2023-01-11 452 浏览
Starbuck「聖誕蛋糕」(Starbuck✖️COVA )🎄一次過食晒Starbuck新出咁多款蛋糕,以下係我嘅個人comment,最想表達係蛋糕有些少貴,所以試一次is enough😅1.Christmas Red Mimosa聖誕紅絲絨蛋糕(💰49)呢個都好味,cream加海棉蛋糕🍰,幾好食,推介試下。推介:⭐️⭐️⭐️⭐️/52.Toffee Mousse Coffee Cake拖肥慕絲咖啡蛋糕(💰49)四款入面我最鍾意嘅首選,雖然我唔鍾意咖啡,但係呢個cake嘅咖啡味唔算好大,甜度都唔會超級甜,所以如果有得揀我會再食多一次呢個cake推介:⭐️⭐️⭐️⭐️/53.Raspberry Snow Cake紅桑子白雪蛋糕(💰49)有甜甜地嘅味道,都幾好食,朋友就鍾意食呢款蛋糕,所以呢隻蛋糕我都推薦大家可以試推介:⭐️⭐️⭐️⭐️/54.Glanduia Chocolate Cake榛子朱古力蛋糕(💰49)非常唔推介,超級甜,仲甜過我平時食朱古力(申利:本身已經唔鍾意食朱古力),但係佢仲甜過朱古力,所以我介紹唔到🤣🤣🤣我同朋友都係每人食一啖就冇再食,朱古力味好重。推介:⭐️/5

1.Christmas Red Mimosa
聖誕紅絲絨蛋糕(💰49)
呢個都好味,cream加海棉蛋糕🍰,幾好食,推介試下。

2.Toffee Mousse Coffee Cake
拖肥慕絲咖啡蛋糕(💰49)

3.Raspberry Snow Cake
紅桑子白雪蛋糕(💰49)

4.Glanduia Chocolate Cake
榛子朱古力蛋糕(💰49)
推介:⭐️/5
2022-04-24 323 浏览
Being located in Mong Kok and in the mall, this spot has more people than other spots. What I liked tho, is a friendly staff, cute quotes on the walls, light bulbs, and comfortable sofas.Ordered hot almond milk cappuchino, as always, woke me up to do the assignments. 🤩✨

🤩✨
打算找一个地方学习,本来去了旺角另一家店店面不小人基本都坐满了,这家店是店面不大但相比旺角店人少太多了,于是毫不犹豫点了一份饮品坐了下来,个人觉得这里人少环境不错特意找了一个能充电的位置去充电,算是很满足啦。
2021-10-19
等候时间
3 分钟 (堂食)
2021-01-09 331 浏览
周末早上去旺角买点东西,趁有点空,到了附近位于银行中心 Starbucks 吃早餐。商场静悄悄的,店铺还没开门营业,Starbucks 内也没几枱客人。本来是想吃他们的 Gingerbread , 店员告诉圣诞节后就没有供应了。最后点了一份 wheat toast 再配咖啡,Coffee of the Day 转了咖啡豆,虽然还是有少许淡,但味道比上星期的浓,算是店内便宜之选。一般不太饿时会吃 Wheat toast ,烘热了的麦包再加上牛油,与配搭是不错的搭配。周末早上比较宁静,在这里吃个简单早餐也不错。

咖啡配多士

周末早上比较宁静,在这里吃个简单早餐也不错。

2021-01-09
用餐时段
早餐
咖啡配多士
2019-08-14 435 浏览
好喜歡這個味道,淡淡綠茶味加上椰子香的chia seed, 可飽肚又濕潤。加上杏仁有點咬口,整個combination很不錯。齋啡和平時的差不多,不錯,之後會試其他小食。
2K
2019-08-11 185 浏览
在期間之內 , follow Starbucks IG 有手調飲品 (Grande 或以上) 買一送一 , 真抵到爆 ~筆者例牌喝杯 Cold Brew, 味道依舊 , 沒必要再陳述 ~今次再配件雜莓芝士蛋糕 ( Berry Bliss Cheesecake ) : 蛋糕紅紅紫紫的顏色,討人喜歡 ; 芝士質感厚,沉甸甸的,看上去是含果肉,味道酸多甜少 ; 底層紅色蛋糕的質感偏乾,幸而面層有半粒果香甜美的士多啤梨及大粒藍莓,更加加添芝士蛋糕的莓果香 ~本篇完 ~

