2019-06-21 111 浏览
平民之選!估唔到旺中多左咁多正野餐廳被各式各樣既餐牌圍住,例如有撈面又有和牛粒啦,炸蝦餅啦 等等有選擇困難症既我 完全簡唔到食咩好 因為樣樣都好吸引又好平芝士甜酸辣韓式炸雞粒! 100 分醬料味道唔會太咸又唔太酸 炸雞都有水準 唔會似平時街邊咁 淨係食到炸粉蜜糖芥末醬 章魚小丸子新鮮滾熱辣,食到一半柴魚仲郁下郁下稍為普通 可能其他醬料會同粒丸夾d食完辣野加$5就有杯野飲好抵!冰青蘋果青檸汁賣相好靚!好有夏日風情feel!不過稍為甜左小小荔枝黑加侖子汁甜甜地又有兒時回憶既黑加侖子味好好飲
平民之選!估唔到旺中多左咁多正野
有選擇困難症既我 完全簡唔到食咩好 因為樣樣都好吸引又好平

芝士甜酸辣韓式炸雞粒! 100 分
醬料味道唔會太咸又唔太酸
炸雞都有水準 唔會似平時街邊咁 淨係食到炸粉

蜜糖芥末醬 章魚小丸子
新鮮滾熱辣,食到一半柴魚仲郁下郁下
稍為普通 可能其他醬料會同粒丸夾d

食完辣野加$5就有杯野飲好抵!
冰青蘋果青檸汁
賣相好靚!好有夏日風情feel!
不過稍為甜左小小

荔枝黑加侖子汁
甜甜地又有兒時回憶既黑加侖子味
好好飲
2019-06-17
2019-06-19 86 浏览
有時行開旺角,我都有點兒好奇試試旺中既小食或食品。始終第一次行到比較隱閉既旺中一角,就試下揀間平d試試,老闆向我推介左三款小食: 雞軟骨,芝士甜酸辣炸雞 $15/半份,麻吉燒 ($10/3) 同埋飲品玫瑰利賓納。最滿意係個利賓只需 $5 都已經好大杯,夠解渴食品最滿意係個甜酸辣炸雞粒,因為本身鐘意食泰式甜醬。下次來真係好想食埋個墨魚丸

2019-06-08 153 浏览
好耐去旺中,就得以前已經好多小食,掃完貨掃小食,而且價錢實惠。估唔到多年無去,而家整左個美食區,由幾間小食店組成,圍住中間有枱俾人立食小食,唔使周圍行,集中哂一區食飽再戰。今次就食左呢間 「杯中物」,小食抵食又好味,飲品仲要加$5就有。小食款式超多,花光眼亂之下,揀左幾個小食。一口牛柳粒 $25,份量都算多,仲要送埋薯條。最正係口味再18款之多,真係多到有選擇困難。原來可以係旁邊加自選調味粉,我加左蒜粉、辣椒粉、紫菜粉、五香粉...又加左唔同醬落薯條,口味變化多。蒜粉同香料味重的最吸引,牛柳粒嫩滑有咬口,仲有牛脂香,味道好好。章魚小丸子 ,有4/6/8粒選擇,我揀$15/4粒,賣相都正,d木魚絲係咁郁郁下,口味又係極多,蜜糖芥末都夾到小丸子味,但酸味較突出,墨魚彈牙,整粒小丸子都好飽滿,食完幾飽肚。地獄芝士撈麵雞肉丸,睇落好似唔太辣,見咁多芝士實好正,仲有雞肉丸3粒。即撈拌個麵,飄來一陣好香既辣味,好似三養辣雞麵,但加左勁多芝士,有濃濃芝士味,隨即一道辣勁沖上來,好刺激。雖辣但令人停唔到口既味道,粟米粒都吸哂辣味,食啖雞肉丸平衡味覺,又可再食啖麵。預左食辣野,所以順便點埋飲品,雖然都係

