2013-10-31 1294 浏览
—行12人聚會吃放題 入座後一张大圓枱0K啦  坐低就點野食 點了刺身同泰式食物第—轉等食物來的時間尚算可以t來二十分鍾就有野食 但只是來泰式食品等多陣我追他刺身為何未來 有个看似比交較高级的侍應竟回答 要時間切的你們點了百幾件 但我們12人點百幾件未算過份 看過去廚房刺身的師傅都是企着沒什麽工作的為何切百幾件刺身要咁耐  再等了一會终於來了吃起來刺身不是太新鲜沒什鱼味不過百幾元食放题是這樣了。後來再入單又是等了很久又要追先很來食品   追單時重聽到一个可能是餐厅經理或部長的男孑怪責侍應為何幫我們入單   。可能我們只付出百幾元餐厅怕蝕本所以要不給我們入單   但是放題不是给我們隨便點的嗎???不能隨便點說什麼放題,以漏單或製作須時作借口是不可能的,餐厅經理或部長都是這樣, 大家念念服务會怎樣呢。餐廳名字改成(等泰耐)比較適合。
  。可能我們只付出百幾元餐厅怕蝕本所以要不給我們入單
2013-10-24
2013-09-04 1007 浏览
岩岩完左個開心暑假.系暑假最後一日梗系要玩儘佢啦.不過令我最難忘既都系同班friend去食放題!一開始我地都諗食邊間好.不過我之前聽人講.佐敦新寶7樓有間都ok.咁我地梗系吾洗諗就去試下啦!食放題想試下佢既服務,質素等等既.就梗系吾book位啦!我地大概七點幾去到.一去到.嚇親我.個場坐到爆曬@@有個侍應好有禮貌問我地;請問幾多位呀? 然後叫我地坐低等一陣.本來以為會等好耐.點之10分鐘都吾洗就入得!坐低之後,侍應耐心甘同我地講解完,就到我地落單叫野啦.岩岩聽講解刺身頭盤用冰盤上又幾得意.甘就落左先啦.上到臺好靚.夠新鮮;)中有其他....天婦羅,5會太多粉,夠脆!泰式生蝦.D蝦好爽口.個汁好味,不過幾辣!胡椒蝦.本來以為得D殼有味,點知吾系,好入味;P 仲有D火焰壽司好正,有辣既火焰3文魚壽司.幾有新意!另外每人仲會送一杯泰式特飲,好好飲.其他汽水,指定啤酒任飲!整體黎講;服務態度好,野食方面全部都好好,就連我甘嘴刁都食過翻層味下次一定會再上黎食!

下次一定會再上黎食!
炒雜菜
2013-08-31
胡椒蝦
泰式特飲
火焰壽司
一行5人BOOK左位,唔洗等一去到話明2個鐘,就即寫野食.3個字過去..未有野來....叫下佢..先來2碗湯.半個鐘先來野飲(第一杯FREE特飲)仲要好淡,得水味既野飲跟住先來一碟一口牛.   不過我都幾鐘意,似干炒牛河既牛肉跟住來OP券送既生蝦....唔知係我少食泰蝦定咩(但我D FD一樣話唔好食)..唔好食..冇晒蝦味.得薑蔥味再來碟通菜,普通..好油....之後先知比起之後既已經唔算普通了成日個鐘過去..有一半野冇來...再寫...之後先來刺身5個人,先得一人一片...........仲要唔凍,唔新鮮既.不可一炸物...又係漏單...來左....D粉..我係來食炸粉既?仲要好油..不可再呢間野食得落口既得熟食.入得口可再既:串燒.一口牛179X5X1.1=   $197一位
一行5人BOOK左位,唔洗等

一去到話明2個鐘,就即寫野食.

3個字過去..未有野來....

叫下佢..先來2碗湯.半個鐘先來野飲
(第一杯FREE特飲)仲要好淡,得水味既野飲

跟住先來一碟一口牛.
   不過我都幾鐘意,似干炒牛河既牛肉

成日個鐘過去..有一半野冇來...再寫...之後先來刺身

炸物...又係漏單...來左....D粉..
我係來食炸粉既?

仲要好油..不可再

呢間野食得落口既得熟食.

