2018-12-05 142 浏览
原本都唔諗住打食評,所以相都無乜影,但真係太伏,忍唔住要上黎講下。去到已經見到煙霧瀰漫,抽風勁差,而且勁多野都沽清,食燒肉連燒烤醬都無,我都算啦,我都真係遲入場食。肉就普通野,牛無乜牛味,但放題都預左唔會係咩高質肉。之後伏位就黎喇,大蝦肉霉,蟶子多沙,啲蜆呢,啲肉呢?!叫咁多隻,隻隻都係咁,啲蠔又臭臭地,得青口正常放得入口。燒菠蘿都可以無菠蘿味,啲冬菇呢一陣酸臭味,係臭架!全部野得啲炸物係正常。咩都擺唔入口,唯有叫啲薯格頂住個肚啦。

肉就普通野,牛無乜牛味,但放題都預左唔會係咩高質肉。

活蜆

燒菠蘿都可以無菠蘿味,啲冬菇呢一陣酸臭味,係臭架!
全部野得啲炸物係正常。

咩都擺唔入口,唯有叫啲薯格頂住個肚啦。
2018-12-04
2018-12-03 458 浏览
大家好耐無見,當然要食好嘢啦。提議去尖沙咀食好0野,於是乎我們嚟到尖沙咀本佐日本料理食燒肉放題,它位尖沙咀赫德道4號,其實它在THE HERT 3樓,附近有很多酒吧和食肆。我們坐低後,個menu食物品種繁多,其實食燒肉是一種聯誼的好地方,待應送上IPAD,我可自己點自己中意的食物,仲可以點任食沙侓,小食、炸物和野菜,仲包埋罐野飲添。日式燒肉放題每位大約298元,其放題有海陸空其中包括:刺身船 (赤蝦、玉子、海膽、三文魚、帶子、北寄貝、八爪魚)。海鮮類(龍脷柳、蜆、燒蠔、鯖魚、貴妃蚌、青口,虎蝦、聖子)。肉類 (優質A5和牛粒、安格斯牛仔骨、西班牙一口豬、豬頸肉、黑豚里肌肉、黑豚五花肉,芝麻雞翼、地獄雞翼、日本櫻姬雞腿肉),呢個價錢真是好抵食。而且海鮮好新鮮,特別中意食海膽的朋友一定要來食下,它的海膽特別多。刺身船 (赤蝦、玉子、海膽、三文魚、帶子、北寄貝、八爪魚)新鮮,蝦好彈牙,海膽份量比其他店舖份量為多,不會鯹味仲好甜,仲有北寄貝好爽口。 優質A5和牛粒、安格斯牛仔骨、西班牙一口豬、豬頸肉、黑豚里肌肉、黑豚五花肉,芝麻雞翼、地獄雞翼、日本櫻姬雞腿肉朋友話A5和牛粒同安格斯牛仔骨,好有

日式燒肉放題每位大約298元,其放題有海陸空其中包括:

刺身
(赤蝦、玉子、海膽、三文魚、帶子、北寄貝、八爪魚)

燒肉拼盤

朋友話A5和牛粒同安格斯牛仔骨,好有濃香和牛,而且送上菜時間很快,黑豚五花肉燒時火花交織,燒到完成熟時,入口好香,而且不會太油膩,芝麻雞翼好入味加埋芝蔴又好香添,食黑豚里肌肉,肉質好鮮嫩,仲保持肉質水份。真是大大的滿足呀!

海鮮拼盘

龍脷柳、蜆、燒蠔、鯖魚、貴妃蚌、青口,虎蝦、聖子

蜻魚,蠔

芝士燒蠔(左手)、鯖魚(右手)

