2010-01-20 12 浏览
Appreciate佢有多少冰, 幾多糖選擇.飲左杯Passion Fruit Green Tea, 半糖, 加珍珠. 好鬼甜. 半糖都甜到甘. 唔係半糖唔知點算. =.= 個passion fruit 味好假, (或者唔應該對呢d 舖要求太多, 但個味真係好假. 事實) 似藥水. 珍珠OK. 比近年仙跡岩未煮熟的珍珠好. 但係都唔駛大半杯都係珍珠嘛?!?! 真係食晒一定胃痛.
Appreciate佢有多少冰, 幾多糖選擇.

好鬼甜. 半糖都甜到甘. 唔係半糖唔知點算. =.=

$16 (其他)
2010-01-17 16 浏览
吃罷一頓令人失望的印尼菜後,喉嚨很乾,這刻最想飲番杯奶茶,銅鑼灣的景隆街有四間台茶店,剛好有一家從未試過,就是日出茶太。我不喜歡珍珠,茶太奶茶加仙草 ($13) 的配搭正合我意,而少冰及微糖是台茶必備的口訣,不能不說,否則得到的只會是一杯甜到漏的「糖水」,上了年紀,實在不能太放肆了!等候的時間不長,茶到手後先喝一口,茶味頗濃,奶味輕而不失滑溜質感,味道帶給我驚喜。黑色的仙草大大片,可以先用飲管弄碎,入口滑嘟嘟的,感覺有點像在吃龜苓膏,口感比珍珠更討好。不敢說日出茶太是香港最好的台茶店,但絕對屬於高質素的一群,我一定再來的,繼續努力!

茶太奶茶加仙草少冰微糖
2010-01-15
$13 (宵夜)
茶太奶茶加仙草少冰微糖
(非会员)
2010-01-05 2 浏览
上禮拜好凍, 經過sogo附近須便買杯日出飲下暖下個胃今次擇咗推介嘅暖呼呼薑母茶 (30% sugar), 見佢個名都幾cute就試下啦個杯幾靓好厚身, 飲第一啖已經成身暖曬, 正!仲要好有薑味, 啱曬冬天飲最緊要service都好好, 所以先浪費我d寶貴時間寫下comments
上禮拜好凍, 經過sogo附近須便買杯日出飲下暖下個胃
個杯幾靓好厚身, 飲第一啖已經成身暖曬, 正!
仲要好有薑味, 啱曬冬天飲
2010-01-02 2 浏览
點了香芋珍珠,少甜少ice一飲就出事啦好假既香芋味,難飲到呢....冇下次
點了香芋珍珠,少甜少ice
一飲就出事啦
好假既香芋味,難飲到呢....
冇下次
2009-12-21 3 浏览
講開日出茶太,原來好多人都好鍾意我既同事個個都話佢夠茶味, 奶味不重而我亦很喜愛這兒的珍珠和奶茶今日同同事一齊叫外賣,每人各叫一樣跟住我吔一齊SHARE 分享味道以下是我們的評分1. 珍珠奶茶 珍珠有口感, 茶味十足2. 百香果綠茶 好香百香果味呀~3. 芒果綠茶 芒果味都唔錯,但我鍾意前者4. 香芋珍珠 個味有點假, 一點咋
講開日出茶太,原來好多人都好鍾意
我既同事個個都話佢夠茶味, 奶味不重
而我亦很喜愛這兒的珍珠和奶茶
今日同同事一齊叫外賣,每人各叫一樣
跟住我吔一齊SHARE 分享味道

以下是我們的評分

1. 珍珠奶茶 珍珠有口感, 茶味十足

2. 百香果綠茶 好香百香果味呀~

3. 芒果綠茶 芒果味都唔錯,但我鍾意前者

4. 香芋珍珠 個味有點假, 一點咋
2009-12-19 4 浏览
同個frd去試佢飲左杯唔知咩黃金玄米茶($13)我要左杯宇治金時(微糖)($15)微糖岩岩好,可能因為我冇走冰啦,不過其實本身冰既份量唔係好多綠荼味唔係好突出,不過都ok, d 紅豆好有咬口,又唔會過甜,正!大大杯幾抵飲收銀員好好笑容, 整野飲個位哥仔好細心幫我地用tissue包住杯野飲先比我地,good!
同個frd去試
佢飲左杯唔知咩黃金玄米茶($13)
我要左杯宇治金時(微糖)($15)

2009-12-18
2009-12-11
記得早前在旺角試了一杯日出茶太的飲品,我是狠狠地給了哭臉,不過我也說過有其他吸引我的,給它平反的機會,就是這杯宇治金時奶茶。宇治金時,來自一款甜品,當變成飲料,其實是綠茶味奶茶加紅豆。綠茶和奶茶配合,綠茶味道慢慢滲入口中,感覺不錯。這兒的紅豆幾吸引的,大部份紅豆還是完整無缺,但咬下去是軟淋淋的,是紅豆用料好? 還是時間比較準? 可能兩者也有關係。不得不說,紅豆本身的味道很香,很濃紅豆味,比一般的快餐店無味紅豆冰好多了,但也有一個問題,就是紅豆本身已經夠甜,而我點了少冰少甜,整杯平均來說也是甜度高了一點,大家如果想試,可以問問有沒有比少甜更少的微甜,那麼就會有更高分數了。甜了點,不過我喜歡那些紅豆,起碼不用次次也是珍珠,所以今次笑臉俾啦。