入得口可再既:串燒.一口牛

179X5X1.1=   $197一位
2013-08-29
  • 一口牛
  • 串燒
2013-08-14 445 浏览
一早訂左檯先,同男朋友兩個人七點前去食,所以唔使等位我地用左openrice的coupon,所以有蝦刺身送。d蝦唔叫超新鮮,但可以的;最讚的係個蒜容醬,又夠辣又香。食物的種類都幾多,日式刺身由最基本的三文魚、甜蝦至劍魚、帶子、鮑魚都有,而且presentation都好靚!泰式的食物,我們叫左冬陰功、飛天通菜、胡椒蝦等等,全部都不錯。餐廳另外每位加送泰式飲品一杯,幾貼心。整體來說抵食,但不要寄望是酒店buffet的級數,適合普通食飯,唔係celebrations
一早訂左檯先,同男朋友兩個人七點前去食,所以唔使等位

餐廳另外每位加送泰式飲品一杯,幾貼心。

蝦刺身

2013-08-03
蝦刺身
2013-07-18 253 浏览
為了幫朋友慶生 選擇了日泰郎其實已經來過一次 上次用餐經驗不錯 所以便和朋友選了這裡和上一次一樣 大概8點多便來到 等候時間不久 十分鐘便能入座一坐下 侍應生便講解收費及其他細項 態度友善我們二話不說便拿起落單紙落單點了蝦 牛肉粒 串燒 豬頸肉和壽司刺身味道和上次作比較 比上次還好蝦和牛肉粒也是我最愛吃的 我還點了2次朋友對串燒十分感興趣 一下子叫了好幾串豬肉牛肉雞肉 雖然等的時間比較耐了一點 但好吃 值得的壽司刺身款式算多 我們對刺身比較有興趣三文魚我們點了很多 也有點的數目賣相很好 味道也是飲品方面也算是不錯 泰式的 朋友很喜歡總括來說 如果再有聚餐或飯局我一定會再算這裡
為了幫朋友慶生 選擇了日泰郎

我一定會再算這裡
2013-07-15
庆祝纪念
生日
一行8人, 限時2小時魚生拚盤: 魚生款式挺多的, 甚至有飽魚象拔蝆希靈魚etc, 一大盤賣相很美!!!三文魚, 甜蝦,飽魚,象拔蝆都新鮮, 其他沒有試帶子壽司, 帶子的size十分小, 看上去乾乾的, 但味道尚算鮮甜, 其他壽司沒有試 雞翼, 一口牛, 椒鹽豆腐, 串燒 etc etc: 味道ok, 但份量很少~鯖魚和秋刀魚: 燒得過熟, 好乾泰式甜品: 每人可點三件泰式甜品, 多是椰汁味的小點, 另有cheese cake and 南瓜蛋, 一般la, 沒什麼特別的他們的小吃全都來得好慢, 點了很多東西好似都沒有來, 最後我們見時間不多了, 又怕不夠飽, 便叫了火鍋, 火鍋質素一般la, 不會有什麼驚喜吧~雪糕: 芝麻/紅豆雀巢雪糕: 等了很久才來總的來說, 他們的食物選擇頗多, 但除了魚生/壽司來得快, 其他菜式都要等很久, 有些甚至沒有來。人手亦不足, 眼見他們要奉上的食物都放在預備桌上, 但久久沒有waiter來拿
一行8人, 限時2小時

鯖魚和秋刀魚: 燒得過熟, 好乾

雪糕: 芝麻/紅豆雀巢雪糕: 等了很久才來

2013-07-12 198 浏览
之前聽同事講佐敦新寶個度有間放题幾低食,有泰菜,港式小炒,火鍋,仲有壽司添!甘聽到甘多元化,當然系要試下喇所以我就約埋幾個朋友一齊去試下 開始我地都無訂位,以為星期4又吾系假期,應該都會有位。 一去到先見到原來都幾乎坐到爆甘就個侍應好好禮貌同我地講,稍等一陣,好快就有位。 原來真系好快,5分鐘都不用,就有位! 其實我地都已經幾肚餓,所以一坐低我地就落柯打!!! 講下D野食先∶刺身,用冰盤上,擺得幾靚,師傅都幾有心機,三文魚夠新鮮,蝦夠大只,其他都正正常常喇!火焰壽司,有三文魚,鰻魚,味道同燒得剛剛好!飛天通菜,食落夠爽口,味道OK!!串燒,D汁好味,燒得幾好食!七味炸豆腐,外脆內軟,好味!金不換炒蜆,好味!天婦羅,夠脆夠熱,又吾會太多粉!一口牛,牛肉唔會太韌,D瓜入o西味,味道好正,值得一贊!仲有其他都好味太到野食喇,4個人食吾倒甘多,唯有下次再黎!!價錢都算低食,埋單都系每位180蚊!!