芝士燒蠔:
芝士加上蠔,好香芝士味加上生蠔,好滑又滑又鮮甜。

鯖魚:
燒完青魚,魚肉肉質好嫩,味道剛剛好,不會太咸。

刺身

包括有:赤蝦、玉子、海膽、三文魚、帶子、北寄貝、八爪魚。

一見到呢只船,口水流一直流,赤蝦好甜,好大份海膽而且好甜,就連朋友們果份食埋,中意食帶子同北寄貝,食到它嘅鮮味。
螺肉

小食如螺肉,連薑都有添呢份一人份量,算好大碟。
菇類,菠蘿

野菜,如翠肉瓜、鮮菇、菠蘿添,仲是任食添。

大大隻又多膏的虎蝦,燒到金黃色又香蝦膏,而且肉質鮮甜,自己動手燒最滋味。
貴妃蚌味道好鮮甜,肉質好爽添而且十分新鮮。
其實呢個放題仲包一杯汽水或者啤酒。
三種口味,朱古力,士多啤梨,雲呢拿

不過美中不足,如果有埋日式菓子就好啦。

我至愛MOVENPICK雪糕,朋友們一齊食放題,真開心可以食到我最中意食的雪糕,本人比較中意食士多啤梨味雪糕,希望下次多點朋友陪我一齊食好0野。
2018-11-27
海鮮拼盘
蜻魚,蠔
螺肉
菇類,菠蘿
三種口味,朱古力,士多啤梨,雲呢拿
  • 海膽
  • 虎蝦
  • 士多啤梨,雲呢拿
  • 朱古力
  • 三種口味
2018-12-03 286 浏览
黑洞都幾中意一班朋友gathering食放題咩都有吾洗諗呢間除左有燒肉 亦有刺身壽司海鮮等食材全部用電子落單幾夠方便座低就有個燒肉拼盆 之後再可以任叫特別中意五花肉 成層脂肪夠晒肥仔海鮮有蠔 帶子 青 口 蝦全部都夠新鮮重點加上大量牛油超香口部分海鮮放好一份份 可以連埋個碟一齊燒 夠方便燒金菇好香仲有日式小食 八爪魚平時好小食到刺身方面甜蝦夠鮮甜大隻黑洞食左勁多件火炙三文魚壽司加上沙律醬好滋味食放題又點可以吾飲番罐汽水最後仲有一人一杯雪糕有朱古力 雲尼拿同士多啤梨揀食埋甜品夠晒豐富 飽飽
黑洞都幾中意一班朋友gathering食放題

最後仲有一人一杯雪糕
有朱古力 雲尼拿同士多啤梨揀

食埋甜品夠晒豐富 飽飽
2018-12-02 3011 浏览
又到happy Friday,  於尖東跟客人完成馬拉松會議,又為著下星期工作部署一下,行經赫德道,見到各間酒吧人頭湧湧,盡是飲酒消遣的人, 我和同事不甘後人,搵左呢間本佐日式燒烤大擦一餐,輕鬆一下套餐包多款美食刺身有三文魚,帶子,海膽,八爪魚,赤蝦,玉子,三文魚好肥美, 海膽超級鮮甜,有口感, 帶子夠鮮甜高級野海鮮有虎蝦,貴妃蚌,燒蠔 ,鯖魚,蟶子,蜆, 虎蝦好大隻,肉質彈牙又鮮甜,蝦頭仲有羔,超新鮮,蟶子,蜆同埋燒蠔用左小鐵碗盛載,加入了調味,又唔會烤到乾晒,真有心思豬肉類黑豚五花肉,黑豚裡肌肉,西班牙一口豬,豬頸肉 ,五花腩甘香,一口豬肉味濃牛肉類A5和牛粒,安格斯牛仔骨,本佐秘制一口牛,漬壺牛柳條, A5和牛粒,入口即溶,牛味又夠晒濃, 本佐一口牛, 醃料很惹味雞肉類芝麻雞翼,地獄雞翼 日本櫻姬雞腿肉 , 芝麻雞翼惹味甘香,地獄雞翼微辣亦唔錯餐廳另外提供平板點選其他食物味付螺肉螺肉爽口彈牙,醬汁夠晒濃味胡麻沙律加入大量芝麻醬混和新鮮沙律菜,夠晒醒胃蟹子沙律大量新鮮蟹子,食完烤肉食番一碟就啱晒

