2014-10-05 1365 浏览
上星期三一個人去食,果陣時間係十二點鬆d啦,一入去見到坐左一半人左右,近門口位全都係4人位,咁我就諗住行入d坐張2人台唔好左住人啦,點知行左2步就有個男店員極不禮貌咁講:你幾多個呀?1個門口咪有位囉,行咁入做咩啫。哇,未試過遇到d咁既人,我算,我就揀左近門口位坐低。一路上成間鋪d伙記講野大大聲,經常圍埋一齊傾偈,完全影響晒個環境,我知我唔係晌5星級酒店食野,但係至少比我靜靜地食下野丫。講返食物,我記得1年前嚟食過涼拌米線好好味好入味,所以今次都叫左涼伴米線中辣中酸多蔥加豬紅金菇紫菜。一食落口,淡到爆,得少少辣,可以算,重點係完全唔入味,d米線根本冇味。同埋一粒蔥都搵唔到。唯一可取係份量ok,我記得之前份量係好少。咁就埋單$48。食任何一間米線都冇咁嬲。你話多客入錯單或者廚師整錯都正常,但佢唔係多客嘛。真係比錢買難受。
上星期三一個人去食,
果陣時間係十二點鬆d啦,
一入去見到坐左一半人左右,
近門口位全都係4人位,
咁我就諗住行入d坐張2人台唔好左住人啦,
哇,未試過遇到d咁既人,
我算,我就揀左近門口位坐低。

一路上成間鋪d伙記講野大大聲,
經常圍埋一齊傾偈,
完全影響晒個環境,
我知我唔係晌5星級酒店食野,
但係至少比我靜靜地食下野丫。

咁就埋單$48。食任何一間米線都冇咁嬲。
你話多客入錯單或者廚師整錯都正常,
但佢唔係多客嘛。
真係比錢買難受。
2014-06-23 1719 浏览
識食推介: 尖沙咀星林居必食推介: 涼拌米線經驗分享:今日lunch嗌左個涼拌米線+肥牛+金菇, 碗米線好快就黎左,撈混左佢之後食得,味道唔錯,好足料,碗野有米線,酸菜,花生,肥牛,金菇同埋小強肥牛+$7,金菇+$5,咁小強加幾錢?我明明無order到,一陣佢收我天價咁點算,我叫佢埋黎諗住搵佢理論,點知佢一手就收起碗野,驚我食左隻小強咁...經理話呢餐入佢數,佢既眼神就好似同我講:"你走啦,我唔想搞大佢丫"呢種餐廳邊度搵?

識食推介: 尖沙咀星林居
必食推介: 涼拌米線

呢種餐廳邊度搵?
2014-06-09
  • 涼拌米線
3K
2014-06-15 1456 浏览
好耐無黎食過,又係地舖無位叫我地上樓上。一上到去,嘩,乜咁靜呀,以前坐滿人架,今晚得四,五個人食咋?!位自由揀,但張張都勁污糟,枱痴立立。已轉用即棄筷子,唔環保。但枱上order紙張張都寫過循環再用,呢下又好環保喎。而加除左酸辣米線,仲多左個十九蚊平餐,咩車仔麵式,唔正宗xx等,奇奇怪怪,都係叫返食開嘅酸辣米線啦。加餐飲鹹檸七($10)同可樂($5),好夠凍。鹹寧七好似屋企浸嘅鹹柑桔味,好鹹下仲有啲怪。菜肉雲吞,豬紅,多芽菜,多芫荽,非常酸,小小辣米線一大碗上賣相幾好,真係好多芫荽,不過就唔覺有多芽菜,是但啦。菜肉雲吞超厚皮,入面啲餡細細碎碎咁,一夾即爛,好明顯係煮定哂,入面係凍嘅。豬紅鹵得入味,不過都係凍嘅,為有浸落湯到返熱。非常酸真係超多酸菜,比例仲多過米線。雞中翼,大腸,多芽菜,多蔥,多芫荽,多韮菜,非常酸,小辣米線友人叫嘅,好貪心咩都要多,雞中翼幾入味,大size,大腸都幾好味但切得好幼幾好碎,無哂口感。食淨嘅酸菜,真係好左少少,好酸,哈哈。

