2019-05-20 93 浏览
懷舊港式漢堡包聽同事講紅磡呢間港式漢堡包幾好味,咁啱前日同朋友仔去黃埔買衫,夜晚我哋就去咗食。果然餐廳都幾懷舊,Logo,餐牌好舊時港式feel。我哋叫咗2雙層漢堡包、滷水雞髀、洋蔥圈、生果沙律同吉列魚餅。雙層漢堡包好多特製沙律醬,個醬酸酸甜甜,幾野味,另外兩層漢堡都好正,漢堡好厚,剪完都保留肉汁,$30來講,兩層漢堡嘅質量好好!滷水雞髀都幾大隻,肉質都嫩,滷水就唔會太咸,都ok。炸洋蔥圈呢個好食,炸得好,一啲都唔油膩。吉列魚餅似墨魚餅,呢個冇炸得好脆,所以保留到魚嘅味道,食落去有魚肉粒有趙口。生果沙律生果沙律入邊有好多蘋果同埋少少梨,加埋秘製嘅沙律醬,吾錯。嘢食平,份量都可以,性價比好高👍🏻
懷舊港式漢堡包

果然餐廳都幾懷舊,Logo,餐牌好舊時港式feel。

滷水雞髀

都幾大隻,肉質都嫩,滷水就唔會太咸,都ok。

炸洋蔥圈

炸洋蔥圈

呢個好食,炸得好,一啲都唔油膩。

吉列魚餅
吉列魚短

吉列魚餅

水果沙律

生果沙律

生果沙律入邊有好多蘋果同埋少少梨,加埋秘製嘅沙律醬,吾錯。

嘢食平,份量都可以,性價比好高👍🏻
2019-05-18
  • 雙層漢堡包
2019-05-19 126 浏览
讀u嗰陣已經成日同朋友食時新快餐,對我哋一班學生哥嚟講,佢就係價錢貼地、食物美味時新喺黃埔重出江湖,作為粉絲嘅我又點會錯過以前要食時新,就要抵得住熱同逼,依家新店環境光鮮、座位寬敞。餐牌都整到靚靚仔仔咁,整體真係舒服咗好多。嚟到必點嘅港式漢堡包~*雙層芝士蛋漢堡包 $35*好鍾意佢塊熱辣辣又juicy嘅牛肉漢堡!!肉質有嚼勁而且飽有肉汁,配埋芝士同秘製沙律醬,每一啖都係滿足同幸福塊芝麻包都烘過所以熱熱地,煎蛋亦煎得恰到好處,成個組合絕對係誠意之作*雙層火腿蛋漢堡包 $35*呢個係我朋友點嘅,佢揀咗黑椒汁。話說雖然我幫襯時新多年,但因為佢個沙律醬太好味太signature(個名直頭叫「時新醬」),所以我係冇試過其他醬嘅今次偷食咗朋友個包,黑椒汁夠曬惹味!*吉列脆魚餅 $25*呢個我都係第一次食,入面真係有一粒粒嘅章魚,外脆內彈牙,下次轉配沙律醬應該仲正。*炸薯條 $22* 大愛波浪紋粗薯新鮮熱辣嘅香脆粗薯,食落唔會有好油嘅感覺,一食就知唔係用萬年油炸嘅,寧舍香口!坐得舒服,食得滿足,好慶幸仲可以食到咁好食嘅港式漢堡包。
時新喺黃埔重出江湖,作為粉絲嘅我又點會錯過

嚟到必點嘅港式漢堡包~

雙層芝士蛋漢堡包

*雙層芝士蛋漢堡包 $35*

雙層火腿蛋漢堡包

*雙層火腿蛋漢堡包 $35*
今次偷食咗朋友個包,黑椒汁夠曬惹味!