套餐包多款美食

海鮮

豬肉類

牛肉類

雞肉類

餐廳另外提供平板點選其他食物

味付螺肉

螺肉爽口彈牙,醬汁夠晒濃味

胡麻沙律

加入大量芝麻醬混和新鮮沙律菜,夠晒醒胃

蟹子沙律

大量新鮮蟹子,食完烤肉食番一碟就啱晒

2018-12-02 150 浏览
日式燒肉放題又有刺身食,超愛呀!呢間餐廳用電子版電腦落單,可以透過電子平板電腦知道自己落咗幾多單,又可以知道order到左未,方便又環保。一個電子平板電腦在手,一眼就可以睇晒知道有咩食,仲要圖文並茂,nice!豚肉超好味,入口很爽,很值得吃!另外一口牛都超級推介大家一吃啊,非常juicy,一啖一粒,𣊬間都唔知食咗幾多肉囉!牛油金菇無限encore 又encore,因為真係超級好味!牛油既香味滲透每根金菇菜,非常滋味!除了燒肉,我更愛呢度既燒海鮮!海鮮非常新鮮又大,大蝦爽口又鮮味,超高質!另外鍾意食蠔朋友一定要試吓呢度既蠔!牛油蠔脹卜卜,牛油味超龍,又不失生蠔嘅鮮甜味,100分呢!食肉食得多會變得飽膩,呢個時候燒菠蘿就最適合!燒菠蘿酸酸甜甜,夠哂開胃解膩!小食黎講,芝麻八爪魚係我最愛!八爪魚又大又爽口,正呀!呢度既壽司有大細魚子,口感很豐富呀!飲品不是無限供應的,飲品每人只有一罐。臨走時每人還有一盒甜品....就是movenpick雪糕啊!

日式燒肉放題又有刺身食,超愛呀!

豚肉超好味,入口很爽,很值得吃!

另外鍾意食蠔朋友一定要試吓呢度既蠔!
牛油蠔脹卜卜,牛油味超龍,又不失生蠔嘅鮮甜味,100分呢!

食肉食得多會變得飽膩,呢個時候燒菠蘿就最適合!
燒菠蘿酸酸甜甜,夠哂開胃解膩!
小食黎講,芝麻八爪魚係我最愛!八爪魚又大又爽口,正呀!

呢度既壽司有大細魚子,口感很豐富呀!

2018-12-02 127 浏览
又食日式燒肉啦~喺尖沙咀行完街就搵咗上一間樓上嘅日式燒肉,上到去先發覺原來係新開,環境好似一般日式燒肉咁有好多卡位,闊落得來又夠晒私隱。食物呢就係半自助形式,有一份指定嘅刺身+海鮮+肉類套餐俾你,而蔬菜同小食類就可以任嗌~本身都有少少驚唔夠食,不過啲食物一黎,我就知我嘅擔心係多餘嘅。。。雞牛豬肉類各有三四款肉,基本上食到一半就已經超級飽~仲未計有刺身同埋其他小食😂好啦!唔講咁多入正題先!刺身方面係令我超級驚喜,因為除咗普通嘅三文魚甜蝦帶子等等之外,竟然有海膽呀!海膽大舊到輕易夾起,食落鮮甜又creamy🥰蝦刺身都有埋甜蝦同牡丹蝦兩種,牡丹蝦爽脆口肉,甜蝦鮮甜入口即融,一次過滿足晒我兩個願望!另外燒海鮮裡面都仲有虎蝦!好多蝦,哈哈哈。青口聖子同蜆等等嘅貝類都唔錯~鮮甜得來而且冇沙,仲有蠔都係好飽滿好大隻,蠔味十足。肉類方面,我就最鍾意和牛同埋單骨雞翼,和牛就唔使講啦,淨係肉味都贏曬~好少燒烤會見到雞翼切成單邊,我見到嘅時候勁開心😂因為易啲燒又易啲食,兩隻味分別係地獄雞翼同埋芝麻雞翼,不過我就覺得地獄雞翼唔算話好辣,對於鍾意食辣嘅我就爭咁啲⋯另外我仲嗌咗日式小食味增湯好多昆布好正~食完之後

海膽大舊到輕易夾起,食落鮮甜又creamy🥰

另外我仲嗌咗日式小食

味增湯好多昆布好正~

食完之後我覺得反而有驚喜,可能因為佢係半自助嘅形式,普遍海鮮同埋刺身嘅質素都唔錯!和牛雖然就得兩粒,但其實食到一半你就會覺得好夠,自問唔係超級大胃王嘅話,應該都會食到捧住個肚走。

