2024-05-01 11 浏览
Starbucks我饮咖啡比较多,今日系第一次尝试佢嘅其他饮品。令我惊喜嘅系抹茶latte,抹茶味非常之浓厚,仲有棒棒的海苔香,唔会好甜,系抹茶原本的味道。同埋佢嘅抹茶都好顺滑,唔会有喳喳。
2023-02-20 661 浏览
今日過了一個blue Monday ,hopefully 行到沙田飲左杯hot caramel macchiato 為我整個納悶的下午帶來生氣。熱度正常,我喜歡甜,所以該甜度與奶混合的味道剛好, 當然啦,Starbucks 嘅咖啡豆 不是特別亮眼,只係找不同地方坐,但要坐嘅地方。所以我特別要求。另外食左 bee mine Valentine 紅桑梅紅絲絨蛋糕,味道不過不失,起初擔心味道太甜,食左後覺得與caramel macchiato 味道融合,紅桑子不酸,配合佢特製嘅cream 一層層食落去 感到好和諧,覺得滿意嘅。Thanks for giving such a good tea time

Bee  mine   Valentine
Hot  caramel  macchiato
2023-02-20
Hot  caramel  macchiato
2020-05-31 1775 浏览
假日去沙田新城市廣場簡直係一個受罪日,不單止人又多,而且你吾洗旨意可以搵到位食野!我唯有去左Starbucks 撞下彩睇吓有冇位可以hea一個下午。我真係好好彩比我搵到個位較入位置的bar檯,當我買咖啡時,個staff好親切提醒我如果買grande size嘅任何飲品有20粒星星獎賞,為慶祝佢哋係香港20th我二話不説即點了grande size Mocha 同埋lemon tart 超抵,平時吾知飲幾多杯先有一粒半粒獎賞星星,而家一杯就有20粒D個Lemon tart$24不過不失(又吾貴)好有Lemon味,配搭杯甜甜地mocha 非常合拍下次一定要記得留意下D推廣,甘就吾會miss 左D優惠
下次一定要記得留意下D推廣,甘就吾會miss 左D優惠
2019-08-19 1163 浏览
家人送給我兩張優惠券,今天經過星巴克,看見有新款飲品「芒果鮮奶泡沫冰搖香柚紅茶」$47,很有興趣一嘗,層次分明的芒果鮮奶泡沫冰搖香柚紅茶,我沒有搖匀,就來一層一層的品嘗吧!最抵層是的香柚紅茶,淡淡的茶香和天然的柚子肉,很健康的,繼續喝到芒果鮮奶泡沫,很清淡味道的芒果和鮮奶打均,由紅茶到鮮奶,整體是偏淡較接近天然味道,相信是極底糖,有點兒驚喜!另一張優惠券買了藍莓鬆餅$20,碎朱古力鬆餅$20留待明天早餐。第二天,將兩個鬆餅焗暖,感覺不太油膩、略甜,碎朱古力或藍莓份量都頗多!

芒果鮮奶泡沫冰搖香柚紅茶

藍莓鬆餅&碎朱古力鬆餅

2019-08-18
$85 (早餐)
芒果鮮奶泡沫冰搖香柚紅茶
藍莓鬆餅&碎朱古力鬆餅
2018-12-14 1044 浏览
平時都很少買Starbucks,今天經過沙田新城市廣場的Starbucks,看見聖誕特別食品和飲品已經上線。我們便決定買來嘗試新的紅會牛角包。估不到有驚喜,牛角包有香濃牛油味,十分好食,最好味的是紅莓,非常新鮮。
2018-06-24 1148 浏览
今日等朋友放工,去飲杯咖啡先啦,超多人排隊,唔緊要啦,有的系時間都難搵,轉一圈才搵到看下食什麼🤔好多款式杯賣啊,可以當禮物送給朋友未食午餐可以些下蛋糕和三文治🥪好特別招呼,請問你貴姓好熱,要中型杯,朱古力味偏淡,咖啡甜度適中但忘記叫少冰,現在大半杯冰

都難搵,轉一圈才搵到

看下食什麼🤔

禮品售賣

好多款式杯賣啊,可以當禮物送給朋友

甜點
多款蛋糕

未食午餐可以些下蛋糕和三文治🥪

好特別招呼,請問你貴姓

凍朱古力咖啡

2018-06-24
等候时间
20 分钟 (堂食)
禮品售賣
甜點
多款蛋糕
2017-12-17 1042 浏览
食一個蛋批同short size cappuccino, 蛋批出完十分鐘有多,問女waitress , 差一杯short size cappuccino,望都無望張單,好差語氣講:「後面來緊」,企響度望住出杯,未見有short size 出現過,排我後面十分鐘有多的人已經攞哂野飲,比單佢問,加左句20分鐘都未有,佢先肯認漏單,仲要比杯咖啡我時一句sorry 都無。人流旺,有出錯,很明白,但最不滿意是基本服務都欠缺,令人失望。
2017-11-05 620 浏览
寶寶跟我補祝生日,所以帶我去了最喜歡吃的 Starbucks 朱古力蛋糕。之前吃過芝士蛋糕,所以今次試了朱古力蛋糕 ($34)。外面有點硬身,像吃 brownie 一樣。裡面的朱古力醬很滑溜,味道也很濃郁。可能是天氣炎熱的關係,蛋糕裡面有點半溶,做到流心效果,超好味!真是一個很有層次感的蛋糕,必定會 encore。如果你也是朱古力控,你一定會喜歡呢~

