2025-04-25 316 浏览
位於蘭桂坊嘅《朝天門》,一間重慶過江龍百年老字號火鍋店,主打正宗重慶火鍋鮮紅色大門相當有氣勢,店內裝修亦富中國色彩,座位分了卡位和多間可容納不同人數嘅廂房,私隱度高,聚會好選擇🍲玉璽鴛鴦鍋鍋蓋上的金龍玉璽盡顯氣派,鴛鴦鍋分別是麻辣紅湯和菌湯,麻辣紅湯用上多種香料,香中帶麻,麻中帶辣,越食越起勁;菌湯就相對濃郁清甜,用上多種菇菌,既養生又可解辣🥢重慶小吃組合有辣蠶豆、脆麻花和雲片糕,各有特色,作為餐前小吃就最適合不過🥢西班牙黑豚梅肉肉質鮮嫩,脂肪分佈均勻,肉汁豐富,火鍋最佳之選🥢丸滑拼有墨魚丸、貢丸、蝦滑、魚腐和牛肉丸,各有唔同口感,這個拼盤可以一次過試晒五款口味,非常推介🥢特色三拼分別係毛肚、鵝腸和黃喉,三款都口感爽脆,當中最驚喜係黃喉,不常吃到之餘亦係比較稀有其他火鍋配料和小食都好多選擇,如🥢響鈴卷🥢春卷🥢金針菇🥢娃娃菜🥢烏冬等都是火鍋必點🥢牛肉麵湯底香辣,牛肉軟腍,麵條吸盡湯汁,越食越好味✨酸梅湯加了檸檬片,酸甜度恰好,解渴解辣一流👉餐廳最近亦推出雞子放題、生日優惠和啤酒買一送一等多個優惠,絕對不容錯過!

🍲玉璽鴛鴦鍋

🥢重慶小吃組合

🥢西班牙黑豚梅肉
肉質鮮嫩,脂肪分佈均勻,肉汁豐富,火鍋最佳之選

🥢丸滑拼

🥢特色三拼

🥢牛肉麵
湯底香辣,牛肉軟腍,麵條吸盡湯汁,越食越好味

✨酸梅湯
加了檸檬片,酸甜度恰好,解渴解辣一流

2025-01-14 1217 浏览
同老公去咗呢間來自重慶的老字號火鍋店,「中國火鍋十大品牌」+「 非物質文化遺產」已經夠吸引我來朝聖一下,紅色城門入口非常有氣勢,打卡一流。接待處「迎官接聖」的牌匾,配合華麗的裝修很有氣派。我們坐大廳的卡位也很舒服,這裡也有包廂房適合宴請聚餐,可以邊唱歌邊欣賞窗外蘭桂坊的景色。服務員招呼親切友善,坐下後就為我們送上🔶重慶小吃組合🔶,傳統的小吃 味道正宗很開胃。接著會有「調味醬料車」推過來,可以自助混醬。💫玉璽鴛鴦鍋💫鍋蓋上的金龍玉璽真的很有特色,鴛鴦鍋一邊是麻辣紅湯,另一邊是菌湯。紅湯香辣惹味,菌湯清甜滋補。🔶新西蘭羊肉卷肉質細嫩,沒有膻味,無論配搭紅湯/ 菌湯都一樣好吃。🔶特色三拼分別是鵝腸、黃喉、毛肚,三款不同部份的口感都是吃爽脆的,特別喜歡黃喉因為比較稀少,令人很回味。🔶貢丸貢丸每粒都彈牙多汁,老公話暫時係佢食過最好食嘅貢丸☺️。🔶肉多多午餐肉火鍋吃午餐肉是超夾的,每片都吸滿湯汁的精華。🔶菌菇拼盤三款菇菌都很新鮮,吃起來很鮮甜。🔶鮮嫩茼蒿菜輕輕燙一燙已經很好吃,鮮嫩可口。🔶特色紅糖冰粉最後以冰粉作結真的很完美,冰粉爽口嫩滑,加上山楂、提子乾,再配上紅糖的香甜,很清爽解辣。

