(非会员)
2010-06-10 37 浏览
I will never go to this restaurant again, I wanted to buy some to go dessert, the woman at the cashier has an extreme bad attitude, it was a rainy day, at the time I stepped through the door with my umbella, she already stand in front of me, and raise her arm, I have no intention to get inside the store, I told her what I want (durain pancake), and she ordered me to pay first, I gave her a hundred dollars note, I forgot to bring my optupus, so I need some coins so that I could take minibus home, I asked if she could give me 10 dollars in 2dollar coins, she said she has no coins!!! (in a bad attitude)
2010-06-09 14 浏览
夜晚十點幾經過見坐滿人, 就一心想買外賣返屋企同老公品嚐一行入門口就被收銀果個姐姐粗聲問幾多個, 我話想買外賣, 佢就話要等佢得閒先, 跟住之後有幾個客入黎, 又係要等位堂食, 睇黎呢位收銀姐姐冇打算理我喎??? 我再問佢我要買外賣, 佢先再問我要買咩? 我明明入門口同佢講外賣果時已經話買原味木糠布甸+榴槤pancake啦, 不過我都答多佢一次啦, 佢仲要話我唔畀錢$48 佢... 真係一d 都唔明呢d 係咩人, 岩岩又話唔知我要咩, 轉頭又話我唔畀錢, 欠左你架咩 我黎幫襯要畀錢架!!!返到屋企一肚氣, 老公開盒木糠布甸食>>> 差到極點 >>> 盒布甸完全似係過期食品, 又硬又實哂, "篤"唔入, 有冇攪錯呀? 仲要咁貴一盒 食唔到有咩味道添, 十萬個唔開心呀. 到我開榴槤pancake, 個樣好靚, "篤"落去點解又係咁硬嘅? 原來d pancake 皮好厚, 個底疊住果個口仲厚, not good 揭開入面睇好多cream呀, d cream 唔夠滑, 不過d 榴槤又真係幾好味同香呀, 似係金枕頭喎!
夜晚十點幾經過見坐滿人, 就一心想買外賣返屋企同老公品嚐

我黎幫襯要畀錢架!!!

2010-06-08
2010-05-14 35 浏览
因為食左個不飽的下午茶,再黎呢度溝貨。在網上看見有榴槤的甜品,忍不住要和『加高』一齊分享!點了榴槤木糠布甸$28,及榴槤雪花$35!木糠布甸好正,唔會話好甜,又有淡淡的榴槤清香,我覺得佢整得好好食。榴槤雪花真係有一大舊榴槤,仲有三大球雪糕!但原來係楊枝金露的榴槤版!只可以話ok,不算特別。可以一試。
因為食左個不飽的下午茶,再黎呢度溝貨。
在網上看見有榴槤的甜品,忍不住要和『加高』一齊分享!

點了榴槤木糠布甸$28,及榴槤雪花$35!

榴槤雪花真係有一大舊榴槤,仲有三大球雪糕!
但原來係楊枝金露的榴槤版!只可以話ok,不算特別。
可以一試。
2010-05-13
2010-05-05 5 浏览
木糠布甸係我最愛既甜品,梗係要試下佢啦!同朋友食完晚飯仲有D空虛感,就去左呢間試下...朋友叫左牛奶綠茶綿綿冰清清地唔會太甜,入口化左陣風..之前已經試過幾間,無論賣相味道都係呢間最好!我就叫左個原味木糠布甸,好似木糠布甸味既雪糕,但雪得更實...都幾得意既....不過都係鍾意食輕軟D既口感
木糠布甸係我最愛既甜品,梗係要試下佢啦!
同朋友食完晚飯仲有D空虛感,就去左呢間試下...朋友叫左
2010-04-28 4 浏览
放學約了L小姐吃飯,到了這間木糠pudding 的甜品店點了朱古力木糠pudding和湯圓湯圓的糖水下足ginger湯圓也厚薄如一美味朱古力木糠pudding質感如homemade雪糕奶味蠻不錯,可我個人認為朱古力木糠如oreo碎,也不夠多pudding滑而不太甜,很好share才$20cwb這價錢很不錯
放學約了L小姐吃飯,
到了這間木糠pudding 的甜品