開始我地都無訂位,以為星期4又吾系假期,應該都會有位。

一去到先見到原來都幾乎坐到爆
甘就個侍應好好禮貌同我地講,稍等一陣,好快就有位。
講下D野食先∶
火焰壽司,有三文魚,鰻魚,味道同燒得剛剛好!
飛天通菜,食落夠爽口,味道OK!!
串燒,D汁好味,燒得幾好食!
七味炸豆腐,外脆內軟,好味!

金不換炒蜆,好味!
天婦羅,夠脆夠熱,又吾會太多粉!

一口牛,牛肉唔會太韌,D瓜入o西味,味道好正,值得一贊!

仲有其他都好味

太到野食喇,4個人食吾倒甘多,唯有下次再黎!!

價錢都算低食,埋單都系每位180蚊!!
2013-07-11
2013-07-11 110 浏览
今日放假!!!老婆約了表嫂一家出家食野!!!表嫂說想食泰國野,不過我地同距都有個BB未夠一歲,所以吾諗住去九龍城因為要隨時喂奶!!!而最後上網看到日泰郎!!!有日式和泰式野食所以就二家人一齊去食!!!訂了7:30分 我們7:25分到達!!!同部長小姐拿位,小姐就說等等!!!點知一等就等佐成15分鐘!不過呢個吾係問題,問題係呢15分鐘,起碼有4-5張台入佐去....仲要係遲過我地到...無訂位既...因為佢地到達,,部長小姐會問他們有沒訂位..... 不過最後我都算....因為抱住好食呢個心態來食...沒所謂!!一入座!!!有侍應會介紹 一開始有一個特別既刺身盤叫沒限數目,有甜品,限一人3件,一杯泰式特飲!!!咁我地就來一人一杯特飲先,款式尚算多有6款左右,沒什麼特別,而魚生就有成十款有多..!!!咁我就點多D啦因為我個人覺得一開始個盤佢話特別D,我會覺得係最好!!!咁就叫佐三文魚20件蝦20隻螺片20,象拔20件其他樣樣5件先啦 因為試食!! 20件係因為大家鐘意食!!!我地係4人1小童加2 BB!!!!!點知剌身一來,,我一睇....都吾係我點咁多既得6-7種剌身...三文魚叫20黎
其他樣樣5件先啦 因為試食!! 20件係因為大家鐘意食!!!我地係4人1小童加2 BB!!!!!點知剌身一來,,我一睇....都吾係我點咁多既得6-7種剌身...三文魚叫20黎得10 其他樣樣5件 一係就影都無.....一食D蝦...吾新鮮...梅既....三文魚D色吾鮮艷又干身....麻麻地!!總知叫十幾種刺身!!得5-6種食!!!不過有幾樣刺身水平一般就再叫啦!!!而我老婆要求又低D!!!所以都有再叫....不過表哥表嫂他們就停手無食啦.....我前後叫佐3次!!!!之後個2次都係黎得三文...螺片...包片....仲要5件5件咁黎...明明寫10件...5個人就比5件?咁咪叫任食啦!!!!入紙同出野食時間都相差成15至20分鐘....5片刺身洗吾唔咁耐....!!!到熟食喇...表嫂一家鐘意食串燒!!!所以又樣樣5件..5串咁叫啦 因為知佢吾會比得多...第一張單就已經點佐串燒同其他野食....佢比你揀既就真你好多呀....不過你有得食既就吾多囉.....壽司....吾得..泰式類食品....吾得....咖哩...吾得...串燒種類都係有5種到....食佐2個鐘...等多過食....串燒等佐成個鐘先有...一種牛肉...5串咁大把...凍既....其他都吾到....總之就無樣得啦...等得又耐....又叫個樣沒個樣....收紙就快...不過無用....最後4大一細要8xx蚊....
一D都吾抵又貴囉....唉~~難得約佐表嫂佢地食飯...食到咁樣....大家要食都吾好來呢間食....真係超差....我係第一次嬲到都要打食評...之前未打過.....因為我真係吾想有人再中招呀....祝大家好運
2013-07-10
用餐优惠
信用卡優惠
難食到嘔,真係好難食!!   D手卷塊紫菜完全唔掂,完全咬唔開,又韌,軟諗諗都可以攞出嚟比客,馬虎到.... 叫咗野食,過咗就嚟半個鐘都冇上枱,叫十碟嚟二、三碟;明明係叫沙嗲雞肉串,點知嚟甜咖喱雞肉申,... 剌身好似比雪櫃吸乾哂水份既咁,完全冇魚本身肉汁既鮮味同汁!!你可能話一分錢一分貨,但咁既價錢,去到好多好食過佢N 倍既地方囉!!!

