2025-04-08
📍 月爐.端燒 (旺角)旺角白布街2-24號藝興大廈地下9號舖👉🏼 火炙海鮮丼午巿定食套餐💰78😋😋😋😋.8/5呢個套餐真係好吸引!火炙海鮮嘅香味彌漫,魚生新鮮得來,配合一啲微微焦香嘅口感,真係好味。海鮮丼上面嘅刺魚片,每一口都令人感受到海嘅鮮味。加上日式沙律清新可口,蒸蛋滑得來,仲有濃郁嘅麵豉湯,完美嘅搭配!最後,蒟蒻口味選擇有巨峰提子同黃桃,兩者都唔錯,但我個人鍾意巨峰提子嘅清甜。👉🏼 溫泉玉子松露牛舌飯午巿定食套餐💰78😋😋😋😋.7/5呢份套餐就更加高級!牛舌燒得剛好,柔嫩多汁,真係令人回味無窮。再加上溫泉玉子,流心蛋黃淋上去,味道更加豐富,松露嘅香氣亦令整碗飯提升咗檔次。日式沙律同樣清爽,蒸蛋保持咗傳統嘅滑綿感,麵豉湯亦係必不可少,暖胃又提神。而蒟蒻方面,朋友話黃桃甘甜得來又唔會太膩,係個好嘅收尾。回頭: yes,兩個套餐都各有特色,火炙海鮮丼比較輕盈,而溫泉玉子松露牛舌飯則厚重一啲。無論你選邊個,都會係一個美味嘅午餐選擇!重點仲要有前菜有甜品,呢個價錢真係超抵食🥰🥰😋
旺角白布街2-24號藝興大廈地下9號舖
👉🏼 火炙海鮮丼午巿定食套餐