2021-09-20 492 浏览
好朋友生日,揀食泰國菜😍😍酒吧區內都有高質泰菜😍有驚喜😆😆叫咗生菜包,以為食唔到啦,朋友食完一啖話我唔知食唔食到😂因為我只食開BB辣😆好彩呢個辣我都接受到😂食咗幾轉都OK冇話辣到食唔到第二次😆個份量都好多呀,粒粒肉碎,生菜都好新鮮🤤🤤🤤推介👍🏻👍🏻👍🏻之後係咖喱軟殼蟹麵包😍😍😍個咖喱好好味,唔辣,夠熱🤤好出奇地,我哋掛住傾計,但個咖喱可以一直keep住熱😂😂軟殼蟹都好食,卜卜脆👍🏻👍🏻加埋塊包點住食係好好味👍🏻👍🏻🎉之後仲有生蝦,蝦餅同埋泰或鳳爪😍不要驚訝,我哋2個女仔狀態十足真係可以食好多嘢㗎😂😂😂生蝦好大隻,個醬汁好好味!好新鮮👍🏻👍🏻👍🏻蝦餅都好多件,香口又唔油!Good👍🏻👍🏻👍🏻鳳爪開頭以為又係好辣,😆好彩都係接受到嘅程度👍🏻👍🏻好味👍🏻🎉-豬肉碎生菜包 $98-咖哩軟殼蟹麵包 $238-魚露生蝦 $118-炸蝦餅 $90-酸辣鳳爪 $98

好朋友生日,揀食泰國菜😍😍酒吧區內都有高質泰菜😍有驚喜😆😆

-豬肉碎生菜包 $98

-咖哩軟殼蟹麵包 $238

-魚露生蝦 $118

-炸蝦餅 $90

-酸辣鳳爪 $98

2021-07-01 696 浏览
可能早去到 仲食緊午餐留落黎既剩餘食物,粉絲沙律淡而無味,串燒食樹皮一樣,又乾又硬,豬牛雞都一樣咁難食!一定唔會再黎👎🏻見到其他枱投訴,等45分鐘啲菜都未到。早黎食既野難食,辭黎仲要無野食。
2021-06-18
2021-04-19 842 浏览
晏晝經過尖沙咀諾士佛台,見到有間食泰國嘢,心血來潮就上左去可能係樓上鋪嘅關係,人流吾多,最後簡單嗌咗個海南雞飯午餐都幾好味雞肉嫩滑,分量就唔算太多,但每塊雞肉都唔多脂肪,好味仲有一碟特製嘅泰國酸辣醬,非常開胃飯係雞油飯,好重雞油香味,粒粒分明
晏晝經過尖沙咀諾士佛台,見到有間食泰國嘢,心血來潮就上左去
可能係樓上鋪嘅關係,人流吾多,最後簡單嗌咗個海南雞飯午餐
都幾好味
雞肉嫩滑,分量就唔算太多,但每塊雞肉都唔多脂肪,好味
仲有一碟特製嘅泰國酸辣醬,非常開胃
飯係雞油飯,好重雞油香味,粒粒分明

午餐
2021-04-07 674 浏览
又來呢間 Siam 泰國菜,因為太好味😂 所以經常來食。今次食左之前未試過的 "咖喱蟹肉包" 🦀 簡直一試難忘😍 極度回味👍🏻 一打開已經香噴噴,脆卜卜嘅包配埋咖喱蟹肉一齊食、超超超好味🥰🥰🥰而家仲好掛住佢😂😂😂今次仲叫左泰豬烤鍋🥘生蝦🦐都係超正👍🏻服務超好,服務員一得閒,就會幫我地烤肉,又教我地點烤👍🏻🍭 暹羅泰國餐廳 Siam Thai Restaurant📍尖沙咀諾士佛台1號5樓💰人均 $300
又來呢間 Siam 泰國菜,因為太好味😂 所以經常來食。

