餐厅: 無肉食 (My Central)
资讯:

餐厅: 無肉食 (My Central)
资讯:

2024-06-05 0 浏览
#20240601 💛📍 無肉食 中環嘉咸街23號My Central地下5號舖 🍽️將軍澳|旺角|荃灣均有分店➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#素食自助餐 $159/位 🥢 #前菜💭 有時想食下自助餐,但又嫌太貴,素食自助餐真係一個好好既選擇,依家中環呢間晚市仲做緊優惠無限時,勁抵食🤩前菜有沙律又有啲涼拌野食,有啲睇樣睇唔出係咩,憑口感都歸納左佢地為蒟蒻,建議應該要寫個菜牌係前面😅有個#蒟蒻三文魚 好得意,食落又幾好味🍣. 🥢 #主食💭 澱粉既野食唔太多選擇,連炒飯都無🙈但要飽肚都可以都有炒麵、撈麵,又有白飯或者粥可以撈餸食既,不過有咁多野食可以揀,呢啲都比🐷排到最後,淨係試左炒麵一款,味道正常啦👅. 🥢 #小菜💭 熱食有個#腐皮卷 好好味,勁鐘意食呢啲素既腐皮卷,而且入面夠足料其實都幾飽肚,另外仲有啲#蕃茄炒蛋 都好好送飯,特別一提有個#金銀蛋冬瓜 超好味,忍唔住覆桌左兩三次🤤. 🥢 #炸物💭 去過其他素食自助餐,呢度算係比較多炸野,佢啲炸野可以多到自己放埋一個corner,有#炸鮮奶 🥛#炸香蕉 🍌#燒菠蘿 🍍呢啲平時少見啲野食,又有啲#脆麻花 、#西多士 、#蘿蔔糕 呢啲都算係
#20240601 💛
🥢 #前菜
🥢 #主食
🥢 #小菜
🥢 #炸物
💭 去過其他素食自助餐,呢度算係比較多炸野,佢啲炸野可以多到自己放埋一個corner,有#炸鮮奶 🥛#炸香蕉 🍌#燒菠蘿 🍍呢啲平時少見啲野食,又有啲#脆麻花 、#西多士 、#蘿蔔糕 呢啲都算係懷舊野食,有個#焗冬菇 食落好似焗田螺好特別,出乎意料既口感,好正👍🏼不過唯一唔好係佢個燈照得唔夠熱,啲炸野食落有啲凍左影響左個口感~
🥢 #甜品
💭 個#紫薯西米露 好真材實料,啖啖都食到紫薯啲根😐仲有涼粉有生果,西瓜同埋啲哈密瓜都好甜🍉唔夠仲可以門口用成本價加$3買雀巢雪糕食,成餐overall係啲食物溫度差啲,撇除呢樣都係好好既一餐,希望佢唔抵得住個市道繼續做啦🍦
2024-05-19 354 浏览
佛誕同👦🏻細細去食素自助餐,前一日打電話去中環無肉食訂位,假日午餐都係$99,冇加一,用餐時間有75分鐘,都可以食到好幾轉。食物方面有前菜、粉麵飯、炸物、小菜、湯、糖水、生果同羅漢果水等,而且會轉款出新嘢,選擇都幾多,同埋食物係refill得好快,每次出去都會有新款嘢食。前菜種類好多,食落好開胃,推介麻辣珊瑚藻同麻辣雲耳,👦🏻就最鍾意個綠色青瓜🥒冷麵。小菜係最經常轉款,唔同蔬菜、瓜類,各式煮法,番茄炒蛋同腸粉好好食,據聞有個乾炒河都好好味,不過得返啲碎濕濕我冇拎到,再之後就出咗豉油王炒麵,都好食👍🏼。炸物係重點推介🌟,炸粟米同炸椰菜花有驚喜,唔乾之餘仲幾juicy,忍唔住要encore😋!另外炸物上面仲有啲類似七味粉,所以食落好惹味,食咗好多都冇喉嚨痛🤪。水果有原條蕉任食,啲橙全部都又大又甜又多汁,仲有西瓜🍉,最估唔到係哈密瓜🍈都有。印象中呢度係冇特別啲花巧素食,即係冇素鵝、素叉燒、素壽司呢啲,所有食物基本上一睇就知用咩材料,亦都有蛋奶素同用五辛。另外就係食完唔會有人收碟同餐具,需要自己將廚餘同用具分類擺好。無肉食係有比較多分店嘅素食自助餐,價值都算合理,性價比都算高,不過👦🏻係食肉獸
佛誕同👦🏻細細去食素自助餐
前一日打電話去中環無肉食訂位,
假日午餐都係$99,冇加一,
用餐時間有75分鐘,都可以食到好幾轉。

