2020-11-28 2310 浏览
Always having renovation here, the feeling is still here, the food is still yummGoose feet is so good with sweet sour flavor, the meat is soft too, I love this dish much haaCrispy BB pigeon is another good food but it's a bit too oily and heavy, I barely eat of their legs and feeling enough laaBBQ pork rice having good taste too, tender texture Groose rice noodles isnt bad too, they like it so much haamenu:Food is good, where we used to come often, gonna miss this place soon maybe haa

Goose feet

Crispy pigeon
BBQ pork rice
Groose
2020-06-08 2056 浏览
有時候呀媽唔煮飯都會去酒樓食,明星都算唔錯架,又唔洗等位,環境光鮮感覺乾淨!價錢又平。味道就都係咁啦,大酒樓咁囉!重點係低唔低食嗌左龍蝦伊面,龍蝦都算多肉!扁皮鴨夠香夠林,唔會感覺太油
重點係低唔低食

嗌左龍蝦伊面,龍蝦都算多肉!扁皮鴨夠香夠林,唔會感覺太油
2019-12-29 2030 浏览
食咗好多年嘅一間酒樓近排大翻新重新裝修裝修完當然要試吓佢嘅水準估唔到價錢都係咁抵食 質素依舊最鍾意食佢嘅乳鴿烤得非常香脆 充滿肉汁質地嫩滑龍躉兩味 $200都唔使就有兩碟龍躉小菜一碟炒翠玉瓜另一碟同枝竹金菇一齊蒸花膠響螺燉雞湯 $98火候十足 雞肉甚至雞骨都入口即溶酒樓可能落咗雞精烹煮 超級香口花膠鵝掌冬菇煲 $98鵝掌炆得非常林甜花菇都好入味花膠反而有啲失色唔係靚花膠不過呢個價錢都算係咁酥炸桶蠔一煲有六隻大蠔同薑蔥一齊炆煮特別推介 值得一試
食咗好多年嘅一間酒樓近排大翻新

花膠響螺雞湯
花膠鵝掌煲
  • 花膠響螺燉雞湯
2019-12-01 1250 浏览
每一次約家人出去食飯,幾乎都嚟柏麗明星,次次都有點片皮鴨抵食又好味,但今次我哋轉食其他款式既菜,有驚喜,首先個燉湯,料非常足,唔過$300,抵食。羊腩煲屋企人話非常好食,好入味,本人對羊就麻麻地。明星出名抵食好味,臨走前見到有阿拉斯加蟹,下次會嘗試。
  • 片皮鴨
  • 羊腩煲
2019-10-16 1236 浏览
聽聞今年d蟹🦀十分當造~身為蟹控…又點可以錯過哩個機會😍😍今次近近地揀左去"明星海鮮酒家"食皇帝蟹!!!!🤤🤤🤤🤤🤤真係好抵!!!$148一斤揀左隻4斤半度~即係6百幾蚊就已經食到啦!!!仲要~清蒸係唔使加任何烹調費~新鮮既海鮮~清蒸就係最好味架啦!!眼見到唔少人見~等既時間都有d耐一上枱~見到隻蟹真係超大隻~d膏仲多到流哂出黎添啦!!!!蟹腳既肉都好粗~而且非常鮮甜~有下次!!!!有下次!!!!最後~我地仲叫左個飯~整返個蟹膏撈飯黎食!!!
聽聞今年d蟹🦀十分當造~
身為蟹控…又點可以錯過哩個機會😍😍
今次近近地揀左去"明星海鮮酒家"
食皇帝蟹!!!!🤤🤤🤤🤤🤤
真係好抵!!!$148一斤
揀左隻4斤半度~
即係6百幾蚊就已經食到啦!!!
仲要~清蒸係唔使加任何烹調費~
新鮮既海鮮~清蒸就係最好味架啦!!
眼見到唔少人見~等既時間都有d耐
一上枱~見到隻蟹真係超大隻~
d膏仲多到流哂出黎添啦!!!!
蟹腳既肉都好粗~而且非常鮮甜~
有下次!!!!有下次!!!!
最後~我地仲叫左個飯~
整返個蟹膏撈飯黎食!!!
2019-10-12 792 浏览
裝修後已食過好幾次,地方細左,枱與枱之間近左。平日晚飯都好多人食, 如果想食片皮鴨就要早d 去食,之前7點半去到就已經冇得食lu...🙈🙈有我最愛既😍片皮鴨👍🏻味道幾好,但包住片皮鴨既皮比以前就細塊左小小。薑蔥蠔😓份量小左d, 味道都ok👍🏻除左片皮鴨以外...仲有其他驚喜...白灼蝦👍🏻每隻都好大隻😋仲有沙巴魚,但吾記得影相🙈🙈