*吉列脆魚餅 $25*

*炸薯條 $22*
大愛波浪紋粗薯

坐得舒服,食得滿足,好慶幸仲可以食到咁好食嘅港式漢堡包。
2019-05-16
雙層芝士蛋漢堡包
雙層火腿蛋漢堡包
2019-05-18 45 浏览
好幾年前已經嚟過紅磡試過時新漢堡包,係味道非常出色嘅港式漢堡包,不過當時佢嘅係橋底舊舖,裝修比較懷舊,係一啲比較似80年代嘅快餐店嘅感覺。最近知道時新漢堡包係黃埔呢邊開咗新鋪咁啱最近有個開來,所以今晚嘅晚餐一於就選擇佢啦。我哋大約八點幾嚟到,點知已經差唔多啦last order,原來餐廳收8:30。我就好快咁叫咗啲嘢食。黎漢堡包專門店,其實都唔使考慮好多,當然一定要叫一個漢堡包啦。我就揀咗雙層肉嘅漢堡包,另外再加芝士同雞蛋。其實漢堡包一睇就知有幾正,啲芝士係半溶狀態,再加上兩塊用新鮮牛肉做嘅漢堡,肉味濃之餘又有肉汁,如果唔係餐廳已經準備收舖,我一定會再叫多一個嚟食,真係食過返尋味。

我就好快咁叫咗啲嘢食。

2019-05-17 54 浏览
最近去完一間上環service差的cafe和食過其難吃的burger十分想念這兒的港式漢堡於是再來幫襯是日在茶餐時間來真心抵一個餐大約$30-$40跟薯條和飲品我們也選了最開心的漢堡蛋芝士漢堡(老公選了雙層漢堡)漢堡扒新鮮、有手打的鬆軟口感牛味香濃、肉汁多(Juicy到一個點係會食到一手都係肉汁)😆😆😆性價比高薯條是小時候的波浪粗切的那種新鮮炸起香脆滋味吃的不只是味道還有多多的童年回憶和生趣
十分想念這兒的港式漢堡
於是再來幫襯
是日在茶餐時間來
真心抵
一個餐大約$30-$40跟薯條和飲品
我們也選了最開心的漢堡蛋芝士漢堡(老公選了雙層漢堡)
漢堡扒新鮮、有手打的鬆軟口感
牛味香濃、肉汁多
(Juicy到一個點係會食到一手都係肉汁)😆😆😆
性價比高
薯條是小時候的波浪粗切的那種
新鮮炸起香脆滋味
吃的不只是味道
還有多多的童年回憶和生趣

2019-05-16 88 浏览
時新前一斷時間被追捧 近日知道於紅磡重開 所以決定抽時間黎品嚐一下最出名既港式漢堡包 招牌 餐牌都有懷舊感覺 店內環境卻一般點了最出名牛肉芝士漢堡包同我最愛的雞脾滷水雞脾 $27 (好味指數: 😋😋)味道正常炸雞脾 $27 (好味指數:😵)炸得肉太乾 難咀嚼 無味雙層漢堡芝士火腿包 $35 (好味指數: 😋😋)賣相不錯 味道正常 普通 沒有追棒說的好味程度煎牛扒 $25 (好味指數: 😵)比茶餐廳更差 鬆肉粉落太多 無左肉既質感炸吉列魚扒 $25 (好味指數: 😋😋)正常咸檸七 $24 正常整體食物質素一般 可能係期望太大失望愈大 大廚蠻熱情 但收銀沒服務可言 基本上都半自助形式 普通屋村茶餐廳好味程度會更高 (為最高)整體食物質素: 性價比: 推薦程度:

招牌 餐牌都有懷舊感覺 店內環境卻一般

點了最出名牛肉芝士漢堡包同我最愛的雞脾

滷水雞脾 $27 (好味指數: 😋😋)
味道正常

炸雞脾 $27 (好味指數:😵)
炸得肉太乾 難咀嚼 無味

雙層漢堡芝士火腿包 $35 (好味指數: 😋😋)
賣相不錯 味道正常 普通 沒有追棒說的好味程度

煎牛扒 $25 (好味指數: 😵)
比茶餐廳更差 鬆肉粉落太多 無左肉既質感

炸吉列魚扒 $25 (好味指數: 😋😋)
正常

咸檸七 $24
正常

為最高)
整體食物質素:

性價比:

推薦程度:

2019-05-15 38 浏览
懷舊漢堡餐今晚同女朋友去黃埔打保齡,打完大約7點左右見開始餓,就同女朋友去時新食下中學既味道。對上個次食時新已經係中學嘅時候, 個陣時仲未有何文田/黃埔地鐵站,所以係無咁容易就去到舊舖,因為鋪頭係對住條天橋。搬左去新鋪之後吾再係落單形式,變左自助快旅店形式,先係收銀處俾錢落單,再搵位坐等叫號。野食好抵,叫左幾款齊齊SHARE。雙層漢堡包配芝士🍔餡料多到迫爆左個漢堡漢堡扒非常多汁,加埋佢地既秘製沙律汁,重有半溶芝士,好好食~係港式漢堡的滋味~黃金脆雞粒有四款醬汁可以揀:秘製沙律汁,黑椒、蕃茄、咖哩。識食一定要食秘製沙律汁。粗條波浪薯條 ,香脆之餘仲係熱辣辣,點茄汁好味。炸脾大大隻,炸得幾香脆,有肉汁同好有肉感。另外叫多個咖哩牛腩意粉,咖哩有少少辣味,仲有椰菜底。都OK,勝在大份夠飽。加上一杯咸檸7。成件事好正,好滿足。抵食。
懷舊漢堡餐

野食好抵,叫左幾款齊齊SHARE。

雙層漢堡包配芝士🍔
餡料多到迫爆左個漢堡

黃金脆雞粒
有四款醬汁可以揀:秘製沙律汁,黑椒、蕃茄、咖哩。

識食一定要食秘製沙律汁。

粗條波浪薯條 ,香脆之餘仲係熱辣辣,點茄汁好味。

炸脾大大隻,炸得幾香脆,有肉汁同好有肉感。

加上一杯咸檸7。

成件事好正,好滿足。抵食。
2019-05-14
時新快餐店,去年8月突然結業,令一班港人大叫思念😭最後新店改名做時新漢堡飽。裝潢及名稱也改得完全不一樣,到底食品質素如何?新店改了用電視屏幕提示取餐,變得更方便時尚。裝修更光鮮,卻沒了港式快餐店的感覺。新舊各有千秋。雙層漢堡芝士蛋包 包身口味平實軟熟,漢堡的牛肉扒保持多汁,香口,配上燶邊的煎蛋及適當的沙律醬,口味依舊豐富!炸薯條選擇用上波浪紋粗薯條🍟口感更顯豐富及飽肚,配上入味嘅滷水雞全翼☺️ 係下午茶嘅最佳選擇!時代變遷造就更多改變,但願回憶可以保存☺️時新漢堡飽地址:紅磡德康街黃埔花園12期家居庭22-23號舖營業時間:8:30am-8:30pm電話:2387 2868

雙層漢堡芝士蛋包

時代變遷造就更多改變,但願回憶可以保存☺️

時新漢堡飽

地址:紅磡德康街黃埔花園12期家居庭22-23號舖
營業時間:8:30am-8:30pm
電話:2387 2868
  • 炸薯條
2019-05-13 73 浏览
時新漢堡店繼半個世紀後,由結業到重新開始,到搬左新鋪繼續做。身為漢堡包熱愛者當然捧下場, 試下呢間係香港咁耐歷史嘅漢堡店。搬新鋪之後吾再係落單形式,變左自助式,先係收銀處俾錢落單,再搵位坐等侯叫號。 座位亦都比以往舒服好多,自然想坐耐d。我揀左雙層漢堡包加咸檸七套餐 $35+$2x而男朋友就叫左單層漢堡包加凍檸檬菜 $33漢堡扒非常多汁,加埋佢地既秘製沙律汁,重有半溶芝士,好好食~係港式漢堡的滋味另外仲叫咗隻炸雞髀。炸得幾香脆。

我揀左雙層漢堡包加咸檸七套餐 $35+$2x

而男朋友就叫左單層漢堡包加凍檸檬菜 $33

另外仲叫咗隻炸雞髀。炸得幾香脆。

2019-05-12 59 浏览
去紅磡聽開演唱會 順道去紅勁食平民美食❤️時新漢堡之前係Facebook 同ig 睇得多 終於去到一試啦🥳🥳🥳我地叫左兩款野食 一款係好多人推薦既雙層漢堡芝蛋包個漢堡塊牛肉真係好juicy🥳有兩塊嫁😈仲有會個特制醬汁好好食 不過就好容易滴出黎 食個時要小心啲😳另一款就係炸雞脾,雞脾係茶餐廳個啲個陣炸脾油味 食到最好既係佢上菜好快 肚餓入去食 快靚正🥳初初以為佢會好多人好難搵位 但又唔係喎可能因為上菜快啲人食得都快 所以都唔洗點等位 下次去開紅磡都可以再去食
去紅磡聽開演唱會 順道去紅勁食平民美食❤️