食物方面有前菜、粉麵飯、
炸物、小菜、湯、糖水、生果同羅漢果水等,
而且會轉款出新嘢,選擇都幾多,
同埋食物係refill得好快,
每次出去都會有新款嘢食。

前菜種類好多,食落好開胃,
推介麻辣珊瑚藻同麻辣雲耳,
👦🏻就最鍾意個綠色青瓜🥒冷麵。

小菜係最經常轉款,
唔同蔬菜、瓜類,各式煮法,
番茄炒蛋同腸粉好好食,
據聞有個乾炒河都好好味,
不過得返啲碎濕濕我冇拎到,
再之後就出咗豉油王炒麵,都好食👍🏼。

炸物係重點推介🌟,
炸粟米同炸椰菜花有驚喜,
唔乾之餘仲幾juicy,忍唔住要encore😋!
另外炸物上面仲有啲類似七味粉,
所以食落好惹味,
食咗好多都冇喉嚨痛🤪。

水果有原條蕉任食,
啲橙全部都又大又甜又多汁,
仲有西瓜🍉,最估唔到係哈密瓜🍈都有。

印象中呢度係冇特別啲花巧素食,
即係冇素鵝、素叉燒、素壽司呢啲,
所有食物基本上一睇就知用咩材料,
亦都有蛋奶素同用五辛。
另外就係食完唔會有人收碟同餐具,
需要自己將廚餘同用具分類擺好。

無肉食係有比較多分店嘅素食自助餐
價值都算合理,性價比都算高,
不過👦🏻係食肉獸,之前同佢食過素,
有啲素肉同埋花巧嘢佢就食得好啲,
例如素咕嚕肉、素壽司呢啲,
今次佢就食得比較少啦😅。
2024-05-15
2024-02-17 2666 浏览
平時出街食飯想揾條菜都難🤔,呢間餐廳主打素食自助餐,好多選擇同款式,不定時會refill新既餸,抵食好食又健康仲要食到飽😍.當日有油麥菜🥬、蕃茄炒蛋🍅、豆角炒蛋🍳、土豆絲🥔、芥蘭、生菜、西芹、蓮藕椰菜🥦、四季豆🫛、滷水豆腐、炒麵🍝、腸粉,仲有炸物,水果(橙🍊﹑香蕉🍌﹑柑﹑火龍果)﹑涼菜🥙(青瓜🥒﹑皮蛋、蓮藕片、薯仔🥔、芽菜)、湯糖水嘢飲……
2024-01-04 3040 浏览
今次我行到中環,發現一間人氣純素餐廳,決定落腳試吓佢哋的特色菜式。一坐低,我點咗沙嗲金菇粉絲猴頭菇,不得了啊,呢個猴頭菇炸得脆卜卜,咬落去口感輪廓分明,滿嘴都係香濃沙嗲味,簡直好過癮👅!再嚟就係個「乾炒牛河」,夠哂火候夠哂味道,食落就好似食緊真正的牛肉咁,齋食都可以咁滋味,真係正到不得了。unlimeat嚟啦,真係非一般嘅仿肉體驗,好入味又好食,整個質感都得嚟好啱口味🍜。自助吧就更加多得驚喜啦,有湯、有青菜、炸物前菜,仲有好多款小食可以揀。我著實鍾意珊瑚草,清新脆口之餘,仲有一種特別嘅海洋氣息。而磨菇湯濃郁到話不得,係冬天飲真係一流,滋味十足,仲好暖笠笠嘅感覺😊!甜品方面就真係夾硬佢!紫薯蛋糕啖啖都係芳香綿密嘅紫薯味,又唔會太甜,正!士多啤梨撻雖然唔算出眾,但總體嚟講都幾好食,而抹茶brownie對於喜愛抹茶嘅朋友嚟講,就係絕對嘅天堂。😋總括嚟講,呢間餐廳給嘅感覺係質量兼備,健康食品選擇豐富,下次繼續嚟,向親朋好友推介無誤!🌱👍