菜肉雲吞,豬紅,多芽菜,多芫荽,非常酸,小小辣米線
食淨嘅酸菜,真係好左少少,好酸,哈哈。
2014-06-07
環境 : 上左樓上既閣樓,似貨倉多過一間食店。衛生 : 啲枱油淋淋丶地下好似公廁咁濕立立,衞生情況衰過大陸啲餐廳!!!!玻璃窗外濛茶茶,污糟到無人有!服務 : 行左入舖,係要自己搵個服務員去落單,唔係個服務員行埋位問你食乜野呀。食物 : OK 大碗,味道可以,但偏咸。最精彩係.........自己睇相。。。。第一次就中伏了!!!!好恐怖!!!點解間野咁污糟都仲咁多人食!!無下次!!!!!
環境 : 上左樓上既閣樓,似貨倉多過一間食店。

2014-05-24
2014-04-29 1539 浏览
當年我還在求學時,最常吃的就是粉麵類,貪其方便快捷,其中一間就是星林居了。雖然我是怕吃熱氣騰騰的小窩米線,但這兒卻提供了另一款吃法,就是涼拌米線。就在一個風和日麗的下午,不經意地經過樂道的星林居,便詢問友人有沒有興趣,出奇不意地,原來她也想吃。當然點的是涼拌米線,因沒有熱湯的關係,看上去乾乾的,但其實醬汁已與米線拌勻。餸料有豬大腸、豬腩肉及炸醬,滿滿的一碗,份量頗多。大啖一吃,味道有些淡,但將炸醬一撈,變得鮮味香濃得多。豬腩肉感覺有點乾及鞋,不是太好味,可是豬大腸燜得軟腍,味道都不錯。友人點上的是小窩米線,我嚐了一口湯底,原來是非常濃郁的,而且很鮮味,味道上比涼拌米線更為美味,下次還是吃點小窩米線為佳。吃米線辣辣地,最好當然有飲品解辣,喜歡這兒的原因,就是他們提供更多的飲品選擇。青檸梳打是我至愛的飲品,不但解辣,還十分清新。其實可能有些人不喜歡重口味,可是我偏偏就是其中重口味的一份子,閒時來一碗都不錯。
涼拌米線
小窩米線
青檸梳打
2014-02-19 1501 浏览
I arrived the restaurant at around 2pm on a Thursday which should no longer be peak hour for lunch. When I arrived, the restaurant was still quite full (which is fine - perhaps just an indicator that their food is good).I placed my order immediately after I sat down. I ordered a bowl of vermicelli with lettuce, bean curd sheet and pork and cabbage dumplings. After waiting for more than 10 mins, the cashier lady suddenly shouted at me (rather rudely) "no pork and cabbage dumplings, I haven't orde

I placed my order immediately after I sat down. I ordered a bowl of vermicelli with lettuce, bean curd sheet and pork and cabbage dumplings. After waiting for more than 10 mins, the cashier lady suddenly shouted at me (rather rudely) "no pork and cabbage dumplings, I haven't ordered for you" (without asking me whether I want any replacement). Ok - so I told her to order "fish skin dumplings" for me instead.

After another 5 mins, a bowl of "fish skin dumplings" (without anything else - not even soup) was placed in front of me. I was very confused so I told the lady who brought that bowl over that my vermicelli had not even arrived. Then, she took that away without saying anything.

I noted that the kitchen was very busy so I have remained patient. When I looked around, I could see people who arrived later than me had already been eating. On a side note, I saw a girl who came with her friend leaving without eating anything because her order arrived too late...(poor her, no one apologised to her and, when the waitress who brought over her bowl (finally) found out she had left, she even yelled in front of other customers that "It is none of my business! I am not responsible for cooking!" (I have softened the language when I type it out. She actually included some foul language.))

Back to my story, having waited for nearly 30 mins after I was seated, I followed up and asked "where is my bowl of vermicelli?". Then I got a sarcastic reply from the cashier "your bowl? Your bowl may have gone into someone else's stomach". Not kidding - that was her reply and she did not offer to help me follow up either. The other customers also looked very shocked when she replied me in that manner.

