2015-07-01 1125 浏览
好耐無食過d咁難食既點心,$ 9.80 既特價蛋散, 睇落黑黑灰灰, 似係用萬年油整, 唔脆都算, 仲要係諗既。 咸薄撑本身諗住係咸既, 點知咩味都無, 煎蘿蔔糕, 都係特價$9.80, 點知真係難食到不能下嚥, 快餐店都好過佢。 3個人假日飲茶160蚊有找, 平就平呀, 不過一d都唔enjoy ...
2015-01-25 838 浏览
好差... 如果我一早睇左review先我就唔會嚟。 我叫左蘿蔔糕, 菠菜餃, 炸兩, 燒賣, 上湯津菜, 同埋干炒牛河。 講真, 我覺得算做好味D嘅只喺燒賣同干炒牛河, 不過干炒牛河好油。 蘿蔔糕超粉, 菠菜餃果皮好厚。 仲要個干炒牛河係漏單之後吹左兩次先黎。 總之我一定唔會再黎!
干炒牛河
蘿蔔糕
2015-01-25
用餐时段
下午茶
對上一次幫襯呢間酒樓, 應該都係1年多前的事, 每次嚟的目的都係一樣, 就係有同事走....................不過經過今次之後, 就算再有同事走, 都唔會再幫襯呢間, 因為d嘢好難食, 但都唔知點解仲有咁多人幫襯?? 可能成個火炭工廠區只有呢間酒樓掛??? 佢呢度好得意, 又有推車仔, 又有大排檔, 又有點心紙, 但我冇深究過有冇重複食物, 因為一大班人食嘢, 當然你有你劃點心紙, 佢又佢去點心車拎, 好快已經放到成枱都係食物~~~食物方面雖然全部都熱辣辣, 但質地唔係幾好, 蒸果d又蒸得太耐, 炸果d又油淋淋, 連冷盤都一食吐出口, 所以天氣熱氣真係要小心食物, 佢呢度就冇做好呢樣, 搞到d海折變咗質~~仲有, 會漏單, 當你追果陣又冇人理你, 之後又答會追, 追咗好耐都係冇出, 終於都唔等埋單走, 當等緊埋單果時佢先嚟~~

2011-05-06
2010-12-22 414 浏览
因為婆婆家住附近,所以每逢節日或她與公公的生日都在這家酒樓吃飯,從不改變! 今年的冬至照例也在這兒,吃的是一席十二人的套餐,有老人家在就沒好意思拍照,請見諒! 上湯焗大蝦球伊麵底:蝦球是一貫酒樓的處理方法,爽脆不缺可蝦味不濃,伊麵浸在上湯里,索了味當然好吃。 鴻運燒味拼盤:乳豬、燒鴨、醬油雞三樣,乳豬不過不失,燒鴨就乾扁了些,醬油雞倒還不錯,只是份量少些。 茸素寶盒:身為家庭主婦知道這道菜在家里很難做得好,一來炸物要油多,二來茸盒又要搓芋頭又要包餡,功夫特多,因此我連吃了兩個。 西芹珊瑚鳳片:除了西芹其它兩樣都是急凍貨色,個人不好吃珊瑚,雖然知道它是海參的內臟,零膽固醇,可是吃進嘴裡像在咬橡皮筋,一點味都沒有,而西芹又沒中芹的香,一個脆字

多,因此我連吃了兩個。

像在咬橡皮筋,一點味都沒有,而西芹又沒中芹的香,一個脆字說完。

大海斑兩味:一味是翡翠炒球;這條魚真算得上大了,削出來的魚肉又厚又多,過往我吃的清蒸整條大海斑肉質很實,這

回的魚肉比吃雞肉還要嫩,調味不多,沒蓋住魚味;另一味是清蒸頭腩;最對我胃口了,我愛啃骨頭,尤其是魚骨,魚腩部

分肥美極了。

薑蔥海參煲:上桌還冒著響聲,一看就知夠鍋氣,薑蔥真不少,這樣令到無味的海參沾上香氣,又吃不出腥味來。

當紅炸子雞:在這間店每回開飯都有這道菜,從沒失手,有水準,皮脆肉嫩,咸味剛好,要做到這幾點也不容易,說它

是“昇悅”的招牌菜也不為過。

接下來的瑤柱蛋炒飯鮑汁炆伊麵,因為太飽沒吃,直接打包了,祝賀桃包個頭很大,像日本的水蜜桃一樣,用上整個咸

蛋黃,誠意之作,我只是看別人吃,不知好吃否?紅豆沙稀稠適中,不算甜,我硬撐一碗,希望來年像這紅豆沙一樣紅當

當、甜蜜蜜!

家公、家婆如同候鳥一般,天冷就從加拿大飛回來香港過冬,隔半年左右見一次,每回都老一些,公公的身體就更差了,年

紀大機器壞,每個人都要經歷的,很無奈!
2010-12-21
  • 大海斑兩味、炸子雞
2010-07-16 281 浏览
呢日同四個同事去昇悅食午飯, 就叫午市套餐, 有炒粉麵, 加三個點心, 另叫雞翼及灼菜.瑞士汁雞翼, 個汁好咸.灼通菜, d菜無味. 鮮竹卷個汁好油, 得個燒賣幾好, 另什菜伊麵, 肥膩到死.牛腸送到個枱唔熱.總體午市時間, 水準唔ok..d價錢拍得住美心貴得嚟有唔似美心d食物水準好食.
2010-07-13
等候时间
2 分钟 (堂食)
  • 燒賣
2010-04-03 136 浏览
火炭工業區係冇酒樓, 好似得呢間做獨市生意, 果日lunch有成十幾人食, 所以就嚟呢間酒樓試下, 原來lunch時段係自助形式, 喺中間位置自己去拎點心, 如果唔係就有排等的..............我地叫到成枱都係野食, 大部份味道都ok............. 蝦餃 -> 超大隻蝦, 雖然係雪蝦, 但都有少少蝦味...........但個皮就唔夠彈牙 燒賣 -> 唔會太肥膩, 咬落口都係瘦肉同蝦肉為主 流沙包 -> 個包都夠鬆軟, 但d餡唔係好夠味 咖哩豬皮魚蛋蘿蔔 -> 一d都唔辣, 想食辣果d會失望, 唔食得辣果d就啱哂............d豬皮幾爽口, 魚蛋都唔會好粉同好腥, 但就唔夠彈牙 楊州炒飯 -> 炒得好乾食, 唔會油林林, 味道都好好 6菜 -> 完全啱哂d減肥人士, 因為佢一滴油都冇其他食物我實太飽食唔落, 但聽d同事講都唔錯, 而且我地冇食淨野, 咁證明d水準都ok~~雖然係酒樓, 但一d都唔嘈, 因為冇乜人食...........

燒賣 -> 唔會太肥膩, 咬落口都係瘦肉同蝦肉為主
流沙包 -> 個包都夠鬆軟, 但d餡唔係好夠味
楊州炒飯 -> 炒得好乾食, 唔會油林林, 味道都好好
6菜 -> 完全啱哂d減肥人士, 因為佢一滴油都冇

2010-03-31