💫玉璽鴛鴦鍋💫

🔶新西蘭羊肉卷
肉質細嫩,沒有膻味,無論配搭紅湯/ 菌湯都一樣好吃。

🔶特色三拼

🔶貢丸
貢丸每粒都彈牙多汁,老公話暫時係佢食過最好食嘅貢丸☺️。

🔶肉多多午餐肉
火鍋吃午餐肉是超夾的,每片都吸滿湯汁的精華。

🔶菌菇拼盤
三款菇菌都很新鮮,吃起來很鮮甜。

🔶鮮嫩茼蒿菜
輕輕燙一燙已經很好吃,鮮嫩可口。

🔶特色紅糖冰粉

午餐
  • 新西蘭羊肉卷
  • 貢丸
最近我同朋友們造訪了位於中環蘭桂坊嘅朝天門,鍋底選用了玉璽鴛鴦鍋,左邊係麻辣鍋底,右邊係菇菌湯。鮮毛肚毛肚彈性十足,而且好吸湯,同麻辣火鍋真係最夾。冰河鵝腸鮮脆口感,滾一滾已十分夠味。精選雪花肥牛肉質都OK,薄切,十幾秒就食得。精品松阪肉肉味比較濃郁,有口感。另外仲有草原千層肚、彈牙嘅船家苕粉,勁吸湯嘅8 秒響鈴卷,鮮藕片和木耳都很清脆可口,適合放在火鍋中煮食。飲品方面,我們選了酸梅湯,酸甜適中,十分下火!而家餐廳有以下優惠😍雞子放題、生日優惠、啤酒買一送一。

鮮毛肚
毛肚彈性十足,而且好吸湯,同麻辣火鍋真係最夾。
冰河鵝腸
鮮脆口感,滾一滾已十分夠味。
精選雪花肥牛
肉質都OK,薄切,十幾秒就食得。
精品松阪肉
肉味比較濃郁,有口感。

飲品方面,我們選了酸梅湯,酸甜適中,十分下火!
而家餐廳有以下優惠😍雞子放題、生日優惠、啤酒買一送一。
2025-06-18 145 浏览
早幾日行開中環,見到呢間火鍋店有個生日優惠,仲可以免費升級雞子放題,朋友好鍾意食雞子,所以今日我哋就去打邊爐。一坐低店員就會送上重慶小食,香酥脆脆口感香脆,蠶豆大粒有咬口,杏仁餅杏仁味道濃郁。湯底我哋叫咗鴛鴦鍋,一邊麻辣湯,一邊什菌湯,麻辣湯味道香辣,雜菌湯菇味濃郁。冰河鵝腸鵝腸洗得10分乾淨,完全冇腥味,再搭配麻辣湯,入口爽脆煙靭。精品松阪肉肉質非常軟腍,肥瘦適中,松阪肉肉味濃厚。草原千層肚呢個口感好特別,口感爽口彈牙,吸收晒四川麻辣湯,辣得過癮。船家苕粉苕粉口感好似薯粉咁,滑嘟嘟,口感煙韌。鮮木耳木耳非常厚肉大朵,入口爽脆。

冰河鵝腸

精品松阪肉
肉質非常軟腍,肥瘦適中,松阪肉肉味濃厚。

草原千層肚
呢個口感好特別,口感爽口彈牙,吸收晒四川麻辣湯,辣得過癮。

船家苕粉
苕粉口感好似薯粉咁,滑嘟嘟,口感煙韌。

鮮木耳
木耳非常厚肉大朵,入口爽脆。
2025-06-12 108 浏览
朝天門位於中環蘭桂坊,地理位置優越,方便聚會。餐廳設有私人包廂,提供唱K的空間,無論是商務聚會或私人派對都非常合適。氛圍輕鬆,適合朋友聚會或慶祝特別時刻。**鍋底:玉璽鴛鴦鍋** 鍋底的選擇多樣,玉璽鴛鴦鍋的湯底風味獨特,左邊的麻辣鍋底香辣刺激,右邊的清湯則清新可口,完美滿足不同口味的客人。 **鮮毛肚** 鮮毛肚質地滑嫩,煮後口感彈牙,吸收了鍋底的精華。 **精選雪花肥牛** 雪花肥牛肉質鮮嫩,油花分佈均勻,煮後鮮香四溢,肉質滑口,搭配麻辣鍋底更是美味無比,是火鍋必點的絕佳選擇。**8秒響鈴卷** 這道菜品獨具特色,外皮酥脆,口感層次分明,令人驚喜。**鮮藕片** 鮮藕片爽脆可口,能中和火鍋的辣味,增添清新感,是非常好的配菜選擇,尤其適合喜愛清爽口感的客人。**出前一丁** 出前一丁的存在感不容小覷,麵條筋道,湯底吸收了火鍋的精華。**酸梅湯** 餐後的酸梅湯清新解膩,酸甜適中,讓人感到舒爽,是完美的餐後飲品,幫助消化。餐廳目前推出的「雞子放題」、「生日優惠」及「啤酒買一送一」都非常吸引,是聚會時的好選擇,能有效提升性價比。
朝天門位於中環蘭桂坊,地理位置優越,方便聚會。

