,係會更加珍惜。雖說自己都多機會去旺角,但呢度都係第一次嚟今晚與遠方來的友人聚舊,選咗呢間小朋食店邊吹邊食三重芝士單身狗@身為單身狗又係芝士迷的我點會放過呢個機會單身狗份量挺大,吃了一半已經覺得飽三重芝士極邪惡餓底皇撈麵@又係一個芝士迷必叫的菜式,啖啖都係芝士香😋豐富口感👍原味牛柳粒@ 牛柳粒外脆內軟,非常嫩滑多汁薰衣草青檸@春天的氣息,薰衣草浪漫而優雅的香氣為飲品增添涼快感
今晚與遠方來的友人聚舊,選咗呢間小朋食店邊吹邊食
三重芝士單身狗@身為單身狗又係芝士迷的我點會放過呢個機會
單身狗份量挺大,吃了一半已經覺得飽
三重芝士極邪惡

原味牛柳粒@ 牛柳粒外脆內軟,非常嫩滑多汁

2019-04-11