普通自助餐就食得多素食自助餐真係第一次一個人$158 而且唔收加一中環區嘅晚餐來講算係非常抵食而且款式多多 花多眼亂 味道都無可挑剔 好味😋餐廳空間闊落非常適合聚會#美食指南 #素食餐廳推薦

普通自助餐就食得多
味道都無可挑剔 好味😋
餐廳空間闊落非常適合聚會
#美食指南 #素食餐廳推薦
2023-07-02 4196 浏览
七一公眾假期,和Joey妹補祝生日,首次帶來到這間分店,環境和氣氛和旺角及荃灣分店不同,雖然選擇比旺角少,但我喜歡這裡的寧靜和寬敞,且食物質素相當不錯!炸物很多,但我沒試(妹妹說炸物很香脆,炸金菇因剛炸起,尤其美味)。我喜歡他們的涼拌青瓜、木耳和肉鬆豆腐;車厘茄、西瓜和哈密瓜也很爽甜和新鮮,我吃了很多。蒸南瓜很軟甜,我連皮也吃了;瓜菜款式多,有通菜、菜心、菜仔、娃娃菜、青瓜、翠玉瓜等,款款也很甜,軟硬度適中;我最喜歡豆腐和蒸蛋,豆腐款式很多,鹵水豆腐和冬菇超美味,我吃了多件;唯一遺憾的是沒有蕃茄炒蛋、豆漿和紅豆沙(只有五花茶、羅漢果茶和南瓜西米露),如有就更完美了!雖然熱葷的盤不像旺角分店和銅鑼灣《樂園》般多,但職員密密換盤和換款,吸引我們多次走出去覓食,我前後吃了五輪,十分滿足!接待我們那位收銀女職員很有禮貌,向每位顧客致謝;唯一感覺有點怪的是由客人自己揀位,我們清理碟子準備離開時,下午茶時段開始,有食客站在我們枱旁等位,感覺有點古怪,如果付了錢開始計時又沒座位怎算呢?午餐每位$98,價錢合理,有機會我會再來的!

午餐每位$98,價錢合理,有機會我會再來的

2023-07-01
庆祝纪念
生日
2023-06-22 3082 浏览
❤️唔係朋友帶我黎我都未必知有間咁企理嘅素食buffet🥬木糸嘅裝修簡簡單單、乾乾淨淨💯坐滿人都唔會有壓迫感呀👍🥬🫒素食食物款式都唔少✅熱食、湯、粥、炸物、刺身、壽司等等💯我最欣賞係佢地個椰子湯🥥味道真係好香好甜呢👍蔬菜款式勁多👍仲有辣🈶️唔辣添😍佢哋個甜品南瓜西米露都做到好甜好濃郁💯一食落口已經食到佢係真材實料嘅味道🥳💰呢個素食buffet真係超抵食呀👍閒日星期一至四都係$138/位✅限時90分鐘⏰仲有買十送一優惠👍仲有自助外賣飯盒🥳午市收$60、晚市收$78✅你可以先去收銀處俾咗錢先💰跟住就拎個飯盒☺️揀自己喜歡嘅食物夾入盒😍真心抵呀💯

🥬🫒素食食物款式都唔少✅熱食、湯、粥、炸物、刺身壽司等等💯我最欣賞係佢地個椰子湯🥥味道真係好香好甜呢👍蔬菜款式勁多👍仲有辣🈶️唔辣添😍佢哋個甜品南瓜西米露都做到好甜好濃郁💯一食落口已經食到佢係真材實料嘅味道🥳