點了朱古力木糠pudding和湯圓
湯圓的糖水下足ginger
湯圓也厚薄如一美味

朱古力木糠pudding質感如homemade雪糕
奶味蠻不錯,可我個人認為朱古力木糠如oreo碎,也不夠多
pudding滑而不太甜,很好

share才$20
cwb這價錢很不錯
2010-04-27
  • 木糠pudding
2010-04-23 7 浏览
放工和同事剛到御家食完豐富夜宵接下來當然是甜品時間紅豆豆腐布甸豆腐很清淡 不會太甜兩者恰到好處 其中一方不會過份搶鏡黑芝麻木糠布甸木糠布甸是招牌甜品 一定要試平日食慣只有馬利餅碎原味的那一種對黑芝麻味十分有興趣 便和友人分享了芝麻味略嫌不出眾 非常像OREO味幸好我和友人一人一半 因為食一半已經感到很「滯」但一試也無妨放工後又不想回家便可到此嘗嘗甜品甜品總令人拋開煩惱
放工和同事剛到御家食完豐富夜宵

木糠布甸是招牌甜品 一定要試
平日食慣只有馬利餅碎原味的那一種
對黑芝麻味十分有興趣 便和友人分享了
芝麻味略嫌不出眾 非常像OREO味
幸好我和友人一人一半 因為食一半已經感到很「滯」
但一試也無妨

放工後又不想回家便可到此嘗嘗甜品
甜品總令人拋開煩惱

2010-04-15
$30 (宵夜)
2010-03-14 20 浏览
其實又係另一半鍾意食所以陪佢食.真係好好味wo原來我咁大個女第1次食木糠蛋糕ja!!真係好好食.我地叫左朱古力味的,好好好好食ar!!似雪糕咁,個口感好特別.不講仲以為食緊木糠雪糕呢!個price又大眾化.$23大大舊,仲要好快就有得食^^正到我地聽晚又會去再食喇^^yeah*仲有吃左mango pancakes個pancake就中規中距啦,冇咩特別,不過好大舊芒果!
其實又係另一半鍾意食所以陪佢食.
真係好好味wo原來

我咁大個女第1次食木糠蛋糕ja!!
真係好好食.我地叫左朱古力味的,
好好好好食ar!!似雪糕咁,個口感好特別.
不講仲以為食緊木糠雪糕呢!

個price又大眾化.$23大大舊,仲要好快就有得食^^
正到

我地聽晚又會去再食喇^^yeah*

仲有吃左mango pancakes
個pancake就中規中距啦,冇咩特別,不過好大舊芒果!
2010-03-08
$30 (宵夜)
  • 朱古力木糠
2010-02-26 1 浏览
食完晚飯之後當然係搵下甜品食啦,五代同堂同木糠布甸,最後都係揀左後者,原因係因為.... 佢近D,哈哈,懶得行咁遠。入到去發現原來而家呢間野都有雪花冰食,雪花冰真係咁受歡迎,不過就黎到夏天,相信個D 糖 X 府又會大排長龍啦。我地兩個都係揀左木糠布甸,因為其實我食過佢其他糖水我覺得都係非常麻麻地,我地要左一個原味一個朱古力味。等左大概 5 分鐘多D就有得食啦,一如以往般沒什麼大問題,一吃下去感覺超冰凍,好似食雪糕咁,係呢D天氣黎食真係爽到入心。瑪莉餅碎真係碎得幾緊要,食食下我都有少少咳,要小心D。不過真係好香奶味,等左一陣佢溶左直頭好似食CREAM咁,但係係好重奶味既CREAM,而且仲好滑添。朱古力味亦然,只係表面轉左oreo碎。通常係cwb食甜品,我都係揀呢間,因為又唔太貴佢d木糠布甸我又覺得幾好食。坐左一陣見佢有D客人我地都拿拿聲走啦。=)

