2008-05-01 7 浏览
(29/4/08)唔知點解, 好耐之前對此麵包店一見難忘, 而家o係永安見到, 好興奮!麵包七折;凡買麵包,曲奇餅八折。見方包好軟,買了四片裝。加一包朱古力曲奇。方包質地一絲絲,又軟糯, 厚度適中, I like it!曲奇是舊式麵包店,牛油曲奇口味,密度高少許實,不過唔油淋淋,同事們都讚好。我相信朱古力與咖啡味曲奇分別唔大,因為那朕烘焗味好濃。下次再買其他o野!
方包質地一絲絲,又軟糯, 厚度適中, I like it!
下次再買其他o野!
$14 (早餐)
2008-04-21 9 浏览
同plain的做法應一樣的.外表烘得脆,個texture唔錯,唔會太散or太乾.可惜味道好plain,提子得4-5粒...
2008-03-16 2 浏览
真係唔明佢以咩咁多笑面~價錢唔算抵,味道水平以下,服務態度更不願置評!我買份三文治姐,唔知以為我叫你請我食咁~黑口黑面真係唔知有咩得罪佢!份三文治仲要難食到震添!
食左一啖已經心知不妙...完全冇芝麻味忌廉芝士又唔香餅底更是不堪哎呀好似過期TIM呀....好彩係MINI SIZE如果唔係好晒錢.....藍莓忌廉芝士包:呢個叫做過得去的...不過好漏下南瓜籽提子乾曲奇:甜到想死=3=
食左一啖已經心知不妙...
完全冇芝麻味
忌廉芝士又唔香
餅底更是不堪
哎呀好似過期TIM呀....
好彩係MINI SIZE
如果唔係好晒錢.....

藍莓忌廉芝士包:
呢個叫做過得去的...
不過好漏下

南瓜籽提子乾曲奇:
甜到想死=3=
2008-02-22
店員幫忙把法國麵包切開數片, 麵包皮不脆且韌, 麵包沒有彈性, 也乾乾的, 很一般.
2007-11-20
主人與奴隸獸在店內左揀右揀,皆因所有麵包有七折優惠。但只揀著一袋香蕉蛋糕(原價:HK$11),因為份量足夠。蛋糕不夠鬆軟,並且香蕉味淡薄,唯一可取的,是沒有泡打味,總體只可以勉勉強強說過得去。

香蕉蛋糕
2007-10-21
2007100910元三個,一次過可以試齊幾種口味,原味、朱古力、芝麻。其實分別不大,勉為其難的可以說,朱古力碎或芝麻粒增加了各自的口感與甘香,但似乎還是原味的那個,簡簡單單卻最是回味悠長,牛油香很豐腴卻又含蓄,不致帶來太大的罪惡感:)以後可能只買原味就算。
20071009

10元三個,一次過可以試齊幾種口味,原味、朱古力、芝麻。

以後可能只買原味就算。
(非会员)
每款飽飽都好好味, 但員工態度奇差, 所以我唔想再幫襯! 我比錢你要受你氣咁! 肥肥地既女員工唔該有禮貌d, 以誠待人丫!
2007-08-07 1 浏览
聽大家介紹佢個鮮奶球好味, 咪試下囉! 好普通喎! 聖安娜都好過佢啦!
20070707Openrice 還沒有登記這一家的般含道分店資料,所以還是要先寫在這裏……其實般含道分店的環境好些的,如題……不知是不是在港大門口,旁邊又有一間古意盎然的茶屋,好像整個的格調都更加閒適了,最適合陽光明媚的假日午後。所以,每次來,多半都不是為了食物,而是坐在窗邊的高凳上,翻翻雜誌,欣賞一下外面走過的人們……今天完全是因為時段問題,舍麵包而取午餐,其實也只有普通一碟意粉,另外自己追加8元要了一個鮮奶提子麥皮。前者的分量中等,選了粟米什菌生菜汁,配Penny粉,不過始終忌廉重,再清也有限,所以不敢掃哂啲汁。後者其實很普通,自己在家也整得出來,又用膠兜上……要彈的是,職員似乎不理會你的所謂小情小調,仍然當自己是一個普通麵包鋪,所以,服務就……
20070707

後者其實很普通,自己在家也整得出來,又用膠兜上……

前幾日去男朋友屋企,伯母請我食左片提子蛋糕, 嘩! 正! 用料足,又夠蛋糕味,軟硬適中!
(非会员)
2007-07-02 1 浏览
今日男朋友的媽咪, 請我食左個提子蛋糕, 真係好好味! 之後,比左一條提子蛋糕我拿回家! 我屋企人都話good.
以前,公司試過訂過一個3磅鮮什果忌廉蛋糕,好香蛋味,好新鮮,全部同事都讚好。今日,經過永安,見到有間BONJOUR BAKERY係地庫,所以走去八下,新張期內,蛋撻& 曲奇餅有8折,我都買一袋曲奇餅($18)和一袋合桃蛋糕仔($12),仲係新鮮做起,正!

2006-12-12
見細細件買黎試下,點知好硬,難食﹗麵包鋪係差啲,加上又比錯味我,扣分。
2006-11-22 3 浏览
不知它下午几点钟开始就开始作特价,如果是放得的包,放工之后买来做第二天早餐也不错(门口那个架上的七折喔~)试过买香蕉包,折后7.7元有半个,切开六片左右,还是暖暖的,当时已忍不住吃一片做early dinner:)第二天早上叮过之后依然好味,不过好像依然比坚道那间蓝塘的差一点~另外,在般咸道香港大学东闸附近巴士站那里也有一间分店,包的种类略少些,但就有的坐,周末下午买一小件芝士蛋糕翻翻杂志,也很写意:)