我地叫左兩款野食 一款係好多人推薦既雙層漢堡芝蛋包
個漢堡塊牛肉真係好juicy🥳有兩塊嫁😈
另一款就係炸雞脾,雞脾係茶餐廳個啲個陣炸脾油味 食到

最好既係佢上菜好快 肚餓入去食 快靚正🥳

2019-05-06 95 浏览
《炸薯條》係喜愛嘅粗口薯條,炸得啱啱好熱辣辣好正🍟—黃金脆雞粒內裏係打碎左嘅雞蓉,質感有啲似麥樂雞,有少許胡椒味,不過不失!—鮮炸洋蔥圈‼️好有驚喜的洋蔥圈!🤪平時食開嘅洋蔥圈總會有一兩個係比較乾身,但佢呢個舊舊都鮮甜多汁好juicy💦,粉漿薄得黎又脆口,呢款小食絕對唔會令你失望!—吉列脆魚餅‼️有驚喜的脆魚餅!真材實料!真係有細細的章魚喺入面嫁!🥳 仲有啲蔥喺入面添!薄薄一層粉漿咬落去唔會好油,點埋個沙律醬,簡直正正子,令食物嘅味道再昇華!—滷水雞髀同行友人食得太多炸嘢,叫返個滷髀balance吓,味道就 同大學canteen嘅雞髀有得揮!🤫🧐—雙層漢堡包配芝士蛋招牌漢堡果然名不虛傳👅,漢堡扒多汁煎蛋有蛋香,沙律醬係成個漢堡包嘅精粹所在,加上漢堡包個size啱啱好可以一啖咬落去好滿足,如果塊芝士再溶啲會更加分🧀—漢堡扒煎雙蛋件牛油多士正常發揮,爆漿太陽蛋煎得啱啱好🍳,啲蛋漿仲爆曬出嚟整到小編成手都係添!juicy漢堡扒配埋唔太辣嘅黑椒汁,都幾正嘅!—
《炸薯條》
係喜愛嘅粗口薯條,炸得啱啱好熱辣辣好正🍟

黃金脆雞粒

鮮炸洋蔥圈

吉列脆魚餅

雙層漢堡包配芝士蛋

漢堡扒煎雙蛋

2019-05-06 79 浏览
唔知係環境定係真係味道唔同改!都係覺得以前係天橋下架時新做架包係最好食!依家係坐得舒服以前,野食係無變但味道真的變了,但價錢我覺得貴咗。如你無試過舊店,一來就去新店食,可以值得食
🔎紅磡黃埔天地家居庭(第12期)地下G22-G23號舖*「兒時茶餐廳味道,保持水準」- 時新漢堡飽.洋蔥圈($28)第一次見咁大舊嘅洋蔥圈,洋蔥勁大塊,炸粉好厚。見到咁大份真係會飽,而且熱辣辣上幾好味,多啲人食都食到!黃金脆雞粒($15)其實唔算特別,普通雞粒。但粒粒都係雞肉絕不馬虎。煎牛扒($25)港式茶餐廳煎牛扒方法,食回細個嘅味道。都算幾大塊,價錢算係抵食。雙層漢堡芝士蛋包($35)絕對百分百係未搬店前嘅味道,無失水準!芝士超級多。食到漏哂出嚟🤣must eat item!雞扒腸米線($43)唔算好特別,所以覺得略貴,但可以比我又食到廚師腸絕對係細個嘅味道。雞扒肥咗啲啲,但都OK.🍽️8/10
🔎紅磡黃埔天地家居庭(第12期)地下G22-G23號舖
「兒時茶餐廳味道,保持水準」- 時新漢堡飽
洋蔥圈($28)

黃金脆雞粒($15)
其實唔算特別,普通雞粒。但粒粒都係雞肉絕不馬虎。

煎牛扒($25)

雙層漢堡芝士蛋包($35)

雞扒腸米線($43)