今次仲叫左泰豬烤鍋🥘生蝦🦐都係超正👍🏻
服務超好,服務員一得閒,就會幫我地烤肉,又教我地點烤👍🏻

🍭 暹羅泰國餐廳 Siam Thai Restaurant
📍尖沙咀諾士佛台1號5樓
💰人均 $300
生蝦
燒雞
生蝦
2020-11-11 513 浏览
冇得去泰國旅行✈️ 唯有食下地道泰國菜第一次食 🐷泰式豬鍋🥘超好味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食材高質👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻豬肉係三層花腩🥓脂肪分佈均勻,一啲都唔肥膩,仲帶到豬肉的味道更有口感,燒烤後、更香口😋 如果平時唔食牛嘅朋友,而家多個選擇,可以去呢度食豬,仲要係高質豬🐷🐷仲有最靚嘅豬腩肉 🎼🎼🥳其他海鮮配菜都好新鮮🦐 我哋揀咗冬陰功湯做鍋底🥘 呢個冬陰功唔太辣啱晒我唔係好食得辣,又唔會蓋過海鮮嘅味道泰豬鍋套餐:$268/每位2人餐抵食、性價比高👍🏻👍🏻👍🏻值得推介試下😋😋😋我哋仲叫多咗個鮮蝦柚子沙律、泰式拼盤都係超好味😋😋服務超好👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻經理親自幫我地開鍋,仲燒左頭一轉比我地食,教埋我地點燒🥢地方環景乾淨整潔,枱與枱之間的空間很有距離,所以好闊落舒服🌿🍭 暹羅泰國餐廳 Siam Thai Restaurant📍尖沙咀諾士佛台1號5樓💰人均 $300
冇得去泰國旅行✈️ 唯有食下地道泰國菜

第一次食 🐷泰式豬鍋🥘
超好味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
食材高質👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
豬肉係三層花腩🥓
仲有最靚嘅豬腩肉 🎼🎼🥳

泰豬鍋套餐:$268/每位2人餐
抵食、性價比高👍🏻👍🏻👍🏻
值得推介試下😋😋😋

我哋仲叫多咗個鮮蝦柚子沙律、泰式拼盤都係超好味😋😋

服務超好👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
經理親自幫我地開鍋,仲燒左頭一轉比我地食,教埋我地點燒🥢

🍭 暹羅泰國餐廳 Siam Thai Restaurant
📍尖沙咀諾士佛台1號5樓
💰人均 $300
泰式併盤
鮮蝦柚子沙律
泰式併盤
鮮蝦柚子沙律
2020-11-10 653 浏览
同朋友喺尖沙咀行搵嘢食,行吓行吓行左去諾士佛台,見到有間泰國嘢咁就去試吓。上到去其實冇乜人,可能今日星期日平日啦,我哋坐低咗睇餐牌叫嘢食。我哋見到一個特別廚師推介,咖喱蟹肉包,覺得好似好新奇有趣所以叫咗黎試。其實佢都幾好食個包都唔會太硬,咖喱夠味,唯獨是係食唔到有蟹肉😂我哋又嗌左個車木瓜沙律,夠凍夠清夠甜我哋又嗌左個馬拉盞炒通菜,辣到懷疑人生,鐵碟菜食唔晒因為真係太辣。海南雞呢就都幾滑,好味!我最欣賞就係個生菜包,味道鹹度適中,唔會太濕又唔會太乾,正!

我哋又嗌左個車木瓜沙律,夠凍夠清夠甜

海南雞呢就都幾滑,好味!

2020-10-28 543 浏览
This was not a great experience especially for a birthday occasion. All 3 dishes we ordered (vegie, beef brisket curry and skewers) were extremely salty. Kept drinking water but it was no help. Since it was a birthday celebration so we decided to order dessert, mango sticky rice! This was most disappointing.... parts of the mango was bruised (brown colour). We asked the waitress why and she answered mango’s are not nice today. Of course we asked to change but 2nd plate returning was not muc
parts of the mango was bruised (brown colour). We asked the waitress why and she answered mango’s are not nice today. Of course we asked to change but 2nd plate returning was not much better... it was a memorable experience but we will not return.
2020-05-25 947 浏览
重要既事係要係到翻譯一番,我平時淨係打英文comment, 今次真係太過嬲, 呢間野個女待應真係好唔掂,完全唔識講嘢。其實有個男既都唔醒目,我個杯冇晒水叫佢加水,佢就真係淨係加俾我,我朋友完全唔理🙄 (佢都已經放出黎俾佢㗎啦)我地2個O曬咀!至於嘢食方面,出得超級慢,逐樣野都要追,已經唔係好多枱!個蝦柚子沙律喊到死,好似到咗成支魚露咁。 叫個冬陰功海鮮湯粉最後嚟咗個冬陰功牛肉湯粉,(真係冇陰功)個女侍應仲要狡辯話我哋得冬陰功海鮮湯先有海鮮,佢真係唔好彩啦,我記性係超級好,即刻叫佢攞個Menu出嚟睇,佢識得道歉🤬個老闆就忙住招呼佢朋友。究竟佢係做朋友生意出面人嘅生意呢? interesting. Well...I have never had such a bad dining experience in the last 3 years. Their service was extremely bad. No one in the dining area most of the time even it’s not that busy. Don’t mention about t

Their service was extremely bad. No one in the dining area most of the time even it’s not that busy. Don’t mention about the waitress could not communicate with their customers probably.