如果你也是朱古力控,你一定會喜歡呢~

2017-10-21
$34 (宵夜)
2017-02-27 843 浏览
今日星期六下午去沙田聽下歌,之後過 Starbucks 買杯野飲, 我一星期過嚟幾次,今日特別多人排隊,其中有一個長頭髮女員工,她的服務態度超級差,對男同事呼喝,對客人語氣超唔耐煩,我認為佢做服務業,應該保持應有的服務態度,尤其它們是是美國公司。 今次已經係第二次比我見到咁既情況,希望佢哋管理層可以教育一下員工的基本應對客人禮貌。
等候时间
20 分钟 (外卖自取)
2017-02-15 320 浏览
今日差不多兩點嚟呢度,仍然很多人呀!隨意揾個位坐下,排隊買一杯中杯的薄荷茶,還有一個蘋果焗酥餅,等了大約5分鐘左右。 蘋果焗酥餅暖暖的,淋上香草汁,感覺不太甜,新鮮感呀! 其中一個較成熟的Cashier 對年輕女同事以好串的態度和呼喝,對客人就另一個樣,真係雙面人
今日差不多兩點嚟呢度,仍然很多人呀!
2017-02-15
2017-02-13 294 浏览
今天下午 1:30 來到, 客人都不算很多啦!買了一杯洛神花茶,辣雞肉牛油果三文治,後加芝士火腿多士,三文治不辣但係有番茄雞肉,味道不錯。 相反地芝士火腿多士,感覺卡路里很高,而且又熱氣呀!坐在門口好舒服,可以邊吃東西邊看路過的人。
今天下午 1:30 來到, 客人都不算很多啦!
2017-02-13
2017-02-08 165 浏览
啱啱食完鼎泰豐,經過 Starbucks 好想飲杯野 hea下時間,入到嚟見到有花茶就試下洛神花茶, $24是細杯價錢, $25已經有中杯了, 當然買中杯呀!花茶沒有甜味但有點酸酸的,可以幫助消化呀!
2017-02-08
用餐时段
下午茶
2016-09-17 511 浏览
繼續中秋補假的行程,在大圍食完下午茶後,由於要去好運買東西,所以返回沙田🙄由大圍搭火車,一個站就到。大熱天時,我們都大汗淋漓,加上之前重口味的食物,令到我們十分口渴😫想起在fb看到starbucks剛推出了新飲品,於是過去starbucks買飲品😛男朋友喜歡咖啡,毫無疑問會選ice espresso green tea latte😂綠茶粉選用teavana,是starbucks最近收購,來自美國的手作茶品牌。由於是假期,starbucks內都相當爆場,我們下單後,卻只等了5分鐘不到就拿到飲品,barista手腳相當快👍🏻漸層的成品非常吸睛,真是要「相機食先」📸由上而下是espresso、鮮奶和抹茶。一開始就這樣喝,會感受到咖啡的苦澀味和稍甜的抹茶。當拌勻後,味道變得平衡,在甘苦後有抹茶的甜香,比一般的matcha latte甜度低,對於我這種不愛甜品的人也很容易入口😋至於teavana抹茶粉,我自己認為與舊有的抹茶粉差不多味🤔可能要淨飲才能比較🙈雖然我平常喜歡ice black americano,在試完這款新品後,感到十分滿意🤓在沒有少甜的情況下不會過甜,咖啡和抹茶味也突出。下次想試

凍特濃咖啡鮮奶抹茶

雖然我平常喜歡ice black americano,在試完這款新品後,感到十分滿意🤓在沒有少甜的情況下不會過甜,咖啡和抹茶味也突出。下次想試埋其餘兩款新drink😈
2016-09-16
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
凍特濃咖啡鮮奶抹茶
2016-03-04 609 浏览
Starbucks 出新口味,全新推出濃烤焦糖咖啡同埋朱古力榛子咖啡,飲番杯$41朱古力榛子咖啡,有榛子咖啡的香,朱古力就唔多覺,$41一杯朱古力榛子咖啡,不是可以天天可消費得起。$29薯蓉牛肉酥焗薯蓉是可口受歡迎,牛肉和洋蔥味道略略鹹咗,饀份量也多,可以一試!
Starbucks 出新口味,
全新推出濃烤焦糖咖啡
同埋朱古力榛子咖啡,
飲番杯$41朱古力榛子咖啡,
有榛子咖啡的香,
朱古力就唔多覺,
$41一杯朱古力榛子咖啡,
不是可以天天可消費得起。
$29薯蓉牛肉酥
焗薯蓉是可口受歡迎,
牛肉和洋蔥味道略略鹹咗,
饀份量也多,可以一試!

2016-03-02
2015-09-18 332 浏览
行街行左好耐,好口渴!!又去飲下STARBUCKS先,其實係搵藉口搵個地方坐下, 新城市廣場間STARBUCKS搬左之後第一次去飲野。叫左杯ICE - MOCHA同Americano ,加個芝士火腿牛角飽。個牛角飽個味都OK, 係D芝士比較咸, 食左三份一頂唔順比左老公食曬佢, 佢平時食得比較咸都成個食曬~今次杯 MOCHA D 朱古力味好似淡左D。
2015-07-26
等候时间
5 分钟 (堂食)