**鍋底:玉璽鴛鴦鍋**

**鮮毛肚**
鮮毛肚質地滑嫩,煮後口感彈牙,吸收了鍋底的精華。

**精選雪花肥牛**

**8秒響鈴卷**
這道菜品獨具特色,外皮酥脆,口感層次分明,令人驚喜。

**鮮藕片**

**出前一丁**
出前一丁的存在感不容小覷,麵條筋道,湯底吸收了火鍋的精華。

**酸梅湯**

2025-05-13 159 浏览
之前喺社交平台見到好多貼文今次專登約朋友黎試下中環重慶過江龍🐉百年老字號朝天門火鍋Google下先知原來有「重慶非物質文化遺產」榮譽 🏆 並於全球已有1000間分店見到有多款專爵級火鍋套餐及多款優惠 例如“雞子放題”、“生日優惠”、“啤酒買一送一” 🩷紅鍋以玉璽蓋上 擺盤霸氣十足🐉具打卡性📸 鴛鴦鍋湯底 (特式重慶湯底/菌湯)紅湯麻香十足 菌湯足料入味味道更是麻辣鮮香的正宗味道重慶小吃組合 😋 麻辣蚕豆+合桃雲片膏+香脆麻花 口感惹味又香口特色三拼 ✨黃喉、毛肚、鵝腸 由重慶新鮮運到 爽脆鮮甜8秒響玲 鬆脆香口 浸完湯汁更係好味到不得了丸滑拼盤 爽滑彈牙 配兩款湯底都十分岀色西班牙黑豚豬肉 🥩香滑鮮嫩 油脂均衡 除了火鍋 店舖仲有熟食味道亦都吾錯餐廳仲設有6個私人包廂提供空間讓客人可以一邊唱K 一邊享用最正宗的重慶火鍋最後必讚 店舖窩心提供白麵包🫓用黎吸油解膩 真心Sweet👍🏻
之前喺社交平台見到好多貼文
並於全球已有1000間分店

見到有多款專爵級火鍋套餐

紅鍋以玉璽蓋上
擺盤霸氣十足🐉具打卡性📸
鴛鴦鍋湯底 (特式重慶湯底/菌湯)
紅湯麻香十足 菌湯足料入味

一邊享用最正宗的重慶火鍋
最後必讚 店舖窩心提供白麵包🫓
用黎吸油解膩 真心Sweet👍🏻
2025-05-09 125 浏览
呢個鴛鴦湯底,分別有麻辣同菇湯,麻辣味麻麻辣辣,真係好刺激,而菇湯就好香濃,好重菇味。春卷呢個小食唔錯,炸得好香脆,熱辣辣即叫即炸。西班牙黑豚梅肉豚肉肥瘦適中,加埋麻辣湯嘅味道,非常夾呢個丸拼盤都幾新鮮,新鮮手打,每款都爽口彈牙。呢個拼盤有鵝腸,黑栢葉同黃喉,擺盤好精緻,材料新鮮8秒響鈴卷響鈴卷浸落麻辣湯底,d麻辣味浸晒入響鈴卷,好惹味。生態金針菇唔同普通金菇,覺得呢款菇味重好多,放落個菇湯煮一煮,加重個鮮味。牛肉麵牛肉好淋滑,好入味,d麵質幾煙韌。酸梅湯味道酸酸甜甜,好開胃店員話餐廳今期有優惠,啤酒買一送一,雞子放題同埋生日優惠,下次再約其他朋友一齊食