2023-06-06 2350 浏览
邊個話自助餐一定係大🐟大🍖⁉️無🐟無🍖都可以好多選擇又好食呀😉既想食清啲 又好為食 毫不猶豫揀左呢間餐廳👍🏻平時食buffet 冇$500 都落唔到樓💸素食自助餐$150 仲要有找🤓🙌🏻大概分左有炸物區🍤熟食區🍲前菜區🥗甜品區🥧仲有白飯 中湯 同埋飲品可以拎🙌🏻炸物款式好多🍤 全部個皮都唔會好厚👍🏻大部分都好夠熱 睇相都知好多都清得好快🤭推介金沙九肚魚 咸蛋黃超香🤩 入面當然唔係包住九肚魚😙 應該係腸粉👍🏻好夾😋黎到熟食區🍲大概有8盤但會不停換款😋主要有啲小炒菜式 例如蜜椒炒薯角🥔另外有啲清炒蔬菜🥬 炒粉麵飯🍜推介蜜椒炒薯角 唔俾牛柳粒🐮做主角 薯角🥔自己一個都可以好好食🤭另外有鹵水蛋/豆腐/菇🍄 鹵水超入味好好食🤤前菜區同甜品區🥧 作為蔬菜達人超級滿意😙車厘茄 蓮藕 紅菜頭 萵荀 茄子 青瓜 沙律🥗諗到嘅都有🫶🏻平時唔鍾意食蔬菜嘅人 總會搵到啱食嘅野喇🤭仲有啲壽司 冷麵🍜甜品就有啲水果/涼粉/糖水/甜品😙芝士撻🧁應該係用素芝士做🧀味道唔會好假👍🏻 最最最推介紅豆糕 好多紅豆🫘個糕底做得好好 好香濃又唔會太甜🤤 總結🙌🏻 香港地食野 食物精緻少少 地方舒服少少都要百幾二百💸 所以百幾蚊有
邊個話自助餐一定係大🐟大🍖⁉️

平時唔鍾意食蔬菜嘅人 總會搵到啱食嘅野喇🤭
仲有啲壽司 冷麵🍜
甜品就有啲水果/涼粉/糖水/甜品😙
芝士撻🧁應該係用素芝士做🧀味道唔會好假👍🏻

總結🙌🏻 香港地食野 食物精緻少少 地方舒服少少都要百幾二百💸 所以百幾蚊有自助餐食都算係抵食👍🏻👍🏻仲要食物選擇都算多同有心思🫶🏻
地方都坐得舒服 傾計一流🙌🏻 想清下腸胃都可以考慮下黎呢度😊一定會打破對素食嘅刻板印象😉

• 紅豆糕
  • 金沙九肚魚
  • 蜜椒炒薯角
2023-06-01 7496 浏览
今餐飯喺突發,老友喺做揸老細車,呢幾日佢老細出遠門,所以,走過嚟搵小弟食晏,咁有誠意,當然要出嚟聚下啦。餐廳就由去搵,結果帶我嚟呢間素食餐廳「無肉食」試試,佢就試過覺得幾好,小弟就第一次到訪。真喺唔行到入去都唔知,初時以為地方唔喺好大,原來餐廳呈L型,入到去非常之大,而且,裝修簡約,一室淺色木系,又夠晒光猛企理,相信就算坐滿人,應該都唔會感覺太逼。裡面角位仲有個半開放式嘅「廂房」,唔知喺咪雅致得滯,成個午市都無見人入去坐,可能嚟食晏嘅人都喺一、兩個,或者兩、三個,咁就無謂入去掗住晒。呢類素食自助餐家下都好流行,其實玩法都好簡單,入門口喺收銀處俾咗錢,入到去就自己顧自己,位置隨便坐,餐具、餐碟放晒出嚟,自由取用,零服務,勝在無拘束。收費方面,午市收$98(時限75分鐘)、下午茶收$80(無時限)、晚市收$138/$158(限時90分鐘),但呢間中環店晚市就不設時限,話說有時限,但都會睇入座情況,未必會話好嚴格執行,好似我哋食咁個幾鐘都無人理。此外,又有買十送一優惠,亦做埋自助外賣飯盒,收費午市收$60、晚市收$78,喺收銀處俾錢,攞個飯盒後就可以入去裡邊自己夾喜歡嘅食物,仲會送多碗素餐湯
收費方面,午市收$98(時限75分鐘)、下午茶收$80(無時限)、晚市收$138/$158(限時90分鐘),但呢間中環店晚市就不設時限,話說有時限,但都會睇入座情況,未必會話好嚴格執行,好似我哋食咁個幾鐘都無人理。此外,又有買十送一優惠,亦做埋自助外賣飯盒,收費午市收$60、晚市收$78,喺收銀處俾錢,攞個飯盒後就可以入去裡邊自己夾喜歡嘅食物,仲會送多碗素餐湯,所以,午市時段都見幾多人
幫襯買外賣飯盒。
近入門口就喺食物區基本上可以講喺一眼睇晒有咩食,包括冷盤、沙律、熱盤、湯品、點心、糕點、炸物、炒飯、粥品、健康飲品、甜品、生果……等等,幾十款嘢,樣樣都有啲,夠晒食啦。絕大部分食物都無標示名牌,所以知就知,唔知就自己估估下啦,哈哈!
第一碟(頭盤)