2018-11-18
2018-12-01 119 浏览
今晚朋友話帶我出尖咀試新野,呢間[本佐日本料理]新開不久,半自助刺身燒肉放題,部份食物無限添加,包飲品一罐!有圓枱亦都有舒適寬敞既卡位,橫裝濃厚日式風味!如果刺身同燒肉二選一,我會覺得這店刺身較出色刺身類新鮮、鮮味、大件雖然唔係任食,但質素比任食高得多,適合重質不重量既食客龍蝦刺身,已經拆好曬肉燒烤類海鮮不比刺身遜色,一樣鮮味十足!上枱時見到重會郁燒烤肉類,正正常常,只是沒有刺身類驚喜!腸類,丸類,沙律,蔬菜,熱食等等都可以無限添加,不要錯過台灣腸!雖然不是任食,但絕對食得飽飽,還有貴價Movenpick雪糕甜品

有圓枱

亦都有舒適寬敞既卡位,橫裝濃厚日式風味!

如果刺身同燒肉二選一,我會覺得這店刺身較出色

刺身類新鮮、鮮味、大件

雖然唔係任食,但質素比任食高得多,適合重質不重量既食客

龍蝦刺身,已經拆好曬肉

燒烤類海鮮不比刺身遜色,一樣鮮味十足!

上枱時見到重會郁

燒烤肉類,正正常常,只是沒有刺身類驚喜!

2018-11-30 190 浏览
今日收工同老婆逛尖沙咀撞到表弟同佢女友拍拖,所以join埋一齊食佢地原本已經訂左The Hart 3樓呢間新開張嘅日式燒肉店,我地未夠7點上去,因為客人未多,所以改成4位都仲未需要等位。餐廳面積都幾大,以一貫日式燒肉店木色系列設計,比較特別係餐廳設有bar枱位置,環形設計好適合情侶並排而坐燒野食。食物係半放題形式,部分食物係每位一份,部分係任點任食,當中最吸引一定係刺身船同A5和牛。另外4位以上預早日訂位更加送龍蝦刺身,早知我地一早約埋訂枱啦。😌刺身船刺身船好豐盛,除左有三文魚腩,帶子,北奇貝,八爪魚,甜蝦等等嘅刺身之外,最令我地驚喜係有好鮮甜嘅海膽,而且份量好多,雖然海膽唔係任食,不過呢個份量我地都已經相當滿足。😋海鮮頭盤海鮮嘅種類都好多,有青口,聖子,蠔,貴妃蚌,鯖魚同虎蝦,當中我最滿意係虎蝦,蝦肉彈牙又夠大隻,蝦頭仲有蝦膏,另外嘅海鮮味道都唔錯,尤其係表弟負責燒嘅鯖魚,外皮烤脆之餘,魚肉都仲係咁嫩滑。燒肉拼盤每位一份嘅燒肉有別於一般放題店,食材比較高級,牛肉,豬肉同雞肉都有好多款,牛肉有A5和牛,安格斯牛仔骨,秘製-口牛同漬壺牛柳條, A5和牛油脂豐腴,每邊微微烤香,入口即溶,牛

燒肉拼盤
每位一份嘅燒肉有別於一般放題店,食材比較高級,牛肉,豬肉同雞肉都有好多款,牛肉有A5和牛,安格斯牛仔骨,秘製-口牛同漬壺牛柳條, A5和牛油脂豐腴,每邊微微烤香,入口即溶,牛味極濃,食幾多都唔會夠喉。😋

燒肉拼盤

豬肉有黑豚五花肉,西班牙一口豬,豬頸肉同黑豬裡肌肉,老婆最鍾意黑豬裡肌肉,肉質富有彈性,油香味濃,唔需要沾上醬汁都已經好惹味。雞翼有芝麻雞翼,地獄雞翼同雞腿肉,食埋雞肉之後我地都已經好飽。😊