2013-07-05 184 浏览
說起放題, 之前光顧過高質素的松家, 碗屋, 大吉, 環境雖然一般但味道不錯的組長, 亦曾於兆萬入面所謂的放題中過伏..這家因為又有日式又有泰式所以會擔心重蹈覆轍! 好在最後都無事!餐廳環境衛生, 侍應服務態度良好, 因為我們一行4人入面有一位傷殘人士, 而傷殘人士洗手間應該是作為他們的儲物地方, 還好服務員二話不說去整理好傷殘人士洗手間予他使用, 所以服務沒有可挑剔的地方。食物方面:第一次叫刺身的時候, 餐廳會用一個配有日式花草裝飾的乾冰盤將刺身呈上, 感覺上很grand! 三文魚雖然不是特別好, 但也對得起價錢~ 吞拿魚沒有筋, 很鮮味~ 象拔蚌也很爽口, 整體來說刺身算是不錯!壽司: 有我最喜歡的火焰壽司! <3 雖然沒有即燒的那種”燒”的味道, 但還是有鬆化入口即溶的感覺, 十分肥美! 可惜鰻魚壽司就完全不合格! 不是燒鰻魚, 我想應該是海鰻而且很腥..帶子就普通~ 芝士牛肉卷也沒有特別, 既沒有芝士味, 也沒有牛肉味..   手卷: 朋友叫的蟹子沙律手卷, 蟹子和沙律都極少, 只有表面半層有一點點(如圖), 蝦和軟殼蟹還可以, 軟殼蟹大小可以令整個手卷吃到最尾的時候還
食物方面:
壽司

手卷
手卷: 朋友叫的蟹子沙律手卷, 蟹子和沙律都極少, 只有表面半層有一點點(如圖), 蝦和軟殼蟹還可以, 軟殼蟹大小可以令整個手卷吃到最尾的時候還有軟殼蟹, 但沒有炸的脆口感。
芝士年糕
芝士年糕: 其實感覺不到年糕既存在, 咬下去全是芝士! 雖然很”漏”, 但脆卜卜的外層加上最愛的芝士, 實在很好吃呢!
一口牛
一口牛: 十分鬆化! 平常很怕吃牛是因為有時候會很難咀嚼, 但這個比雞肉還鬆軟呢! 當然不排除是下了很多鬆肉粉啦哈哈
咕嚕雞
咕嚕雞: 好味!
豬頸肉
豬頸肉: 太硬了!!

串燒: 又乾又硬
雪糕是雀巢雪糕, 有紅豆和芝麻味選擇~ 另外每位亦送3小件甜品, 我選了芝士蛋糕X2+朱古力蛋糕, 偏偏是這些甜品令我有驚喜, 因為真的幾好食呢!
用了Openrice 減$20 COUPON都幾抵, 係每人減$20啊!!!
總的來說, 雖然食物質素不是特別好, 但也絕對對得起價錢! 可能是因為平日晚上的關係,完全沒有漏單! 亦藉此讚賞服務員友善態度!
2013-07-04
壽司
手卷
芝士年糕
一口牛
咕嚕雞
2013-06-01 70 浏览
昨天去左光顧日泰郎,一行八人book左位,六點半鐘上到去,嘩,真係好旺,差不多全場爆滿,等待應執枱入場等左約五分鐘,效率都算唔錯,柯打食品到有食物到枱約十分鐘,咁大個場黎計算係快了,亦無漏單情況,食品方面種類多不勝數,熟食方面我覺得較好食的有豬軟骨同魷魚鬚,整得好入味,小食方面有泰式鳳爪同朝鮮帶子裙邊,又爽口又惹味,魚生刺身方面,第一盤刺身用冰震,賣相好靚,個個爭住影相,食落亦很新鮮,整體黎計都好滿意,會再黎
2013-05-31
用餐优惠
信用卡優惠
食物:6點7點左右去食,一開始坐係到等左成半個鐘先上菜食物勁口渴,基本上食1round食物就要飲一杯野魚生以外,唔係太鹹就係太乾隨左開頭送果杯特飲外,都係冇咩特別所謂既擰檬茶,去7仔買盒維他擰檬茶都好飲過佢完全唔明點解飲品搞n耐都冇杯食所謂"抵食"既日本放題,魚生質素基本上都係廿上下唯一特色話第1round會用"冰船"來上碟可惜的是連這所謂"唯一既特色"都走左單冰船變左鐵達尼,又唔係為左食你d壓縮二氧化碳,廿就係冇特色啦走單問題嚴重全程大概叫左10round食物,至少落左20張飲品收左3次先上得1次菜,最不知所謂係飲品前前後後至少收左20張,先來得果6杯!!水費加左價._.?? 都唔知食緊放題定去左沙漠,食野食到野外求生甘款唔係我地一見人走過就俾一張吹下佢,真係唔知2杯飲品都有冇有個MK頭樓面男,見係唯一有打呔,應該係部長 睇住佢全程走來走去,都係到佢夾係衫口部微型對講機講野同你揮手幾十次,係甘無視我地,見到當睇唔到都唔知你係招呼客人定招呼緊你部對講機行過來收單,收一張又唔收一張,話收少左張又冇理照走,走唔切,都唔知咩態度好心你唔想做 唔識做就唔好做啦,定係做部長就睇唔起客人?你估
食物:

6點7點左右去食,一開始坐係到等左成半個鐘先上菜

食物勁口渴,基本上食1round食物就要飲一杯野

魚生以外,唔係太鹹就係太乾

隨左開頭送果杯特飲外,都係冇咩特別

所謂既擰檬茶,去7仔買盒維他擰檬茶都好飲過佢

完全唔明點解飲品搞n耐都冇杯

食所謂"抵食"既日本放題,魚生質素基本上都係廿上下

唯一特色話第1round會用"冰船"來上碟

可惜的是連這所謂"唯一既特色"都走左單

走單問題嚴重

全程大概叫左10round食物,至少落左20張飲品

唔係我地一見人走過就俾一張吹下佢,真係唔知2杯飲品都有冇

有個MK頭樓面男,見係唯一有打呔,應該係部長

睇住佢全程走來走去,都係到佢夾係衫口部微型對講機講野

同你揮手幾十次,係甘無視我地,見到當睇唔到

都唔知你係招呼客人定招呼緊你部對講機

好心你唔想做 唔識做就唔好做啦,定係做部長就睇唔起客人?你估我地成班人黎食你霸皇餐?

至少其它上菜既樓面都識應下人,以為自己個頭鏟得好型?

真係未見過態度廿差既waiter,不知所謂!

同個係旁邊枱上緊飲品既女仔反映冇飲品比我地

佢話上緊,唔好再寫住,交幾張可能會一次過上幾杯

結果又係上左幾個字都未上,影都冇杯

甜品

南瓜蛋: 熟南瓜淋上未熟既蛋白

賣相嘔心,口感可想而之更嘔心

题外话/补充资料: 差,一次就夠
2013-05-17
  • 桂花糕 特色飲品
2013-05-07 45 浏览
放二星期Sem Break 不停去吃放題...今次一定肥死~"~今日約左三個前同事出黎食飯同事介紹呢間餐廳幾好食,所以我地就去左試**大家記得上黎OPENRICE PRINT定張 生蝦COUPON**我地4個被安排坐係近窗的一邊佢上左個泰式生蝦刺身比我地每人有一位泰式飲品,之後一杯要收5元另外有任飲既汽水同綠茶本身他只有熱蜂蜜綠茶 我係後面寫左"加冰"佢真係加比我唔洗飲汽水又唔洗飲熱野食物方面:各款刺身 - 好新鮮泰式生蝦 - 佢上面o個d野好辣....辣到咩味都食唔到(但我自己本身怕辣)日式豬軟骨 - 好入味,好林 朋友食左第一件已經話要叫多碟飛天通菜 - 有d老身,但尚算可以一口牛 - 好林,但都有牛肉味燒豬頸肉 - 第一份好食~多汁~第二份好乾天婦羅 - d粉唔算厚都幾趣串燒 - 一般 牛肉有d"un"芝士年糕 - 一般芝士唔夠多雞軟骨 - 無特別驚喜甜品 - 每人可以選三個 (有朱古力蛋糕、芝士蛋糕