好~不過甜了點
其他
好~不過甜了點
(非会员)
2009-12-01 5 浏览
今年突然間開咗好多台式飲品外賣店, 但係好多quality都麻麻, 要做得住一定要靠service同product quality, 而這間係我暫時飲過咁多最滿意依家每次去銅鑼灣都會買杯飲, top choice: 十勝紅豆奶茶 (好似係日出最受歡迎), 最掂係d紅豆, 好大粒又新鮮, 加埋d 彈牙珍珠, 口感即時升"Le" 員工態度好好, 有禮貌, 解釋得d product都好詳細, 最緊要係佢地 keep 住都 smile, 而且唔假! keep it up!

keep it up!
  • 十勝紅豆奶茶
2009-11-30 6 浏览
有天經過,見台式飲品大行其道,便買了一杯珍珠奶茶(走糖)試試。飲品一到手,試了一口,大打折扣。入口似奶水,毫無茶味。珍珠毫不彈牙。還說自己開到全世界都有,看來浪得虛名

飲品一到手,試了一口,大打折扣。

入口似奶水,毫無茶味。珍珠毫不彈牙。

還說自己開到全世界都有,看來浪得虛名
2009-11-22 12 浏览
之前都飲過幾次, 因為果時仲係好熱, 次次都買凍飲, 但係依排咁凍, 緊係想飲番d熱嘢, 好在佢地大部份飲品都可以做熱飲, 都仲有好多可以比我揀首選都係熱珍珠奶茶, 我個 friend 就嗌左 熱榛果朱古力奶茶 加細珠, 佢之前飲過凍嘅好好味, 今次試杯熱嘅等左一陣, 我地果兩杯嘢飲就有得飲, 雖然耐過凍飲少少, 但係都ok, 唔算好耐啦, 天時冷, 一攞起杯熱飲即時暖晒, 正! 飲落同凍飲味道冇分別, 一樣咁好飲 , 而且熱得黎啱啱好, 唔會"辣"咀但又夠熱, 我個friend 都話佢果杯好好飲, d 珍珠大細都好正! 搵熱飲時又多個選擇, yeah!

搵熱飲時又多個選擇, yeah!

• 熱珍珠奶茶
  • 熱榛果朱古力奶茶 加細珠
2009-11-19 17 浏览
成日經過呢度只係飲過佢既十勝紅豆,今天我就要試下宇治金時$15 一杯, 沒有珍珠, 只有紅豆喳好期待, 等咗一陣... 有得飲丫第一啖, ....就知不是我杯茶味道偏淡, 紅豆不夠, 還有就係我覺得佢好似"叔"咗咁, 但男友話無喎所以照飲丫, 但味道真係一般喳~我唔會再飲丫
成日經過呢度只係飲過佢既十勝紅豆,今天我就要試下宇治金時

$15 一杯, 沒有珍珠, 只有紅豆喳

好期待, 等咗一陣... 有得飲丫

第一啖, ....就知不是我杯茶

所以照飲丫, 但味道真係一般喳~

我唔會再飲丫
2009-11-15
又黎不停試每一間台式飲品店今次係「日出茶太 」*ORDER了"十勝紅豆奶茶"半甜少冰, 又真係OK喎~起碼足料~同埋佢有奶味又不失茶味, 甜度適中。成件事夾得好好, 下次行過應該會再買(如果佢唔係長期都咁多人的話....:)
又黎不停試每一間台式飲品店

今次係「日出茶太 」*
ORDER了"十勝紅豆奶茶"半甜少冰, 又真係OK喎~
2009-11-12 1 浏览
夜晚做完FACIAL, 同友經常這兒,想買飲品,又見有出新嘢, 朋友提議買來試下呀$16 濃香芋珍珠奶 20%甜..WAH~ 第一啖, 好甜呀~珍珠好有感呀,好好味, 真係好好咬呀但香芋味就有點不像呀~ 似粟米湯味呀...珍珠好多呀! 雖然甜, 但不經不覺就和朋友飲下飲下就.... 完呀...朋友都覺20%甜,都好甜呀, 下次要走甜會安全一點丫
夜晚做完FACIAL, 同友經常這兒,想買飲品,
又見有出新嘢, 朋友提議買來試下呀

$16 濃香芋珍珠奶
20%甜..
WAH~ 第一啖, 好甜呀~

珍珠好有感呀,好好味, 真係好好咬呀
但香芋味就有點不像呀~ 似粟米湯味呀...

朋友都覺20%甜,都好甜呀, 下次要走甜會安全一點丫

$16 (宵夜)
  • 珍珠
2009-11-10 6 浏览
自從飲過十勝紅豆奶茶後, 自此愛上原因很簡單的, 是因為它們的奶味不重反而茶味夠加上珍珠好煙"um" 好有口感 , 配埋紅豆, 真係好正因為我愛紅豆同珍珠, 加上又不甜, 正正附合我的要求所以每次出街都會飲呀~實在太好味了
自從飲過十勝紅豆奶茶後, 自此愛上

原因很簡單的, 是因為它們的奶味不重反而茶味夠

加上珍珠好煙"um" 好有口感 , 配埋紅豆, 真係好正

因為我愛紅豆同珍珠, 加上又不甜, 正正附合我的要求
所以每次出街都會飲呀~

實在太好味了

八月上旬•晴 天時暑熱,行過珍珠奶茶店,喝一杯凍奶茶,甚正路。 不太餓,之後還要吃東西,就要了杯淨奶茶。 機搖的,夠凍。正常糖奶的份量,茶味仍濃,而喝起來頗滑的,似乎不錯。 看其他食友的評語,似乎珍珠也不錯,結合起來,感覺上這裡是值得一試的。 10蚊杯,不貴。
八月上旬•晴

天時暑熱,行過珍珠奶茶店,喝一杯凍奶茶,甚正路。

不太餓,之後還要吃東西,就要了杯淨奶茶。

10蚊杯,不貴。
勝在茶味夠濃
勝在茶味夠濃