燒肉拼盤

除左肉類之外,任食嘅食物有炸物,小食,野菜同沙律等,不過我地都已經好飽冇再點。

甜品
甜品有Movenpick雪糕,食埋呢個雪糕,我地都好滿足。埋單每位數328,性價比唔錯。👍

餐牌
2018-11-28 3524 浏览
又到一年一度姐妹團既聚會,今年由小妹決定聚餐地點,經過一番努力既選擇後決定食燒肉,地點就擇係大家位置既中間 – 尖沙咀,一間新開既日式燒肉放題店 - 本佐。是日訂左晚上七點鐘,地點唔算難搵,一上到去門口就有隻好得意既貓貓擺設,下面就一個3D立體既logo。可能時間尚算早,客人唔算多,有一張好大圓型既bar枱,好似日式鐵板燒既bar枱咁,我地一行四人坐卡位齊齊用一個大爐燒。一坐底枱面上就有一張介紹紙,侍應介紹是晚放題係紙上全部食物各一部,之後用平板電腦落單,有分免費任食及部份肉類收費。大致上會有一個刺身船、一碟海鮮拼盤、一碟牛、一碟豬以及一碟雞翼。係食燒肉食先上一隻刺身船,極度豐富,當中包括有三文魚腩: 好肥美,一入口充滿左魚油,好好食帶子: 好鮮甜,帶子控一定要食北奇貝、八爪魚: 爽口,好鮮甜蝦: 名正言順,好鮮甜,細細隻一口一隻好適合我地咁多位淑女海膽: 份量唔少,喜歡海膽既人一定鍾意,好濃海膽味,入口即溶食完刺身船就上左海鮮拼盤青口: 大大隻好厚肉好有鮮味聖子: 第一次見呢個size既聖子,估唔到好爽口又甜,推介蠔: 好厚肉,蠔味濃貴妃蚌: 爽口唔會咬唔開,仲有海水既鮮甜虎蝦: 好

係食燒肉食先上一隻刺身船,極度豐富,當中包括有
三文魚腩: 好肥美,一入口充滿左魚油,好好食
帶子: 好鮮甜,帶子控一定要食
北奇貝、八爪魚: 爽口,好鮮

食完刺身船就上左海鮮拼盤
青口: 大大隻好厚肉好有鮮味
聖子: 第一次見呢個size既聖子,估唔到好爽口又甜,推介
蠔: 好厚肉,蠔味濃
貴妃蚌: 爽口唔會咬唔開,仲有海水既鮮甜
虎蝦: 好大隻,食落去蝦肉爽口彈牙,蝦頭有好多膏,太邪惡
鯖魚: 自己燒既鯖魚都係第一次試,估唔到都可以燒到脆皮肉嫩

海鮮完畢就上主菜,牛肉、豬肉同雞翼拼盤
A5和牛粒: 入口即溶,一路燒一路見到佢D油脂流出黎,燒一陣個面已經好足夠,好正。
安格斯牛仔骨: 好有牛味,肉質幼嫩。
一口牛: 店鋪推介,經過醬汁滲入牛肉入面另有一番風味
黑豚五花肉: 油脂分佈好平均,燒一燒D油出晒黎,好好食
西班牙一口豬: 口感有D似西班牙豬鞍咁,肉質好嫩滑好有豬味
芝麻雞翼: 外層芝麻粒燒到濃濃地卜卜脆,好好食
地獄雞翼: 本住好辣既心態試一試發覺意外地好食,唔太辣