一口牛柳粒

章魚小丸子

地獄芝士撈麵雞肉丸

薄荷青檸、荔枝黑加侖子

預左食辣野,所以順便點埋飲品,雖然都係糖醬溝出來,但價錢太超值,荔枝黑加侖子汁,甜甜地好清爽。友人的薄荷青檸汁太重薄荷味。
2019-06-06
一口牛柳粒
章魚小丸子
地獄芝士撈麵雞肉丸
2019-06-07 98 浏览
琴日行行下旺中,聞到好香炸野同芝士味,原來已經10點了,肚仔都餓啦。我同女朋友就跟住啲香味,去到呢一間杯中物小食店。我地要去杯中物小食店先落單,再等取餐機器提示响起,就可以去攞野食啦。我地叫左個杯中物寶合,旋風薯波,芝士天婦羅蝦餅,跟小食用$5換購餐飲。但佢地真係有好多野食,睇到眼花😂😂價錢重好抵食Tim。抵食指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️野食全部都新鮮即制,熱辣辣👍🏻最好味係個薯波,好多芝士,一啖一粒,成個口都充滿住芝士未👍🏻👍🏻另外個杯中寶合,好多種野食物,我特別推介個炸蠔,好好味。個炸餃子都係👍🏻個蝦餅塊塊都食到有蝦肉,好好味,不過我最喜歡還是薯波,太好味,要食多一份。食到飽飽,都係幾十蚊,真係好抵食。大家可以去試下,特別係個薯波😍😍

抵食指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

野食全部都新鮮即制,熱辣辣👍🏻

2019-06-06
宵夜
2019-06-05 158 浏览
中學時期最鍾意同朋友喺旺中買衫,貪佢又平又多選擇,依家大個反而少去旺中🤨旺中唔再只係買衫和食冷麵,近年多左小食店進駐,其中杯中物一定係學生的恩物☺️ 店舖外貼滿Menu,真是令人眼花撩亂😂——————————🔹杯中物寶盒 $20這個寶盒有十款小食,每款熱辣辣炸起,香脆可口。但最喜歡是芝士年糕,年糕炸到外脆內軟,還有濃濃的流心芝士,非常邪惡😈🤩🔸雞肉串 (沙嗲+芝士) $15/4串這裏的雞肉串雖然是現成貨,但這個價錢可以食到4串,還有多款醬汁選擇,不錯👍🏼 小編揀了沙嗲和芝士醬🥰後者有濃郁芝士香,配上甜甜的串燒汁,正~🔹芝士龍蝦汁薯條🍟 $15這個薯條份量不少,同樣是熱辣辣炸起~但口感相對淋咗少少,食唔到外脆內軟🙁好在芝士龍蝦汁夠濃夠鮮味,呢個價錢算是不錯👍🏼🔸櫻花青檸 玫瑰利賓納這兩杯飲料很清新,前者帶點花香味,但玫瑰利賓納更合我口味,味道較濃,食完熱氣的小食,飲一啖絕對有助解膩😚

——————————
🔹杯中物寶盒 $20
杯中物寶盒

🔸雞肉串 (沙嗲+芝士) $15/4串
雞肉串 (沙嗲+芝士)

🔹芝士龍蝦汁薯條🍟 $15
芝士龍蝦汁薯條

🔸櫻花青檸 玫瑰利賓納
櫻花青檸 玫瑰利賓納

2019-05-20
杯中物寶盒
雞肉串 (沙嗲+芝士)
2019-06-04 86 浏览
杯中物?野食放喺杯入面?咁搞笑,試下好唔好食先~—————————————————————小食款式都幾多選擇,好多款都好吸引。#餓底皇撈麵 💰20價錢好抵,絕對岩我呢啲餓底皇,除咗撈麵,仲有啲邪惡三重芝士配埋煎餃、蟹鉗、炸帶子、物樂雞(😂),呢個價錢真係好抵食。#原味牛柳粒 💰25牛柳粒份量比想像多,切得都幾大粒,仲要配埋幼身薯條,真係好吸引。#拉絲芝士魷魚棒💰10炸得好香脆,估唔到真係有拉絲,好吸引。#三重芝士單身狗💰10個名好搞笑😂食落幾香芝士味,同埋有少量香草調味令味道更吸引。飲品:#薰衣草青檸 💰5簡直係破抵價,仲邊度會有$5既飲品賣?真係買少見少,依款飲品味道好特別。#芒果利賓納 💰5利賓鈉就飲得多,芒果利賓納真係第一次,好特別,兩者加埋味道唔會太甜,可以一試。—————————————————————📍杯中物 (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F87B號舖
杯中物?野食放喺杯入面?咁搞笑,試下好唔好食先~
—————————————————————
小食款式都幾多選擇,好多款都好吸引。