今日約左三個前同事出黎食飯
同事介紹呢間餐廳幾好食,所以我地就去左試

我地4個被安排坐係近窗的一邊
佢上左個泰式生蝦刺身比我地
每人有一位泰式飲品,之後一杯要收5元
另外有任飲既汽水同綠茶
本身他只有熱蜂蜜綠茶 我係後面寫左"加冰"佢真係加比我
唔洗飲汽水又唔洗飲熱野

食物方面:
各款刺身 - 好新鮮
日式豬軟骨 - 好入味,好林 朋友食左第一件已經話要叫多碟
飛天通菜 - 有d老身,但尚算可以
一口牛 - 好林,但都有牛肉味
燒豬頸肉 - 第一份好食~多汁~第二份好乾

天婦羅 - d粉唔算厚都幾趣
串燒 - 一般 牛肉有d"un"
芝士年糕 - 一般芝士唔夠多
雞軟骨 - 無特別驚喜
甜品 - 每人可以選三個
(有朱古力蛋糕、芝士蛋糕、椰汁糕、紅豆糕,仲有唔記得左....)
不過佢都有d任食既甜品 如雪糕....

佢大部分既野都好食~所以食完之後
我都打算之後之後再同另一個朋友食多次
题外话/补充资料: 雖然話2小時,其實我地見唔係好爆人,我地坐左係到吹水,店家都冇趕我地走 所以覺得很好~
2013-04-30
  • 刺身
  • 日式豬軟骨
  • 燒豬頸肉
  • 甜品
呢間野係上次朋友阿哥介紹,我貪佢呢度上菜快,又有泰國野食侍應d服務態度都唔錯 ,而且坐位又寬闊,所以唔怪得我今次黎第2次先上盤大大冰住刺身超級好味,超級鮮甜,三文魚好肥沃沃,入口就溶化左朋友中意鮑片同三文魚,所以寫左10件,無諗佢d壽司真係黎足晒!熟食叫左軟蟹手卷一d都油膩,好味。不過我覺得差左少少野,手卷裡面有滋d沙律醬係處ge話就更好啦天婦羅唔錯,脆脆爽爽,味道都不太油,蝦味傳出淡淡地香埋單每個人$220,呢餐依然食得我好滿足好滿足
呢間野係上次朋友阿哥介紹,我貪佢呢度上菜快,又有泰國野食

先上盤大大冰住刺身
超級好味,超級鮮甜,三文魚好肥沃沃,入口就溶化左

熟食叫左

天婦羅唔錯,脆脆爽爽,味道都不太油,蝦味傳出淡淡地香

埋單每個人$220,呢餐依然食得我好滿足好滿足

2013-05-01
2013-04-16 46 浏览
對上食完一間不錯的放題後,之後已對放題改觀,陸陸續續有試了幾間日式放題,不過都是普通而已,所以不特別寫了。今次來到佐敦的日泰郎,日式加泰式感覺十分新鮮。地點算是方便,佐敦站行幾分鐘就到,門面裝潢得頗浪漫,有個很搶眼的紫色燈光的招牌,但內裡就是很普通的餐廳格局。泰式生蝦是送的,是食泰菜必叫的東西吧質素不錯,我覺得能媲美一眾泰菜館,主要是蝦夠大隻,醮生蝦的醬汁也夠辣夠濃,可惜只送一碟刺身方面是OK不錯的有大約10款刺身選擇,鮑片和象拔蚌也有,但不是這次介紹的重點,不作多說。泰菜選擇也多,紅綠黃哩喱、冬陰功、等應該盡有冬陰功椰味太重,個人不太喜歡,但酸辣也是足夠的,哩喱只試了綠的,吃得出香料很夠,不是隨便弄的貨式飛天炒通菜當然不是用飛天的方式傳菜,但是真的很夠獲氣,火侯十足!我以為只有大排檔才能找到這等獲氣,非常欣賞!金不換辣椒炒蜆一樣夠獲氣,雖不太大隻,但勝在無沙,值得推薦。

次來到佐敦的日泰郎,日式加泰式感覺十分新鮮。

泰式生蝦是送的,是食泰菜必叫的東西吧

泰菜選擇也多,紅綠黃哩喱、冬陰功、等應該盡有

飛天炒通菜

金不換辣椒炒蜆

一樣夠獲氣,雖不太大隻,但勝在無沙,值得推薦。
题外话/补充资料: 最後服務方面沒什麼好說的,就正正常常,漏單問題也可以接受
2013-04-03