除左紙上既肉類之外,平板電腦上仲有D免費任食既例如芝士腸、牛油金菇、牛油粟米同各位菇丸等等。

整體黎講呢個價錢食到咁多款肉類、海鮮同刺身完全物有所值,而且份量唔少,質量就梗加好得,似燒肉放題黎講係有質素。
2018-11-28 123 浏览
近日天氣漸涼,又係燒烤同打邊爐嘅季節,碰啱今日朋友聚會,就提議食日式燒肉啦。「本佐日本燒肉料理」位於尖沙咀赫德道,近日先至開張,喜歡試新野嘅我當然想去試下啦。晚飯時段每位$298,包刺身拼盤,海鮮頭盤同埋燒肉拼盤。之後可以無限量叫指定燒物,蔬菜,小食,沙律,炸物等等。餐廳嘅通風系統做得都幾好,入到去唔會話好大煙咁,間格方面都唔錯,令客人有一定程度嘅私隱。坐低後,店員就好快送上刺身拼盤,海鮮頭盤同埋燒肉拼盤。刺身拼盤:魚生都算新鮮,有玉子、甜蝦、赤蝦、八爪魚、海膽、北寄貝、三文魚、蟹棒同埋帶子。咁多種類入面,甜蝦同三文魚最鮮甜,賣相亦都好靚,顏色鮮艷,三文魚切得好厚,甜蝦都啖啖肉,蟹棒亦都好爽口,完全唔似係平野,非常滿足。海鮮頭盤:海鮮頭盤最出色嘅係虎蝦,大隻得嚟仲好爽甜。至於青口,上檯時已經加左芝士,鍾意食芝士嘅朋友一定會喜歡。燒肉拼盤:至於燒肉拼盤,最值得我欣賞嘅係雞翼,醃得相當入味,除此之外係單骨嘅,食起黎都相當方便。其他食物,好似螺肉,八爪魚,沙律,糖心菠蘿等等都整得相當出色,最特別嘅係佢地嘅腸仔,有別於一般燒肉店,呢度除左有普通脆皮腸之外,仲有蒜香腸、黑豚腸同埋黑椒腸,入口唔會

坐低後,店員就好快送上刺身拼盤,海鮮頭盤同埋燒肉拼盤。
刺身拼盤:

海鮮頭盤:

燒肉拼盤:

其他食物,好似螺肉,八爪魚,沙律,糖心菠蘿等等都整得相當出色,最特別嘅係佢地嘅腸仔,有別於一般燒肉店,呢度除左有普通脆皮腸之外,仲有蒜香腸、黑豚腸同埋黑椒腸,入口唔會好鹹,非常好味。
甜品每人一小盒movenpick雪榚,味道仲可以自己揀,美味嘅晚餐配上高級嘅雪榚,簡直係完美嘅組合呀。
2018-11-27 85 浏览
三五知己聚會最好就是去放題,得知尖沙咀新開了一間日式燒肉半放題,就決定去試一試,平日每位$298,星期五六日每位$328,價格雖然不便宜,但餐廳標榜很多燒肉食材都係日本引入的,質素應該有保證,還有每位包一罐飲品,另加$40就有可以任飲汽水、藍妹或指定清酒,覺得一罐飲品真係不足夠,所以我們加了$40,尤其有兩位喜愛喝清酒在場,可以盡興地喝。食物種類有刺身拼盤,海鮮, 雞肉拼盤,豬肉拼盤及牛肉拼盤, 每項會按人頭份量一次性呈上, 一次性呈上真的相當狀觀,滿桌都是食物,如要追加就要另外收費,另外還有任食項目,例如沙律,炸物小食,蔬菜類,烏冬及白飯等。 點餐都是以iPad落單的,不用浪費紙張,很環保。刺身拼盤 -8款刺身,剌身新鮮甜美,當中海膽較為出色,令人一試難忘。海鮮 - 海鮮種類都不少,有虎蝦、蠔、魚、貝殼類等,材料新鮮。 虎蝦夠大隻,經燒烤後很香, 肉質結實彈牙。雞肉拼盤 – 有芝麻雞翼、 地獄雞翼及日本櫻姬雞腿肉。最愛地獄雞翼辣辣的,最惹味。豬肉拼盤 – 有黑豚五花肉、 黑豚裡肌肉、西班牙一口豬、豬頸肉。黑豚五花肉脂肪與瘦肉相間,燒至兩面香脆,帶出甘香的肉味。牛肉拼盤 – 有A5和牛

牛肉拼盤 – 有A5和牛粒、安格斯牛仔骨、一口牛、牛柳條。 牛味濃郁的A5和牛粒及牛仔骨, 油脂豐富,入口鬆化,滿口油香。
蔬菜類 - 有冬菇、雞髀菇、菠蘿、牛油粟米、金茹、翠肉瓜等。
炸物小食 - 有薯格、炸香芋丸。 炸物即炸,熱辣香脆。
沙律 - 沙律清新,醬汁開胃,可一解油膩感。