首先梗係食啲沙律、冷盤嘢嚟開開胃啦,呢碟雖然睇落雜亂無章,又中又西,但食落啲食材都幾新鮮,而啲中式冷盤,例如皮蛋、醃蘿蔔、蓮藕片、海蜇、大豆芽,味道做得都幾唔錯,仲襯多杯烏梅山渣茶,食落真喺幾能夠開開胃。
第一碟
第二碟(炸物)

食完啲健康嘢,跟住梗喺嚟啲唔健康嘢啦,第二轉全碟都喺炸嘢,拎咗炸雲吞、粟米、茄子、番薯、芋頭絲、烤南瓜、炸魚腐、春卷、炸饅頭……等等,所以,食素唔一定健康架,睇下點煮啫。呢度啲炸物做得唔錯,至少入口唔覺好油膩,又夠甘香,有啲沾咗粉漿嚟炸,做得夠薄身,手勢唔差。
第二碟
牛蒡湯

未落下一碟嘢食前,先飲番淡湯,我老婆都有時會煲素湯,其實,素湯夠料味道都唔差,而呢個牛蒡湯睇樣好似好清、好寡,但飲落唔錯喎,甘甘哋,亦有啲甜味。
牛蒡湯
第三碟

再嚟就食番啲熱盤嘢,都喺揀當中較為合口味嘅,睇上去就無咩特色架喇,但勝在叫做穩打穩紮,而且,就算素食都唔會話太清淡、太寡,味道亦算唔錯,至少唔會食嚟食去都喺一種味。此外,食物補充都快手,所以,保持住選擇多多。
第三碟
甜品

前前後後食咗3大碟嘢,午餐嚟講已經超額完成啦,不過,點都要食啲甜品嘅,先嚟一碗涼粉搭紅豆糕,再嚟就一碗椰汁南瓜西米露,前者好食啲,因為後者啲西米煮到溶晒咁滯,幸而南瓜味都唔差。
甜品
多謝晒大佬請小弟食番餐,堅喺好飽,仲食到過晒放飯時間,偶然一次半次遲返都OK嘅,難得老死叫出嚟食飯嘛!
母親節同屋企人去中環食素食buffet。星期五/六/日/初一/十五晚市都係每人$158(無加一),星期一至四$138,最緊要係中環分店無限時,仲要坐得舒服啲😎,buffet形式又可以滿足老豆同我個大胃😂。食物會不停refill或者換一盤新既菜式,所以成日去都有收穫🤣。食物款式好多,飯、麵、菜、沙律、甜品、麵包同生果etc.,揀飲擇食既我都實有野啱😝。炸物控推薦蛋散,炸得好香脆好好食😚,仲有金沙九吐魚,韓式炸雞等等。芝士撻屋企人都話好正👍🏻。💬Buffet最怕野食refill得慢同野食凍左,但呢間完全無呢個問題👍🏻。北角分店好可惜去到月尾就結束營業,希望大家珍惜小店🥺,偶然都食下素,健康啲😌。

2023-05-01 1642 浏览
趁星期六,到中環試下吃晚市自助餐,旺角已經到過多次。中環地方比較寛濶,旺角人流比較多。今次,仲可以用八達通付款。😊😆食物款式分別有椰子湯,PIZZA,西米露,朱古力牛角麵包........