Without waiting for another second, I stood up and approached the cashier. I asked the cashier "do you expect me to pay full price for the chrysanthemum tea even if I have waited for more than 30 mins for my vermicelli and it still has not arrived?" She responded without any apologies "You drank the chrysanthemum tea so you have to pay for it." Honestly, I did not really mind paying HK$12 for the drink but their attitude really annoyed me. I was giving them a final chance to remedy the extremely unpleasant experience. She added "If you don't want to pay, speak to my manager!". I just could not be bothered to argue with her. I put down HK$12 then walked out the door by saying "I have never seen a restaurant with such terrible service." She threw me back with this - "Go compain me!".

Even if your food is perfect, why should I pay to be scolded? It is not like I don't have other choices in TST. I feel sorry for the owner (it looks like he cares a lot about customer service and on the menu it was printed the customer service hotline, customer service email address, etc.), but I am afraid you will have to bear the responsibility for hiring the staff who scare your customers away.
2014-02-13
2014-02-09 80 浏览
今年開結就開始經常食慾不振,又成日感冒未好,很想吃一碗超酸米線來醒醒胃,令我想起「星林居」。它最令我印象深刻的當然就是它的米線可以讓人客超級「customize」,那張點菜紙,食客可以走酸少酸多酸,走芽少芽多芽,走茜少茜多茜,適隨尊便,選擇非常多,真的是「想點就點」。光是辣道,就已有九種:走辣,小小辣,小辣,小中辣,中辣,中大辣,大辣,勁辣,超勁辣。若閣下喜歡吃酸,阿姐表示它們的酸湯是用酸菜來煲,是真正的由內酸到外。吃了一碗多芽走茜「超酸米線」,加了大量我喜歡腐竹,開胃得來又不會太 heavy,作為我這天的晚餐剛剛好!
2014-02-01
用餐优惠
試食活動
  • 超酸米線
2014-01-13 1020 浏览
今次幫襯樂道哩間,主要吾係因為哩間好食d。而係上次係上樓個間有不愉快經驗,而且個間環境污糟d,同埋份量少左。而樂道哩間仍保持到水準。叫了豬軟骨小辣米線加芫荽,湯底惹味濃而甜,小辣都吾算辣。豬軟骨入口即溶而入味。我真係星林居既粉絲,但吾係成日係尖沙咀,希望佢可以開分店係其他地方。
今次幫襯樂道哩間,主要吾係因為哩間好食d。
而樂道哩間仍保持到水準。
2013-12-11
  • 豬軟骨
2013-10-02 989 浏览
星林居係另一有名的連鎖式米線,在尖沙咀有三間分店的它,其中一間細舖在樂道,今天在I square看完戲轉個圈便到這裡晚飯。其鋪不大,大約有二十多個位,在枱面有很多關於其大廚的報道,又話在加連威的分店有師傅拿過獎狀給你任影,加上外面黃色高掛的招牌說他們的大廚拿過法國藍帶,真係強而有自信的表現,我想這樣大高掛的黃色招牌,有心人就立刻想起那些旺角的黃色招牌架步,不過我並不是誘心人,我腦海中想的都是食物,我想到的是同樣用了強勁狂野鮮豔顏色,也是對自己滿有自信的嘉麗園,不過當然大家路線不同,只不過有點風格類同罷了。我很喜歡這裡的裝修,偏深藍色的裝修有一點太空感,與外面的強黃有個強烈對比。而且地方也闊落,和新的尖沙咀麼地道的旗鑑譚仔有過之而無不及。這間普通的裝修我也喜歡,我更加很想去其金馬倫道的餐廳看看有得舒適,我還想來去看看老闆的獎杯和它們拍過照呢,哈哈...米線鋪來說我也算幾欣賞,這裡就像拉麵店一樣,除了吃什麼可以自由選擇外,他們的點菜紙還有一部份係可以選擇配菜的份量,芽菜,韮菜,蔥也可以要多或走,非常科學化,免卻人手落單容易錯的可能性,而且好像我很喜歡那些芽菜,韮菜和蔥的朋友一定極喜歡。我叫
我叫了墨魚丸和豬腩肉,兩個也是星林居的明菜,既然來到就必要吃一下,我是芽菜,韭菜和蔥的超級粉絲,所以我全都要多。上枱的一刻,份量澎湃,全部都充滿著芽菜,韮菜,蔥,我只是吃面頭的配菜也花了我八到九分鐘,的確,如果喜歡如我就一定吃得又抵又開心了。吃完後配菜後,試其墨魚丸,坦白說,質素較為普通,與譚仔比較還有一段距離,墨魚丸不太實但沒有太多墨魚的味道,爽口彈牙也算談得上,腩肉是薄切的,沒有太多的肥膏,也算入味,配合酸辣的米線一流。
墨魚丸豬腩肉米線
另外叫了一碗係冬菇腐皮角米線,冬菇也是蠔油味濃,爽口而且入口新鮮,不是好像一些外間米線舖的冬菇一樣用得不夠好的冬菇。腐皮角就普通,質素正常。
冬菇腐皮角米線
不過,雖然配菜很多,但米線的份量真的普通地少,要吃一口米線可能要加$8吃多一個底了才夠飽了。還要讚的是其酸辣做得不錯,很狂野開胃又強勁可口。食物不錯,地方又幾好,實在是譚仔以外一個吃米線的好去處。
2013-09-20
墨魚丸豬腩肉米線
冬菇腐皮角米線
2013-09-01 603 浏览
工作至夜, 不由自主傷疲漸起, 有時腦中也拿不定主意吃什麼。路過漢口道一帶, 阿四的重量快餐, 不吃; 似有歐陸式的消聞西餐不對口味; 排長龍的半假壽司更不應此時吃掉。轉來轉去, 就看到了這家雲南米線。其實星林居早已有名, 湯味濃嗆, 辣味不兒戲。坐下不多久就以訂定小窩酸辣中小, 加腩肉, 豬大腸, 豬小肚, 豆卜米線。牆上貼有是日特價飲品, 再了罐橙汁汽水。等待十分鐘左右, 米線上桌。小窩配料多, 炸醬, 酸菜, 芽菜, 韮菜, 蔥粒, 芫荽等。辣味不虛發, 中小程度也能感受。湯身濃而惹味, 後段帶有點點甜品, 相信味之作料不會少。米線軟滑可口, 但可保有嚼勁, 拉湯效果可以, 令濃味的湯與米線混入口中。加上酸菜的強烈酸度, 惹味而刺激的辣度, 爽口的芽菜, 帶有獨特香味的韮菜, 以及芫荽清香, 再配合尾段甜味, 令人吃一口, 又想再吃多口。腩肉軟稔惹味, 只是有點點鹹; 大腸香而有脂, 口感彈而內壁軟和; 小肚爽中有韌, 鹵水味濃; 豆卜吸去湯中味道, 依然牽動著味蕾。整體效果及風格明顯而吸引。總括而言, 這個是不錯的。不過不要輕言嚐高辣, 不然舌頭過份受刺激。我看鄰桌西人, 以為