2018-11-17
期待已久的聚會,多年沒有見的朋友們,今晚終於有機會一齊暢飲及品嚐美食,還記得一位好友喜歡吃日式燒烤配日式清酒,就是因為這個原因我們揀選了新開張的本佐日本料理,吃日式燒肉半放題。 多人的好處,所有套餐款都可以試到。 我們的主菜有: 刺身船、海鮮頭盤、黑豚頭盤、和牛拼盤、日本雞肉頭盤等等,還有日本佐賀真送A5和牛粒,安格斯牛仔骨。 最開心就是每位再加40元 ,就可以任飲指定清酒。 另外,可以任吃黃色類別,如野菜類,小食沙律及炸物類等。(電子自助下單) 刺身船有鮮甜的海膽, 爽口的帶子,甜又爽的蝦,北寄貝又爽又有口感,玉子又夠軟綿的。肉類色澤也不錯,脂肪平均,尤期是黑豚五花肉,放上爐上燒,香氣撲鼻,令垂涎三尺🤤 A5和牛粒,也不錯,吃着鮮甜的牛肉,再喝一口清酒,再話當年,真是開心的晚上。 新鮮的聖子 ,燒熟後非常爽脆又鮮甜, 虎蝦又夠大隻又夠爽,整體來說主菜不錯。點了個炸薯條,紫蕃薯等再 喝冬瓜茶,可以下火。每款沙津也點了,朋友大讚,每款都好味道。 在夜空中,喝一杯清酒,再嚐一口燒肉,真是樂在其中。

多人的好處,所有套餐款都可以試到。

點了個炸薯條,紫蕃薯等再 喝冬瓜茶,可以下火。

每款沙津也點了,朋友大讚,每款都好味道。

在夜空中,喝一杯清酒,再嚐一口燒肉,真是樂在其中。

2018-11-17
2018-11-27 67 浏览
睇完電視介紹日本燒肉,搵埋朋友一齊去食番餐,朋友話尖沙咀有間食過幾好味,放工就約埋一齊去,餐廳係三樓,係樓下望上去就見到,唔難搵餐廳用平板電腦落單,首先來隻刺身船,種類幾多,款款好新鮮,仲有我好喜歡的海膽接著就到烤海鮮,首先有個海鮮拼盤,有蟶子,魚塊,蛽,直接放上個燒烤爐就得,食落好鮮甜👍戲肉來了,烤肉好多唔同種類,有牛肉,豬肉,仲有幾款唔同味道的雞翼,加上已經有醃制,燒完味道更加美味😋除左烤肉,都有好多其他小食,牛油粟米粒都一樣好甜好味,原本想落order要碗烏冬,但已經好飽,所以最後放棄了最後連甜品都食唔落,同埋餐廳抽風做得幾好,成晚都唔覺整間餐廳好大煙,所以都食得幾舒服

2018-11-27 86 浏览
多國菜餐廳喺香港愈開愈多 唔少餐廳頂著「過江龍」既稱號 喺香港飲食界聲名大噪 當中以日韓餐廳首當其衝 喺「日韓風」吹得熱烈之際 我地更希望搵到性價比高既餐廳 ~ 今次黎到尖沙咀覓食 我地想食日本放題 但又唔想太貴 希望搵到價錢合理 而且有一定既質素既餐廳 ☺️ 本佐燒肉店內好開揚 座椅寬闊舒適 餐具、紙巾、醬油、點餐紙等等一應俱全 非常周到 👍🏼 餐廳食物既種類好多 佢分開左生既食物同熟食 而生既食物 再細分左蔬菜水果類、刺身類、海鮮類同肉類~ 燒蔬菜種類繁多 有瓜🥒、甜薯、粟米🌽同埋菠蘿🍍 而肉類亦分左雞、豬、牛 基本上想食咩都有 😍其實本身冇乜特別期待食放題 但見到其他人既燒物 肉眼睇已經覺得好高質 食材一啲都唔馬虎 唔係誇張 真係大大份 色澤鮮豔 首先黎左個海鮮拼盆 海鮮都係一個賣點 啲貝殼類食物真係好勁好大隻 😍 仲有大蝦🦐、清酒煮蜆同埋生蠔等等 佢地海鮮類既選擇眾多 有我至愛既生蠔 😋 我地放左上個爐燒左大約七分鐘 佢已經熟曬~ 燒過既生蠔俾我想像中更鮮甜 唔係亂講 佢係真係有鮮味同海水味 唔似其他店食到既蠔咁淡而無味 呢個值得一試 👍🏼👍🏼 再黎點少得刺身!日本料理刺身係必

