2006-10-07 9 浏览
喜愛其柚子沙律,酸酸的很開胃,炒梛菜苗是這兒較特別的菜式,亦有咖喱鴨,有些車厘茄、茄子等,配搭新鮮,用來餸白飯就最好。小炒如泰式炒貴刁、火車頭炒飯都不錯。整體來說,較多蔬菜,勝在清清地,不會有"漏"的感覺。
2006-07-03 21 浏览
set lunch $35(大家share食,除餐外另點了其他,故不知道有沒有加一),連湯及飲品,算平宜,共十款可供選擇。湯很中式,味道像味精水,差,不喝也罷。菠蘿炒飯ok,頗香,料就不太多。功夫炒飯有點辣,不能吃辣的不要叫。金邊粉一般。黃咖喱雞腿飯的咖喱味道不錯,但不喜歡吃雞腿,卻沒有其他選擇。青咖喱魚飯也不錯,不過魚可以再煎脆一些。濕炒河足料。服務一般,往往要叫才加水。又將鄰桌的食物誤送至我們桌(雖然沒有給我們餐飲及湯,但照計錢),以致我們吃餘頗多。
湯很中式,味道像味精水,差,不喝也罷。
菠蘿炒飯ok,頗香,料就不太多。
功夫炒飯有點辣,不能吃辣的不要叫。
金邊粉一般。
青咖喱魚飯也不錯,不過魚可以再煎脆一些。
濕炒河足料。
(非会员)
2006-06-17 24 浏览
首先我要為旺泰澄清一下~係西貢旺泰係有本店同分店~ 本店做街坊生意,所以冇裝修,亦要坐係店外,但比分店平~分店(萬年街)做外人生意,裝修舒適,亦有冷氣,飯後送甜品~兩店都沒有加一服務費~旺泰的食物真的很不錯,便宜很來又很有好味~最緊要侍應好nice~晚餐每人約$100-130
首先我要為旺泰澄清一下~
係西貢旺泰係有本店同分店~
本店做街坊生意,所以冇裝修,亦要坐係店外,但比分店平~
分店(萬年街)做外人生意,裝修舒適,亦有冷氣,飯後送甜品~
兩店都沒有加一服務費~

旺泰的食物真的很不錯,便宜很來又很有好味~
最緊要侍應好nice~
晚餐每人約$100-130
2006-05-06 5 浏览
為o左避開黃金週既人群﹐決定留在西貢揾食。誤打誤撞選o左旺泰。眼見$35套餐其實無乜期望﹐但原來都可以。點o左﹕-炒金邊粉(1) ($35)-香葉炒豬肉碎配白飯(3) ($35)-冬陰功($40)豬肉碎用辣椒粒同洋蔥絲炒香﹐夠辣﹐撈飯一流。飯上加o左隻荷包蛋﹐好似印尼炒飯o甘。金邊粉就普通。下次唔會叫。冬陰功夠酸﹐好醒胃﹐唔錯。餐茶叫o左凍檸茶。原來加o左紅棗﹐唔知係唔係可以解辣o架呢﹖
為o左避開黃金週既人群﹐決定留在西貢揾食。

點o左﹕
-炒金邊粉(1) ($35)
-香葉炒豬肉碎配白飯(3) ($35)
-冬陰功($40)

金邊粉就普通。下次唔會叫。

冬陰功夠酸﹐好醒胃﹐唔錯。

2006-01-29 18 浏览
旺泰curry crab d 汁真係幾好味,可惜d crab水準唔穩定,有時d crab唔夠正,但炸蝦餅就夠彈牙香口,冬蔭功亦唔錯,麵醬炒通菜就好好味,香芧蝦沙律就麻痲,其他菜式要逐樣試吓先知!
2005-07-01 12 浏览
閒逛完後黎左呢間泰式小店再搵食,環境就麻麻架啦!外面無冷氣,如果吾系之前經過見咁多人,都吾會黎.我叫左鹹魚炒芥蘭$30,燒"則"魚$35,燒雞腎$6鹹魚炒芥蘭---頗細碟,一d都吾惹味,同九龍城果d爭幾皮!燒"則"魚---完全入吾到口!d肉霉既!第一次同老闆娘講佢話條魚系新鮮架,男友再食多啖後都系頂住,最後老闆娘幫我地cancel左.燒雞腎---算吾錯!夠爽口,沙嗲味亦頗惹味.如果呢間舖開系九龍城,我保証吾洗3個月都會摺!

我叫左鹹魚炒芥蘭$30,燒"則"魚$35,燒雞腎$6

鹹魚炒芥蘭---頗細碟,一d都吾惹味,同九龍城果d爭幾皮!

燒雞腎---算吾錯!夠爽口,沙嗲味亦頗惹味.

如果呢間舖開系九龍城,我保証吾洗3個月都會摺!