#餓底皇撈麵 💰20

#原味牛柳粒 💰25

#拉絲芝士魷魚棒💰10
炸得好香脆,估唔到真係有拉絲,好吸引。

#三重芝士單身狗💰10

飲品:
#薰衣草青檸 💰5

#芒果利賓納 💰5
—————————————————————
📍杯中物 (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F87B號舖
2019-05-30
下午茶
2019-06-01 66 浏览
以前細個去旺角中心,一定係去買衫👚👕依家佢開始轉型,除咗買衫之外,仲開咗不同類型嘅食肆旺中商場嘅感覺就好似葵涌廣場一樣自從上次食咗爆芝士雞蛋仔,同埋最近大熱的莞茜腸今次過嚟就係為咗個大阪燒😬😬呢度嘅價錢真係性價比好高開嘅都係小店今次嚟到依間杯中物,位處於一樓呢度幾特別為主都係幾間餐廳而中間有張枱就好似good court一樣價錢大眾化點餐之後,店員就會送上一個會震動點餐號碼牌當食物準備好之後,這個牌子就會著起燈來提示要領取食物脆炸雞皮串孜然粉味 $15/4依家每次出去食串燒,我都會落勁多孜然粉雞皮經過脆炸之後,口感香脆得像薯片般炸到脆卜卜,令人吃個不停而且價錢亦都超級相宜大阪燒三重芝士味 $15大阪燒分量十足,但係價錢超相宜店家勁重手落左好多柴魚片😍😍個面燒得好香脆,很脆口很好吃 另外我加咗$5,點左杯冰草莓青檸汁青檸汁嘅酸酸甜甜,中和左炸嘢的油膩感
以前細個去旺角中心,一定係去買衫👚👕
依家佢開始轉型,除咗買衫之外,仲開咗不同類型嘅食肆
旺中商場嘅感覺就好似葵涌廣場一樣
自從上次食咗爆芝士雞蛋仔,同埋最近大熱的莞茜腸
今次過嚟就係為咗個大阪燒😬😬
呢度嘅價錢真係性價比好高
開嘅都係小店
今次嚟到依間杯中物,位處於一樓

價錢大眾化
點餐之後,店員就會送上一個會震動點餐號碼牌
當食物準備好之後,這個牌子就會著起燈來提示要領取食物

炸雞皮串孜然粉味 $15/4
依家每次出去食串燒,我都會落勁多孜然粉
雞皮經過脆炸之後,口感香脆得像薯片般
炸到脆卜卜,令人吃個不停
而且價錢亦都超級相宜

大阪燒三重芝士味 $15
大阪燒分量十足,但係價錢超相宜
店家勁重手落左好多柴魚片😍😍
個面燒得好香脆,很脆口很好吃

另外我加咗$5,點左杯冰草莓青檸汁
青檸汁嘅酸酸甜甜,中和左炸嘢的油膩感
2019-05-31 1193 浏览
中學時期,最中意放學去旺角周圍行個時旺中只有冷麵/糖果呢啲小食今日得閒就重拾舊地回味依加旺中1-2樓,變左立食區姐係開左好多小賣部,但冇得坐係到食係各種店舖中間放左幾張台,客人可以企系到食我地去左幾有名既杯中物食,首先梗係叫過我愛嘅薯條啦,呢度嘅薯條粗直硬身, 唔會好似連鎖快餐店嗰啲薯條又幼又淋之之。韓國 單身熱狗$15用芝士包香腸, 包住熱狗, 熱狗嘅皮脆卜卜相信鍾意食芝士嘅朋友一定唔會錯過喇,因為佢仲要有得揀三重芝士。大阪燒呢一個未試過喺香港食咁就嗌一個試下啦,大阪燒份量十足, 木魚絲铺系面重點係你會吉一下都有包滿餡,而家旺中變咗一個平食聖地,唔知食咩嘅話可以嚟e度食呀💯💯💯💯💯💯💯💯💯💯💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃*☎:6198-1607*🍛: 🔸 杯中物旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F87B號舖🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽*🕐:星期一至星期日 11:00-23:00💬💬💬💬💬💬💬💬💬💬
中學時期,最中意放學去旺角周圍行
個時旺中只有冷麵/糖果呢啲小食
今日得閒就重拾舊地回味