再黎點少得刺身!日本料理刺身係必備既!有多款刺身任君選擇 我地揀左三文魚、帶子、甜蝦、海膽等等😍 三文魚一直都係我既至愛 質素唔錯😋 而帶子既味道就好鮮甜 海膽充滿咸香👍🏼

😋牛肉拼盤 🐮🍖🥓

我地一黎點左各種肉類 有醬燒牛排骨、雪花牛、安格斯牛柳粒、和牛粒等等 當中有唔少食材係來覺自日本🇯🇵 事不宜遲 我地立即開動 😋

牛肋骨真係冇得頂 佢係繼五花肉之後 我既至愛~ 🐮 好嫩好juicy 既牛肉 配埋香濃日式醬汁 再將痴住牛肋骨既牛筋逐條撕落黎 好好食好滿足~☺️

另外雞肉類 有醬燒雞翼、醬燒雞排等等 我地點左幾樣 每樣試少少 選擇多到唔識揀 🤣 估唔到質素真係好唔錯 😍

我地後來又追加左香草龍俐柳 魚類燒過更香口 魚肉鮮嫩 外皮燒到脆脆地 入口非常美味 😋

另外仲有其他小食 例如海鮮粥、烏冬、螺肉等等

仲有燒菠蘿!🍍 平時本身就好中意食菠蘿 因為可以幫助消化 自從燒烤燒過菠蘿之後 我就更加愛上燒菠蘿 外面燒到乾乾地 但入面咬開仲係好多汁 好甜好juicy! 真係好好味 😋😋

大量飲品任揀 我個人都係中意果汁類既飲品 而朋友都係偏好清新既飲品 所以佢飲左橙汁 我就飲左荔枝紅茶 好清涼解渴 😆

今晚真係超級滿足 朋友都大讚好味 服務員態度親切和藹 食物有質素又有份量 😋 但今晚我地因為太飽既關係 好多和食都冇試 有啲可惜 😭 我要再同其他朋友去食多次 正宗既價廉物美 🥇
2018-10-17
2018-11-27 214 浏览
尖沙咀赫德道4號的The Hart新開了一間日式燒肉半放題餐廳,就襯星期五約了我的食肉獸朋友上去一試。餐廳比較大煙,一步進就能嗅到陣陣燒肉香,令人食指大動。星期一至四每位$298-星期五至日及公眾假期每位$328-每人包一罐汽水餐廳用ipad下單,十分方便,亦彌補餐廳的人手不足問題。食物款式多,超過六十款,令人心大心細,最後由朋友拍板。先來剌身船,新鮮,蝦亦有肉味甜。海鮮頭盤有蝦、蜆和鯖魚,另外蠔和蜆都分別用鐵兜盛著燒,以免燒焦又能保持汁潤。肉類有黑豚頭盤、和牛拼盤、日本雞肉頭盤、還有A5和牛粒與安格斯牛仔骨,很豐富而且單看外表亦有鮮度。最吸引我的是日本佐賀直送A5和牛粒,因為脂紋吸引,一燒即有脂油溢出,入口當然啖啖脂香加肉香,不錯。另外還點了每人一碗熱騰騰的蟹粥,鮮甜有驚喜,正適合當時被冷氣冷得發抖的我。最後每人有一杯雪糕消熱氣。

餐廳比較大煙,一步進就能嗅到陣陣燒肉香,令人食指大動。

星期一至四每位$298-
星期五至日及公眾假期每位$328-
每人包一罐汽水

餐廳用ipad下單,十分方便,亦彌補餐廳的人手不足問題。

食物款式多,超過六十款,令人心大心細,最後由朋友拍板。

先來剌身船,新鮮,蝦亦有肉味甜。

最後每人有一杯雪糕消熱氣。
2018-11-16