2023-03-19 2580 浏览
今日去開中環搵老友….特別走去人哋介紹呢間冇肉食試吓聽講話呢間素食都有好多唔同嘅花款一入到去就有一個炸物枱…鍾意食煎炸嘢嘅朋友,一定好開心我自己就麻麻哋但係比較欣賞佢呢個炸金菇…我自己就食咗好多,因為真係卜卜脆佢哋起碼都有10幾個款式…而且食完之後再返出嚟嘅都有機會係新嘅餸菜😁😁😁主要多數都係用蛋,瓜類,菜類黍造成唔同嘅餸菜…坦白講款式都算幾多👍🏻👍🏻我自己最欣賞佢就係炸金菇,菠菜,同埋蕃茄蛋😇😇😇另外仲會有一個西式嘅小區…佢哋個冷麵都幾好食不過薯仔沙律就差少少🥹🥹因為唔係太林咬落去比較硬,所以唔係咁吸引😆😆😆總括嚟講都算唔錯,因為另外仲會有糖水,有中式湯同埋有粥以$98喺中環區食一個素食午餐都算抵食㗎喇🤩🤩🤩所以有下次
今日去開中環搵老友….特別走去人哋介紹呢間冇肉食試吓
聽講話呢間素食都有好多唔同嘅花款
一入到去就有一個炸物枱…鍾意食煎炸嘢嘅朋友,一定好開心
我自己就麻麻哋
但係比較欣賞佢呢個炸金菇…我自己就食咗好多,因為真係卜卜脆
主要多數都係用蛋,瓜類,菜類黍造成唔同嘅餸菜…
坦白講款式都算幾多👍🏻👍🏻
我自己最欣賞佢就係炸金菇,菠菜,同埋蕃茄蛋😇😇😇
另外仲會有一個西式嘅小區…佢哋個冷麵都幾好食
以$98喺中環區食一個素食午餐都算抵食㗎喇🤩🤩🤩所以有下次
2022-12-26 4176 浏览
🥬呢間係主打健康素食既餐廳, 佢地採取自助餐形式🍽, 款式有接近⿥⿠款菜式, 前菜冷盤、沙律、小食、炸物、中西熱食、甜品和純素蛋糕等等😋, 而餐廳都會按季節推出限時菜色, 所以每次去都有唔同既驚喜🎉, 好適合素食愛好者💯收費:午市時段: (11:30-14:15) 75分鐘用餐 $95下午餐時段: (14:15-16:00) 無限時   $78晚市時段: (18:00-21:30) 90分鐘用餐 $135 (MON-THU)/ $155 (FRI-SUN,HOLIDAYS)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~📍 無肉食Ahimsa Buffet地址: 中環嘉咸街23號My Central地下5號舖※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※

收費:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

📍 無肉食Ahimsa Buffet
地址: 中環嘉咸街23號My Central地下5號舖

※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※
2022-12-09 3119 浏览
聽聞依家冇肉食自助素食係網上極多人討論,亦都有人推介,趁住今日嚟到中環一於同朋友試下素食自助餐。平日$95,餐廳光猛明亮,非常闊落,我哋3个人坐6个座位,非常舒服🤩入座率系一半,絕不擠擁,出面嘅食物排列都好整齊乾淨,加上員工友善,招呼唔錯。食物種類都好多,有沙律菜/生果沙律/薯仔沙律,熟食都有好多款,有炒麫及炒飯,另外有冷盤,有炸物,甜品,生果,飲品就有兩款一個係檸檬水,一個係夏枯草。炸品有春卷/炸南瓜/蘿蔔糕/芋頭糕/馬蹄糕同炸饅頭。咁多種類,小编覺得炸南瓜,饅頭,春卷同埋蘿蔔糕係最好食。👆馬拉糕超好食,重有皮蛋瘦肉粥加埋芫茜,yummy yummy好食冇得頂😋😋😋甜品有眉豆糕,同埋椰汁紅豆糕炸煎堆,南瓜西米露同樣出色👍南瓜西米露,好軟綿又夠熱,甜度適中,好味👍有機會要試埋佢其他分店,看看是否一樣甘出色🤔
聽聞依家冇肉食自助素食係網上極多人討論,亦都有人推介,
趁住今日嚟到中環一於同朋友試下素食自助餐