總括而言, 這個是不錯的。不過不要輕言嚐高辣, 不然舌頭過份受刺激。我看鄰桌西人, 以為所有都選中度就能安然, 結果吃到抓頭抓腦。最後奉勸他們問餐廳要個清湯, 來一個真正的過橋米線。
2013-06-25 373 浏览
3年之前星林居好好味。未食已經流哂口水。上星期再食。湯好濃,濃到覺得好咸。我真係覺得好好好好好好好好失望,因為我本身真系好中意星林居。另外,價錢仲不停加加加加,1個人食閒閒地40蚊。(未包野飲)我會再比機會星林居,我會找天再去幫襯。希望下次有改善。
3年之前星林居好好味。
未食已經流哂口水。
上星期再食。湯好濃,濃到覺得好咸。

我會再比機會星林居,我會找天再去幫襯。
希望下次有改善。

2013-06-05
$60 (其他)
  • 腩肉
1月26日, 之前食過太古城嘅星林居, 價錢平得嚟食物又有水準, 所以一路都好想同呀菲嚟食一下尖沙咀嘅第一分店, 今日終於有機會~ 星期六嘅中午, 好多人食, 好彩我地都可以搵到位坐, 但係地方有d淺窄, 坐得唔太舒服.::: 腐竹墨魚丸小鍋米線 ::: $37每碗小鍋米線已附有酸菜、芽菜同韭菜, 不論酸度、辣度、以至配料多少同米線份量都有得任君選擇! 我叫咗走辣, 咁就會自動走埋帶辣嘅肉碎~ 雖然少咗肉碎, 但因為其他配料都有得要求加碼, 所以米線一上台依舊覺得好豐富好吸引! 不過原來墨魚丸同腐竹都唔係好多… 墨丸無墨魚味, 好似咬緊粒粉丸咁, 腐竹又一般, 米線亦唔係話好煙韌咁... 加上呢個湯底真係一碗清湯, 唔似其他嗰d會溝下雞湯或者豬骨湯, 味道十分淡, 搞到成碗野都好淡茂茂… ::: 紅腸魚腐酸辣米線 ::: $36呢碗米線要咗小辣, 仲要咗多韮菜, 上枱嘅時候都真係多到有d嚇親~ 本身都好期待呢度嘅米線湯底會比太古城嗰間好, 所以急不及待第一時間飲一啖湯, 可惜換來嘅只係有失望, 個湯底好稀, 雖然酸度同辣度猶在, 仲要比太古城嘅小辣更辣, 但係完全冇咗嗰種香料濃而不嗆嘅