🍽️8/10
-上星期嚟黃埔行街嘅時候,已經遠望到呢間紅色招牌嘅時新, 無奈嗰時食得太飽,所以諗住下星期嘅今日帶埋爸👨媽👩先嚟食過。對上嗰次食時新已經係n年前嘅時候, 記得嗰陣時仲喺舊舖,對住條天橋嘅。6點🕕前喎, 硬係叫下午tea 一 tea 喇。每人叫一個餐。爸咁大食,硬係叫多個包🍔喇。B7 炸雞全翼🐔[2隻]拼炸薯條🍟($38)最like 波浪嘅粗薯條🍟雞翼睇嗰look 就feel 到好味。食落口,果然夠哂香脆可口。B11 熱狗拼黃金脆雞粒($34)[原本拼炸薯條] 收銀姐姐話有3款醬汁可以揀,黑椒、蕃茄、咖哩。就試下特別啲嘅咖哩汁先。脆雞粒點咖哩汁,變咗咖哩魚旦嘅樣🤣。熱狗就似學校小賣部嘅味道。B4 漢堡扒拼鹵水蛋湯意粉🍜($38)意粉出奇咁多,可以同媽share 食一碗。雙層漢堡包配芝士、火腿🍔($35)餡料多到迫爆嗰包喇。熱檸茶☕熱奶茶☕罐裝可樂🥤[另加$5]==========時新漢堡飽地址:紅磡黃埔新天地家居庭(第12期)地下G22-G23號舖

B7 炸雞全翼🐔[2隻]拼炸薯條🍟($38)
最like 波浪嘅粗薯條🍟

B11 熱狗拼黃金脆雞粒($34)
[原本拼炸薯條]

脆雞粒點咖哩汁,變咗咖哩魚旦嘅樣🤣。

熱狗就似學校小賣部嘅味道。

B4 漢堡扒拼鹵水蛋湯意粉🍜($38)

意粉出奇咁多,可以同媽share 食一碗。

雙層漢堡包配芝士、火腿🍔($35)
餡料多到迫爆嗰包喇。

熱檸茶☕
熱奶茶☕

罐裝可樂🥤[另加$5]

==========

時新漢堡飽
下午茶
  • 雙層漢堡包配芝士、火腿
  • 炸薯條
2019-05-03 78 浏览
I love to explore some Very local Hk food❤️ and this time we are in Hung ham district 🍽 And honestly I didn’t expect to have burger 🍔 originally was thinking of beef noodle 🍜 but it suddenly rain so me and my sister rush in this restaurant~ after we enter then we realized it’s the very famous hk style fresh beef burger 🍔 so god bless we got lucky hahaso I’ve order the tea set as the we are just on time haha the chicken balls was abit dry but I guess it’s better than oily McDonald’s style haha😂 b
the chicken balls was abit dry but I guess it’s better than oily McDonald’s style haha😂 but if I could choose again I’ll go with the fries 🍟
haha yes I draw that cute little face ❤️
since I didn’t had lunch so I’ve decided to have the double beef cheese with egg burger 🍔 yes I was right ~ the combination was heavenly , creamy sauce and the beef was so juicy so definitely saying bye to those wayyy over price expect fast food chain
2019-05-01 220 浏览
同朋友去黃埔食晚餐,之前時新係學校附近結業咗,現在喺黃埔重開,要去朝聖😁 佢哋主打新鮮牛肉漢堡🍔,go go go🏃‍ 門口有大大個紅色招牌幾搶眼👍裹面坐位加加埋埋有五十幾六十個唔算大,坐落不算太逼夾👌 食物選擇都有好多嘢㗎,有早餐、小食、甚至二人套餐都有👍我哋叫咗個漢堡包、薯條、吉列魚餅,咖哩鴛鴦扒意粉😋開餐喇漢堡包🍔 肉身有肉汁,唔係亁柴嗰隻👍,配合沙律醬又幾好食,高質過m記好多😂意粉🍝 豬扒同牛扒肉質正常有纖維, 個咖哩汁也十分惹味,比想像中多咖哩味😂唔係日式咖哩哥種😂可惜牛扒醃得好勁,冇左本身既肉汁味。薯條有質感,夠曬熱氣,唔係m記哥啲得舊粉😚吉列魚餅也不錯,其實幾有鮮味,炸得香脆。羅宋湯,多料味道濃,啱曬我👅埋單$158.00唔算貴,以快餐店嚟講,都算高質素👌支持!支持💪💪💪

漢堡包

意粉

薯條有質感,夠曬熱氣,唔係m記哥啲得舊粉😚

吉列魚餅也不錯,其實幾有鮮味,炸得香脆。

羅宋湯,多料味道濃,啱曬我👅