2024-01-30 551 浏览
提早撳外賣自取都要等成20分鐘!真係考驗耐性同腳力。 整得慢係一個原因,另外一個原因係因為佢會優先比堂食…入我房到去話未攞得,但係堂食嗰啲遲過我成10分鐘入去都有得食😫兩個先唔講味道,願意企喺度等20分鐘嘅話先好買~

兩個先唔講味道,願意企喺度等20分鐘嘅話先好買~
2023-08-13 930 浏览
啱啱轉咗過嚟呢邊返工,唔知呢邊有咩好食,同事推薦我食呢一間石磨腸粉,我好鍾意食牛腩,所以就試咗牛腩撈腸粉,中辣,個麻辣汁好香好好味,辣椒同個腩汁撈埋一齊好濃而不膩,牛腩好易入口,不柴,有筋同腩比例好好,我不喜歡食太瘦嘅牛腩,岩我口味,好開心,發現第一間食飯點,周邊好多茶餐廳星期六都要排隊,呢間仲可以打電話嚟order先,喺尖沙咀來講價錢超實惠味道可以,又大大喺尖沙咀來講價錢實惠味道可以,又大大份,比之前灣仔抵食好多,我要試勻晒佢嘅粉
2023-08-12 646 浏览
石磨腸粉聽人講得多啦,今日第一次试下朋友仔仔推薦麻辣手撕雞撈粉,好好味道,好好驚喜,个辣椒好香好 惹食,加埋芫荽蔥,成個粉同埋個手撕雞嘅層次提升咗,問老闆先知道個辣椒自己整㗎難怪咁香咁惹味啦,見到有個新產品乾炒牛河,打包一个乾炒牛河返屋企畀媽媽食,正,,好似以前係广州食的沙河粉臨走時仲見到石磨喺度磨紧啲粉漿,好耐冇嚟尖沙咀啦,以前尖沙咀都好少呢啲手工做的食物,曾經好繁榮嘅尖沙咀現在已經越來越少小食店,人流都冇以前咁多
2023-08-12
  • 麻辣手撕雞撈石磨粉
2023-08-03 560 浏览
話說OpenRice落咗單,但係去到漏咗單 唔緊要等一陣啦 之前食過一次,秘製牛腩撈腸粉覺得幾好食今日食多一次返公司食食吓,食到一條頭髮算啦跟住再食食吓有啲嘢淋淋地咬唔到嘅,係一粒發泡膠 🫨🫨🫨
話說OpenRice落咗單,但係去到漏咗單 唔緊要等一陣啦

之前食過一次,秘製牛腩撈腸粉覺得幾好食

今日食多一次
返公司食食吓,食到一條頭髮
算啦

跟住再食食吓有啲嘢淋淋地咬唔到嘅,係一粒發泡膠
🫨🫨🫨
2023-08-02 464 浏览
尖沙咀厚福街出名多嘢食,轉手率都相當高。呢間舊時光腸粉店算係歷史悠久嘅一間小店 。價錢相當經濟貼地,22蚊起就有交易。加餸每樣都係三至五蚊。今次我就叫咗個雞蛋腸粉,再加芫茜同粟米。芫茜要多茜!老闆好好人真係畀咗好多!我外賣大概半個鐘車程返到屋企先慢慢歎。連埋佢個秘製豉油同辣油,一夾開,啲腸粉真係好重手呀啲茜! 腸粉返到屋企仲暖暖哋,但係一啲都唔硬!滑捋捋,好好食!下次會試埋其他腸粉!!💡💡💡💡💡