呢個鴛鴦湯底,分別有麻辣同菇湯,麻辣味
麻麻辣辣,真係好刺激,而菇湯就好香濃,好重菇味。

春卷
呢個小食唔錯,炸得好香脆,熱辣辣即叫即炸。

西班牙黑豚梅肉
豚肉肥瘦適中,加埋麻辣湯嘅味道,非常夾

呢個丸拼盤都幾新鮮,新鮮手打,每款都爽口彈牙。

呢個拼盤有鵝腸,黑栢葉同黃喉,擺盤好精緻,材料新鮮

8秒響鈴卷
響鈴卷浸落麻辣湯底,d麻辣味浸晒入響鈴卷,好惹味。

生態金針菇

牛肉麵
牛肉好淋滑,好入味,d麵質幾煙韌。

酸梅湯
味道酸酸甜甜,好開胃

2025-05-02 158 浏览
重慶老字號火鍋美食「朝天門」香港首間分店位於中環核心地帶--蘭桂坊,係香港有得食正宗重慶火鍋🍲,好幸福☺️!餐廳卡座超寬闊,而且店內的裝潢很有重慶風格,很特別。未點菜侍應已經為我地準備好「醬油枱」,好似「泊車」咁泊喺座位隔離,等我地慢慢調好醬油後先收走。重慶叫火鍋點個碗汁做「油碟」,即係加豉油/醋及蔥蒜後將一罐迷你裝的香油倒進,由於重慶火鍋的湯底非常辣,除了用作解辣,亦可以即時為食材降溫;而且保護胃部。湯底很重要的‼️鴛鴦鍋一邊是紅色的麻辣湯🍲,另一邊則是用作中和達到的菌湯。煲蓋外形都好特別,係一個「玉璽」。一煲滾後紅油麻辣湯搶晒FO,超惹味!重慶小吃組合--三款非遺小吃,口感又幾特別。有兩款都幾脆口,火鍋前食少少🤏,好有儀式感。西班牙黑豚梅肉打卡必備,賣相超精緻。色澤鮮紅色,食落質感超嫩滑。[熱食]炸春捲 & 牛肉面:高質之選,食物夠熱一定好食!😋炸春捲超脆!丸滑拼:款式幾特別,多款丸好彈牙。特色三拼:最愛牛柏葉好有咬口。8秒響鈴卷、金針菇、娃娃菜、烏冬:建議放落唔辣的菌湯內,索晒精華好好食🤤。酸梅湯--一渣夠兩人飲,溫度夠凍超解渴。

湯底很重要的‼️

西班牙黑豚梅肉
打卡必備,賣相超精緻。色澤鮮紅色,食落質感超嫩滑。

丸滑拼:款式幾特別,多款丸好彈牙。
特色三拼:最愛牛柏葉好有咬口。

酸梅湯--一渣夠兩人飲,溫度夠凍超解渴。
  • 西班牙黑豚梅肉
  • 玉璽鴛鴦鍋
2025-04-30 109 浏览
餐廳都容易搵,喺蘭桂坊抬頭望上去就見到。玉璽鴛鴦鍋經典鴛鴦鍋,搭配了濃郁辛辣🌶️火鍋底,另一邊係淡雅嘅菇菌湯,辛辣與清淡平衡得好好。在葷菜方面,有鮮毛肚,口感彈性十足,冰河鵝腸比較鮮香。仲有精選雪花肥牛和精品松阪肉,油花分布均勻,入口有肉香。草原千層肚很有嚼勁,整體肉類選擇豐富。船家苕粉好得意,口感Q彈,8秒響鈴卷、鮮藕片和厚厚嘅鮮木耳,幾款清脆口感,為整個鍋加入了新鮮感,好吸湯!地方樓底夠高,冇咩煙,啱晒我哋可以慢慢傾慢慢食。
餐廳都容易搵,喺蘭桂坊抬頭望上去就見到。

玉璽鴛鴦鍋

地方樓底夠高,冇咩煙,啱晒我哋可以慢慢傾慢慢食。

2025-04-28 93 浏览
重慶89年老字號,以非遺火鍋聞名中外,主打帝皇級火鍋體驗。更設有VIP包廂,可以邊唱K,邊打邊爐,無論係商宴定 party都合適。玉璽鴛鴦鍋每人都可以叫鴛鴦鍋,有辣有唔辣,今次試咗蕃茄湯、菇菌湯、胡椒豬肚雞湯、重慶麻辣火鍋湯底,濃郁好味。最貼心係比咗塊麵包可以用來吸油~毛肚/鵝腸/烽火戲諸侯三款都係比較稀有的配料,口感夾脆又彈牙,造型最有趣係烽火戲諸侯,即係黃喉,係四川有名的食物。新西蘭羊肉卷肉質柔嫩,奶香味,冇乜膻味,朋友平時不食羊都接受到。肉多多午餐肉粉紅色,有肉香,有口感,不會好似食肉泥咁,配蕃茄湯特別match貢丸充滿肉汁,彈牙大粒,食到粒粒冬菇菌菇拼盤繡球菌和金菇,比起外面食到的菇味很突出~鮮嫩茼萵菜色澤翠綠、有大葉,新鮮同夠嫩。
重慶89年老字號,以非遺火鍋聞名中外,主打帝皇級火鍋體驗。