薑蔥蠔😓份量小左d, 味道都ok👍🏻

2019-08-31 688 浏览
我真係好鍾意食片皮鴨~🦆🦆🦆哩間~真係食左好耐年~因為又平又抵食囉!!!▶️$78(星期一至五)就可以食到一隻片皮鴨啦星期六日同假期就貴dd~$97唔好睇價錢咁平~佢既味道真係唔錯架~而且片得大大塊咁~又皮又有肉架~今次我食哩隻鴨都幾瘦下~所以食到我舐舐脷😋😋😋😋不過亦都有試過~隻鴨肥左少少~多左d肥膏~口感就差d啦~唯一缺點~可能係包住片皮鴨食個塊皮囉😂太淋同太厚😅😅😅另一個缺點就係有時太多人叫~好快就會賣哂!!!!😂😂😂
我真係好鍾意食片皮鴨~🦆🦆🦆
哩間~真係食左好耐年~
因為又平又抵食囉!!!
▶️$78(星期一至五)就可以食到一隻片皮鴨啦
星期六日同假期就貴dd~$97
唔好睇價錢咁平~佢既味道真係唔錯架~
而且片得大大塊咁~又皮又有肉架~
今次我食哩隻鴨都幾瘦下~
所以食到我舐舐脷😋😋😋😋
不過亦都有試過~
隻鴨肥左少少~多左d肥膏~口感就差d啦~
唯一缺點~可能係包住片皮鴨食個塊皮囉😂
太淋同太厚😅😅😅
另一個缺點就係
有時太多人叫~好快就會賣哂!!!!😂😂😂
2019-08-23
  • 片皮鴨
2019-08-29 1206 浏览
之前就有在中午時段和家人來過這裡吃飯,那時候覺得還不錯。這一次在柏麗廣場剛剛按完摩,朋友和我也想吃中菜,所以便下去了剛裝飾完不久的明星,就發現了它們的宵夜時段很便宜!只需要 $98 就有兩個小菜了最重要還有$78一隻片皮鴨和$22一隻BB鴿但是那一天片皮鴨賣光了,所以我們便點了BB鴿絕對沒有因為價錢那麼便宜,所以品質變得很差剛剛弄好所以熱辣辣,但是肉有點小,可是以這個價錢來說絕對值回票價!湯就正常的粟米湯,魚肚的份量也很多有鑊氣的魚香茄子味道不錯,魚香味也很濃份量則正常這兩個的份量就有點小了,但是$98兩個菜來說,是OK的XO京蔥爆牛肉這個XO醬味缺乏的很嚴重,好像沒有下XO醬一樣,所以味道真的很淡然無味,又沒有鑊氣牛肉的份量又很小,不值得點這一個翡翠炒蘭花蚌沒有什麼鑊氣和味道較清淡,但是值得讚的是蚌有很多總結來說,味道就一般般,價格很便宜,可是性價比也很高,值得再來吃宵夜!
只需要 $98 就有兩個小菜了
最重要還有$78一隻片皮鴨和$22一隻BB鴿
但是那一天片皮鴨賣光了,所以我們便點了BB鴿
絕對沒有因為價錢那麼便宜,所以品質變得很差