下次會試埋其他腸粉!!💡💡💡💡💡
外卖自取
🥣🥢🥄滑滑麻辣撈石磨粉☑️ 麻辣雞絲撈石磨粉 (招牌)-$40撈石磨粉入面冇卷野,而係大大片好薄未捲嘅腸粉,真係好滑好薄,而且有米香,撈得好均勻,每一啖都食到麻辣汁嘅味道,麻辣汁都幾惹味。雞絲都吾絲,係雞肉片甘,都好入味,份量都唔少。食完都幾飽。唯獨唔知點解冇芫荽,我冇叫走芫荽🥹🔸舊時光石磨腸粉🔸地址: 尖沙咀厚福街7A號地下C號舖#lunch #午餐 #麻辣#腸粉 #石磨腸粉 #早餐 #下午茶#小食 #breakfast #afternoontea #港式 #小食店 #尖沙咀美食 #厚福街 #尖東美食
🥣🥢🥄
滑滑麻辣撈石磨粉

☑️ 麻辣雞絲撈石磨粉 (招牌)-$40

🔸舊時光石磨腸粉🔸
地址: 尖沙咀厚福街7A號地下C號舖

2023-03-11
非常好既味道,雖然等左好耐🥸之後就知蠢左,原來可以電話叫定之後再落去拎🤣🤣下一次再叫小編就冇傻傻的去鋪頭等了😇留意番佢係冇堂食位架😆 大家想試都要買外賣!🐣 麻辣雞絲石磨粉 $42其實小編完全係被石磨粉吸引既🤪比腸粉薄少少!幾滑😍完全估唔到勁大份🥶 最後小編分左兩餐食!小編最欣賞係夠麻辣😳 雞絲亦唔係平時啲粉麵食晒既雞絲,係食左一塊塊肉既🤗係食完可以再encore的❤️🔎評分:值得一試💯🥚 雞蛋肉碎腸 $25個腸粉麵係超滑,傳統點心既味道❤️雞蛋係薄薄一層,應該都幾難整下😳肉碎都唔少😍 食完會滿足既味道😊🔎評分:值得一試💯🥬 蠔油生菜 $12呢個價錢,滿晒成個外賣盒既份量,真係超抵😗😗 略嫌啲蠔油太多,會過分地咸🥶 大家叫可以少蠔油!🔎評分:可以一試👍🏼
非常好既味道,雖然等左好耐🥸
之後就知蠢左,原來可以電話叫定之後再落去拎🤣🤣
下一次再叫小編就冇傻傻的去鋪頭等了😇
留意番佢係冇堂食位架😆 大家想試都要買外賣!

🐣 麻辣雞絲石磨粉 $42
其實小編完全係被石磨粉吸引既🤪
比腸粉薄少少!幾滑😍
完全估唔到勁大份🥶 最後小編分左兩餐食!
係食完可以再encore的❤️
🔎評分:值得一試💯

🥚 雞蛋肉碎腸 $25
個腸粉麵係超滑,傳統點心既味道❤️
雞蛋係薄薄一層,應該都幾難整下😳
肉碎都唔少😍 食完會滿足既味道😊
🔎評分:值得一試💯

🥬 蠔油生菜 $12
🔎評分:可以一試👍🏼
2022-07-25 910 浏览
🍴ʚ 舊時光石磨腸粉 ɞ久仰舊時光石磨腸粉大名好耐😆 呢幾年好似好hit呢款皺皮腸粉,佢唔會有明顯嘅條狀,入面餡料亦都包羅萬象🤩第一次食,試左佢個麻辣雞絲撈石磨粉同埋雞蛋肉碎腸😋ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ✿ 麻辣雞絲撈石磨粉 $45撈石磨粉就係腸粉入面無餡料,全部都是腸粉,表面再搭上麻辣雞絲。麻辣口味同腸粉嘅搭配比我好大嘅驚喜😋腸粉本身有一股濃濃嘅米香,加上麻辣醬汁,十分惹味,腸粉皮薄順滑,口感滿分,唯一不足就係雞絲太嚡!不過麻辣醬汁真係好正😆所以值得一試👍🏻✿ 雞蛋肉碎腸 $23雞蛋肉碎係最經典嘅搭配,所以都唔會中伏🤣 我個人鍾意腸粉加蛋,香味會增添不少。普通口味嘅腸粉重點落係個豉油度,個人覺得個豉油都ok喎,唔會太鹹,鮮味都足!所以整體唔錯!👍🏻📍 舊時光石磨腸粉 (尖沙咀)尖沙咀厚福街7A號地下C號舖🌟推薦指數(滿分五粒🌟):🌟🌟🌟🌟
🍴ʚ 舊時光石磨腸粉 ɞ

ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ

✿ 麻辣雞絲撈石磨粉 $45

✿ 雞蛋肉碎腸 $23

📍 舊時光石磨腸粉 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街7A號地下C號舖

🌟推薦指數(滿分五粒🌟):
🌟🌟🌟🌟
2022-07-15 700 浏览
今次介紹吓啲地嘢之前見到有人post呢個撈腸粉即刻好想食,我最鍾意「撈」類😆仲要見到咁多芫荽同蔥,啱晒我叫咗呢兩個1)麻辣手撕雞撈腸粉2)秘製牛腩撈腸粉 (加小辣)佢呢個石磨撈腸粉即係佢唔會包住啲餡,啲餡擺喺上面俾你撈埋嚟食,其實有啲似撈河粉,不過個粉個質地係石磨腸粉,好滑好好食!加埋啲辣汁真係一流。手撕雞個雞本身唔係特別好食,不過加埋啲辣汁就好正。我覺得秘製牛腩嘅牛腩整得好食啲,加埋辣有另一番風味。其實兩個都好食,我都分唔到高下。😆佢都有普通包住啲餡嘅腸粉嘅,不過我就冇叫。撈腸粉係大份啲,成兜飯咁。所以要 $4x 普通腸粉就 $2x 不過佢係冇座位嘅,企喺度食。嗰日睇完戲快啲食所以OK。
今次介紹吓啲地嘢
仲要見到咁多芫荽同蔥,啱晒我

叫咗呢兩個
1)麻辣手撕雞撈腸粉
2)秘製牛腩撈腸粉 (加小辣)

手撕雞個雞本身唔係特別好食,不過加埋啲辣汁就好正。
我覺得秘製牛腩嘅牛腩整得好食啲,加埋辣有另一番風味。
其實兩個都好食,我都分唔到高下。😆

佢都有普通包住啲餡嘅腸粉嘅,不過我就冇叫。
撈腸粉係大份啲,成兜飯咁。
所以要 $4x
普通腸粉就 $2x

不過佢係冇座位嘅,企喺度食。
嗰日睇完戲快啲食所以OK。

2022-04-13 850 浏览
𝗿𝗶𝗰𝗲 𝗿𝗼𝗹𝗹𝘀, 𝗮𝗸𝗮 𝗰𝗵𝗲𝘂𝗻𝗴 𝗳𝘂𝗻, 𝗶𝘀 𝗼𝗻𝗲 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗺𝗼𝘀𝘁 𝗽𝗼𝗽𝘂𝗹𝗮𝗿 𝗱𝗶𝗺 𝘀𝘂𝗺. 𝗰𝗵𝗲𝗰𝗸 𝗼𝘂𝘁 @𝗶𝘃𝘆.𝘁𝗮𝗻𝗴.𝟵𝟰𝟲𝟭 𝗳𝗼𝗿 𝘁𝗵𝗲𝗶𝗿 𝘀𝗶𝗴𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲 𝘀𝘁𝗶𝗿𝗿𝗲𝗱 𝗿𝗶𝗰𝗲 𝗿𝗼𝗹𝗹𝘀! 𝗱𝗲𝗳𝗶𝗻𝗶𝘁𝗲𝗹𝘆 𝗻𝗼𝘁 𝘆𝗼𝘂𝗿 𝗯𝗮𝘀𝗶𝗰 𝗮𝘃𝗲𝗿𝗮𝗴𝗲 𝗰𝗵𝗲𝘂𝗻𝗴 𝗳𝘂𝗻😜.石磨腸粉食得多,但撈石磨粉就比較少見,好彩一早已經揀好食咩,如果唔係嚟到望到個menu實左諗右諗~ 撈粉嘅牛腩炆得軟稔入味帶啲肥膏,有少少油香又多咗種煙韌口感,入口鬆化,石磨粉撈埋腩汁食好正!麻辣雞絲辣味十足,叫咗最小辣但我都係食唔到😂 不過聞落好香好惹味,雞絲份量都好多,不過下次應該會試唔辣嘅胡麻手撕雞,腸粉相比下比較失色,味道淡啲同粉皮厚啲,直接嚟食撈石磨粉就啱哂!
雞蛋肉碎腸
秘製牛腩撈石磨粉
麻辣雞絲撈石磨粉
秘製牛腩撈石磨粉
麻辣雞絲撈石磨粉
  • 雞蛋肉碎腸
叫左胡麻手撕雞石磨粉外賣 點知返到去食左一啖發現有曱甴💆🏻‍♂️ 雖然老闆好好話下次補返一盒比我 態度都好好 不過真係唔敢再試💆🏻‍♂️ OpenRice外賣自取仲要冇得refund 真係食到一肚氣
2022-03-22
20 分钟 (外卖自取)
2022-02-21 296 浏览
本身我自己都好鍾意食腸粉,呢一間腸粉店全部嘅腸粉都係即叫即整,而且呢度嘅米漿好厚身,唔會好容易爛!叫咗一個雞蛋腸粉,呢度嘅雞蛋腸粉真係非常之滑呀!而且仲有滿滿嘅豉油汁,雖然非常簡單,但係絕對係好美味的!另外仲叫咗一份麻辣雞翼尖小食,雞翼尖嘅份量好多,麻辣嘅醬汁亦都係好惹味