玉璽鴛鴦鍋

毛肚/鵝腸/烽火戲諸侯

新西蘭羊肉卷
肉質柔嫩,奶香味,冇乜膻味,朋友平時不食羊都接受到。

肉多多午餐肉

貢丸
充滿肉汁,彈牙大粒,食到粒粒冬菇

菌菇拼盤
繡球菌和金菇,比起外面食到的菇味很突出~

鮮嫩茼萵菜
色澤翠綠、有大葉,新鮮同夠嫩。

2025-04-22 111 浏览
放工去開happy hour發現LKF開咗朝天門係百年老字號火鍋店嚟㗎 重慶開到嚟香港今次就約同事嚟食個午市二人套餐~❣️玉璽鴛鴦鍋一次過試齊經典麻辣紅湯同特濃菇菌湯一向勁鍾意重慶麻辣 勁濃郁 呢度冇令我失望想清清地食到食材鮮味 就可以淥響菇菌湯❣️特色三拼(毛肚/鵝腸/烽火戲諸侯)個擺盤好靚 感覺洗得好乾淨 色澤新鮮輕輕淥勁秒就好食 一老就會變靭❣️西班牙黑豚梅肉丸滑拼肥瘦比例恰到好處 食落唔韌 帶有豬肉香氣丸滑拼比預期中大粒 同朋友一人一半share食更滋味❣️8秒響鈴卷食落勁酥脆 點埋麻辣湯食夠晒邪惡❣️烏冬❣️金針菇❣️娃娃菜呢啲就全部都係吸湯嘅食材 完全吸收晒鍋底嘅精華❣️牛肉麵牛腩炆到好腍 配埋紅油湯麵 勁惹味❣️春卷素菜春卷脆卜卜作為前菜一流餐廳空間感足 卡位私隱度高而家仲推出咗「雞子放題」、「生日優惠」、「啤酒買一送一」等等優惠詳情可以致電餐廳查詢㗎
放工去開happy hour發現LKF開咗朝天門
係百年老字號火鍋店嚟㗎 重慶開到嚟香港
今次就約同事嚟食個午市二人套餐~

❣️玉璽鴛鴦鍋
一次過試齊經典麻辣紅湯同特濃菇菌湯
一向勁鍾意重慶麻辣 勁濃郁 呢度冇令我失望
想清清地食到食材鮮味 就可以淥響菇菌湯

❣️特色三拼(毛肚/鵝腸/烽火戲諸侯)
個擺盤好靚 感覺洗得好乾淨 色澤新鮮

❣️春卷
素菜春卷脆卜卜作為前菜一流

餐廳空間感足 卡位私隱度高
詳情可以致電餐廳查詢㗎
這家火鍋店的「限定四人餐」確實令人驚艷。鴛鴦鍋取名「玉璽」,紅湯麻辣鮮香,白湯醇厚溫潤,剛柔並濟的搭配讓不同口味的食客都能盡興。葷菜表現尤其出色:鮮毛肚薄脆爽口、冰河鵝腸晶瑩剔透、雪花肥牛油脂豐腴、松阪肉嚼勁十足、千層肚層次分明,五種食材各具特色卻又相得益彰。素菜方面,苕粉掛湯能力佳,響鈴卷外軟內脆,鮮藕片清甜解膩,出前一丁更是完美收尾。船家苕粉滑溜爽口,掛湯能力極佳;8秒響鈴卷在熱湯中迅速舒展,吸飽湯汁後外軟內脆;鮮藕片的清甜與火鍋的濃烈形成巧妙對比;鮮木耳則帶來令人驚喜的脆爽口感;出前一丁作為壓軸,麵條完美吸收所有食材精華,將整餐推向高潮。這些素菜如同朝堂上的文臣,以柔克剛,平衡整頓餐食。店家自製酸梅湯酸甜適中,服務細緻周到。整套餐點從鍋底到配菜都經過精心設計,食材新鮮、搭配得宜,確實配得上「限定」二字,是火鍋愛好者不容錯過的味覺饗宴。

