2006-07-24 14 浏览
23 July 2006 (Sun) - 甜品晚飯食得唔太愉快,所以要食甜品補數!叫咗芒果豆腐花,好好友叫咗芒果西米露,佢嗰個ok,而我嗰個我覺得最古怪係有椰汁,其實豆腐花都唔駛再落椰汁啦,攪到好其怪咁啲味道,可能我自己又唔’好’椰汁啦!!不過總覺得冇以前咁好食,所以都少咗人黎!以前好爆架嘛,而家??真係唔駛等位!
23 July 2006 (Sun) - 甜品

晚飯食得唔太愉快,所以要食甜品補數!
2006-06-26 17 浏览
點了栗子芋茸喳喳無芋頭味,非常一般在附近食飯,而這裡不有等位,可以一試不用專登來
點了栗子芋茸喳喳
無芋頭味,非常一般

在附近食飯,而這裡不有等位,可以一試
不用專登來
(非会员)
2006-05-29 5 浏览
聽人講話好正﹐結果係兩回事。叫左個芒果西米露﹐淡到無味。唔知點解甘多人等位????????
聽人講話好正﹐結果係兩回事。

叫左個芒果西米露﹐淡到無味。

唔知點解甘多人等位????????
2006-01-27 8 浏览
一班人行完花市, 走左黎食人太多, 唔知佢地食左d 咩我就叫左芝麻糊非常之咁難食, 冇芝麻香冇口感, 好似食緊甜o既生粉水咁食唔晒係超市買即沖果d 都好過佢其他朋友都冇好comment十分普通, 唔食都得可能好生意, d 侍應極串
一班人行完花市, 走左黎食

人太多, 唔知佢地食左d 咩
我就叫左芝麻糊

非常之咁難食, 冇芝麻香
冇口感, 好似食緊甜o既生粉水咁
食唔晒
係超市買即沖果d 都好過佢

其他朋友都冇好comment
十分普通, 唔食都得

可能好生意, d 侍應極串
2006-01-26 4 浏览
每次到晶晶都是每年行花市之後, 信步吃個甜品才回家. 今晚再到晶晶, 發覺桌椅換了, 但依然擠. 沒辦法, 舖面細, 互相將就.言歸正傳, 我叫了凍芝麻糊豆腐花, 女友叫了熱合桃糊豆腐花. 我那碗好味, 芝麻糊比一般的沒那麼甜, 不會蓋過豆腐花的味道, 豆腐花滑而有淡淡豆味, 芝麻糊質感綿密, 不知是否真的手磨? 女友那碗則她嫌淡了一點, 她嗜甜.晶晶雖然不是最好的糖水店, 但也算不錯, 只是舖面太擠, 累得經常要等罷了.
2005-12-27 11 浏览
朋友介紹, 專登黎試下叫左栗子芋茸豆腐花, 個賣相嘛嘛, 加左花奶同椰奶. 椰奶味蓋過栗子味. d栗子芋茸係水狀, 但食落有栗子碎, 我覺得好似食緊杏仁糊入面有杏仁碎咁, 好怪. 芋茸就食唔出有無落. 而且唔甜.
朋友介紹, 專登黎試下

(非会员)
2005-12-10 9 浏览
去晶晶食糖水,要識得選擇呀.個D正正常常的中式傳統糖水周圍都有得食.去晶晶梗係食佢最拿手的馬豆西米涼粉和栗子喳喳啦,湯圓的確唔好食,若然再去,食呢兩樣實無走雞!好味又慳番啖氣! 話時話,連老板都木口木面,D員工又店會唔係呢! 我次次都係外買,米唔使同人迫亦唔使比人叫借借囉!
2005-11-30 11 浏览
打完邊爐想搵糖水食下,行行下就搵到呢度,聽朋友講都薄有名氣,就試下啦。我要左碗杏仁糊湯丸($19),講真我覺得冇乜特別,唔係唔好食,只係冇可能令我有深刻印象,湯丸餡少,唔及大良八記,總之就普通過普通,價錢亦偏貴,唔值得專程去食。可能多人,環境都幾迫下,基本上食完你都唔會再坐一會。
2005-11-29 6 浏览
我今日係去食下午茶, 湯圓綠豆沙,佢地永遠都咁有水準,d湯圓皮薄, 痕好多芝麻係入面...正
2005-11-24 1 浏览
幾年前曾有朋友介紹嚟食過一次, 唔覺有乜特別, 最衰啲湯丸仲有小強既屎味, 嘔...我同佢從此無緣.老實講, E+酒樓飯後都送甜品, 通常都唔會太差, 如個唔係特別好, 邊得閒幫襯?

2005-11-20 13 浏览
星期六去過, 叫左芝麻糊+湯丸($19)味道一般唔太甜, 湯丸煙\"UN\"但少饀待應們都木口木面無表情,雖然唔知原來依間野咁出名, 但我覺得無乜特別囉
星期六去過, 叫左芝麻糊+湯丸($19)
味道一般唔太甜, 湯丸煙\"UN\"但少饀
待應們都木口木面無表情,

雖然唔知原來依間野咁出名,
但我覺得無乜特別囉
2005-11-11 1 浏览
14-9-2005 2216大家食罷阿鴻小食後,部份食友(包括我在內)當然要食個甜品,都行了差唔多20分鐘先到,雖然九月,天氣仍然這麼悶熱。我叫了芒果西米露,芒果不太甜,幾淋身,西米都幾多,椰奶還有少少味,一般不太突出,至在出出火,係身體上的熱氣而已。
14-9-2005 2216

2005-11-02 3 浏览
尋日同今日都有去食,都係食合桃糊.尋日肚餓加左兩粒湯圓,好好味,一次都無失手既糖水舖
2005-10-25 15 浏览
d糖水d 甜味次次都適中,綠豆沙,炒米薑酒茶夠辣,酒心湯圓夠特別,冬天可以暖胃.
第四站:飯後甜品一看menu,真是花多眼亂,很多款都想試;我的朋友推介這兒的芝麻湯丸和炒米薑茶,但最後我選擇了何首烏桑寄生蛋茶,呢味糖水唔係間間有得食,自己煮又多功夫,十零蚊,比人賺好過啦!我其他的朋友們叫了燉蛋(幾滑)、麻蓉湯丸(都幾香)、炒米薑茶(好辣) 至於我那碗何首烏桑寄生蛋茶味道都都ok,不太甜,但蛋稍為硬了一點。服務質數方面:那個幫我們落單的女子,木口木面,一點笑容也沒有,問兩句先答一句,個面口跟我吃的那碗糖水(見圖)有得fight,都唔知邊個得罪佐佢。吃罷糖水,完成了一日自由行節目,跟朋友們say goodbye各自歸家。久唔久放自己一日假,與朋友輕鬆自在的吃喝一天,真是一樂也!
第四站:飯後甜品

久唔久放自己一日假,與朋友輕鬆自在的吃喝一天,真是一樂也!