湯就正常的粟米湯,魚肚的份量也很多

有鑊氣的魚香茄子
味道不錯,魚香味也很濃
份量則正常

這兩個的份量就有點小了,但是$98兩個菜來說,是OK的

XO京蔥爆牛肉
牛肉的份量又很小,不值得點這一個

翡翠炒蘭花蚌

沒有什麼鑊氣和味道較清淡,但是值得讚的是蚌有很多

2019-08-27
$100 (宵夜)
  • BB鴿
2019-08-12 570 浏览
呢間酒樓前身是明星海鮮,我細細個就已經成日黎,不過佢裝修左仲改左名為明星金閣,所以決定試下!我們叫左燒賣、 鳳爪排骨飯、 魚翅灌湯餃、 糯米雞 、蔥油餅 、牛肉腸粉....個魚翅灌湯餃好好食,我推薦大家試下,不過份量係會少啲同埋要$40一個,大家就自行考慮食吾食。

2019-06-13 831 浏览
重新裝修後,第一次光顧,價錢和以前一樣,都是有很多特價菜可以選擇,我們是八點後入來的,剛巧有宵夜孖寶優惠,只需98便有兩個菜式可以選擇,但原來分量非常少,其實都不算很抵吃,反而另外獨立點的菜式份量可以,蒸魚都是$68 ,味道和份量都很好,啤酒亦很划算,乳鴿味道不過不失,略嫌不太多肉,乳鴿偏瘦,福建炒飯份量十足,不過略嫌有點貴,椒鹽豆腐鮮魷火候剛好,炸粉不太厚,香脆可口,不錯,總體質素都可以,能夠保持裝修前的水準,下次再試試其他餸菜,哈哈!
2019-06-05
2019-05-24 758 浏览
臨近端午節, 聽朋友講明星金閣 自家製家鄉粽 。一於去試下, 上茶樓當然唔係一定係食粽喇。 仲有嗌咗其他嘅點心 ,點心 有 涼瓜煎魚餅, xo醬炒腸粉, 蔥油餅,忌廉芒果卷 。最後梗係嗌 家鄉粽喇。 點心都有水準, 家鄉粽 就 大大隻。紅豆甘香,五香豬肉肥而不膩 果然好食 。值得推介畀啲朋友去試下 。端午前有時間我都會再去 品嚐。

2019-05-06 689 浏览
新裝修嘅名星金閣,樣樣陳設都比較新,亦算坐得舒服最重要係晚市特價優惠星期一至五就最抵,六日就貴少少最受歡迎係幾十蚊就有嘅1.片皮鴨2.bb鴿仲有白灼蝦,薑蔥,蠔,龍躉兩食依類特價野都係限量,每種只可叫一份,但其實份量唔細,如果三四人食,叫上述幾款海鮮加碟菜都夠飽但要注意,有d食品二選一,例如鴨同鴿星期五晚兩個人叫咗四個菜算係剛剛好,海鮮亦夠新鮮高度推介
新裝修嘅名星金閣,樣樣陳設都比較新,亦算坐得舒服

最重要係晚市特價優惠
星期一至五就最抵,六日就貴少少

最受歡迎係幾十蚊就有嘅
1.片皮鴨
2.bb鴿

仲有白灼蝦,薑蔥,蠔,龍躉兩食

但要注意,有d食品二選一,例如鴨同鴿

星期五晚兩個人叫咗四個菜
算係剛剛好,海鮮亦夠新鮮

高度推介

2019-04-12 737 浏览
明星金閣酒家 新裝修開幕 ,今日試下一盅兩件 ,坐低叫咗鳳爪排骨飯, 藥膳鳳爪 ,家鄉鹹肉粽, 上湯浸菜心 ,仲嗌咗個穴蜜絲蕃薯甜品 。新裝修完零舍唔同 光猛好多, 藥膳鳳爪 啲湯好好飲 ,家鄉鹹肉粽 配埋砂糖真係相得益彰 ,鳳爪排骨飯就大大煲 ,兩三個人都夠食。 最後個甜品 蜜 絲番薯外脆內軟 非常好食。 嘆埋杯靚普洱咁就渡過一個愉快嘅 假日。