2022-01-27 286 浏览
石磨腸粉都唔係第一次食,厚福街這間都食咗幾次,價錢中肯合理,單款20幾蚊,加一樣餸$5起尖沙咀來講價錢相當公道豆漿甜度合我心水,因為外邊有好多相對比較甜,豆味唔濃!現在飲食都需要講求健康,所以都鍾意甜度較低嘅豆味好香!腸粉水準還可以,略嫌豉油麻麻地,因為食腸粉豉油好重要,如果豉油可以調校得再好味啲!就更加正!今次食咗一個手撕雞加雞蛋腸粉味道幾特別,之前食過豬潤略為熟得滯較硬,但係豬膶的確好少地方做得好。
尖沙咀來講價錢相當公道

2022-01-21 278 浏览
石磨腸粉店愈開愈多,攪到我成日心思思想試😋舖面細細嘅即製腸粉店,就算跟住地址搵都好易miss咗望住個menu五分鐘...選擇困難症發作🤪最後揀咗【招牌雞蛋肉碎腸】同埋【手撕雞腸粉】呢度嘅腸粉質感帶少少煙韌((⁉️)) 同我印象中嘅腸粉有D唔同...用筷子夾落去似夾緊腐皮😅【招牌雞蛋肉碎腸】比較清淡,因為有蛋漿嘅關係令腸粉入口更滑,加埋辣椒油無得頂👍🏼【手撕雞腸粉】非常足料❗不過略嫌雞肉唔夠滑,影響咗整體嘅口感見到有人嗌石磨粉都好似好吸引🤤下次再路過又試下先
石磨腸粉店愈開愈多,攪到我成日心思思想試😋

舖面細細嘅即製腸粉店,就算跟住地址搵都好易miss咗
望住個menu五分鐘...選擇困難症發作🤪
最後揀咗【招牌雞蛋肉碎腸】同埋【手撕雞腸粉】

呢度嘅腸粉質感帶少少煙韌((⁉️))
同我印象中嘅腸粉有D唔同...用筷子夾落去似夾緊腐皮😅

見到有人嗌石磨粉都好似好吸引🤤下次再路過又試下先
招牌雞蛋肉碎腸
手撕雞腸粉
2022-01-08 183 浏览
好好食,夠滑,真石磨,腸粉份量足。但係雞絲腸粉同牛腩腸粉上嘅雞絲同牛腩得幾絲,少好得可怕。但係點其他餸,如豬肉碎同滑牛就好多。豉油如果加多少少調味會再好食啲。。。