依加旺中1-2樓,變左立食區
姐係開左好多小賣部,但冇得坐係到食
係各種店舖中間放左幾張台,客人可以企系到食

我地去左幾有名既杯中物食,

首先梗係叫過我愛嘅薯條啦,

韓國 單身熱狗$15

用芝士包香腸, 包住熱狗, 熱狗嘅皮脆卜卜

大阪燒

呢一個未試過喺香港食咁就嗌一個試下啦,
大阪燒份量十足, 木魚絲铺系面
重點係你會吉一下都有包滿餡,

而家旺中變咗一個平食聖地,唔知食咩嘅話可以嚟e度食呀

💯💯💯💯💯💯💯💯💯💯

*🕐:星期一至星期日 11:00-23:00
💬💬💬💬💬💬💬💬💬💬

• 芝士肉醬薯條
2019-05-27 78 浏览
旺中依家唔再只係買平價衫褲鞋襪嘅地方,有1/3嘅舖都變咗小食店,亦多咗好幾間夾公仔舖,想係呢到hea一日真係無難度。呢間杯中物位置一樓某個最入嘅角位,本來只係賣衫嘅話呢個位置就唔多人行嘅,依家變咗食街咁,成個area都係小食店,個角位堆滿人,真係熱鬧咗好多!杯中物嘅門面比起其他食店搶眼好多,因為佢成個門口同牆身都貼滿menu,仲要張張唔同,即係話佢有勁多款小食比人揀,真係花多眼亂,有選擇困難嘅人表示唔知點算好同埋佢嘅小食全部都平到無人有,平時一餐飯嘅價錢呢到可以食十餐!實在係太多款,最後我揀咗兩個類似套餐嘅,餓底皇撈麵($20)同任拼唔嬲(五拼$15)。個撈麵只係$20我以爲細細碗一啖無晒,點知真係成個麵咁大,仲要好多芝士醬,食得飽人架!上面嘅炸物每樣一件,係一般小食店都會見到嘅,好有以前放學買野食嘅回憶但平時食都十幾蚊串,依家樣樣食齊仲有大碗麵,$20!我係大人都覺得滿足,學生哥應該會視為恩物吧!個任拼唔嬲就係d炸物小食嘅拼盤,每樣兩件,想食幾多款就可以自己諗。另外佢有幾款汁嘅,乾食炸物有時個口同喉嚨都會唔舒服,加咗汁就容易入口好多啦!我叫咗鮮蝦丸、麥樂雞、哈哈笑薯餅、吉列帶子同孜然
但平時食都十幾蚊串,依家樣樣食齊仲有大碗麵,$20!
我係大人都覺得滿足,學生哥應該會視為恩物吧!
個任拼唔嬲就係d炸物小食嘅拼盤,每樣兩件,想食幾多款就可以自己諗。另外佢有幾款汁嘅,乾食炸物有時個口同喉嚨都會唔舒服,加咗汁就容易入口好多啦!我叫咗鮮蝦丸、麥樂雞、哈哈笑薯餅、吉列帶子同孜然雞柳,配芝士肉醬。個肉醬都幾多同幾濃味,配炸物唔錯,向大家推介
咁多款小食我個人就最中意蝦丸,彈牙有口感!
食咗咁多炸野,都叫返杯飲品先!$5起咋
平過買水啦!