原味
朱古力味
$24 (宵夜)
原味
朱古力味
我自己就幾鍾意食木糠布甸,除了味道似是雪糕非雪糕、似慕思非慕思,帶點疑幻疑真的口感外,也許是因為這是我第一次嘗試親手製作的甜品這間是木糠布甸的專門店,水準當然有返咁上下水平啦剛在雪櫃內拿出來的朱古力木糠布甸,硬生生的,不易吃下口最佳的食用時間,是大約等待3-5分鐘,待布甸開始有點融化這種似是雪糕非雪糕、似慕思非慕思的口感,是相當不俗的不過,今次吃的朱古力木糠布甸也非完美,朱古力的味道不太夠只是普通的忌廉木糠布甸,鋪上面層的一浸朱古力粉如果我無記錯,只是賣二十四元一個,抵食架!
這間是木糠布甸的專門店,水準當然有返咁上下水平啦
剛在雪櫃內拿出來的朱古力木糠布甸,硬生生的,不易吃下口
最佳的食用時間,是大約等待3-5分鐘,待布甸開始有點融化
這種似是雪糕非雪糕、似慕思非慕思的口感,是相當不俗的

不過,今次吃的朱古力木糠布甸也非完美,朱古力的味道不太夠
只是普通的忌廉木糠布甸,鋪上面層的一浸朱古力粉

如果我無記錯,只是賣二十四元一個,抵食架!
2010-01-31
$24 (宵夜)
2010-02-16 49 浏览
平日晚上時間迫切,免得大家跑來跑去,所訂蛋糕都選在餐廳附近應該比較方便,在不想買連鎖店蛋糕為前題下, 不如來個木糠布甸吧?店員在電話中也詳細將布甸大小一一告知, 2磅圓型最為合適,原來情人節將至, 最新推出還有2磅心型布甸,太浪漫了唄?!三層木糠布甸外型極為簡單,以幾片冰得結實的草莓冰冰和現貨朱古力生日牌裝飾一下, 很有自家製蛋糕風味!壓得粉碎的瑪莉餅碎很有奶香,看來真的跟木糠有點像; 牛奶布甸質感很幼滑也很香牛奶味,滑溜溜的像吃雪糕,跟布甸拉不上關係,而且老闆娘叮囑要放冰格,也許餐廳只放在雪櫃裡,雪得不夠冰凍,以致未夠堅挺,跟店裡的味道不同,不過現在吃來卻較幼滑,是另一種風味。餅面那幾片草莓冰堅硬不已,提議不如取餅前才加入鮮草莓,無論外觀或食味應會更佳。題外話:用大機所拍的照片的確較漂亮,偷之! 嘿嘿~~

題外話:用大機所拍的照片的確較漂亮,偷之! 嘿嘿~~
2磅裝木糠布甸
側面
2010-01-31 21 浏览
我地叫左兩個餐,每個餐$30,包一個木糠布甸同一個糖水,不過係細碗d既,但係都好抵呢!!!而且個環境又幾好,仲好乾淨添!!朱古力木糠布甸($24)餅碎整得好碎。味道好好味,有少少芝士味,不過冇乜朱古力味!!食落既感覺好似食雪糕咁,不過哩個好味d!!原味木糠布甸($24)餅都係整得好碎,仲好易散開3層。不過味道都係唔錯,都係有d芝士味咁!!椰汁西米露:好滑、好夠椰汁味。紅豆西米露:味道好淡,好似溝左好多水咁。但d西米露都幾ok。而d紅豆都幾好,唔會煮得太爛!!
我地叫左兩個餐,每個餐$30,
包一個木糠布甸同一個糖水,不過係細碗d既,
但係都好抵呢!!!而且個環境又幾好,
仲好乾淨添!!