::: 腐竹墨魚丸小鍋米線 ::: $37

::: 紅腸魚腐酸辣米線 ::: $36
呢碗米線要咗小辣, 仲要咗多韮菜, 上枱嘅時候都真係多到有d嚇親~ 本身都好期待呢度嘅米線湯底會比太古城嗰間好, 所以急不及待第一時間飲一啖湯, 可惜換來嘅只係有失望, 個湯底好稀, 雖然酸度同辣度猶在, 仲要比太古城嘅小辣更辣, 但係完全冇咗嗰種香料濃而不嗆嘅清甜感覺… 個湯底就只剩下酸得唔自然嘅味, 估唔到總店係咁所以都幾失望… 另外, 紅腸同魚腐呢d普通野唔會好突出啦, 但係份量比較少, 成碗米線咁樣配起嚟就唔係好抵食…

::: 凍奶茶 ::: $12
凍奶茶都算係正常嘅, 奶有d過多以致茶味唔夠突出, 同埋佢用上闊下窄嘅杯, 飲起上嚟唔會好多, 都係偏貴…

確實估唔到, 今次嚟到尖沙咀食竟然係咁差, 坐得竟然比food court更差, 衛生問題更加嚴重, 而服務嘅呀姐都唔係話咁好語氣… 下次都係番去太古城食, 一來又平d, 二來又夠冷氣, 坐得又會好d~
2013-01-26
2013-05-24 162 浏览
上網見到食評,望見相片都OK,就同男朋友去呢度食晚飯~一入門口,入面滿哂人,不過都好快就有位坐。見到連外國人都入黎食~睇一睇張落單紙,都好多食物選擇,有湯米線 $24,仲有涼拌的。咁我叫左一個菜肉雲吞米線,走九菜、蔥,多芫茜。特別講下張落單紙真係好好,辣唔辣可以分大同小同小小辣,酸又可以,仲可以選擇走九菜、蔥、芽菜等等,也可以選擇多九菜或其他配料等等,好細心~米線來到好多芫茜,芽菜都好多,飲一口湯就覺得好濃,米線都淋,可以吸收哂湯的味道。菜肉雲吞得兩粒,味道一般。如果可以改善下多返D餸咁就會好d~男朋友叫魚皮餃、豆卜米線,少少辣,佢食到肉碎係令到個湯辣的關鍵,肉碎好入味~不過豆卜一食就知好多雪水的味道...不過總體來說,都OK,同埋坐位都坐得幾舒服,下次可以再來食。
上網見到食評,望見相片都OK,就同男朋友去呢度食晚飯~

咁我叫左一個菜肉雲吞米線,走九菜、蔥,多芫茜。

不過豆卜一食就知好多雪水的味道...

2013-05-22
2013-05-19 151 浏览
年幾前食過,當時覺得好好味, 湯夠濃, D 餸又好味! 仲記得以前係好多人但今次真係好失望, 以後唔會再黎. 先講入到鋪, 有陣廁所既芳香劑味, 重點係唔香!! 星期六下午一點半係尖沙咀區, 當時得兩枱客, 都算小, 樓下澳門荼餐廳排長龍!!入正題, 我叫左凍檸荼, 腐皮, 腐角, 豬軟骨中辣米線.凍檸荼黎先, 我見D色怪怪地, 就問阿姐係咪溝左奶!?!? 阿姐唸都唔洗唸就話"無呀, 你要凍檸荼呀嘛" 既然佢咁肯定, 我就淺嚐左一小啖, 味道好怪好苦, 心唸算啦, 唔好飲為妙!點知隔左3,4 分鐘, 阿姐行黎就咁講句"我比過第杯你" 就拎走左, 之後拎返杯正常既返黎, 篤完檸檬試過味係正常既, 不過我叫凍檸荼入面係一粒冰都冇架!!!再黎就係米線腐角 - 即係平時既枕頭包, 正常, 無問題!腐皮 - 浸唔夠, 偏硬左小小豬軟骨 - 只係得好乾柴既肉, 食唔到小小根或軟骨米線 - 過林湯 - 只有酸同辣, 冇左以前好濃郁既味道