本篇完 ~
2019-07-03 115 浏览
Starbucks成日都會出新野,今日有時間坐低等等朋友,所以就試吓佢哋呢排出嘅新野。見到有士多啤梨星冰樂同埋士多啤梨冰茶,標榜嘅係用新鮮原粒士多啤梨去打,於是叫咗杯士多啤梨冰茶試下。等左5分鐘左右就ready啦,飲落去幾重士多啤梨味,但係茶味就飲唔到,比較似係士多啤梨汁多過士多啤梨冰茶,所以有點失望。見到有人叫士多啤梨星冰樂,相信杯沙冰同埋cream味道會比士多啤梨冰茶出,唯有下次試吓士多啤梨星冰樂啦。
2019-07-01
等候时间
5 分钟 (堂食)
2018-10-23 287 浏览
今晚因為要等個朋友收工,於是黎左呢間位於銀行中心既Starbucks,地方唔大,但旺中帶靜!平時我就會飲鮮奶抹茶或者係茶類飲品,但因為臨近萬聖節👻👻,Starbucks 又再出返科學怪人🧟‍♂️🧟‍♂️星冰樂!呢款星冰樂係抹茶星冰樂加入朱古力粒同埋薄荷糖漿,在噴上有朱古力醬既忌廉,所以顏色有少少似科學怪人🧟‍♂️!飲落去有淡淡既薄荷味,抹茶味雖然唔係好出,但加了朱古力粒,口感非常豐富!係每次萬聖節我都會飲既星冰樂!
科學怪人星冰樂
2018-10-23
$40 (其他)
科學怪人星冰樂
2018-08-17 121 浏览
🎄Christmas Special🎅🏻👉🏻Earl Grey Tea & Chocolate Chips Muffin☕️🍫💲21好重朱古力味 成個muffin都充滿住chocolate chips!😼但就搶左earl grey味🤥搞到就嚟唔係好食得出☹️上面啲糖霜都好甜 條柑桔不啲格格不入😹我超中意食甜嘢都覺到佢整體偏甜😹不過muffin texture幾好外面脆脆地 入面好濕潤唔粉唔散身架!但個味就麻麻 唔recommend🤣
🎄Christmas Special🎅🏻
外卖自取
2018-08-11 50 浏览
每逢假日我都一定要去星巴克玩,睇吓書又好飲係好嘢!今次呢個提子啫喱星冰樂係今期嘅最新推廣,面層有提子味嘅cream,中間就係提子味嘅沙冰,最底層竟然仲有提子味嘅啫喱,三重提子味享受加埋一齊非常之夾,值得一讚
每逢假日我都一定要去星巴克玩,睇吓書又好飲係好嘢!
提子啫喱星冰樂
提子啫喱星冰樂
2018-07-29 53 浏览
今日係星期日,難得放假但早上要出旺角辦事,以下午又約左朋友食tea,好似我早有準備,拎左本書出黎,仲有少少時間,當然搵間最就腳既starbucks坐下喇~雖然話係少少時間,但其實都有2個鐘,一早趕出門未食早餐><叫左個柚子muffin同greentea latte 慢慢嘆😊Starbucks既muffin其實講真無咩特別,但加埋柚子味落去就好有清新感,仲要有少少柚子肉係到幾有咬口😋黎starbucks就係想無人騷擾,可以靜靜地揀張舒服既sofa,食少少糕點,輕輕鬆鬆睇本想睇好耐既書,係旺區扮下文青😎

2018-06-03 76 浏览
天氣好熱,又係時候tea 一tea,叫左個朱古力伯爵紅茶啫喱,加cream,好耐無飲,幾好,有滑溜溜的啫喱,又有朱古力沙冰,仲有上面白𠽌𠽌的cream,整體都唔錯。鬆餅要左緑茶紅豆,外脆,內軟,內里有少少紅豆蓉,但唔錯太甜。不過服務態度可以再改善一下,有禮貌少少。衛生環境都可以再改進一下,唔好等小昆蟲周圍飛。

2018-06-03
2017-07-04 282 浏览
Banana Split Mocha好少可😛真係好少可飲完一啖Starbucks推出既新產品 味道同個名係100%完全吻合!!!!😂😂😂 飲落就好似食緊💁🏻明治香蕉朱古力糖(黃色嗰盒🤤) 其實杯野仲加左🍓鮮忌廉 不過起唔到太大作用😂 放心 唔會太甜😌 重點係 一個人飲實在有點漏🙃最好同人share呀🙈💕
Banana Split Mocha
2017-07-04 112 浏览
今日無乜胃口, 只係想食少少野, 於是去starbucks睇下有冇野啱食, 係橱櫃入面見到有檸檬撻, 啱晒冇乜胃口既我。價錢幾合理, $22ㄧ個, 食落個皮好脆, 充滿濃厚而又清新既檸檬味, 甜度剛好, 食晒成個都有飽肚既感覺。

2017-07-04
等候时间
2 分钟 (外卖自取)
2017-06-08 89 浏览
有抹茶嘅地方當然有抹茶控嘅出現見到近排廣告賣得好痕,Starbucks 新出呢杯抹茶伯爵啫喱星冰樂,就點都想試下今日同朋友仔食完Dinner自己喺旺角行左陣就嚟試下,順便食個甜品Order左杯+件Blueberry cheese cake後就坐低等blueberry cheese cake唔洗1分鐘就出到咁就諗住等埋杯飲品先一齊享用,點知等左成10成鐘都未聽到有人叫攞飲品,因當時無咩人,心諗無理由咁耐,點知行到埋去就見到我杯飲品放左喺度,𠱸知幾時出嘅咁算啦,攞左杯飲品就坐低享用,唔好影響心情抹茶伯爵啫喱星冰樂~抹茶味唔太濃,清淡啲,伯爵啫喱好似台灣啲仙草咁,食落好fresh但無廣告圖片咁多,大約佔杯嘅6分1左右,整體好味,如啫喱多啲更好
有抹茶嘅地方當然有抹茶控嘅出現
blueberry cheese cake唔洗1分鐘就出到

咁算啦,攞左杯飲品就坐低享用,唔好影響心情

抹茶伯爵啫喱星冰樂~
2017-06-07
等候时间
15 分钟 (堂食)
$83 (其他)