朱古力木糠布甸($24):
d餅碎整得好碎。味道好好味,有少少芝士味,
不過冇乜朱古力味!!

食落既感覺好似食雪糕咁,不過哩個好味d!!
原味木糠布甸($24):
d餅都係整得好碎,仲好易散開3層。
不過味道都係唔錯,都係有d芝士味咁!!
椰汁西米露:
好滑、好夠椰汁味。
紅豆西米露:
味道好淡,好似溝左好多水咁。
但d西米露都幾ok。
而d紅豆都幾好,唔會煮得太爛!!
原味木糠布甸~
我地share咁食呢!!
椰汁西米露
紅豆西米露
2010-01-30
原味木糠布甸~
椰汁西米露
  • 朱古力木糠布甸
  • 原味木糠布甸
2009-10-24 6 浏览
3個女仔叫左士多啤梨+芒果雪花冰同朱古力香蕉布甸班戟本人唔好芒果, 幸好士多啤梨味好重口感好soft好好味!朱古力香蕉布甸班戟好重蕉味, 好蕉者必愛但外圍的朱古力不太好吃...好多人,好嘈,坐唔耐
3個女仔叫左士多啤梨+芒果雪花冰同朱古力香蕉布甸班戟
本人唔好芒果, 幸好士多啤梨味好重
口感好soft好好味!

朱古力香蕉布甸班戟好重蕉味, 好蕉者必愛
但外圍的朱古力不太好吃...

好多人,好嘈,坐唔耐
士多啤梨+芒果雪花冰
2009-10-23
$20 (宵夜)
士多啤梨+芒果雪花冰
  • 雪花冰
2009-10-12 7 浏览
我同兩位小學同學食完晚飯,之後唸住揾地方傾下計&食下甜品,最後其中一位小學同學就介紹離呢間啦!!我地叫左一杯木瓜鮮奶 $20 &雙色雪花冰(朱古力+雲尼"那") $36,據聞呢個雙色雪花冰係好出名既,一試都ok幾好味,對於我呢d鍾意試新野既人,都幾特別,其實佢都係用雪糕制成既,然後將佢片成一塊塊,唔知係咪形狀同平時食既雪糕唔同既關係,佢溶得比平時食既雪糕快
我同兩位小學同學食完晚飯,之後唸住揾地方傾下計&食下甜品,
最後其中一位小學同學就介紹離呢間啦!!
據聞呢個雙色雪花冰係好出名既,
一試都ok幾好味,對於我呢d鍾意試新野既人,
都幾特別,其實佢都係用雪糕制成既,然後將佢片成一塊塊,
雙色雪花冰介紹01
雙色雪花冰介紹02
木瓜鮮奶
雙色雪花冰 (朱古力+雲尼"那")
2009-10-10
$20 (其他)
雙色雪花冰介紹01
雙色雪花冰介紹02
木瓜鮮奶
雙色雪花冰 (朱古力+雲尼"那")
we went there @ 2.45am to this place for some dessertkinda disappointed as the ice texture thingy i wanted to order were sold out! that's because we went nearly on their closing time nice to try it out for fun anywayz =u=
2009-10-04
$40 (其他)
2009-09-07 13 浏览
系cwb食完飯就黎左d度食甜品1直刀好想黎試,但又成日排哂隊咁...叫了:朱古力木糠布甸($24):好中2食朱古力所以叫左朱古力味,食落好似雪糕咁,食完1d刀吾會流,成個切成六份,1個人食真系食吾哂!!榴槤班戟($24):皮薄,而且料亦好足,cream多左,又吾覺甜同流既!!1定會再黎好想下次試朱古力草莓丫
系cwb食完飯就黎左d度食甜品
1直刀好想黎試,但又成日排哂隊咁...
叫了:

1定會再黎