2019-05-25 62 浏览
成日行旺中,次次都見到呢間貼滿menu的鋪頭都有好多人派隊,搞到大食妹都好想試試係食左個Late Lunch的情況下,同友人再叫左3樣野和2杯野飲Share食~<芝士肉醬大阪燒 $15>  (好味: 3.5/5)  (抵食: 4/5)呢間嘅野食每種都有好多口味,例如大阪燒就有蜜糖芥末醬、雙重芝士、火辣芝士、甜酸辣、蒜香沙律等唔同口味供選擇。而今次我試既係芝士肉醬味~ 原本諗住會係好heavy,但食左一啖後,又發現唔係果回事bo! 而且口感係exactly平時食$80幾元連鎖店大阪燒的口感~~ 正!<雞肉串(蜜糖芥末和沙嗲味)$15/4串> (好味:3.5/5) (抵食: 4.5/5)$15有4串,仲可以選兩種口味,好抵食!個人覺得蜜糖芥末味比較特別,值得encore <芝士龍蝦汁栗米雞肉丸撈麵 $20> (好味: 4/5) (抵食: 4/5)呢個撈麵好豐富,有3粒大大粒的雞肉丸、栗米、同埋好邪惡但好好好好食的芝士龍蝦汁和公仔麵配搭! 望落個份量好似好細,但絕對好夠飽!大滿足<哈密瓜青檸(左)、檸檬利賓納(右) 加配價$5/杯&

望落個份量好似好細,但絕對好夠飽!
大滿足

<哈密瓜青檸(左)、檸檬利賓納(右) 加配價$5/杯> (好吃: 3/5) (抵食: 4/5)
能以加配價$10加到兩杯賣相咁靚的飲品,又係覺得好抵!哈密瓜青擰飲落去幾fresh;檸檬利賓納就係平時係茶餐廳可以叫到的熟悉味道~

總結,去開旺角中心或旺角行街,記住去食呢間隱世但性價比十分高的小食店!

2019-05-22 156 浏览
旺中係呢間小食店係靠一個店員落單整野一腳踢,保持到幾有禮貌,而且幾快手等待時間比想像中短,放學時間尤其多學生哥幫襯,大概係勝在夠抵食🤔▪️ 脆炸雞皮串(6/10)💲15/4串坊間比較少見雞皮串,薄薄地炸到脆身,落左孜然粉,不過調味過多比較鹹,比例少啲更好▪️ 芝士肉醬瘋味薯條(7/10)💲15好大兜既薯條,全部都粗身好夠啖啖薯,估唔到薯條同芝士肉醬會咁夾 ,不過一定要儘快食,如果唔係啲醬浸濕曬薯條會唔好食🍟▪️ 餓底皇撈麵(6.5/10)💲20呢兜撈麵係有三重芝士,包括兩種芝士同埋芝士粉,一定要快手撈,唔係既話就洁埋一堆🙈配有粟米、餃子、帶子、蝦餅、麥樂雞等等,都幾雜錦夠曬豐富飽肚,不過全部都係炸既關係,尾段難免會感覺稍微油膩🍜▪️(左)冰芒果利賓納黑加侖子汁 (7/10)💲+5買飲品加五蚊就有杯飲品,天氣太熱唔駛點諗即刻加🥤店員介紹左幾杯既招牌飲品,呢杯一開始會比較甜,攪勻左之後還好,芒果同利賓納都比想像中濃味同夾,透心涼解油膩😎▪️(右)冰薰衣草青檸汁(6.5/10)💲+5朋友既呢杯就算攪勻左之後都偏甜左些少,如果青檸味可以突出返啲相信會更清爽🙃🔎 整體評分(6.5/10)

▪️ 脆炸雞皮串(6/10)💲15/4串

餓底皇撈麵

▪️(左)冰芒果利賓納黑加侖子汁 (7/10)💲+5
冰芒果利賓納黑加侖子汁  +  冰薰衣草青檸汁

▪️(右)冰薰衣草青檸汁(6.5/10)💲+5

🔎 整體評分(6.5/10)
2019-05-21 48 浏览
There’s nothing quite like having some Hong Kong street food after a long day of shopping in Mong Kok.The beef cubes were surprisingly quite tender and flavourful considering the price and you also get a side of fries with it.The popcorn chicken was fried to perfection and had sauces such as sweet, sour and chili as well as melted cheese.The corn dogs were crispy and drizzled in yummy sauces which you can choose from.The drinks we had was also quite refreshing, I had the strawberry lemonade whic

The drinks we had was also quite refreshing, I had the strawberry lemonade which was on the sweeter side.