When we first got it, they had never measured the body temperature of the customers during this COVID-19 period which had also mentioned in other comments here too. (I thought they would have improved it after that review but obviously didn’t!!!!)

Their food was salty or too sweet especially their pomelo salad with prawn was super salty.... like added a bottle of fish sauce...

Their dessert on the house was very very sweet....

Only the prawn cake was ok.

For the Tom Yum soup noodles, we ordered the seafood one but end up getting the beef one🙄🙄🙄.

Then when I talked to the waitress, she said only Tom yum soup without noodles come with seafood then I asked her to get the menu over, and then she said “oh sorry, do u need to change that?’ Then I said no....Because it takes forever to get one dish out of the kitchen.....

Don’t recommend.

2020-05-25
2020-05-11 495 浏览
很失望,叫了炒通菜顏色一啲唔鮮艷好似一早炒起放了很久味道太鹹,叫了半隻燒雞味道亦都太鹹,雞皮一啲都唔翠,顏色又唔好睇好似放咗好耐,叫咗紅咖喱軟殼蟹啲,蟹就一般,但咖喱唔夠香,全晚最好食係用來飲㗎呢嗰塊焗翠的麵包和椰青,員工服務態度還可以,人手唔夠他們很吃力,都算合格啦,衛生環境一般但在疫情中沒有跟我們探熱,杯碟額外做清潔。
2020-05-10
2020-02-29 673 浏览
約咗朋友夜啲喺諾士佛臺, 食晚飯見到呢度有間新開嘅泰式餐廳,就入去一試。首先要咗個泰式炸蝦餅, 蝦餅好彈牙好煙韌, 加埋泰式辣椒醬食一流。要咗燒豬頸肉,泰式炭燒豬頸肉食得多, 但佢呢個醬汁好特別,酸酸甜甜食落非常之開胃。另外要咗串燒沙嗲,總共有六吋,分別有豬肉,雞肉,同牛肉。雞肉好嫩滑。牛肉都燒得好美味。冬陰功湯調味都非常之好另外要咗個飛天通菜,飛天通菜辣度同埋鹹度都啱啱好,最啱鍾意食通菜嘅我。總括而言,呢間泰式餐廳嘅環境食物同埋服務 都冇令人失望,喺呢一個大家都唔想出街嘅疫症時期, 我覺得都不失為一個好選擇。

冬陰功湯調味都非常之好

2020-02-27 584 浏览
武肺橫行,真是街都不敢出。平日Home Office,假日留家保安全,但都不可能兩三星期日日如是,所以有時候晚餐都刻意不煮往外別吃,當俾自己抖抖氣。早幾日在尖沙咀同朋友行完街,搵地方吃飯,朋友在開飯啦中找到那間新泰國菜館,問我有沒興趣當個「試伏器」,唉咁耐沒出黎,試下新野都無妨。上到去環境都幾寬闊,可能是新開張加上又早到,六點晚上未叫旺場,我們仲揀左個睇電視的位置,超爽坐底就慢慢睇下Menu吃乜好,兩位女子胃小小都不敢多叫,就叫兩三款小吃小嚐一下。點了一個烤餅(Roti)及青咖哩牛肉,別小看那烤餅,超!級!香!酥!它有酥脆的表面,內有微微煙韌的彈性,點少少青咖哩汁,好吃到停唔到口,加上咖哩又好惹味,我們要叫多份來吃光所有咖哩汁。不得不提,這裡的菜也很足料,牛肉滿滿的溢出於青咖哩汁上,非常均真!再叫了一個香芒炸魚,本以為是黃色、普通日常芒果,原來是用上泰國青芒果。表面放上冰涼爽脆的青芒沙律,下面是新鮮炸起的原條鮮魚。冷熱交替的脆感,感覺好新鮮;沙拉的出現令炸魚變得沒太油膩,如果魚塊可更厚便是完美。最尾用上傳統的椰汁糕作結,要特別一讚,這裡除了地方大夠舒服,服務都相當親切,令久未出遊的我是