2025-04-20 108 浏览
等到頸都長終於放假!一放工即刻去中環打邊爐,朋友狂推蘭桂坊的朝天門!古色古香的門面勁有霸氣,原來餐廳係係重慶非遺老字號,最正係VIP房仲可以唱K又有隱私度望住出面蘭桂坊街景,整體而言食材又靚又新鮮,體驗感超好!最抵讚係醬料唔使行出去排隊,豉油醬料直頭送到埋你面前,任夾唔嬲!餐前小食有合桃片、脆麻花、紅棗同椒鹽酥肉,個雙拼湯底揀咗菇菌湯+麻辣牛油,個味濃到呢~ 烚嘢食之前,服務員會擺塊方包喺碟底,原來係用嚟索走啲多餘紅油,難怪啲人食極唔肥啦,又學到嘢食材好新鮮,仲有平時香港火鍋店少見的麻辣牛肉,我哋就揀咗牛小排和牛頸肉,海鮮仲有黑虎蝦、象拔蚌、鮑魚等,估唔到都係仲有香港好少見嘅鮮毛肚,處理得唔錯口感爽脆,最後再食返個紅糖冰粉,整好中和一下火鍋的麻辣!
等到頸都長終於放假!
望住出面蘭桂坊街景,整體而言食材又靚又新鮮,體驗感超好!

• 貢丸
  • 鮮毛肚
  • 新西蘭羊肉卷
  • 玉璽鴛鴦鍋
2025-04-18 78 浏览
📍朝天門 (中環)中環德己立街30-32號加州大廈UG樓👉午市四人餐💰1782😋😋😋😋.8/5❤️玉壐鴛鴦鍋麻辣紅湯好勁,香氣四溢;菌湯清甜,二者搭配真係一流,食得越來越過癮,仲可以隨意選擇材料❤️重慶小吃組合小吃選擇多樣,口味獨特,每一樣都好有特色,食完唔會腻,真係好開心!❤️鮮毛肚毛肚鮮嫩,口感滑,煮一煮就啱啱好,吸收湯底的味道,越食越有味,真係好想再來一碟!❤️冰川鵝腸鵝腸爽脆,咬下去好有口感,搭配麻辣醬汁更加過癮,真係一口接一口,完全停唔到!❤️精選雪花肥牛肥牛油花分布均勻,煮熟後超嫩滑,入口即化,搭配湯底味道更加濃,真係食過一次就會中意!-❤️精品鬆板肉鬆板肉肉質鬆軟,油脂香濃,煮熟後更添風味,咬下去好滿足,真係好推介,適合肉食者!❤️草原千層肚層次分明,口感極佳,吃起來有嚼勁,吸收湯底味道非常好,越食越想食,真係唔夠!❤️舶家苕粉苕粉Q彈有嚼勁,搭配湯底吸收好味,真的很有特色!❤️8秒響玲卷外脆內滑,味道獨特,搭配醬汁好味,食完心情都好好,簡直是完美的小吃!❤️鮮藕片鮮藕清脆爽口,帶點甜味,與其他食材搭配得宜,湯底更加有層次,真係好食!❤️鮮木耳木耳口感滑嫩,增添清新感,與辣味材料搭配更佳,真係
📍朝天門 (中環)
中環德己立街30-32號加州大廈UG樓

❤️精選雪花肥牛

-❤️精品鬆板肉

❤️草原千層肚

❤️舶家苕粉
苕粉Q彈有嚼勁,搭配湯底吸收好味,真的很有特色!

❤️8秒響玲卷

❤️鮮藕片

❤️鮮木耳
木耳口感滑嫩,增添清新感,與辣味材料搭配更佳,真係好味,食得好開心!

❤️出前壹丁
經典口味,方便又美味,加上紅湯底更加惹味😍😍

❤️酸梅湯(壺)
酸酸甜甜,解膩又消暑

回頭:yesyesyes,餐廳仲有好多優惠:「雞子放題」,「生日優惠」,「啤酒買一送一」。
2025-04-18 99 浏览
一行到門口發現他們的大門口十分之氣派 行入用餐座位及包間 發現真的非常之具有中國宮廷式寬敞又高級的設計 營造到整個用餐環境 十分之舒適 店員推薦要食麻辣 不過我和朋友都比較不能吃辣,所以叫了一個豬肚雞湯底及一個菌類的湯底~ 兩邊湯底,都熬得非常濃郁很夠味小吃有扭麻花 牛丸及午餐肉 值得一讚係午餐肉唔會太鹹 亦都很香 牛丸,會爆漿😂 本人很喜歡 比較特別的體驗是 他們會把一片麵包放到你的碟子上 幫助你把湯底的油分吸去才吃😂 10分貼心另外肉類,我們選擇了肥牛及羊肉 都是很新鮮的 我們很喜歡羊肉嘅特別味道 最後還有一道甜滋滋的 甜品的冰粉作結 吃得我們都滿載而歸呢!🥰