甜品有眉豆糕,同埋椰汁紅豆糕炸煎堆,南瓜西米露同樣出色👍

南瓜西米露,好軟綿又夠熱,甜度適中,好味👍
有機會要試埋佢其他分店,看看是否一樣甘出色🤔
2022-12-07
  • 蘿蔔糕馬拉糕炸南瓜皮蛋瘦肉粥
2022-10-19 3470 浏览
「無肉,也是種生活。」.餐廳以自助餐形式經營,餐廳主要分為兩個區域,其中一個區域擺放沙律、小菜、主食、湯品及甜品,另一區域則擺放炸物小食,食物多達50種款式並且定期更新。❣️今晚最令人難忘是金沙九肚魚黃金脆皮包住的當然不是九肚魚,而是腸粉😯外皮酥脆香鹹,咬下去滑嫩可口超驚喜的 連番吃了好幾條.🍝炒銀針粉銀針粉炒得很彈牙爽口帶點嗆辣很滋味可惜我竟然在取食物時一直看不到這道菜在最後吃飽時友人分享時我才嚐到現在寫文章時也有點想念它~.🥗沙律吧款式超多的,每一款都好味涼拌菠菜冷麵、麻辣雲耳、口水皮蛋沙律菜、羽衣甘藍、秋葵、涼拌豆芽、萵筍等等我個人推薦帶點微辣的涼拌萵筍和豆芽,是最適合的清爽開胃STARTER.🥑牛油果主題的菜式近日各分店的晚市正推出以牛油果為主題的菜式剛好適合我這個牛油果控!但當晚只有一款「牛油果焗蛋」而且味道苦澀,有少許失望啦.🥣涼粉這兒的涼粉很爽口,食這一種質感既涼粉是一大樂事加上淡奶之後味道更香加點水果就變成一道色彩繽紛的鮮雜果涼粉為素食晚餐作最好的結尾❤️.整體而言舒適美味 環境讓人很放鬆店內採自助式取餐、收餐所以無收取服務費無肉食≠無肉不歡素食都可以令人飽足愉快如果你想吃
「無肉,也是種生活。」

❣️今晚最令人難忘是金沙九肚魚
黃金脆皮包住的當然不是九肚魚,而是腸粉😯
外皮酥脆香鹹,咬下去滑嫩可口
超驚喜的 連番吃了好幾條
🍝炒銀針粉
銀針粉炒得很彈牙爽口
帶點嗆辣很滋味
可惜我竟然在取食物時一直看不到這道菜
在最後吃飽時友人分享時我才嚐到
現在寫文章時也有點想念它~
🥗沙律吧
款式超多的,每一款都好味
涼拌菠菜冷麵、麻辣雲耳、口水皮蛋
沙律菜、羽衣甘藍、秋葵、涼拌豆芽、萵筍等等
我個人推薦帶點微辣的涼拌萵筍和豆芽,
是最適合的清爽開胃STARTER
🥑牛油果主題的菜式
近日各分店的晚市正推出以牛油果為主題的菜式
剛好適合我這個牛油果控!
但當晚只有一款「牛油果焗蛋」
而且味道苦澀,有少許失望啦
🥣涼粉
這兒的涼粉很爽口,
食這一種質感既涼粉是一大樂事
加上淡奶之後味道更香
加點水果就變成一道色彩繽紛的鮮雜果涼粉
為素食晚餐作最好的結尾❤️
整體而言舒適美味 環境讓人很放鬆
店內採自助式取餐、收餐
所以無收取服務費
無肉食≠無肉不歡