Overall quality snacks and there is a lot of variety to choose from.

• 原味牛柳粒
  • 芝士甜酸辣脆味雞粒
2019-05-18 55 浏览
是日行咗好多地方開工,路經旺中聽聞果度的小食價錢較經濟,所以上去買d小食返office 補充體力~~~點咗野食就拎住部機等,呢個都算方便在那兒閒逛的女士們~~~其實我一去到就被呢個海報吸引咗~~~同事仔就被呢個吸引住~~~我點的小食拼盤5拼$15,裡面的紫薯球真係好食又唔太甜👍🏽👍🏽👍🏽 麥樂雞算是不錯,炸帶子都幾好食,加$10有杯士多啤梨味的飲品,感覺真係甜到可以補充失去的水份~~~同事仔點的餓底杯麵$20,佢都覺得抵食又豐富~~~呢度的食物整體ok,最重要係價錢相宜,個人最喜歡賣大包,始終我喜歡食不同的炸物😆😆

點咗野食就拎住部機等,呢個都算方便在那兒閒逛的女士們~~~

其實我一去到就被呢個海報吸引咗~~~

同事仔就被呢個吸引住~~~

同事仔點的餓底杯麵$20,佢都覺得抵食又豐富~~~

2019-05-16
下午茶
2019-05-17 56 浏览
咸蛋黃芝士粟米粒撈麵 $15本身都幾鍾意鹹蛋黃既野🥚貪佢夠香夠惹味 所以都有啲期待😼點知完全冇鹹蛋黃味😟 芝士味係有既但好普通🧀 同埋個撈麵有啲淋 撈埋一齊個質感有啲核突🤢 成Pat野咁 成個撈麵剩係得粟米粒擺得入口😐😐-一口牛柳粒 $25雖然份量少但都幾大粒😋不過醃味好重😨 甚至有啲醃過籠 掩蓋晒所有牛味🐂 而個浸醃味就係平時茶餐廳早餐嗰啲牛扒醃味🌝🌝🌝雖然都食得出啲牛柳粒係落左梳打粉既 但我覺得佢本身個肉質都應該唔差🤔 不過醃到無哂牛味就有啲嘥😣 薯條新鮮炸 都幾脆🍟 算係咁啦😶-對於我來講就有少少中伏😐但我見都幾多人幫襯 可能佢價錢偏低 🌸 都幾適合啲年輕人 行街行到攰平平地買啲野食下抖下 食完再行過既~
咸蛋黃芝士粟米粒撈麵 $15

薯條新鮮炸 都幾脆🍟 算係咁啦😶

對於我來講就有少少中伏😐
但我見都幾多人幫襯 可能佢價錢偏低 🌸
都幾適合啲年輕人 行街行到攰
平平地買啲野食下抖下 食完再行過既~
2019-05-15 61 浏览
黎旺中行街於是就買下小食啦,一去到就見到個menu多到呢。。貼到成個門口都係,都唔知揀咩好,樣樣都好好食好吸引咁,最後我地叫左炸物五拼,香芋地瓜丸,麥樂雞,炸雞柳,炸蝦丸,炸帶子每款兩件,非常脆卜卜,配埋海量既芝士,好邪惡啊!其實佢仲有其他唔同醬比你任落,千島醬配合炸帶子都幾好食,仲拉絲芝士八爪魚餅棍10蚊一枝,大大舊,性價比好高,餡料非常足,粉同料比例啱啱好,一啖咬落去就係八爪魚,加上又係海量木魚同芝士,真係好抵食!推介!

2019-05-15