入正題, 我叫左凍檸荼, 腐皮, 腐角, 豬軟骨中辣米線.

再黎就係米線
腐角 - 即係平時既枕頭包, 正常, 無問題!
腐皮 - 浸唔夠, 偏硬左小小
豬軟骨 - 只係得好乾柴既肉, 食唔到小小根或軟骨
米線 - 過林
湯 - 只有酸同辣, 冇左以前好濃郁既味道
2013-05-18
2013-03-04 107 浏览
本人一直也只是在openrice 看看有什麼好吃 一直也沒有申請AC 但這次真的忍不住要特地開一個AC來劣評這間餐廳!!!!!!!聽哥哥說了很多次這間米線滿好吃便跟男友抱著期待的心去吃一進去 被安排了沙發的位置然後看紙點餐但一看Order紙.. 要在米線中加配料每款也非常昂貴!!! 連蘿蔔也要加8蚊!!!!! 最便宜的也要加6蚊豆卜便在其中...豬腸更要加12元!!!!!!!比一般的米線店貴很多!!!但想到特地來吃..便不計較那麼多 較貴的也點了...本人點了 豆卜豬腸小鍋米線 小小辣+普通酸男友的是 牛筋丸涼拌米線 小小辣走酸先說本人的米線 湯底非常甜 但是怪異的甜味!!! 像是加了很多很多糖下去的甜味!!!! 非常難吃而且除了甜味之外什麼味道也吃不到!!!! 一點也不酸 也沒有應有的小小辣!!!!而且豆卜更只有也四件!!! 像是未煮熟!! 硬硬的豬腸也不好吃 沒什麼味道....整體真的非常差劣!!!!!再來男友的涼拌米線就只是撈了一堆豉油下去!!!! 非常咸!!!!!除了咸味便沒有其他味道!!!! 牛筋丸更只有兩粒!!6蚊加兩粒牛筋丸???!?!!

聽哥哥說了很多次這間米線滿好吃
便跟男友抱著期待的心去吃
一進去 被安排了沙發的位置
然後看紙點餐

連蘿蔔也要加8蚊!!!!!
最便宜的也要加6蚊豆卜便在其中...

豬腸更要加12元!!!!!!!
比一般的米線店貴很多!!!
但想到特地來吃..便不計較那麼多 較貴的也點了...

本人點了 豆卜豬腸小鍋米線 小小辣+普通酸
男友的是 牛筋丸涼拌米線 小小辣走酸

先說本人的米線
湯底非常甜 但是怪異的甜味!!!

像是加了很多很多糖下去的甜味!!!! 非常難吃

而且豆卜更只有也四件!!! 像是未煮熟!! 硬硬的

豬腸也不好吃 沒什麼味道....
整體真的非常差劣!!!!!

再來男友的涼拌米線
就只是撈了一堆豉油下去!!!! 非常咸!!!!!

除了咸味便沒有其他味道!!!!
牛筋丸更只有兩粒!!

6蚊加兩粒牛筋丸???!?!!!!! 我去街邊掃街吃的不是更好??!!
而且吃下去只像普通的牛丸 非常難吃!!

但是...更利害的是 在我吃米線的期間
沙發的旁邊竟然出現了一隻大蟑螂!!!!!!!

真的嚇死本人了!!!!!!
男友立刻叫了個大嬸職員過來說有蟑螂
那大嬸只拿了一張order紙便拍往蟑螂 非常噁心

事後更笑笑口似的什麼也沒說 也沒來道歉 非常惡劣
這間到底是什麼店?? 出現蟑螂是理所當然的??

如果要給這間店評分.. 絕對是負分!!!!!! -100000000分!!!!
絕無下次!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NEVER!!!!!!!!
2013-02-27