最尾用上傳統的椰汁糕作結,要特別一讚,這裡除了地方大夠舒服,服務都相當親切,令久未出遊的我是晚體驗更滿足,好了又乖乖的宅下去。
2020-02-25 400 浏览
今晚約左舊同事食飯,去左食泰國菜,餐廳環境唔錯,在璀燦的吊燈飾下感覺典雅瑰麗,個場新開張無耐食客唔多,寧靜的環境私人空間十足好有包場feel好正。看看餐牌菜選擇多價錢中價,點了幾款菜都同樣滿意。生蝦刺身 $88賣相討好,鮮蝦六隻用杯仔裝住,蝦肉爽口彈牙,左右有酸辣醬汁以綠色較辣醮了好惹味,是一道美味令人開胃的頭盤。泰式拼盤 $168唔駛左揀右揀可以一次過食,五款小食各三件,香葉包雞大件兼肉嫩啖啖肉散發住斑蘭葉香,炸春卷細細條唔油膩,炸蝦餅細件一啖一口蝦味十足好有嚼口,炸雞卷外皮脆食落香口,但不及炸魚餅香料味四溢,食得啖啖滋味。泰式菠蘿炒飯 $98用上新鮮菠蘿清新口味,用料有肉鬆、腰果、三色雜豆、提子乾、魷魚、蝦仁和主角菠蘿粒,配料十足口感豐富,最愛食食下飯食到提子乾提升甜味,炒飯乾身粒粒分明,味道唔錯。馬拉盞炒通菜 $78份量幾多下,炒通菜唔算話好油膩又唔會太鹹,陣陣鹹香趁熱食係最好味的。

生蝦刺身 $88

泰式拼盤
泰式菠蘿炒飯
馬拉盞炒通菜
2020-02-25 251 浏览
泰式食品一直是個人最喜愛的其中一類,除了九龍城之外,近期嘗試接觸不同區域的泰菜,最近知道諾士佛台,新開了一間泰菜,今晚便來試試。可能由於這裏未正式營業,所以不是有很多客人,但裝修得很有格調,如置身於泰國高級食肆中。泰式黑胡椒燒雞半隻$140,由於是即點即燒,所以等候時間可能有20分鐘以上,雞皮帶點焦香味,雞肉味道十足,帶點黑椒味,創新的做法,可以一試。泰式炸蝦餅$88,外表香脆,蝦肉爽口彈牙,加點泰式酸辣醬,味道層次更加豐富。黃姜飯$15,熱騰騰的香飯,帶著黃姜的香味,而有點嚼勁,可以配合任何肉類食物。泰式鹹檸七喜$32,酸酸甜甜,令人胃口大開,而且解渴。泰象啤$32,冰凍的啤酒,非常配合泰國菜。

泰式鹹檸七喜$32,酸酸甜甜,令人胃口大開,而且解渴。

泰象啤$32,冰凍的啤酒,非常配合泰國菜。

2020-02-23 198 浏览
新鮮食呢間座於諾士佛台ge泰國菜每次黎都係飲酒 第一次唔係飲酒門口都已經好泰國裝修好企利 好有泰國feel 仲播住泰文歌野食選擇十分多 價錢亦都好合理叫左泰式拼盆柚子蝦沙律泰式炒金邊粉泰式咸檸梳打泰式拼盆 份量好大 香葉包雞 炸魚餅 炸蝦餅 炸雞卷 春卷 全部都好好食 其中我最鍾意係雞卷 好juicy 好好食柚子蝦沙律好fresh 好開胃 仲帶有少少辣 好正泰式炒金邊粉呢個又係好出色 不論係賣相定係味道 都表現得好好泰式咸檸梳打正正常常 都唔錯仲有甜品送成餐就好perfect
新鮮食呢間座於諾士佛台ge泰國菜

正正常常 都唔錯

仲有甜品
成餐就好perfect

2020-02-21 91 浏览
近來心情極為不好....求其揀樣泰菜食下, 用辣椒嚟刺激心情點了個紅咖哩雞飯, 但係都刺激唔到我嘅心情(利申:本身我係辣椒怪), 食咗兩啖之後,個經理走來問我啱唔啱食, 我話, 正常人食就ok, 但呢個level刺激唔到我,之後個manager走去攞個辣椒調味架來,叫我試下.試過加咗調味之後,成個人啲刺激返曬嚟,正!食曬碟飯,仲淨返好多餸同汁,個經理離遠見到,又走來問我夠唔夠飯?可以為我加飯,我當然話好啦!食完個lunch set之後,經理突然贈送上甜品, 仲話: 食啲甜嘢放鬆下啦!即時成個人開心返曬, 香港人加油!
近來心情極為不好....
求其揀樣泰菜食下, 用辣椒嚟刺激心情

試過加咗調味之後,成個人啲刺激返曬嚟,正!

即時成個人開心返曬, 香港人加油!
2020-02-21